İslam dini örtünmeyi emretmiş fakat belli bir örtü kullanmayı şart koşmamıştır. Tesettüre ve yörenin adetine göre giyinmek gereklidir. Adete göre giyinilmezse şöhrete, parmakla gösterilmeye sebep olur. Fitne çıkabilir. Fitneye sebebiyet vermek büyük günahtır. Bunun için dikkat çekmeyecek şekilde giyinmelidir. Pantolon olmaz. O erkek kıyafetidir. Erkek kıyafeti giymek de günahtır. Velev ki üzeri başka şeyle örtülü olsun. Seni bu güzel kararından ötürü tebrik ediyorum. Allah-ü Teala senin gibilerin sayısını artırsın inşallah!
Amin insallah :) Adete göre giyinmem gerekiyosa yani çevremde sırıtmamam gerekiyosa ferace uygun olmaz. Lakin kap ile alıştıra alıştıra kapanıcaksam da pantolon giymeliyim ve pantolon uygun değil farkındayım.
Sana bu konuda yardımcı olmak isterim. Fakat benim söylediklerim kendi görüşüm değil. Bak güzel insan öncelikle neden kapanacağını kimin için kapalı olmanı bilmelisin ve öğren. Sonra moda olarak kapanacak isen kesinlikle şu an ki tesettür ile açıklığın hiç bir farkı yok zaten günümüz kapalısı daha çok dikkat çekiyor. Ahzap süresi 59. ayeti oku tefsirine bak öyle kapan. Tesettür hakkında hadisleri araştır. Bediuzzaman in tesettür risale sine bak ordan sonra kendin karar ver.
O ayeti okudum. Ama o zamanlar cariyeler örtunmezmis ve hür kadınlar örtünürlermis. Allahu teala belki o açıdan hür olduklarini belli etmek icin örtünsünler demis olabilir. Tabiki tesettür hakkında arastırmalar yaptım körü körüne allahın ayetini başıma almıycam yani :) Bediüzzamanın risaleleri biraz dil bakımından aģır geliyor bana
Kesinlikle var. Resimdeki altta iki tane siyah ferace var ya hani Sağdakini begendim sade bir sey. Hem yaz sicaklarinda efil efil rahat olur. Amma velakin cevremde ferace giyen yok ve bana normal klasik cevrede her gun gordugumuz insanlar gbi pantolon kap tunik vs. giy diyolar. Ben de karar veremiyorum
Öyle deme. Bazen hiç ummadığın bir anda hiç ummadığın bir hareketinle şahısların hayatını bile değiştirebilirsin:) karşındaki insanda buna meyilliyse tabii. Çevrenin düşüncelerini önemsersen sadece bu değil her konuda istediğin hiçbir şeyi gönül rahatlığıyla yapamazsın. O yüzden içinden geldiği gibi davran bence
Rahatlik acisindan iyi oldugunu tahmin ediyorum hic giymedim :) Yani oyle diyolar. Kışın ne giyiyolar ferace giyenler? Nefsim şu an bir sey demiyor hem icine guzel guzel elbiseler giyerim feracemin
Icine dizlerde tunikler giyerim yanlardan azcik yirtmacli gibi olanlardan altina kot. Disariya cikarken de kap alirim ustume o da dizlerden iki karış aşagıda yaklasik
Demem gibi geliyordu ama kap alcam artk nabym :( ben ferace istiyodumm bir feraceye 300 400 lira fazla degil mi diyolar ben de hak verdim ama cok hoss degil mi :D
Allahıııım ne diyon sen ya bu kadın milleti kapansa ayrı masraf açılsa ayrı masraf :D Bak özellikle evlenince kapanmaya karar verirsen kesinlikle yavaş yavaş kapan bianda ferace adama ağır gelir :D
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Feraceyle tesettüre girmek istiyorum ama çevremdekiler tunik-pantolonla başla diyor. Sizce nasıl olmalı ve neden :)?
En İyi Cevaplar