kesinlikle rtx 4060 olanı almalısın, ekran kartı oyunlarda işlemciden çok daha kritik ve 8 gb vram gelecekte kafanı rahat ettirir, fotoğraftaki lenovo loq kasası da soğutma olarak gayet iyi iş çıkarıyor.
0
1 Yorumla
Soran
21 sa
Onu alirsam extra 8 gb Ram almam lazim ne kadardir acaba ddr5 ram
İntel core i5 tabii ki. Ekran kartı falan daha iyi. Rami düşük olursa sıkıntı yaşarsınız. Bir de sorudan hallice normal bir soru sormuşsuniz mesela aklı başında, erkeklerin hicbiri gelmemiş şu abazalar hemen doluşurdu normalde. canım çok etrafya
0
2 Yorumla
Soran
1 gü
Yani i5 cok eskide kaldi diyorlar ne yapicam bilmiyorum mesela ekran karti ikisininde 4060 olsa rami ikisininde 16gb olsa yine mi i5 onerirsin? birde cok haklısın birkaç kisi disinda kimse yardimci olmuyor abazalara layık nir soru sorsam doluşurlar cidden artik yapay zekaya siginiyorum mecburen ahshaha
İkiside 16 falan olursa tabi ki de i7 önerirdim ama ram faktörü ve ekran kartı önemli. Abaza savar diyebiliriz bu tarz sorulara ve kimin me olduğu ortaua çıkıyor🤣
Alışveriş & Hediyeler konusunda 628 cevap paylaştı.
AMD son yıllarda Intel'i satın alabilecek kadar güçlü bir marka olsa da ben yine Intel işlemciden şaşmam çünkü Intel Windows'un tam desteklediği işlemci ve güvenilirliği had safhada
Oyun icin alicam ama 2 yil unide de kullanicam sadece islemci kafami karistiriyor herkes eski diyor bide cok isinir falan diyen de var, bide slot ne onu bilmiyorum ki
yani SSD takabil ayrıca ek yerin olsun. işlemci eski olabilir ama iyi. evet baya ısınır çünkü HX işlemci masaüstü işlemci laptopa takılmış gibi düşün. ham güç ama oyun diyorsan ekran kartına odaklanmak iyi.
İ5 geç 7 den aşağı düşme. Bu seçeneklerden 2. Si iyi tabiki
0
2 Yorumla
Soran
20 sa
Ay tesekkurler sonunda sunu diyen biri ya.. bende ayni sekil dusunuyordum cok bi bilgim yok bu tarz konularda ama hem eski bi islemci hemde cok fazla guc tukettigi icin cok isinir diye dusunuyorum i5 icin, umarim amd 7 aldigima pisman olmam
Eger 16 olsaydi i5 mi onerirdin? Yani bana kalsa su islemcisi eski olmada direkt i5 4060 ekran karti olani alip 8gb ram taktiricam ama islemci konusunda bilgim 0
Ne yapim peki uzun yillar gotursun isterim cok asiri ni performans beklentim de yok ama almisken de iyi alayim diyorum yine de ryzen 7 rtx 4050 alicam galiba pisman oluncak bir fark olmaz umarim
Ya ben soyle dusundum ek iyisi ryzen 7 16 gb ram 4050 ekran karti alip aradak cekilim. Eger benim attigim i5 8 gb ram ama 4060 ekran karti alirsam 5 6 bine ram almam gerekicek Şu an o durumda da degilim. Cok bi fark olmayacak ve buyuk de bi kaynim olmayacaksa boyle yapıcam umarim pisman olmam ya
bende RTX 5070 8GB var laptopta oynatıyor rahat çoğu oyunu ama RYZEN 9 HX serisi var işlemci ama daha çok bu mühendislik işleri için tercih ettim ML matematiksel işler için
Harita büyük diye 12 GB VRAM gerekmiyor 😄 Oyun tüm haritayı VRAM’e yüklemiyor, assetleri sürekli stream ediyor. VRAM’i asıl yiyen 4K texture, RT, yüksek çözünürlük ve buffer’lar. 8 GB yetmezse Ultra yerine High açarsın, kart bir anda çöp olmuyor.
