bugün aracımla giderken önüme aniden çıkan bi kediyi ezdim :( ama benim suçum yoktu.. ama işin kötü tarafı geriye dönemedim o an şoktaydım sanki bastım gittim şu an kendimi kötü hissediyorum :( aranızda başından böyle bir olay geçen varmı ? kedi ezmek günah mı ?
Cevabın nedir?
Dün önüme aniden köpek çıktı frene bastım ama mesafe çok kısa olduğu için etmekten korktum direksiyonu sağa kırdım kaldırıma çıkacak araba diye sonra sola kırdım tam direğe çarpacaktı tekrar sağa kırdım araba dirif yapa yapa en sonunda 180 derece döndü teker kaldırıma çarptı durdum ama hala şoktayım Allaha şükür ne bana ne köpeğe ne de araba bir zarar vermedi. Gerçi arabanın tekerini çarptığım için direksiyon ayarı bozuldu. İndiğimde elim ayağım titriyordu bildiğin NFS oyunu gibiydi, verilmiş sadakam varmış ki diğer şeritte arkamdan araba gelmiyordu yoksa Allah korusun bu mesajı belki yazmıyordum. Sadece kime anlattımsa herkes köpeği neden ezmedin kendi canını tehlikeye atmışsın başka bir sefer böyle yapma dedi. Bende google de köpek ezmemek için yapılabilecek şeylere bakıyordum bu yorumları okudum yalnız değilmişim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılşöyle ki bir kedi öldüren 7 cami dikse ancak affedilir denir müslümanlıktra kedinin yeri çok önemlidir hz muhammed kedileri çok severdi hatta bir gün namaza gidicek iken kaban diyim kabanının üstünde yatan kediyi rahatsız etmemek için yattığı yeri makasla kesip o kesik kabanla namaza gitmiştir denir müslümansan dikkate al bilgi olsun diye yazdım aslında hayvanları çok seviyorum ve onu orda bıraktığın için vicdan azabı çekmeni istiyorum inandığın dinden örnekler veriyorum ki ne derece bir şey yaptığını bil diye bilmeyerek ezdin ama bilerek orda bıraktın o zavallı hayvanı kim bilir nasıl acı çekti
17 Yorumla
Soran+1 yılama hızlıydım biraz, tekerin altında kaldı direk araçda ağır ölmüştür die tahmin ettim ben
- +1 yıl
tahminle olmuyor malesef dönüp bakıcaktın ölmek üzere bile olsa bir veterinere götürecektin bu kadar ucuz olmamalı bir canlının hayatı
Soran+1 yılyapamadık işte malesef bastım gittim ama bi daha başıma böyle bir olay gelirse tecrübeliim artık
- +1 yıl
tecrübe anlayışın garip neyse
- +1 yıl
bende yaptım ama aynısını hayatım ya :(((
- +1 yıl
o hayvanın alınması lazım ordan
- +1 yıl
Hala kabullenmiyor hayvan canı bu kadar kıymetsiz değil
bir kerede benm basıma geldi bir takırtı hissettim sanki durdum cok üzüldüm cünkü indim baktım bulamadım bir an inş bişi olmamaıstır dedim ama durdum ve aradım yani bir kerede bir baskasının ezdiği kediiyi hayvan hastanesine götürdüm arka bacakları kırıktı iyi olma ihtimali varsa ben ilgileneceğim yada olmayacaksa bir iğne felan yapın dedim eziyet cekmesin onaba ktım bacaklarına hep pansuman yaptım iyi odu her ne kadar yalpalayark bir aygını hafiftewn sürterek olsada yürüdü bak aklıma geldi sorunu görünce bir canlıyı hayata döndürmek hayatın en büyük mutluluğu bence
04 Yorumla
Soran+1 yılvalla direk atladı önüme sadce fren yapabildim, kadınlar bu konularda sizden daha fazla korkup şoka giriyrlar sanırım
+1 yılYanlışlıkla kötü bir adam öldürsem günah olurmu ? bazı hayvanların bazı insanlardan üstün olduğunu düşünerek söyledim oda can oda can tartışılır daha önce yanlışlıkla yola atlayan tavşanı ezmiştik ufaktım baya üzülmüştüm sonra köpeklere verdik. oda etkiledi biraz :)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
