Alışveriş & Hediyeler konusunda 358 cevap paylaştı.
kesinlikle rtx 4060 olanı almalısın, ekran kartı oyunlarda işlemciden çok daha kritik ve 8 gb vram gelecekte kafanı rahat ettirir, fotoğraftaki lenovo loq kasası da soğutma olarak gayet iyi iş çıkarıyor.
0
1 Yorumla
Soran
1 ay
Onu alirsam extra 8 gb Ram almam lazim ne kadardir acaba ddr5 ram
İntel core i5 tabii ki. Ekran kartı falan daha iyi. Rami düşük olursa sıkıntı yaşarsınız. Bir de sorudan hallice normal bir soru sormuşsuniz mesela aklı başında, erkeklerin hicbiri gelmemiş şu abazalar hemen doluşurdu normalde. canım çok etrafya
0
2 Yorumla
Soran
1 ay
Yani i5 cok eskide kaldi diyorlar ne yapicam bilmiyorum mesela ekran karti ikisininde 4060 olsa rami ikisininde 16gb olsa yine mi i5 onerirsin? birde cok haklısın birkaç kisi disinda kimse yardimci olmuyor abazalara layık nir soru sorsam doluşurlar cidden artik yapay zekaya siginiyorum mecburen ahshaha
İkiside 16 falan olursa tabi ki de i7 önerirdim ama ram faktörü ve ekran kartı önemli. Abaza savar diyebiliriz bu tarz sorulara ve kimin me olduğu ortaua çıkıyor🤣
8gb vram çok zayıf artık modern oyunlar için , bu lenovolardan bi arkadaşa almıştım performansı o kadar iyi gelmedi bana dell markası iyi gibi ama fiyatlar yüksek
Alışveriş & Hediyeler konusunda 638 cevap paylaştı.
AMD son yıllarda Intel'i satın alabilecek kadar güçlü bir marka olsa da ben yine Intel işlemciden şaşmam çünkü Intel Windows'un tam desteklediği işlemci ve güvenilirliği had safhada
Oyun icin alicam ama 2 yil unide de kullanicam sadece islemci kafami karistiriyor herkes eski diyor bide cok isinir falan diyen de var, bide slot ne onu bilmiyorum ki
yani SSD takabil ayrıca ek yerin olsun. işlemci eski olabilir ama iyi. evet baya ısınır çünkü HX işlemci masaüstü işlemci laptopa takılmış gibi düşün. ham güç ama oyun diyorsan ekran kartına odaklanmak iyi.
İ5 geç 7 den aşağı düşme. Bu seçeneklerden 2. Si iyi tabiki
0
2 Yorumla
Soran
1 ay
Ay tesekkurler sonunda sunu diyen biri ya.. bende ayni sekil dusunuyordum cok bi bilgim yok bu tarz konularda ama hem eski bi islemci hemde cok fazla guc tukettigi icin cok isinir diye dusunuyorum i5 icin, umarim amd 7 aldigima pisman olmam
Eger 16 olsaydi i5 mi onerirdin? Yani bana kalsa su islemcisi eski olmada direkt i5 4060 ekran karti olani alip 8gb ram taktiricam ama islemci konusunda bilgim 0
Ne yapim peki uzun yillar gotursun isterim cok asiri ni performans beklentim de yok ama almisken de iyi alayim diyorum yine de ryzen 7 rtx 4050 alicam galiba pisman oluncak bir fark olmaz umarim
Ya ben soyle dusundum ek iyisi ryzen 7 16 gb ram 4050 ekran karti alip aradak cekilim. Eger benim attigim i5 8 gb ram ama 4060 ekran karti alirsam 5 6 bine ram almam gerekicek Şu an o durumda da degilim. Cok bi fark olmayacak ve buyuk de bi kaynim olmayacaksa boyle yapıcam umarim pisman olmam ya
bende RTX 5070 8GB var laptopta oynatıyor rahat çoğu oyunu ama RYZEN 9 HX serisi var işlemci ama daha çok bu mühendislik işleri için tercih ettim ML matematiksel işler için
Harita büyük diye 12 GB VRAM gerekmiyor 😄 Oyun tüm haritayı VRAM’e yüklemiyor, assetleri sürekli stream ediyor. VRAM’i asıl yiyen 4K texture, RT, yüksek çözünürlük ve buffer’lar. 8 GB yetmezse Ultra yerine High açarsın, kart bir anda çöp olmuyor.
Oyun icin alacagim ya butcem de 40k zorlasan 43 falan iste, illa lenovo alayim da demiyorum sen onerir misin markasindan islemcisinden RAMine kadar herseyiyle zahmet olmazsaa
En iyisi çıkana kadar en iyi marka bu. Diğer laptoplara bakmaya gerek yok. Laptopta ya Asus Rog alacaksın ya da Lenovo alacaksan Legion serisini önerebilirim
Aa anladim son sorum olsun bu, bazilari diyo ki i5 hx serisi oldugu icin cok huc tuketiyo ve asiri ısınmasına sebep olur diyolar ama ryzen 7 hem i7’nin dengi hem de i5 kadar guc tuketmedigi icin isinla sorunu daha dusuk diyolar. ben burada ekran kartina mi onem verip i5 rtx 4060 alim yoksa islemciue onem verip mi ryzen 7 rtx 4050 alayim? 🥲
Ben dedim ki sana oyun oynamak istiyorsan i5 al. Ben hiçbir zaman AMD işlemci almadım, bilgim yok sadece duyduğum Vatan'daki arkadaşımdan AMD sıkıntılı sana gelmez, ısınma sorunu var dedi. AMD hep uzak kaldım. Ne oynayacağına bağlı zaten oyun vs. Ama ille de AMD diyorsan Ryzen 7 al.
Rica ederim, güzel günlerde kullanmanız dileğimle. Laptop kullanırken masada kullanmaya özen göster, yatakta koltukta ya da bacağına koyup oynama. Hava vermesi lazım alttan çünkü iç donanım hasar görür.