Huzursuz bacak sendromu yaygın olarak görünen birşeydir. Bence konuyu çok fazla ciddiye almışsın. Doğrudur uyutmaz insanı son derece sinir bozucudur ancak bunun enedeni bacak kaslarımızın çok az çalışmasından kaynaklanmaktadır. Örneğin soğuk birşeyle temas ettiğinde yada ayaktayken bu rahatsızlığı hissetmeyiz sadece yatarken olur. Benim tavsiyem doktora gitmeden önce, bacaklarında azda olsa terleme sağlayacak şekilde spor yapman. Atletizimci ol demiyorum yarım saat koşu parkurunda yürümek çok azda açma germe hareketleri bu derdin sonudur.
12 Yorumla- +1 yıl
o halde sana tavsiyem arka bacak çalıştırman, yani diz ile ayak bileği arasındaki bölgeye yoğunlaşmalısın çok kısa bir sürede o bölgeye yuklendğinde bu sendrom geçecekti spor yaptığın için. Tabi teşhis olarak doğru bir teşhis koyduysan örneğin romatizma gibi bir hastalık varsa bu tavsiye bir işe yaramaz.
En İyi Cevaplar
benimde var ama izin veriyorum o(dizim) kendi çapında eğleniyor bi kenarda garibim. bu arada neden puansız ya bu soru. ilk puan benden gelsin bakem (5yıldız)
319 Yorumla- +1 yıl
eglensin kanks :)
- +1 yıl
Geçmiş olsun düzeldinmi 1 aydır bendede aynı problem var aileme hiç birşey söylemedim ama dayanamıyorum artık. sigaram yok alkol kullanıyorum hiç doktorada gitmedim tedavısı gerçekten yok mu çıldırıcam yardım edin :S
- +1 yıl
Merhaba bende iki bacaktada müzdaribim bu dertten öncelikle kısa düzeltme; "şiddeti kişiye göre değişmekle birlikte otururken fit fit fit diz sallamak huzursuz bacak sendromu değildir.
Derler ya kırık değildir o kırık olsa duramazsın dinlenmeye başladığınızda özellikle geceleri uykuya dalmaya çalışırken arabada ya da uzun uçak yolculuklarında hareketsiz durmaya tahammül edememe ile bu ağrıyı çekmek yerine ötenazi istiyorum ben dedirten etkilenen uzvunuzdaki ağrının herhangi bir ağrı kesici ile durdurulamadığı opiad tabir edilen morfin türevi ağrı kesiciler ya da pregabalin gibi epileptik özel bağzı ilaçla la huzur bulabildiğiniz vücudunuzun dopaminerjk dengesi ile ilgili olduğu düşünülen intahara sürükleyen bir rahatsızlıktır."
fizik tedavi uzamanları 5 dakikada tanı koyup 1 ay içerisinde etkin tedaviye başlayabilirler korkulacak hiç birşey olmadığı gibi tedavi ettirmediğiniz sürece "Belki tedavi ettirseniz de" gittikçe artabilecek ya da kendiliğinden geçebilecek hastalık geçmiş olsun - +1 yıl
Bende ara ara oluyor ve bendeki ilerlemis kollardada var... Rukye ayetleri kulaklikta dinliyorum..5_10 dk da iptal oluyorsun.. sabah kukaklikla uyaniyorm... bence bu rahatsizlik tıpbi degil manen... nazar, haset, sihir büyüden olabilir.. cinden de olabilir.. rukye yaptirip öğrenmek lazim
+1 yılKuzenim var çok tuhaf duramıyor adam sürekli ayağını zıplatmadan...
Gidin öğrenin durumu sinirsel olabilir ama çok ciddi olacağını sanmam... Geçmiş olsun...01 Yorumla
+1 yılMerak etme bir takım ilaçlarla kısa zamanda iyileşirsin çoğu insanda olan bir şey :) Doktora gitmeyi kesinlikle ihmal etme.