26Cevap
Peygamber Efendimiz (sav)'in "Yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin. buyuruluyor. sen bilmeden bir şey yapmışsın, pişmanlığını hem dile getiriyorsun hemde kalben pişmanlık ve hüzün duyuyorsun. bunda sorun olmayabilir. fakat bilerek yapsaydın ahirette oda senden şikâyetçi olacaktır
40 YorumlaBilerek öldürmek çok günah tabi ki. Bilmeyerek te olsa öldürmüşsün. Ben de geçen ay köpeğe çarpmayayım derken arabamı çarptım. Bir miktar para ile bir fakiri bir çocuğu sevindir sadaka ver yani. Canlı olan herşey için bir ecel vardır. Bazen ecel bizim elimizdendir. Kendini üzmen çok güzel birşey ama kalbinde şefkat olmayan üzülemez böyle. Umarım kısa sürede toparlarsın çünkü baya etkiliyor insanı. Geçmiş olsun.
20 Yorumla
+1 yılmaalesef yaşanıyor bu tür olaylar.başı boş dolaşan bir çok canlı hayvan var ortalıkta.yoksa kim isteki öyle olsun.öyle bir kaza duydumki gecenin bir vaktinde yola aniden atlayan bir domuz surüsüne çarpan bir araçta bir ailenin yok olduğunu.çok üzücü.ama kimsenin engel olması zor görünüyor.
01 Yorumla
Soran+1 yıloda var tabi canım bana zarar geleceğine ona gelsin ama üzülüyor insan yinede
Aynı senin gibi önüne bakmadan gidip bir hayvanı ezen sonra da ardına bile bakmadan onu ölüme bırakan bir insan,yavru bir köpeği ezmişti.Eğer ufacık bir umut olsaydı veterinere götürürdüm ama birkaç dakika acıyla inledi sonra da öldü.Öyle bir masumiyet ve acıyla bakıyordu ki...Eğer dikkat etmiş olsaydın en azından durup kediyi veterinere götürseydin ki pek çok yerde belediye arayınca hemen ilgileniyor,o kedi yaşıyor olabilirdi.Bir hayvanın canına kıydın...
02 Yorumla
Soran+1 yılama ölmüştür yaa :( 2.5 ton tekerin altından canlı çıkamaz ama korktum duramadım işte
Kalabalık bir araç trafiğinde bende ezdim bir kedi frene bile basmadım ezdim geçtim. Çünkü arkamdan gelen araç çok hızlı geliyordu istesem o kediyi kurtarabilirdim belki ama arkada araçla kendimi kurtarabilir miydim bilmiyorum. Frene dokunsam tepem çıkacaktı kesinlikle çok yakın mesafedeydi mecburen ezdim. Hiç pişman değilim en doğrusunu yaptığıma inanıyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yıloda doğru tabi, sonuçta bende ona çarpmamak için sağa sola kırıp zarar görebilirdim, ama böyle sadece kedi zarar gördü
+1 yılBenim var ve bende dönemedim sabaha kadar şoktaydım sucluluk duygum hala var geçmiyor ne yazıkki sabah kalktım direk kedinin yanına gittim ama yoktu sanırım kurtuldu inş kurtulmuştur :(( anlayabiliyorum seni bak yine aklıma geldi gözümün önünden geçti o an
00 Yorumlanormalde günah ama senin önüne aniden çıktığı için günah yok sadece allahtan af dilebelki affeder tanrıya boşu boşuna affedici demiyoruz ama senden tek isteğim öbür sefere dikkat et
02 Yorumla
Soran+1 yılama 30 lada gidemeyizki yolda, bisiklet değiliz sonuçta. 60 70 le gidiyordum aniden fırladı önüme yani orda kim olsa ezerdi kaçış yoktu malesef
+1 yılLan çarpıyorsun madem tamam yanlışlıkla oldu nasıl kaçabiliyorsun durabilirdin kediyi eğer çok kötü değilse veterinere götürebilirsin neden insan kadar değerli görmüyorsunuz insanlar kendilerini neden bu kadar üstün sanıyor anlam veremiyorum... Bunları söylemek için açtım bu hesabı da. şimdi sen kendini insaflı falan da sanıyorsundur ama söyleyeyim ben sen alçak bir katilsin bunu sakın unutma tamam mı?
