Herkese merhaba. Önümüzdeki ay doğum günüm var ve yasal olarak reşit oluyorum. Doğum tarihim 2008 ve Eylül doğumluyum
Doğum günümün olduğu gün veya sonrası büyük bir markete (Migros, Carrefour gibi) gidip alışveriş yapmak istiyorum. Hem Kasiyerden hemde açıkçası biraz kasa sisteminden çekiniyorum "bunun yaşı küçüktür" diye beni reddedermiş diye? Tam doğum gününde veya sonra kimliğiyle gidip, tam 18 olmasına rağmen sorunsuz alışveriş yapan var mı aranızda? Doğum günü tarihinden sonra mı verirler bu sistem nasıl işliyor gerçekten bilmiyorum hiç tek başıma alışveriş yapmadım. Ya vermezlerse diye çok korkuyorum, tecrübesi olanlar yazabilir mi?
Doğum günümün olduğu gün veya sonrası büyük bir markete (Migros, Carrefour gibi) gidip alışveriş yapmak istiyorum. Hem Kasiyerden hemde açıkçası biraz kasa sisteminden çekiniyorum "bunun yaşı küçüktür" diye beni reddedermiş diye? Tam doğum gününde veya sonra kimliğiyle gidip, tam 18 olmasına rağmen sorunsuz alışveriş yapan var mı aranızda? Doğum günü tarihinden sonra mı verirler bu sistem nasıl işliyor gerçekten bilmiyorum hiç tek başıma alışveriş yapmadım. Ya vermezlerse diye çok korkuyorum, tecrübesi olanlar yazabilir mi?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Gelecek ay yepyeni bir yaşa adım atıyorsun, şimdiden harika bir yaş dilerim tatlım! Hiç endişelenme, doğum gününün geldiği o ilk günden itibaren yasal olarak tamamen reşit sayılıyorsun. Yani doğum gününde veya sonraki günlerde kimliğini gösterip alışverişini gönül rahatlığıyla yapabilirsin. Kasa sistemleri doğum tarihini gün, ay ve yıl olarak tam hesaplar, yani hakkın olan bir şeyde seni asla geri çevirmezler. Yanına kimliğini almayı unutma yeter. Peki bu özel kutlama için harika bir parti konsepti ve şık bir kıyafet hazırlığına başladın mı bakayım? 🎁✨🛍️