02 Yorumla- +1 yıl
Doktora gittiniz mi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
romatizma olmasın bacakta olan şey ? bende de oluyordu o ara sıra.. çene kitlenmesi dediğin şey de kramp şeklinde çok gülerken, esnerken veya çene kaslarını aşırı zorladığımda meydana geliyordu. ne bileyim beyinlik değildir diye umuyorum hiç olmazsa :)
04 Yorumla- +1 yıl
ya mutlaka onları çekecekler.. ben annemi tansiyondan hastaneye kaldırdığımda doktor beyninde bir şeyler var felan demişti. ağzını burnunu kırıyordum ki bir şey çıkmadı :D yani o uygulanması gereken prosedürdür.. benim bacaklarım da kas kısalığı var ve ona rağmen sporu bırakmak zorunda kaldım bu iki sorundan ötürü de bacaklarım da inanılmaz bir ağrı oluşmuştu içten vuruyordu bu ağrı fiziksel bir temas gerektirmiyordu felan.. iyiye yoralım iyi olsun. hastane güzel bir yer değil
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun. Ben imam değilim görevim vaaz vermek falanda değil fakat başıma gelen birşeyi yazmadan geçemeyeceğim. Benim çok yakın bir tanıdığımda da vardı bu huzursuz bacak sendromu. Fakat bir tafsiye üzerine namaz kılmaya başlayınca huzursuz bacak sendormu diye birşey kalmadığını biliyorum. İstersen bir dene. Tekrar geçmiş olsun.
03 Yorumla- +1 yıl
Yanlış anlama fakat bence bundan sonra inancına 4 elle sarılmalısın gibime geliyor.
üzgünüm ama kesin ve tam bir tedavisi yok. beyin tomografisi falan vs işlere girme bence. tek çaresi artık sızmak üzereyken yatağa girmek ve hemen uykuya dalmak. gereksiz yere doktor doktor dolaşma ve onunla yaşamaya alış. bacakları havaya dikmek işe yarayabiliyor.
11 Yorumla
+1 yılBende eskiden vardı.Uyuyamadığım zamanlar oluyordu.Ama uykuyu en çok telaşe ve heyecan mani oluyor.Hastalanıncada oluyor ama iyi olduğun zamanlarda telaşe ve heyecan etkisi olabiliyor.Böyle birşey yoksa zaten uyursun.Uyuyamadığın zamanda olur böyle.Psikolojik diye biliyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Bacağımı kalorifere bağladığımı bilirim bunun için.Manyaklık işte.Sinirlerimi bozardı eskiden vardı.Biraz sporla ilgilenince düzelmişti ilginç.
+1 yılvar panpa bende de vardı hala var ama eskisine göre azaldı.. Şu ibrahim saraçoğlunun youtube de videosunu izlemiştim. Onun tarifini uygulayabilirsin faydasını göreceksin.. Hardal tohumu alacaksın aktardan günde 2 defa bir çay kaşığı yiyeceksin yakşalık 15 gün diyordu sanırım. sen yine de youtubeden ara bul videoyu. geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba,
huysuz bacak sendromu yaşana arkadaşım bir takım ürünler kullandı ve geçti. istersen senin için öğrenebilirim.06 Yorumla- +1 yıl
bugün arkadaş ile görüşüp size bilgi vereceğim.Geçmiş olsun şimdiden
- +1 yıl
Merhaba,
botanik.flptr.com daki 39 ve 270 nolu ürünleri alıp kullanmış . faydasınıda görmüş. artık rahatsızlığım kalmadı dedi. istersen teli sitede yazıyor arayıp görüşe bilirsin - +1 yıl
geçmiş olsun, bir an önce sağlığınıza kavuşmanızı diliyorum. saygılar
bi arkadaşımda vardı o ilaç veriyorlar rahat uyuyorsun, ama kesin bi tedavisi konusunda bilgim yok ::::: çene işi ondan ayrı :::::
03 YorumlaBende de zaman zaman oluyor ama o kadar dert etme kendine, yinede doktoro git rahatlatıcı birşey versin belki sinirseldir
01 Yorumlaarkadaşım benim arkadaşım da var, çenesini kitliyormuş geceleri; dişleri kırılacak gibi oluyormuş.. o kadar gitti bi çaresini bulamadı doktorlar, inşallah senin düzelir..