00 Yorumlalanet olsun kardesım yol kenarına neden tel cit koymazlar. bu gece ezmıyım dıye kırdım dıreksıyonu. ıkı kedı bırden atladı. ebemınkını gordum. bızımmkıler benı hoplatır sımdı. araba dagıldı resmen. bu ezılen kedılerın gunahıda oto yoldan sorumlu olan yetkılılerdır. bıde ustune ceza keserler. ya
01 Yorumlaßilmeden kaza ile olduqu icin qunah deqil ..Eniştemde Ezdi ordan biliorum ama yıne de onu allah bilir allah gunahlarını affetsin . oyle durumlarda Dönmeni Tercih Ederim O insanda oLabilirdi ..
00 Yorumlabilerek isteyerek yapmadıgın sadece kaza ile istemeden yaptıgın hiç birseyden pişmanlık duyma kedinin de yasayacagı bukadarmıs suclama kendını tamamm
02 Yorumla
Soran+1 yılama ne bileyim, o ses filan gitmiyor aklımdan, çok gördüm yollarda filanda ezmek çok kötüymüş ama kaza sonuçta haklısın
Eğer vicdanını rahatlatmak istiyorsan yarın kediyi ezdiğin yere git onun cesedi belki ordadır, değilse bile çiçek bırak.
Bunun için tanrı seni affetsin:(00 Yorumla
+1 yılbende çocukken istemeden bi civcivi öldürmüştüm.. hala etkisindeyim anlıyorum neler hissettiğini...
05 Yorumla
Soran+1 yılnasıl öldürdün üstüne mi bastın ?
- +1 yıl
yok tavuk peşinde civcierini gezdiriyodu biz köydeydik yazdı iştee. ben elimde büyük bi sopa parçasını öyle sallıyodum boş boş. elimden bi fırladı annesinin peşinde dolaşan civcivin üstüne düştü... acı bi cik sesi duydum... tavuk basına geldii bakmak istedim baktırmadı.. sonra eime aldım avuçlarımın arasında boynu kaydı... onu canlandırmak için çok uğrastım. su tuttum sardım sarmaladım çocukluk işte... olmadı bükük boynunu kaldırmadı... çok ağlamıştım... öyle suçluydum ki..
- +1 yıl
sonra onu dut ağacının dibine gömdüm... oturup konuştum onunla.. özür diledim hep... ağladım başında.. insanların yaptıgı gibi amin yapardım... :(( çok etkilemişti beni...
Soran+1 yılseninki tam bi talihsizlik olmuş hala unutamaman şunu gösteriyorki ben bu ezdiğim kediyi unutamıcam
- +1 yıl
aynen.. sana yazarken bile gözlerim doldu ya... dedim yaa masum bi canlıyı öldürmek kadar vicdan sızlatan birşey olmaz...
geçmiş olsun. keşke şoktaydım dönemedim diyerek vicdanını besleyeceğine yapılabilecek bir şey var mı baksaydın
10 YorumlaBilerek yapmamışsın ancak onu orada bırakmamalıydın
12 Yorumla
Soran+1 yılama duramadım korktum, tekerin altına atladı direk
ben alanya yokunda yaban domuzuna çarptıydım, ulaaa dersin kamyona çarptım haa. arabayı parçaladı itt..