Oyun icin alacagim ya butcem de 40k zorlasan 43 falan iste, illa lenovo alayim da demiyorum sen onerir misin markasindan islemcisinden RAMine kadar herseyiyle zahmet olmazsaa
En iyisi çıkana kadar en iyi marka bu. Diğer laptoplara bakmaya gerek yok. Laptopta ya Asus Rog alacaksın ya da Lenovo alacaksan Legion serisini önerebilirim
Aa anladim son sorum olsun bu, bazilari diyo ki i5 hx serisi oldugu icin cok huc tuketiyo ve asiri ısınmasına sebep olur diyolar ama ryzen 7 hem i7’nin dengi hem de i5 kadar guc tuketmedigi icin isinla sorunu daha dusuk diyolar. ben burada ekran kartina mi onem verip i5 rtx 4060 alim yoksa islemciue onem verip mi ryzen 7 rtx 4050 alayim? 🥲
Ben dedim ki sana oyun oynamak istiyorsan i5 al. Ben hiçbir zaman AMD işlemci almadım, bilgim yok sadece duyduğum Vatan'daki arkadaşımdan AMD sıkıntılı sana gelmez, ısınma sorunu var dedi. AMD hep uzak kaldım. Ne oynayacağına bağlı zaten oyun vs. Ama ille de AMD diyorsan Ryzen 7 al.
Rica ederim, güzel günlerde kullanmanız dileğimle. Laptop kullanırken masada kullanmaya özen göster, yatakta koltukta ya da bacağına koyup oynama. Hava vermesi lazım alttan çünkü iç donanım hasar görür.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
kesinlikle rtx 4060 olanı almalısın, ekran kartı oyunlarda işlemciden çok daha kritik ve 8 gb vram gelecekte kafanı rahat ettirir, fotoğraftaki lenovo loq kasası da soğutma olarak gayet iyi iş çıkarıyor.
Onu alirsam extra 8 gb Ram almam lazim ne kadardir acaba ddr5 ram
İntel core i5 tabii ki. Ekran kartı falan daha iyi. Rami düşük olursa sıkıntı yaşarsınız. Bir de sorudan hallice normal bir soru sormuşsuniz mesela aklı başında, erkeklerin hicbiri gelmemiş şu abazalar hemen doluşurdu normalde. canım çok etrafya
Yani i5 cok eskide kaldi diyorlar ne yapicam bilmiyorum mesela ekran karti ikisininde 4060 olsa rami ikisininde 16gb olsa yine mi i5 onerirsin? birde cok haklısın birkaç kisi disinda kimse yardimci olmuyor abazalara layık nir soru sorsam doluşurlar cidden artik yapay zekaya siginiyorum mecburen ahshaha
İkiside 16 falan olursa tabi ki de i7 önerirdim ama ram faktörü ve ekran kartı önemli. Abaza savar diyebiliriz bu tarz sorulara ve kimin me olduğu ortaua çıkıyor🤣
AMD son yıllarda Intel'i satın alabilecek kadar güçlü bir marka olsa da ben yine Intel işlemciden şaşmam çünkü Intel Windows'un tam desteklediği işlemci ve güvenilirliği had safhada
intel core İ5 olabilir çünkü HX çok güçlü. ekran kartı ayrıca hem yüksek hem VRAM yüksek bu arada hangi işler için istiyorsun?
bu arada RAM vs upgrade edilmesi için slot vs var mı veyahut SSD için bunlar önemli dikkat et
Oyun icin alicam ama 2 yil unide de kullanicam sadece islemci kafami karistiriyor herkes eski diyor bide cok isinir falan diyen de var, bide slot ne onu bilmiyorum ki
yani SSD takabil ayrıca ek yerin olsun. işlemci eski olabilir ama iyi. evet baya ısınır çünkü HX işlemci masaüstü işlemci laptopa takılmış gibi düşün. ham güç ama oyun diyorsan ekran kartına odaklanmak iyi.
Yani harici disk mi diyosun
yok bilgisayarın içinde ek bir yer oluyor. bir yerden ssd alıp takıyorsun bi 512GB yer daha oluyor gibi.
Anladim anladim dikkat ederim ona da mutlaka
Tesekkur ederim
rica ederim
İ5 geç 7 den aşağı düşme. Bu seçeneklerden 2. Si iyi tabiki
Ay tesekkurler sonunda sunu diyen biri ya.. bende ayni sekil dusunuyordum cok bi bilgim yok bu tarz konularda ama hem eski bi islemci hemde cok fazla guc tukettigi icin cok isinir diye dusunuyorum i5 icin, umarim amd 7 aldigima pisman olmam
Amd7 seni mutlu eder bayağı da götürür arkana bakmazsın
İnter Core i5 güzel.
Kargoya ekle ertesi gün kapına gelsin.
Lenovolarda ekran kartı yanıyor tavsiye etmem
Ne önerirsin peki
Asus tuf
Ben 4 senedir rog strix kullanıyorum ryzn 7 ben alırken en iyi 4 nesil vardı bence bulaşma intel daha iyi
Ryzen 7 olanı al 8GB Ram oldukça düşük
Eger 16 olsaydi i5 mi onerirdin? Yani bana kalsa su islemcisi eski olmada direkt i5 4060 ekran karti olani alip 8gb ram taktiricam ama islemci konusunda bilgim 0
16 olsa inteli önerirdim işlemci bakımından intel ryzendan daha iyi
Ama 8Gb ram cidden işe yaramaz şu devirde
Rami yukseltirim aslinda sadwce islemci konusunda kararsizim yani ama bi yandan da 4060 ekran karti super olurdu diyorum
S. et onu yükseltirim diyosan intel i5 al
İntel olandaki 4060 ama işlemci çok 12 nesil
Eski mi yani? burada bi secim uapmam lazim islemciye mi onem verim yoksa ekran kartina mi?
Eski 2022 işlemcisi
https://app.hb.biz/tmR2UPHjjVTV
Bunu alabilirsin Peşin fiyatına 9 taksit
Ne yapim peki uzun yillar gotursun isterim cok asiri ni performans beklentim de yok ama almisken de iyi alayim diyorum yine de ryzen 7 rtx 4050 alicam galiba pisman oluncak bir fark olmaz umarim
Bu attığımı al
5060 var
Acilmiyo link
www.hepsiburada.com/game-garaj-slayer-x5t-5060-c7-intel-core-i5-14450hx-16gb-1tb-ssd-rtx5060-freedos-16-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC0000DMZE7A
Butcemi asiyor bu ya
Ama bunun islemcisi de eski degil mi? Yani ben ekran kartina mi onem verim islemciye mi
Bu 2024 ama hx en performanslı
H takası high power demek
Ya ben soyle dusundum ek iyisi ryzen 7 16 gb ram 4050 ekran karti alip aradak cekilim. Eger benim attigim i5 8 gb ram ama 4060 ekran karti alirsam 5 6 bine ram almam gerekicek Şu an o durumda da degilim. Cok bi fark olmayacak ve buyuk de bi kaynim olmayacaksa boyle yapıcam umarim pisman olmam ya
Bütçe nedir
ortalama 40k
www.idefix.com/msi-cyborg-15-b13wfkg-494xtr-intel-core-i7-13620h-16gb-1tb-ssd-rtx5060-freedos-156-fhd-144hz-tasin-p-20463096
Bu var 54 k Buda ama iyi
www.akakce.com/.../
47 k bunu al geç düşünme
47k olan link acilmiyor yine
Çift tıkla açılıyor ben denedim
Direkt akakce ana sayfası aciliyor
www.hepsiburada.com/erazer-deputy-p60i-md62747-intel-core-i5-13420h-16gb-512gb-ssd-rtx4060-freedos-15-6-fhd-144hz-oyun-bilgisayari-p-HBCV00007OWM8T
Ay tesekkur ederim bu da aklimda olsun sagoll
8 gb vram yyetmez 16 gb vram alman lazım
Onu halletmis varsayarsak hangisini almaliuim? İslemci biraz eski kaliuor diyolar i5 icin
Sen neden laptıp alıyorsun masaüstü alsama
Uniye de goturcem ya ondan
Laptop alacaksın cihaz wattı na bak mesela ne kadar fazlaysa ekran kartı o kadar iyi çalışır oyunlarda. Çoğunun watt ı dğşük
knk 16gb vram laptoplarda kaç para biliyor musun :D
@CptMac biliyorum yeni çıkacak oyunları oynayamayacak diye dedim
bende RTX 5070 8GB var laptopta oynatıyor rahat çoğu oyunu ama RYZEN 9 HX serisi var işlemci ama daha çok bu mühendislik işleri için tercih ettim ML matematiksel işler için
@CptMac doom dark ages, gta6 ve yeni cıkacak oyunlara 8 gb vram yetmiyor.
fps bakıldığı zaman sadece vram bakmak doğru değil
@CptMac 4k texture ve harita büyüklüğü nedeniyle 8 gb yetmiyor. 12 ve üzeri gerekiyor
Harita büyük diye 12 GB VRAM gerekmiyor 😄 Oyun tüm haritayı VRAM’e yüklemiyor, assetleri sürekli stream ediyor. VRAM’i asıl yiyen 4K texture, RT, yüksek çözünürlük ve buffer’lar. 8 GB yetmezse Ultra yerine High açarsın, kart bir anda çöp olmuyor.
@CptMac textureleri en yüksek kalitede görmek isteyen oluyor
evet ama 8gb vram oynatmaz denmiyor.
@CptMac grafik ayarını düşmen gerekiyor 8 gb yetmeyince
evet
En alttaki
Neden pekii
İslemcisi yuzunden mi
Hafıza ve işlemci olarak en iyisi o görünüyor.
Bana da i5 cok eskide kaldi diyorlardi ryzen dusundum ayni sekil ama herkes farklı bisey soyluyor benim bilgi 0 olunca da ne yapacagimi bilemiyorum
Lenovo.
İkiside lenovo 😭
i5 olan.
Farkları sadece şunlar
AMD Ryzen 7 7735HS rtx 4050 6 GB Vram
Intel Core i5-12450HX rtx 4060 8GB VRAM
Oyun oynayacaksan AMD alınmaz işlemci.
Kesin i5 mi ya amd mi alsam diyordum
Amd sıkıntılı başın ağrır. Isınma problemleri var halen.
i5 de cok eskide kaldi diyolar napicam ya
i7 al o zaman. i9 alma can sıkar ama. Paraya bakar bu iş açıkcası bütçeni zorlarsan ben sana 650.000 TL'ye de öneririm laptop.
Oyun için alacaksan Intel ama yok ben render ve grafik tasarım yaparım diyorsan o zaman AMD al. Karar senin.
Oyun icin alacagim ya butcem de 40k zorlasan 43 falan iste, illa lenovo alayim da demiyorum sen onerir misin markasindan islemcisinden RAMine kadar herseyiyle zahmet olmazsaa
Benim önereceklerim bütçeni aşar hanımefendi, ben Asus Rog'cuyum çünkü.
Of butceye gore oneremiyo musun kanka
şu fiyata şu şu diceksin yani
www.vatanbilgisayar.com/...gb-512gb-16inc-w11.html
Sadece bu markadan anliyosun anlasilan sagol yine de kanka
En iyisi çıkana kadar en iyi marka bu. Diğer laptoplara bakmaya gerek yok. Laptopta ya Asus Rog alacaksın ya da Lenovo alacaksan Legion serisini önerebilirim
Sürekli laptop değiştirme diye sana önerdim, aldın mı uzun yıllar götürsün diye.
Cok mantikli da iste butce sıkıntı. En azindan sunu söyle bu attigim 2 lenovo mu yoksa bu mu? Sen asus rogcusun anladim ama yardim etsen nolcak
www.mediamarkt.com.tr/.../...-siyah-166033249.html
Tuf önermem neden dersen ısınma sorunu var ve fan sesi rahatsız edebilir.
Aa anladim son sorum olsun bu, bazilari diyo ki i5 hx serisi oldugu icin cok huc tuketiyo ve asiri ısınmasına sebep olur diyolar ama ryzen 7 hem i7’nin dengi hem de i5 kadar guc tuketmedigi icin isinla sorunu daha dusuk diyolar. ben burada ekran kartina mi onem verip i5 rtx 4060 alim yoksa islemciue onem verip mi ryzen 7 rtx 4050 alayim? 🥲
Ben dedim ki sana oyun oynamak istiyorsan i5 al. Ben hiçbir zaman AMD işlemci almadım, bilgim yok sadece duyduğum Vatan'daki arkadaşımdan AMD sıkıntılı sana gelmez, ısınma sorunu var dedi. AMD hep uzak kaldım. Ne oynayacağına bağlı zaten oyun vs. Ama ille de AMD diyorsan Ryzen 7 al.
Oyle yapim ya sagol adamsin
Rica ederim, güzel günlerde kullanmanız dileğimle. Laptop kullanırken masada kullanmaya özen göster, yatakta koltukta ya da bacağına koyup oynama. Hava vermesi lazım alttan çünkü iç donanım hasar görür.
Dikkat ederim mutlaka bide altika sogutucu almali miyim illa acaba
Sanmam. Oyun bilgisayarları zaten ona göre tasarlanıyor. İlla almak istiyorsan ısı derecesinde 5 derece falan oynatır. Sana kalmış.
Anladim o zaman cok cok tesekkur ederim
Bana da lazım kararsız kaldım
Oyun için laptop alınmaz
Msi olur
parana göre al
İlla lenova mi olcak
Yok hersey olabilir ya islemci ekran karti falan onemli
e onersene bisey
Önerelim
Bütçe ne kadar
40k 45k
www.n11.com/.../lenovo-loq-essential-15irx11-83sc000qtr-i5-13450hx-16-gb-512-gb-ssd-8-gb-rtx5050-156-fhd-free-dos-dizustu-bilgisayar-120507820
Buna bak 5050 var uçurur seni
Baktın mi
Hızlı cevap verir misin
Kazık mı bu ya
Nasıl yani
Bana neden cevap vermemişsin ayıp ya
Ekran karti nasil 5050 ya bu fiyata nasil oluyor bu ben mi cahilim ya of kazık bu
Buldum attim
Tamam tamam adamsın ona da bakicam sadece hic guven vermedi ondan yani
5050 onlara bin ceker
Zaten bin cektigi icin fiyatinin bu kadar ucuz olmasini sorguluyorum bilmiyorum belki de olması gereken fiyattir
Gaming cihazlara her zaman yüksek fiyat yazarlar diğer cihazlar gene gaming gibidir gönlün rahat olsun