belki genelleme yapamamak lazım ama.o kadar kötü kullananlar var ki diğer kadınlara da iyimser bakma olasılığını ortadan kaldırıyor. sizce bu kadar kötü olmasının sebebi nedir?korkumu?
Cevabın nedir?
+1 yılKötü kullanmaktan kasıt yetersiz kullanmaktır aslında.
Araba dediğimiz icat, normalin dışında kas, beyin, refleks ve bunların senkronizasyonunu gerektirir. Bu konuda kadınlar erkeklere göre daha narin olduklarından çok iyi araba kullanamazlar. Sadece ''normal'' kullanabilirler. Nasıl her erkek (aşçılar dışında) yaprak sarması saramıyorsa çoğu kadın da çok iyi araba kullanamaz.. Gerçi gün geçtikte teknoloji, çeşitli tasarımlarla bunu mümkün kılmayı başarıyor (esp, otomatik/triptronik şanzıman, geri vites kamerası vs.) fakat gerçekten araba kullanmanın zevkini böyle böyle öldürüyor aslında.
''Elinin hamuru'' durumu işte..
(anekdot: burada kastedilen araba manuel vitesli bir arabadır)
:))30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılarkadaşım sana bi bilim test sonucunu söyleyeceğim
"erkeklerin beyni %12 kadınların %3 çalışıyor"
umarım anlarsın...
sana bi de daha önce okuduğum haberden bahsedicem
manisa salihlide (bizim dip ilcemz) kadının birisi park ederken frene basacağına (nasıl bi mallıksa hala çözemedim) gaza basıyor ve gölgelerin gücü adına deyip kaldırım üstünde güzelim zeytin ağacını pert edip kapının birine mührü çakıyor... Allahını seversen 28 yaşında bi erkek bunu yapabilir mi?42 Yorumla- +1 yıl
haklısın dostum durumu özetledin sen :)
o kategoride hiç ama hiç değilim.
bu konuyla ilgili şöyle bir tez var: erkekler çocukluktan beri çoğunluğu futbol oynuyor. yani hem ayaklarını hem ellerini aynı anda da dikkatlerini aynı anda kullanmayı öğreniyorlar. kızlar oynamadığı için bu koordinasyondan yoksun kalınıyormuş.
ben ise mahalledeki erkeklerle futbol oynayan tek kızdım :)
sürücülük konusunda alçakgönüllülük yapamam kusura bakma :))
buna benzer soruyu ben de sormuştum ama tersten :))
link28 Yorumla- +1 yıl
:)) abi aman pardon ablaa :) sende neler var öyle :D
- +1 yıl
:)) saka yapıom yaa masaallahhın var valla :D
- +1 yıl
:)) seni tuttum helala olsn valla:)
- +1 yıl
Ben bu soruya "Bu sitede erkeklere makas atan kadın sürücü var" diyecektim ama geç kalmışım. :)))
Hediye beyzbol sopanı hazırladım. Kırmızı kurdele ile süsledim. Levyenin yanına koyarsın artık :)
Kararsızlıktır sebebi, bide erkeklerin karar verme mekanizması daha düz mantık işiler, kadın burdan ben simdi bu arabayı sollarsam sagdaki sokaktanda bi araba çıkarsa, diyeeee düşünürken arkadan korna sesi duyulur
21 Yorumla- +1 yıl
valla taraflı yaklasmadın bravo
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
22Cevap
Bugün geri vitese takmayı bilmeyen,kör nokta nedir anlamayan,park etmiş arabanın arkasına geçip yürü die kornaya basan bayanlar trafikte geziyosa bana kimse yok öyle değilde böylede demesin..Tabiki kötü rezalet kullanan erkeklerde var çok güzel kullanan bayanlarda var benimde var iyi araba kullanan tanıdığım kızlar ama %90ı rezil derecede kullanıyor.
Dipnot:Umarım çok iyi araba kullanan bi sevgilim olur :D50 Yorumlarefleksleri erkekler kadar kuvvetli değil de ondan.