03 Yorumla
+1 yılevet benim, buyrun.
demir eksikliginden oluyormus. sitresle ilgisi yokmus diye konusuyorlar.03 Yorumla- +1 yıl
yeminle derste bi sallıyom ayağımı paldur küldür :D hocalar diyo kim sallıyo sınıfı diye
01 Yorumlabu ayak sallama olayı bi bendemi var diyodum ama yalnız değilmişim iyi bari.
04 YorumlaBende de var ya ama sadece uyurken değil genelde oluyor hep cok üzüldüğümde, heycanlandığımda yada cok mutluyken oluyor
00 Yorumlahadi yaaa okadar da kötü olamaz , sonucu düşün rahatla :o
03 Yorumla
+1 yılablamda aynen öyle birşey yok stresten sıkıntık yok relax
056 Yorumla- +1 yıl
evham ney bilmiyorum ama şirinim :D :D
- +1 yıl
şirinim şirinsin şirin şiriniz şirinsiniz şirinler :D :D
- +1 yıl
eyw :D biri bana deli dedi mi mutlu oluyorum :D
- +1 yıl
bu şarkı beni tam olarak karşılamıyor ben zır deliyim :D :D
- +1 yıl
ha ha ha ha ayyy kıyamam teşekkür ederim :D :D bestelediğin zaman paylaşta ks halkıylan oyanayalım :D :D
- +1 yıl
inş birkaç ay kalmıştır :D :D yetiştirirsin :D :D
- +1 yıl
ama onu okurken vurguyu nerden yaptın o önemli :D :D iyi birşey dedim :D
- +1 yıl
küsme yav uyuyamam :D :D dayanamammmm :D :D
- +1 yıl
1 hafta uyumam artık taki toktor ölümsüz olduğunu söyleyene kadar :D :D :D
- +1 yıl
ühü ühü :D :D şaka yaptım ya :D :D :D bu kız zır zır delimiş :D :D
- +1 yıl
fake :D :D
- +1 yıl
benim zaten babam fakeydi büyük babam hepsi onun dedesi bizim soyumuz fake ye dayanıyor ya :D :D
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
eyw :D :D :D manyak deli lafları en büyük iltifat :D :D
- +1 yıl
- +1 yıl
ha ha ha :D :D :D çok iyi la :D hergün dinlemeden uyuyamam :D
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
zıkkımın dibi :D :D çiçekli kaktüs yollayacaktım vazgeçtim hastasın diye bunu yolladım :D
- +1 yıl
- +1 yıl
doktora gittin mi ne zaman öleceksin :-)
Arkadaşlar huzursuzluk bacak sendromunun altında yatan asıl neden iç varis oluyor bir kalp damar cerrahisine gidip muayene olmanızı şiddetle tavsiye ederim bu hastalıktan kurtulmuş biri olarak
00 Yorumla
+1 yılBenimde huzursuz bacak sendromu var. Eğer ilaç almazsam beni de uyutmuyor. Uyumayınca günüm çok kötü geçiyor. Birde çok ayakta kalınırsa ve yürünürse ne kadar ilaçta alsanız o huzursuzluk oluyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Huzursuz bacak sendromunun ilaç kullanımını gerektirmeyen FDA onaylı Relaxis adlı ürün yeni hasta kullanımına sunuldu. relaxis. turkiye@gmail. com
Ben bacağımı tülbent ile sıkıca bağlıyorum 2 dakika kadar bekletip çıkarıyorum sonra rahat bir şekilde uyumuşum
00 YorumlaStresle de alakalı diye biliyorum.
20 Yorumla
+1 yılŞimdi nasılsın hangi doktora gittin neler dediker ne yaptılar
00 Yorumlageçmiş olsun. inş ciddi bişey çıkmaz.
01 Yorumla
+1 yılsanırım gidicisin sen :D
012 Yorumla- +1 yıl
ahaahah :D helvayı çok severim bize de pay düşer demiii :D
- +1 yıl
kına sevmemm yakmamda :D helva istiyommm :D
- +1 yıl
ya onuda yeriz nolacak :D ha helva fındıklı cevizli falan olsun sade istemem:D
- +1 yıl
yerim hepsinide helvayı neli yapıyosun onu söylee:Dd
- +1 yıl
ya bu kadr kötü olma alt üstü bi helvaa istedim boğazımda bıraktın yaa :DD
- +1 yıl
bi helva istedim ya amma yaptın hee
+1 yılMezdekeyi aç meydan oku titremeye :))
02 Yorumla- +1 yıl
:))))))
Sağlık konusunda 365 cevap paylaştı. Şöle sölim berbat bişey zor bi sürece gireceksin
01 Yorumlakas kasılması veya damar üst üste biniyor olabilir
00 Yorumlaçabuk iyileşirsin korkma :)
01 Yorumla
+1 yılİyileşirsin merak etme.
05 Yorumla- +1 yıl
Hayati tehlikeyi atlattın :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
- +1 yıl
:))
sen beni ekle biz konusalım.
01 YorumlaSanırım aşırı sinir ve panik atak var sende