12 Yorumla
Soran+1 yılyok benim araçta hiç birşe yoktu, küçüktü zaten arabada yüksekti ama ben üzüldüm
link bunlar da var
01 Yorumla
Soran+1 yılyazık
Dönüp yol kenarına koysaydın iyi olurdu istiyerek yapmadından bence günay değildir ama bazılarıda diyor karıncayı öldürmek bile günah oran orantı kuramadım
00 Yorumlaortalama 120 ile giderken aniden fırlıyorlar. Durmak mümkün değil. Ben çok hayvan ezdim. İlk başta üzülmüştüm ama çare yok. Ben Beykoz kırsalında oturuyorum. Akşam iş dönüşü yolda bir sürü kurbağa havadan mı gideyim. Belediyeye söyledik bakan yok.
00 Yorumlayani sonuçta bilerek ve isteyerek ezmemişsin ama keşke dursaydın baksaydın :/
00 Yorumla
+1 yılkatiiil katilsin sen bisiklet katili ve bilimum hayvan katili.. uygun fiyata.itinayla hayvan ezilir
15 Yorumla
Soran+1 yılkediyide bisikletide bilerek ezmedim, ama bisiklet sahibi bir insan aklı var fikri var koca arabanın arkasına bisiklet yatırılıp koyulur mu kurbanlık gibi :) oh olsun
- +1 yıl
bisiklet katili
Soran+1 yılama seviyorum ezmeyi
- +1 yıl
seni de bir gün bi ezerlerse...sonra da karşına geçip bi güzel gülerlerse bende sevinecem he he he ;))
- +1 yıl
Altındaki Dört TEKER ile hava atıp önüne çıkan canlıları hiç düşünmeden EZİP geçen Tüm YARATIKLARA Sesleniyorum! Dilerim ki Evinizdeyseniz Sağ Salim ÇIKMAK, Değilseniz dönmek NASİP OLMASIN!!! Eğer Varsa Gerçekten ALLAH Dilerim ki Onlar da hayatta en üzerine titrediği her kim ise o Dört TEKER Altında Kalır...
kedi yada başka bi hayvana zarar vermek günahtır ama sen bilerek yapmamışsn ki bence bunda günahlık bişi yok...
00 Yorumla
+1 yılBende köpeğe çarptım hatta hatta köpek bana.
2 hafta oluyor ve hiç pişman değilim, tamponumu indirdi şerefsiz.01 Yorumla
Soran+1 yılama öyle düşünme benimde belki tamponum kırılabilirdi ama onun canı gitmiş nerden bilsin
+1 yılokuyunca senin yerine ben vicdan azabı çektim şimdi üzüldüm :(
00 Yorumlaisteyerek yapmadığın sürece günah değildir bence boşuna kendini kötü hissetme dikkatli olursun artık :D
00 Yorumla
+1 yılgit kediden özür diler..hadi bakim...yoksa hayatın boyunca vicdan azabı çekersin...
019 Yorumla
Soran+1 yıldurmadım yaa. ama ölmüşmüdür ki
- +1 yıl
gerçek söylüyorum bak...çarptığın yeri tahmin edebiliyorsan git kontrol et...ölmüşse cesedini görürsün zaten...ama belki de yaralı ölmek üzeredir...o yüzden diyorum
Soran+1 yılcesed mi kalır, arkamdan gelen biri atmıştır belkide bi yere
- +1 yıl
kimse leşe elini sürmez merak etme...sen git bak ordadır muhtemelen..ama dur gitme belliki sakar birine benziyorsun..maazallah bu seferde bufalo falan ezer öldürürsün neme lazım..otur oturduğun yerde...
Soran+1 yılo yolda parçalanmıştır duruyorsa, bu arada 4 senedir araç kullanıyorum hemde bi bayan için zor bi araç ilk defa bi kedi eziyorum bi kerede bisiklet ezmiştim kötü sayılmam
- +1 yıl
bisiklette biri varmıydı..kullanıcı yani ;))
Soran+1 yılyok salak çocuk arabamın arkasına koymuş bisikleti, geri geri ezdim bende
- +1 yıl
tüh arabanı da çizmiştir şimdi senin
Soran+1 yılön tamponu çizmişti biraz ama bisiklet mafolmuştu
- +1 yıl
parasını ödedin mi pekala ?
Soran+1 yılneyin parasını
- +1 yıl
arabanın değil tabiiki...bisikletin parasını...baksana söylediğine göre perte çıkmış bisiklet
Soran+1 yılyok ne parası suç benim değildi ki, arabamım arkasına koymuş bisikleti, onun 50 milyonluk bisikleti gitti ben 450 milyon masraf yaptım, ağladı sızladı çocuk bisikletine ama yapacak bişe yok sırtladı gitti bisikleti
- +1 yıl
hadi hadiiii ucuza kapatmışsın işi...
Soran+1 yıluyus oluyorum bu bisikletlilere trafikte de başıma bela olmuştu sonunda, ama hoşumada gitmişti öyle ezmek bisikleti :))
- +1 yıl
benim piskıleti ezde parrasını alam senden :))
Soran+1 yılkoy önüme ezeyim :)) ama yakalayamassın sonra beni diyim sana koşarak yetişen olmadı daha bana :D
- +1 yıl
BEN YETİŞİRİM MERA ETME..BENZİN İÇİYOM BEN ;)
Soran+1 yıldikkat ette sende ezilme :))
+1 yılBu dunyada skinti etme bunu kendine nasilsa oteki trafta kedi intikamini alacak? Kadinlar arac kullanmasin
07 Yorumla
Soran+1 yılama benim ne suçum var o atladı önüme frene bastım ama direk tekerin altına girdi, duramazdım
- +1 yıl
Aracta kendi caninizdan cok yayalarin canini tasiyorsunuz aslinda. Oyle airbeg li otomatik vitesli araca binmeye benzemez. Kendini saglama aliyorsun ama reflex sifir. Onune atlayan yaya yada cocuk ta olabilirdi? İste buradan bagladim
Soran+1 yılbilerek hayvan ezenler mi var
- +1 yıl
Kendisi yada kocasi babasi abisi ezmistir buda arabadadir oradan bilio sanirim :) hıaaammmiiiinaaaaaaaaa
Soran+1 yılbi kedi ezdik diyede kötü şöför değiliz
+1 yılArkadaslar gecen bir kirpi ezdim hayvan sever oldugum icin korktum kalp carpintilari basladi neler yapmaliyim yardim edin
00 YorumlaYolda giderken aniden Önüne Çıkarsa koca cipi nasıl durduriym. ezdim tabi kedi köpek kurbağa dolu ortalıkta. yapcak bişi yok.
10 Yorumlabugun bir sincap ezdim kostebege de benziyodu 3 tonluk aracla gectim uzerinden cok mutsuzum
00 Yorumlabenimde başıma geldi iki kez kedi ezdim ama gelip direk tekerin altına giriyorlar...
01 Yorumla
+1 yılKedi ezmek günahtır diyor Cüppeli Hoca.
01 Yorumla
Soran+1 yılbilerek ezmedim ki
+1 yılGünah tabii ki ama sen yanlışlıkla ezmişsin. :/
02 Yorumla
Soran+1 yılama durmadım öldü mü onuda bilmiyorum
- +1 yıl
ölmüştür muhtemelen.Yazık olmuş.Bundan sonra daha dikkatli ol. Yapacak birşey yok.
ıyyy çok kötü bi durum.
00 Yorumla
+1 yılyanlışlıkla ezmişsin kasti değil yani günah olmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkasıtlı olmadığı için günah sayılmaz
00 Yorumla
+1 yılBana özelden yazar mısın?
00 Yorumla
+1 yılkatil seni :D
01 Yorumla
Soran+1 yılaslında evet bi cana kıydım ezdim, ama niyetim ezmek değildi onu
Gizli Üye(25-29)+1 yılMesaj atar mısın?