İpek bir kravat almak istiyorum, hasbel kader dini bir siteye rastladım, ve ipeğin yasak olduğu söyleniyor. Kimi sitelerde de kravat için değil, diğerleri için yasak diyorlar. İpek neden yasak bilgisii olan var mı?
Cevabın nedir?
+1 yıl“İpeği dünyada giyen ahirette giyemeyecektir” (Buhari, Libas 25).
“İpek ve altın ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helaldir” (Buhari, Libas 30).
Bera b. Âzib, Hz. Peygamber bize yedi şeyi emretti, yedi şeyi de yasakladı dedikten sonra yasakladıklarını şöyle saymıştır: “Altın yüzük kullanmayı, gümüş kaptan içmeyi, eyerlerin üzerine konan ipek örtüyü kullanmayı, ipek ile nakışlanmış kumaş kullanmayı, ipeği, kalın ipekli kumaşı ve çözgüsü ve atkısı ipek olan kumaş giyinmeyi yasakladı” (Buhari, Libas 45).
Hz. Peygamber (s. a. s), bir defasında ipekli bir kumaş alarak sağ tarafına koymuş, bir altın parçası da alıp sol tarafına koymuş, sonra bunlara işaret ederek "İşte bu ikisi de ümmetimin erkeklerine haramdır" buyurmuştu (Ebu Dâvûd, Libâs, 4).
Buna göre eğer elbisenin yapımında kullanılan malzemenin çoğu ipekten olursa, böyle bir elbiseyi giymek erkeklere haram olacaktır. İpek böceğinin üretmediği, saf halde bulunmayan suni ipeklerin bu yasak kapsamına girmeyeceğini söylemişlerdir. Çocukların da ipekli elbise giymeleri mekruh görülmüştür.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 498 cevap paylaştı.
+1 yılipek erkeğe haram. geçenlerde cübbeli de söyledi. ipekli karma ise kumaş, ipek oranı düşük olmalı. saf ipek haram. nedenini bilmiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılbırak cübbeliyi ya, o kendine müslüman olsun...
- +1 yıl
peki kendin bilirsin.
bilmiyorum çok saçma boşver al tak
Yahudi inançlarına benziyor bakın onun bir benzeri :D
tevrata göre çobanlık yapan Hevel, çiftçilik yapan kardeşi Kayin'i öldürür. Yün, hayvandan elde edildiği için Hevel'i, keten ise pamuktan üretildiği için Kayin'i sembolize eder. Musevilere göre; tarihteki bu olay ilk cinayeti hatırlattığı için keten ve yün karışımı haram sayılır.00 Yorumla
+1 yılArkadaş peygamber zamanında kravat mı vardı? Hırvatlar tarafından bulunmadı mı? Hadisle sabit değil mi? Daha neyi sorguluyorsun? Takıcaksan tak takmayacaksan sakla hatıra olarak.
03 Yorumla
Soran+1 yılhırvatlar tarafından bulunduysa nolmuş ki? başkalarına benzemeyin derken kast edilenin giyim kuşam olduğunu sanmıyorum. Kafa yapısı olarak bahsediyor bence.
- +1 yıl
Tak o zaman sen
Soran+1 yıldostum benzemeyin derken niye bunu her anlamda desin ki? Giyim kuşam olarak onlara benzememizdene sakınca var? araba üreten firmaların çoğu doğu asya avrupa ve amerika ülkeleri. O zaman araba da kullanmayak :O
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
7Cevap
+1 yılpeygamber efendimizin bunla hadisi var ipek erkege haram kadına helaldır diye.. ve dier hadisi şöyle ipeki dunyada giyenler ahirette giyemeyecek.. hem bende zaten ipek pek sevmem bence ipek kravta alma :D
115 Yorumla
Soran+1 yılsen anlıyon heralde kravat işinden, genç işi bişey isiyorum, bir de kaliteli olsun istiyorum :D
- +1 yıl
az cok anlıyorum biraz genc işi olur zaten benim sectigim ama gidince yani bakarak secmek lazım :D ama ince kravatlar hoş oluyor oonlar olabilir..
Soran+1 yılhayır onu demiyorum :D ipek sevmiyorum dedin yani yaşlı işi mi duruyo ipek?