32 Yorumla- +1 yıl
orası kesin
- +1 yıl
+1
Kadınalrın yzüde 80 ni ve erkeklerinde yzüde 20 kötü sınıfına girerler bunun ana nedeni ise beyin yapısı erkek kabiliyetlerine sahip kadınlar iyi araba kullanabiliyor.. kadınalrın genelinin kötü olma sebebi üç boyutlu algı yeteneklerinin erkeklerden zayıf olması bunun ana nedenide erkeklik hormonu ana bunu avantaj aolarak dusunmeyın bu hormon yzuzyunden erkekler kadınalrdan 7-12 yıl daha yaşıyorlar..
00 Yorumla
+1 yılGeçen ışıklarda yeşil yandı ablanın biri hala makyaj tazeliyordu birde kornaya basınca patladın mı diye taksiciye hareket çekti bence çok rahat olmalarından kaynaklanıyor olabilir.
32 Yorumla- +1 yıl
@ PENTİ hahahahhahhh gerçekten mi? O zaman sana kırolar gibi laf atmak farz oldu :)
Vaktin varsa güzelim
Beraber bitki çayı içelim anadın mı :))
gibilerinden
Trafikte genelde sol şeritten 40 ile giden yada yolun ortasından selektör yapmama rağmen çekilmeyen genelde bayanlar oluyor.Bayanlar biraz daha korkak araba kullanıyorlar ve çok panikler.Refleksleri pek güçlü değil.Onlarıda öyle kabullenecez ne yapalım ..
14 Yorumla- 1 yıl
@Cerensuna ilkel bir ailede büyüdüyse normaldir
Dikkatlerini dağıtacak çok fazla argüman olduğu için diye yoruyorum kendi kafamdan... Makyajları, telefonları, sigaraları... Bunun gibi..
20 Yorumla
+1 yılKötümü ? Kadınların mı ? Erkek yok mu kötü olan ? 5 şeritli dümdüz otobanda gidemeyen adamlar var biliyor musun ? Benim iki tane kız arkadasım var bazen özendiğim için onlara veriyorum arabayı. Bence sen etrafına bak kötü araba kullanan bayanlar kadar kötü araba kullanan erkekde var.. Araba kullanmak öyle sagdan sola atlama yok sollama değildir.
11 Yorumlakendi adıma konuşursam babam ile seyahat ettiğimde panikliyorum sadece ama diğer türlü iyiyim :) benden iyi olan arkadaşlarımda var sırf inat için ralli yapıp burnu kanamadan sağ sağlim çıktı arabadan :)
08 Yorumla- +1 yıl
o da fazla cesaretliymiş ya:)
- +1 yıl
maşallah bir de derse girmiş :)işte öyle kullanan bayana saygım sonsuz:))
- +1 yıl
ya orası öyle tabi.kötü kulllanan erkekte var ama.hani toplum içinde kadınların durumu ortada:)yine de tek dileğim kız arkadasım olucak insan deli gibi kullansın:))o kullanırken ben yanda çayımı kahvemi içim o kadar yani :P
- +1 yıl
aaaaaaa öyle deme yaa dünyanın en keyifli işi bence.kafan rahat olcak.kafa nereye sen oraya :)sen kullanabiliyorsun dimi?
hergün trafikte katil olmama veya ölü olmama sebebiyet verecek diye korktuğum sürücüler. Allah vergisi kötüler işte yapacak bi'şey yok. Pazarlamacı kadınlarda aynı. Hergün 3-5 tanesi ile görüşüyorum arada arabalarına biniyorum kötüler. Kötüde kötü :D
20 Yorumla
+1 yıluzmanlar araştırmışlar milliyette okudum ingiliz uzmanlara göre memişlerden dolayıymış :) inanmadım ama paylaşayım dedim
13 Yorumla- +1 yıl
ahahahaha :))
- +1 yıl
bana eksi veren arkadaşım; bu cümle benim değil ingiliz uzmanlara göre böyleymiş dedim okursan anlıcaksın...
bilimsel araştırmalara göre sebebi kadınlar erkeklere göre sayısal düşünme ve özellikle 3 boyutlu düşünmede erkeklere göre daha kötüler. özellikle park etme kötülüğü/sorunu falan bundan olduğu düşünülüyor.
10 Yorumlaiyi kullananda var, geçen edirnekapıdan haliçe inerken kadının bir bana bi makas attı,feleğim şaştı,ama ben bunu asla hazmedemeyenlerdenim ,düştüm peşine haliç rampasında yakaladım ,aklını aldım ,asla da vermiycem :)))
00 YorumlaBazen haklı olabilirsin ama istisnalar kaideyi bozmaz...
Çok güzel kullanıyorlar sadece fazla kurallara uyuyorlar fazla dikkat ediyorlar.. Hepsi bu, ve kendime hiç laf söyletmem araba hususunda..:=)05 Yorumla- +1 yıl
kapışalım :P
- +1 yıl
tamam olsun:)benim arabamın pert olduğu yerde seninki yok olur :P
- +1 yıl
:P:P çok iddalı gorunce dayanamadım :))
duygusal olmaları :DD ne alakaysa illa bi yerden buraya bağlayan biri çıkacak zaten. ben baştan söyleyeyim dedim.
11 Yorumlaarabanın önünde iki tane dikiz aynası bide orta ayna var ... onlara saçım nasıl güzel mi dye bakmaktan diikkati dağılıyor bu da çok normal:)
20 Yorumlaayrıntıcı hassas olmaları ve soğuk kanlı davranamamaları sebebiyle ama genelleme yapmayalım derim;)
10 Yorumla
+1 yıl3 tane bakilacak ayna varken kadin yolami bakicak :)
66 Yorumla- +1 yıl
yolada bakmıyor ki:)
- +1 yıl
e bende onu diyorum nasi baksin yola aynalar varken:)
- +1 yıl
aynalarıda beceremiyorlar :P
- +1 yıl
he anladim ne demek isteidigini ama ben onu demek istemedim..yani 3 tane ayanaya dikkat etmek icin degil kendilerine makyajlarina falan bakarlar anlaminda dedim=)
Daha yeni yeni toplum içine çıkmaya başladıkları içindir belki de... Henüz pratik yapacak kadar gelişmediler bence. Fakat çok iyi olanları da var tabii.
01 Yorumla- +1 yıl
çok iyi olanlara lafımız yok zaten:)
çok iyi kullananlar var ama şu erkekler bu kadar kaba olmasa korkarak yola çıkmıcaz
sanki yollar sizin10 Yorumlabaşkasını bilmem ama benim kötü araba kullanmamamın sebebi gereksiz panik yapmam...
10 Yorumlarefleks ve güç olarak erkeklerin gerisindeler ,çok panik vede heyecanlılar bence sebep bunlar
10 Yorumlacok panik yapıyorlar sakın olsalar cok güzel araba kullancaklar
10 Yorumlaerkekler yuzundendir belki de :D genelleme yapmayalım driftte erkeklere tas cıkartırım :D .p
01 Yorumla- +1 yıl
oooo iddalıyız :O
+1 yılerkekler tarafından trafikte sürekli sıkıştırılan kişiler nasıl düzgün araba kullanabilir?
012 Yorumla- +1 yıl
bahaneniz bu değil mi? sıkıştırılmadığı halde bomboş sokakta 10 metre yere park edemeyen kadın var bee :)
- +1 yıl
düz direğe toslayan erkekler de var :)
- +1 yıl
frenle debriyajın yerini karıştıran kadın var:P
- +1 yıl
kırmızı ışığın ne işe yaradığını bilmeyen erkekler var :D:D
- +1 yıl
rampa yukarı yolda manuel arabasını hareket ettiremeyen hatta geri geri kaydıran ve dakikalarca orada bekleyende kadındır unutma ;)))
- +1 yıl
girilmez levhası olduğu halde tek yönlü yolda giren de bir erkektir unutma :))
- +1 yıl
aaaaaaaa o bir yetnektir yol kısaltmadır :)yaptığı ufak kazayı verdiği zararı aldırış etmedne yoluna devam edende kadınlardır;) sen ne kadar kusur bulursan bende o kadar yazıcam haberin olsun ;))
- +1 yıl
en az senin kadar inatçıyım merak etme :D:D
- +1 yıl
fark eder gibiyim:)
- +1 yıl
sadece gibi mi :D:D
- +1 yıl
yok ettim.ama pes etmedim bilesin :))
- +1 yıl
:):) hehehehe
Bazı erkekler neden hep bayanları eleştirir kazan yapanlarda genelde erkeklerdir
05 Yorumla- +1 yıl
kadın kaza sebebidir çoğu zaman
- +1 yıl
ahahahaha alınma ya o kadarmı kötü şöförsün :P
- +1 yıl
o bile yok yani:P
+1 yıl:D kim demis bunu, kadinlar erkeklerden daha dikkatli sürer bi kere ;)
01 Yorumla- 1 yıl
Ama daha çok arada kalırlar ve baskıya dayanamazlar erkekler araba mekaniklerini ve hareketlerini çok daha iyi tanırlar
+1 yılKadınlar, erkeklerden daha ayrıntıcıdır, 3 şeyi birden kontrol edemezler. (genelleme değildir)
05 Yorumla- +1 yıl
gözlede mi beceremezler?
- +1 yıl
ya nasıl denir kadınlar daha cok ozeniyolar.
- +1 yıl
daha dikkatli diyorsun yani ?
- +1 yıl
tam oyle değil :)
- +1 yıl
izah edemdiğine göre problem büyük:)
evet genelleme yapmamak lazım..dünya da ve Türkiye de rallici bayanlar da var..
00 Yorumlauçak kullanan bayan pilotlarda var göz ardı etmeyelim, belkide dört tekerin ayrı bi etkisidir :D
00 YorumlaEvet erkeklerin çoğu yüzünden oluyor bu. Sizler acele ettiriryorsunuz. Kırmızı ışıkta yeşil yanmadan korna çalıyorsunuz ve önünüzdeki sürücüye panik yaşatıyorsunuz.
210 Yorumla- +1 yıl
panik olmayacaksın arkadaşım kim korna çalarsa çalsın :P
- +1 yıl
Bebeğim, erkekler araba kullandıklarını sanıyorlar.. Çok hızlı gitmeyi, kemer tamamayı marifet sanıyor.. Bak ben öyle büyük bi kaza atlattım.. Altı senedir araba kullanıyorum, hiç de arkamdan korna çaldırmam.. Ama, önümde bayan var bi korna çalayım da panikleteyim diyerek bazıları korna çalabiliyor.. Onlara da gerekli işareti gösteriyorum.. Kornaları da, suratları da düşüveriyor anında.. :)))
- +1 yıl
sen fazla uçmuşun reaguiding:P
- +1 yıl
@Soran, uçanı görsen tanıyabilir misin..? Ben direksiyonda değil, başka yerde uçuyorum sadece.. :))) Laf ebeliğinde de üstüme yoktur.. O kadar da megolamanım yani.. :))
- +1 yıl
Haa bak usta demeni kabul edemem.. O unvanı hakettiğimi düşünmüyorum.. Usta başka bi şey.. Ama, laf yarışı dedin mi tutmayın beni.. :DDD
Çok heyecanlanıyorlar, ondan...
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKararsizlikmis sebebi,sen pazarlamacı kadınlardan habersizsin
Galiba her erkekte mükemmel gitmiyor ayrıca01 Yorumla- +1 yıl
yok pazarlamacı scret cv ci kariyer net ci kadınlardan haberim var görüyoruz hergün trafikte haklısın bu konuda onların cesareti takdir edilir cinsten:))her erkek mükemmel demiyoruz ki zaten ;)
iyi kullananıda var kullanmayanıda erkeklerinde öyle
07 Yorumla- +1 yıl
%80 i kötü ama dimi :P:P:P
- +1 yıl
ahahahahah ne oldu hazmedemedin mi?niyetim yok senle sidik yarıştırmaya hiç merak etme
- +1 yıl
son olarak demeden geçemiycem.adın miyav da maşallah kendin aslan gibisin;)
- +1 yıl
yok hiç başlamadım ki.sen fena takılmışsın sidiğe bi işe istersen ;))hadi sanada iyi geceler
Ben şahit olmadım o kadar da kötü kullandıklarına.
00 Yorumla
+1 yılüç boyutlu bakamıyorlar işe ondan
05 Yorumla- +1 yıl
3 boyut derken?
- +1 yıl
arabanın hacmi yolun genişliği vs yani erkeklerin bu konuda algısı daha yüksek
- +1 yıl
hee tamam şimdi anladım:))onu beceremeyen erkekte var zaten
- +1 yıl
ama erkeklerin çoğunlukla kullandığı gerçek bir şey hele ki park olayında iyiler
- +1 yıl
bunu kabullenmekte iyi:)
+1 yılyollar kötü bayanlar ne yapsın :ı
10 Yorumlaheycan ve korku
20 Yorumlagenelleme yapmayalım...
00 Yorumla
+1 yılAynalar yüzünden.
20 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı