Tişört ve pantolon ile ilk adımı atıp kendi giyim markamı kurmak istiyorum.
Tekstil hakkında bir fikrim yok, ama tasarımlarını yaptığım ürünleri bir tekstil firması ile anlaşıp onlara diktirebilirmiyim?
Mesela düz basic v yaka bir tişört diktirsem tanesi kaça gelir?
Elinde kalır yapamazsınız falan demeyin arkadaşlar, markafoni ve trendyol da dükkan tutacağım orda satacağım ürünleri kalıcağını pek sanmam sadece mesela 100 tane pantolonu kaça diktiririm ya da 100 tişörtü v. b?
Tekstil hakkında bir fikrim yok, ama tasarımlarını yaptığım ürünleri bir tekstil firması ile anlaşıp onlara diktirebilirmiyim?
Mesela düz basic v yaka bir tişört diktirsem tanesi kaça gelir?
Elinde kalır yapamazsınız falan demeyin arkadaşlar, markafoni ve trendyol da dükkan tutacağım orda satacağım ürünleri kalıcağını pek sanmam sadece mesela 100 tane pantolonu kaça diktiririm ya da 100 tişörtü v. b?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar,
Öncelikle bir yerinden başlamak lazım diye düşünüyorsanız öncelikle çok sıkı bir pazar araştırması öneririm.
Konuyu marka yaratma konusundan bağımsız olarak anlatmaya çalışayım. Sorulan sorular markadan ziyade üretim ile ilgili şu anda, gördüğüm kadarıyla. Bence ürün bu ve bunu satmak istiyorum demekten ziyade ilk önce bahsettiğiniz konuda hangi ürünler satılabilir durumda buna bir bakın. Yani ben bunu nasıl üretirim yerine, tekstilde veya tişörtte, kotta ne üretirsem satılır? satabilirim? diye bakarsanız sizin için çok daha iyi olacaktır.
Karar verdiğiniz taktirde, fason üretim veya alınıp satılacak ürünler için ilk önce o ürünleri iyi kalitede ve uygun fiyata bulmak gerekecektir. Tecrübeden yola çıkarak söyleyebilirim, ne kadar çok satın alırsanız veya ne kadar çok ürettirirseniz o kadar fiyat avantajı yakalama şansınız oluyor.
Başlamadan önce cevaplarını bulmanızı önerdiğim başlangıç soruları şunlar olabilir:
Ürettiğiniz veya satacağınız ürünlerin kendisi veya fikri oluştuktan sonra bir marka yaratmak gerekecektir.
Şimdiden bol şans ve başarılar.