- +1 yıl
ee yani :) ipek gomlegi yas ustıu giyer kravatı sen dusun :) adama hakaret olur ipek kravat :)
Soran+1 yılkaliteli olsun diye ipek düşünmüştüm ben işte ne bileyim :).
- +1 yıl
şık olmasoı daha guzel :)
Soran+1 yılparlak bişey olsun da istemiyorum, polyester olanlar var onlar da ışıldak gibi parlıyo. sonuçta 1 tane kravat alıcam çok lazım olan bişey değil, o yüzden düzgün görünen bişey istedim. Ama şık durmaz deyince bir şüpheye düştüm.
- +1 yıl
guzel bir markanın magazasına git bence orda hoş ve şık kravatları bulabilrisn :)
Soran+1 yılabi mağazadan almayı düşünmüyorum ya, mağazanın internet sitelerinden almayı düşünüyorum o yüzden görme şansım olmuyo, ben de ham maddelerine bakıyorum. mağazada 70-80 lira olan kravat internette 20-30 tlye satılıyo, fiyat bildiğin yarı yarıya oynuyo.
- +1 yıl
o zaman magazadan sec birini nette benzerini bulursan yakala :)=
- +1 yıl
Kardeşim onun Hz. Peygamberin sözü olduğunu nerden anlıyorsun? Sonuçta hadisler kuran dan 300-400 yıl sonra insanlar tarafından yazıldı. Her hadise itibar edilmez!
- +1 yıl
tabikide oyle ama zamanın alimleri tarafından derlendi hadisler ve bu hadiside buhari tarafından yazıldı.. hadislere inanıp inanmamak senin bilecegin iş aklına mantıgına yatan hadislere inan..
- +1 yıl
9- ALTIN TAKILIR MI, İPEK GİYİLİR Mİ?
Kuran: De ki; “Allah’ın kulları için çıkardığı süsü ve temiz rızıkları kim haram etti?” De ki: “Bunlar dünya hayatında iman edenler içindir, kıyamet gününde ise yalnızca onlarındır.” Bilen bir topluluk için Biz ayetleri böyle detaylı anlatırız.
7-Araf Suresi 32
Hadis: “Altın ve ipek ümmetimin kadınlarına helal, erkeklerine ise haramdır.”
Müslim 2/16
Altın ve ipek hem erkek için, hem de kadın için bir süs eşyasıdır. Kuran’da hiçbir ayette yasaklanmazlar. Allah inananların dünyada da bu süslerden yararlanabileceklerini söyler ve erkek kadın ayrımı yapmaz. Her hadisinin doğru olduğu iddia edilen Müslim’de de yer verilmiş olan bu hadis, Kuran’ın belirttiğimiz ayeti ile çelişir.
Soran+1 yılCevabın gerçekten yardımcı oldu, sağol piyasadaki din sahtekarları mıdır nedir bilmiyorum ama insanları böyle yanlış yönlendirmeleri, veya bilmediği konuda atıp tutmaları doğru değil. Tekrardan sağol.
- +1 yıl
Sizde sağ olun arkadaşlar :)
Altın da yasaktır çünkü bunlar erkeğin kadınlık hislerini ortaya çıkartıyor şimdi diyeceksin ki o nasıl oluyor diye. oluyor işte şimdikinden biraz daha yumuşamış oluyorsun o da bir erkeğe yakışmıyor
45 Yorumla
Soran+1 yılpeki kravatta ipek yasak mı serbest mi?
Soran+1 yılcennette östrojen salgılamicak mıyız? :D
Soran+1 yıloh be iyiymiş :D
+1 yılbırak dostum böle safsataları yaaa üretmesinler o zaman insana haram olan tek şey domuz etidir onuda maşallah homini gırtlak yiyorlar
015 Yorumla
Soran+1 yılüreten firma yabancı olabilir bilmiyorum, sonuçta sadece islamda yasak.
- +1 yıl
yok arkadaşım haramsa padişahlar neden ipekten yapılmış kaftan giyiyordu erkeği çok süslü gösterdiği çin kafalarından haram diye bişi uydurmuşlar. kendi kendilerine
Soran+1 yılbelki de, ama şimdi bazıları yasak diyo bazıları serbest diyo kararsız kaldım :O
- +1 yıl
bırak milleti sen beni dinle haram maram değil ipek giydin diye cehenneme mi gitcen sanki korkma bu kadar
Soran+1 yılbilemiyorum işte :D günahlarım zaten yeterince fazla bir de onu eklemeyeyim dedim :D
- +1 yıl
fazlamı naaptınki
Soran+1 yılÖyle uç nokta bişey yapmadım da oruç tutmuyorum zorlandığım için, arada bir eğlenmek için içki içiyorum.
ama şu an ben elbiseye ipek giymesem bişey kaybetmem, o yüzden bir de burdan günah yazılmasın hesabımıza :)- +1 yıl
hmm :D bumu günah bende bişi yaptın sandım kimsenin canına malına namusuna hakkına tecavüz etmdiğin sürece kul hakkına girmediğin sürece bişi olmaz walla artık bende tutmuyorum oruç saçmalıktan başka bişi diil ramazanda oruç tutup milleti kazıklyaanlar düşünsün ekmeğin fiyatı iki katına toplu taşaıma araçlarını fiyatı ik katına çıkıyor ramazzan ayı kazıklama ayı başka bişi diil oruç tutacağına somalideki aç fakir insanlara yiyecek yardımı yapmayı düşünüyorum. iç hatta gel birlikte içelim. :))
Soran+1 yıleyvallah :D aynen ülkede malesef din sömürüsü hat safhada. Ben ne dinimi sömürtmek, ne de başka insanlara ezdirmek istiyorum. Yapabildiğimi yapıyorum, yapamayacağımı da Allah'ın affına bırakıyorum :)
Soran+1 yılyoksa öyle cana, mala zarar, veya tecavüz yapmadım. Allah korusun.
- +1 yıl
o zaman korkamana gerek yok tövbesi olmayan tek günah kul hakkıdır dostum. beni bayağı eleştirdiler mesela ben artık hiç bir dine inanmıyorum yalnızca allaha inanıyorum yusuf peygamber gibi deist deniyormuş sadece allaha inanlara onu öğrendim.
Soran+1 yılben de pek çok din düşündüm :D deizm, agnostisizm ama en sonunda müslümanlıkta karar kıldım. Tabi tuğçe kazaz gibi yapmadım :D sadece araştırdım.
- +1 yıl
tuğçe kazaz adı gibi kaz ın teki yaa onun ki sadece özenti salağın teki yaa oo adı üstünde tuğçe kaz az kaz işte :))
Soran+1 yıl:))
- +1 yıl
:) :)
Alışveriş & Hediyeler konusunda 999 cevap paylaştı. Dini yasaklar insanın fıtratına terstir.. tartışmaya değmez bence.
17 Yorumla
Soran+1 yılinsanın doğasında kapitalizm de var, ama ben doğru bulmuyorum.
Soran+1 yılvar ve sen buna saygı duymak zorundasın, istesen de istemesen de. o zaman ben de şöyle söyleyeyim, sana göre tartışmaya değmemesi ayrı, değmesi ayrı.
- +1 yıl
Var olması saygı duymamı gerektirmez.. Din yüzünden insanlar yüzyıllardır savaşıp l*n döküyorlar.. Türkler de kılıçtan geçirilip aman dedirtilerek islama geçmiş bir kavimdir zaten. Nesine saygı duyayım? İnsanlığa tek bir faydası olması bir yana zararı saymakla bitmez. Ayrıca kapitalizm de öyle.
Soran+1 yılSaygı duymak zorundasın, sen maymundan geliyoz diyince biz nasıl seni tımarhaneye göndermiyorsak, sen de paşa paşa saygı duyucaksın. bu kadar bağnaz olamaz bir insan ya. tanıdığım bir sürü hristiyan ve ateist insan var arkadaş olduğum, hiç birisi bile senin gibi bağnaz değil. Sebep din mi yani savaşlarda ahaha güldüm inan ki. Kapitalizm savaşın başlıca sebebidir, ikinci sebebi de ırkçılıktır. son çıkan savaşlara bakarsan hiçbiri dinle alakalı değil, petrol, ırk savaşları...
Soran+1 yılediyorum :) dur bir daha güleyim ahahaha, dünyadaki savaşlar din yüzünden çıkıyomuş. Yok öyle bir dünya. o zaman ırklara da karşı ol, dünyada ırk olmasın, ırk savaşı olmadı mı sanıyosun? din yüzünden çıkan savaşa da karşıyımdır, benim ateisle veya hristiyanla alıp veremediğim olmaz, ama savaşlar din yüzünden çıkıyor diyip tüm suçu dine atmak doğru değil. Bana müslümanlıkta şöyle bir ayet gösteremezsin ''hristiyan gördüğünüz yerde öldürün, ülkelerini elinden alın'' şeklinde. Bu insanların açgözlülüğü, ayrımcılığı, sorun insanlarda dinde değil bence.
ipek östrojen hormonunu arttırıcı bir etkiye sahip diye biliyorum.
17 Yorumla
Soran+1 yılpeki kravatta ipek yasak mı serbest mi?
Soran+1 yılben saf ipek alıcaktım kravatımı, üstümde başka ipek hiçbir elbise olmicak zaten. Ama saf ipek diek yasakmış zaten. bazı sitelerde %50 veya daha düşük orandaysa kullanabilirsiniz diyor.
Soran+1 yılvalla din adamları 4 parmak büyüklüğünde ipek serbest, elbisede de karışımla yapılmışsa %50ye kadar serbest diyo.
Soran+1 yılbilemedim :D
Bu konu ile ilgili cokca uyduruk hadis var. Itibar etmemeli...
09 Yorumla
Soran+1 yıluyduruk demeyelim yine de saygı duymak lazım her inanca, değil mi? :)
- +1 yıl
Neden uyduruk demeyelim? Madem dini boyutunu merak ediyorsunuz acip Kuran"i okuyun.
Kuran'da su ayet gecerken;
Allah’in kullari icin yaratip ortaya cikardigi zineti, temiz ve hos rizklari haram kilmak kimin haddine?” De ki: “Onlar, dünya hayatinda iman etmeyenlerle birlikte, iman edenlerindir. Kiyamet günü ise yalniz müminlere mahsustur. İste Biz, bilip anlayan kimseler icin, âyetleri bu sekilde acikliyoruz." (A’raf, 7/32)
Bir hadiste ise su deniliyor;
"Altın ve ipek ümmetimin kadinlarina helal, erkeklerine ise haramdir."
Siz hangisine inaniyorsunuz onu sorgulayin. Burada hadis alenen Kuran'a kafa tutmuyor mu?
Dünyadaki bütün güzellikler insanlarin istifadesi icin vardir.
Soran+1 yılyaratip ortaya cikardigi zineti, TEMİZ ve HOŞ rizklari haram kilmak kimin haddine?”
Demek ki sadece kadınlar için temiz olan bir şey, bir bilimsel açıklaması dahi olabilir, bak mesela çoğu kişi östrojen salgılattığını söylüyor.
uyduruk dememe olayına geleyim, ben biraz kibar olmaya çalıştım, ama senin dinin ne olursa olsun, herkese saygı duymak zorundasın, herkese istisnasız herkese hem de. Sevmeyebilirsin, ama saygı duymak başka. Bunları ayırt etmeni tavsiye ederim, kimse kimsenin inancına hakaret edemez. ben böyle düşünmüyorum deyip geçersin en fazla.- +1 yıl
Burada kadin erkek ayrimi yapiyor mu ayet? Yahu ayet diyorum ayet, daha üstüne var mi bunun bir sey?
Hala kendinizce "demek ki sadece kadinlar icin" diyorsunuz.
Bunun benim bilgime göre hicbir bilimsel aciklamasi yok, var diyenler var ise kaynak göstersin bana. Aksine ipegin insan vücuduna o kadar cok yarari var ki. Örnegin saf ipekte bakteri ve mantarlar barinmadigi icin antibakteryel olarak gecer, ayrica ipegin hammaddesi protein oldugu icin hicbir sekilde degisime ugramaz. Bu gibi daha bircok sey...
Siz benim bu sözlerimden eger saygisizlik yaptigimi algiliyorsaniz o sizin sorununuz. Ben, senin inancin benim inancim meselesine hic girmedim bile. Kaynak göstererek sordugunuz soruyu aciklamaya calistim. - +1 yıl
9- ALTIN TAKILIR MI, İPEK GİYİLİR Mİ?
Kuran: De ki; “Allah’ın kulları için çıkardığı süsü ve temiz rızıkları kim haram etti?” De ki: “Bunlar dünya hayatında iman edenler içindir, kıyamet gününde ise yalnızca onlarındır.” Bilen bir topluluk için Biz ayetleri böyle detaylı anlatırız.
7-Araf Suresi 32
Müslim 2/16
Altın ve ipek hem erkek için, hem de kadın için bir süs eşyasıdır. Kuran’da hiçbir ayette yasaklanmazlar. Allah inananların dünyada da bu süslerden yararlanabileceklerini söyler ve erkek kadın ayrımı yapmaz. Her hadisinin doğru olduğu iddia edilen Müslim’de de yer verilmiş olan bu hadis, Kuran’ın belirttiğimiz ayeti ile çelişir.
Soran+1 yıl''uyduruk hadis '' bunu söylemenin saygısızlık olduğunu iddia edemezsin bana. hani ben saygısızlık olarak algılamadım, yaptığın şey saygısızlıktı bunu demek istiyorum. Ha bunun yanı sıra sorumu yanıtladığın için sağol, biraz daha araştırma yoluna gidicem.
Soran+1 yılsohbeti tekrar okudum, kusura bakmayın, aşağıda bir adamla takıştık bu konuda, o yüzden size karşı da sert çıkışmışım. bir kişi saygısızlık yapınca herkesin dediğini ters anladım. Kur'an a bir hakaret olmadığı sürece sorun yok tabi, herkes düşüncesini söylemekte özgür. Anladığım kadarıyla yasak değil o zaman :) Teşekkürler tekrardan.
- +1 yıl
Arkadaşlar lütfen tartışmayı kesin. Yukarıda size kapı gibi açıklama paylaştım :)
+1 yılErkeği kadınsılastırdıgı için yani öyle bir duygu veriyormus
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKardeşim valla hadislere bakarsan her şey haram. Kur'ân da öyle bir yasak görmedim henüz.
08 Yorumla
Soran+1 yılKur'an da belirtmiyor demi böyle bir şeyi?
Cevap sahibi+1 yılKur'ân da henüz hiç rastlamadım. İslam dini mantık dinidir. Bunun haram olması kadar saçma bir şey olabilir mi?
Soran+1 yılbilemedim ben de, bazıları östrojen salgılattığı için diyor.
Cevap sahibi+1 yıl9- ALTIN TAKILIR MI, İPEK GİYİLİR Mİ?
7-Araf Suresi 32
Müslim 2/16
Soran+1 yılCevabın gerçekten yardımcı oldu, sağol :) piyasadaki din sahtekarları mıdır nedir bilmiyorum ama insanları böyle yanlış yönlendirmeleri, veya bilmediği konuda atıp tutmaları doğru değil. Tekrardan sağol.
Cevap sahibi+1 yılSende sağol :)
Cevap sahibi+1 yılZaten peygamberimizin ümmeti, böyle saçma sapan hadisler yüzünden ne hallere geldi. Daha bunlar gibi saçma hadisler var. Hadisleri Kur'ân süzgecinden geçirmeliyiz.
Soran+1 yılÖyle artık net bilgi diye bir şey kalmadı.
Afedersin de nefes almak bile yasak sanırım size
11 Yorumla
Soran+1 yılahaha :D
Oha yani o da mı yasak
01 Yorumla
Soran+1 yılben de şaştım kaldım :)
Cinsel istegi azaltıyo
01 Yorumla
Soran+1 yılha? o nasıl oluyo yav :D
Ne alaka ya
05 Yorumla
Soran+1 yılben de şaşırdım işte :D
Soran+1 yıldesene sen de benim gibi kalbi temiz müslümansın yeni yeni öğreniyon :D :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılipek yolu
03 Yorumla
Soran+1 yılallah aşkına 30 yaşında insansın, hani 15 yaşında çocuk verse bu cevabı görmezden gelecem ama...
- +1 yıl
Osmanlı döneminde ki ipek yolundan mı bahsediyor bu arkadaş?
Soran+1 yılsanırım.
Gizli Üye(25-29)+1 yılsaçma gibi
00 Yorumla
+1 yıliş olsun diye
01 Yorumla
Soran+1 yıloff snn be slk. s
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilmiyorum valla :(
00 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı