yemekle alakalı şeyler olmasın. Bende kanser atlattım ve Kemik İliği nakli geçirdim. 25 30 gün oda da tek başıma yattım. Orada edindiğim bilgiye göre,
Toz tutan oyuncak yasak Ancak bazı bez bebekler uygun oluyor ancak onlarda baya pahalı oluyor. 2-3 tane alabilirsin ama 10-20 zor tabii maddi durumu bilmiyorum.
Cd-Oyun-Oyun hamurları-Bir ve birden fazla kişinin oynayacağı oyunlar (monopoli-Kızma birader gibi)
Kitap götür bol bol orada çok ihtiyaçları olacaktır. Boş ve yapılacak hiç bir şeyin olmadığı baya bir vakitleri var.
Mesela ben en son geçen ay 3 adet PS4 aldım. Sonra başka tanıdığım (Tedavi süresinde) 2 kişi de TV'leri halletti. şu an aktif haldeler.
Ben Hasta Beşiktaş'lıyım. Yattığım hastanede hemşirelerden Totthennam maçından sonra (İngileredeki maç) orada 7-10-11 yaşlarında 3 çocuğun Beşiktaş'lı olduğun ve çok üzüldüklerini söylediler. Bende taburcu olduktan sonra 3 tane forma alıp tüm takıma imzalatıp Hastahane'ye gittim. KIT bölümüne giremiyoruz normalde ama bir gün önce oraya temiz eşya bıraktım. iç çamaşırı dahil hepsi dezenfekte edildi ve ertesi gün o kıyafetler ve üzerine eldiven maske şapka ve özel gömlek giyerek tek tek verdim formalarını. O an ki yüz ifadelerini asla ve asla unutmayacağım.
Yani bizlere çok ihtiyaçları var. Maddi olarak değil manevi olarak. Mutlu olmaya şaşırmaya ihtiyaçları var. Bunu çok iyi biliyorum. Yaşayanlarda bilir. Bir mesaj bile bazen dünyaları verebiliyor.70 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öncelikle gerçekten tebrik ederim sizi. Klasik olacak ama emin olun o çocuklar için tanımadıkları birinin yanlarına gitmesi, onlarla sohbet etmesi bile fazlasıyla sevindirici olacaktır. Gittiğinizde durumlarını görüp üzülebilirsiniz, ama bunu orada belli etmemenizi tavsiye ederim, sürekli bir gülme olmasa da en azından tebessüm halinde kalın.
Hediye konusuna gelince de, öncelikle neler olmaması gerektiğini yazayım. Kesinlikle canlı şeyler götürmeyin, zaten alacaklarını da sanmam içeriye. (Canlıdan kastım çiçek vs.) Aynı şekilde mikrop tutabilecek (virüs, bakteri vs.) şeyler götürmeyin, lösemi hastaları çok çabuk etkilenir.
Götürebileceğiniz şeyler olarak da, zaten bir çok arkadaş yazmış sanırım ama, boyama kitabı ve kaliteli boyalar önerebilirim. Oyuncak tarzı şeyler pek önermem, zaten kaldıkları yerlerde aileler ve kurumlar oyuncakları sürekli sağlamaya çalışıyor ve çocuklar oyuncakları ne kadar sevselerde bir süre sonra sıkılabilir. Oyuncak götürmeyi düşünüyorsanız da zeka geliştirici şeyler tavsiye ederim. Rübik küp, dael o ring tarzı labirent oyunu ya da puzzle.
Tabi bunları hepsi çok çok güzel ve onları sevinderecek şeyler ama çok daha önemlisi dualarımıza onları da katmamız ve ilik bağışında bulunmak.
Tekrar bu güzel düşünceniz için teşekkür ederim.20 Yorumla
+1 yılGuzel bir soru.
Karar veremedim saclimi sacsiz bir bebek goturmeniz daha mantikli olur. Sacli bir bebegi verirken sende yakinda kendi saclarini tarayacaksin ya da bu bebek gibi yakinda seninde cok saclarin Olacak kendine takmak istedigin tokalari simdiden bu bebekte deneyebilirsin diyebilirsin bence komik birsekilde duygusal soylemeki umudu kirilmasin acinacak haldeyim hissinle uzulmesin o kucucuk yurekleri.
Erkek cocuklarda Maglum araba vs sever lego tarzi zevk alip oyalanacaklari oyuncaklari tercih et bence. Yaslarina Göre oyuncakcidanda fikir al.
Allah hepsine sifa versin. Senide tebrik ediyorum cok guzel dusunmussun. Ben bakim evinde kalan ozellikle kimsesiz yaslilarimizida ziyaret etmemiz gerektigine inaniyorum hep bayramda gitmek istedim ama bir turlu nasip olmadi.
Opuyorum10 Yorumla
Alışveriş & Hediyeler konusunda 433 cevap paylaştı. Tüylü şeyler, oyuncaklar tercih etmeyin.
Boyama kitapları, oyun cd leri veya çizgi film cdleri, kaliteli boyama kalemleri pastel boya v. s. olabilir.
Tüylü, toz tutacak, menşeyini bilmediğiniz şeylerden uzak tutun zira bildiğin gibi miktopran çabuk etkileniyorlar.312 Yorumla
Soran+1 yılAmin rica ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
+1 yılLösemili çocuklar kanserle savaştıkları için onlara bu hastalığın stres faktörünü azaltacak, onların rahatlamasını sağlayacak, eğlendirecek, güzel ama sıradan olmayan hediyeler götürebilirsin..
Erkekler için:
su tabancası, ses çıkaran taramalı tüfekler (boncuklu değil, sesli), su balonları, uzaktan kumandalı arabalar, yoyolar, zıplayan toplar vb olabilir
Kızlar için :
eklemleri çıkan barbi bebekler (takıp söksünler)
barbi kıyafeti giydirme bebekleri
boyama kitapları, dergiler vb olabilir..
Düşüncen çok güzel, ben de kimsesiz çocuklar yurduna gitmiştim, sevilmeye, değer görmeye ihtiyaçları var.. yüreğine sağlık diyorum80 YorumlaBir arkadaş grubum gitmişti ve giderlerken moralleri bozulmasın diye saçlarını kazıtmışlardı kız erkek, sen de erkek olarak bunu yapman çok daha kolay olur, bence onların da farklı olmadıklarını hissettirmen, sana yakın hissedebilmeleri açısından önemli olur, eminim moral bulurlar, hediye olarak bence kesinlikle oyuncak, bir çocuk en çok neden mutlu olur ki, ama bence sporsor bulmaya bak, ben aynı şeyi hzur evi iiçin yaptığımda inanılmaz destek gördüm, eminim çocuklar için çok daha fazlasını sen toplayabilirsin.
40 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 553 cevap paylaştı. Sevgini gotur , baska sey istemez onlar.. oyuncaklara da sevinirler o an ama, onlari asil mutlu edecek sey , her seyden tecrit edildikleri bir dunyada yeni bir arkadasin sevgisi ve ilgisidir.. bir tanesi oyle demisti.. her yer oyuncak.. ama dort duvar arasinda hapisim demisti.. oyuncagi olmayan cocuk mu , seveni olmayan cocuk mu.. aileleri ve devlet zaten cesitli hediyeler ve oyuncaklar aliyor bu cocuklara.. ha şık durur dersen , ufak tefek ana zekice hazirlanmis bir kac sey alabilirsin. .. ya da once tanisir , sonra sotarsin.. ne istersiniz diye.
10 Yorumla
+1 yıl1 keresinde okullumuzla beraber çocuk esirgeme kurumuna gitmiştik hiç unutmam oradan çıkarken ağlamamak için kendimi zor tuttum ve çıkışta ototbüste haykıra haykıra ağlamıştım. bildiğin hayvan gibi. herneyse sonuçta hepsi çocuk hepsi minik. oyun yaşları ve oyuncak isterler ama herşeyden önce oraya samimiyetinle ve temiz kalpliliğinle git. gözündeki o hevesi onlarla ilgilenişini görünce okadar mutlu oluyorlarki anlatamam. çokta fazla hediyeye gerek yok yani. tek ihtiyaçları biraz moral. en basitinden uzun eşşek oyna yerde yuvalan falan f, l*n :)
10 Yorumla1 defaya mahsus gitmiştim oyun hamuru peluş bebek götürebilmiştim sadece.
oraya girdiğim de çok sık sordukları pastel boya resim defteri hikaye kitapları çizgi filmleri hafta sonu toplanıp izleyebiliyorlarmış.
gönlüne göre versin allah.160 Yorumla
+1 yılNasıl bir insansın sen bunca şey arasında gönlümü ferahlattın ya. Herkes hemen hemen aynı şeyleri yazmış yazacak bir şey yok. Ama tek bir fikir geldi aklıma her yaşa uygun grupla oynanan oyunlardan var. Onlardan alabilirsin. Hem gülerler hem eğlenirler oynarken. Monopoly gibi oyunlardan bahsediyorum yani anlamışsındır ne dediğimi. Allah senden razı olsun
40 Yorumla
+1 yılÇok güzel fikirler söylemişler, başka ne olabilir diye düşündüm
Renkli renkli kağıtlar götürebilirsin, birlikte uçak gemi şapka yaparsınız hatta origamiye kadar gider bu iş :)
Çıkartmalar olabilir, belki eşyalar daha sevimli gözükür
El kuklalarından alabilirsin, hem yalnız kaldıklarında tek başlarına da oynayıp vakit geçirebilirler
Ve
Güzel düşüncen güzel kalbin için de teşekkürler30 Yorumla- 38 Yorumla
- +1 yıl
dalga mı geçiyon mk
- +1 yıl
ne dalgası? @womenmaster34
www.kizlarsoruyor.com/.../q1343882-bir-tugla-da-sen-koyar-misin-birtugladasenkoyarmisin - +1 yıl
Mantıklı
+1 yılSeni var ya gelip alninda opecem ya. bu nasil guzel bir sorudur. cocuklar ozellikle onlar gibi cocuklar sadece ilgi istiyorlar bundan emin ol. illa diyosan ki madden de ellerinde bisey olsun diye guzel bir oyuncak ya da giysi alabilirsin. cunku onlar o hastanede disaridaki bicok seyden uzak kaliyorlar ve ozluyorlar. aslinda en iyisi bir lunaparka goturmek fakat musade edilmez bunlara. allah ii niyetini daim etsin. gercekten şu an yuzumdeki tebessumu bu guzel dusuncen sagladi.:)
35 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılBoyama kitaplari, cizgi film cd leri, renkli farkli ucan balonlar, lego ve puzzle, ...
Keske herkes boyle dusunse.. ama ricam saçların gorunmesin.. bere sapka vs tak.. dikkate alirsan soyledigimi bu sadece ufak bir rica..
Bende ziyarete gidiyorum ekimden geldigince uzun saclarim var sıkıca toplayıp oruyorum ve bere ya da bir sekilde kamufle ediyorum. Bu da onlarin daha yakin hissetmelerini sağlıyor.
onlar adina Teşekkürler..23 Yorumla- +1 yıl
@pnraltan teşekkür ederim.. onlarin birinin gözlerindeki ufacik bir gülümseme çok şey ifade ediyor..
Palyacı kılıgına gir ve bir torba dolusu rengarenk paketlenmis hediyelerle gir :D benim sevgilimin ufak kuzeninin annesi ile babası ayrılmıstı. o gunde ufaklıgın dogum gunuydu. cok uzulmustu fakat sevgilim palyaco kılıgına girmişti. dogum gunu duzenlemisti :D sende boyle sevimli bir kılıga girebilirsin :D
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOyuncak, kıyafet, ayakkabı, çocuk kitapları ve dergileri, boyama kitabı... Bir de uçan balonlarla gitmiştim ben, rengarenk. Çok sevinmişlerdi. O gülücükleri görmek her şeye bedel.
Çok güzel düşünmüşsünüz. Her şey gönlünüzce olsun.120 Yorumla
+1 yılpeluş oyuncak ve kıyafet alma kafana göre lösemi oldukları için bazıları zararlı oluyor ama yapboz alabilirsin veya çok küçükseler çizgi film masal kitabı al hayal güçlerini geliştirecek şeyler al ama plastik olmasın hastalara oyuncak alırken dikkatli olunması gerekir :) Allah gönlüne göre versin sizin gibiler azaldı
20 YorumlaÖncelikle samimi bir sarılma ile sevgini götür onun dışında da eğer mümkünse istedikleri ihtiyaçları olan şeyleri öğrenip ona göre temin et ya da hayalini kurdukları birşey onları fazlası ile mutlu eder bence... ve hiç birşey aklına gelmese bile bir çocuk en çok yeni giysilerden ve oyuncaklardan mutlu olur...
10 Yorumla
+1 yılBoyama defteri falan değil de bence onlara doktor , polis, mimar, mühendis ya da öğretmenlerin oyuncak aksesuarları, araç, gerecleri var. Bu sekilde ileriye dönük hayallerini düşünürler. Bir an önceden büyümek ve onları gerceklestirme isteği uyanır. Umut ömürden daha önemli, diri ve güçlü tutar. ..
10 Yorumla
+1 yılBenim kuzenimde lösemiydi. 5 yaşında lösemi oldu şu an 14 yaşında ve 6 ayda bir kontrle gidiyor çok şükür çok iyi 7 sene ugrastı onları sevindirmek için alabilecgn şeyler vakit gecirecegi şeyler olması lazım 5-6-7-8-9 yaşlarındakileere oyuncak almalısın
10 YorumlaMümkünse yanlış anlama saçlarını sıfıra vurdur bir seferliğe mahsus olucak şapka takar gezersin zaten kısa sürede uzar ve yaş ortalamasına göre hediyeler götürebilirsin kızlara bebekler ve çaydanlık seti oyuncaklar var hoşlarına gider erkeklere oyuncak arabalar süper kahramanların karakterleri.
Saçlarını kazıtman onları baya etkiler.41 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı buldum.
Eğer mümkünse bir palyaço kostümü giyerek veya bir noel baba olarak ya da bir çizgi karaktere bürünerek bir takım arkadaşınızla onları sadece bir günlüğüne de olsa eğlendirerek oyunlar oynayarak unutamayacakları bir hediye verebilirsiniz. Eminim alacağınız bir çok oyuncak v, b hediyedense böylesi onları daha çok mutlu edecektir..
10 Yorumla
+1 yılOyuncak fena olmaz ama onlara gitmem zaten en büyük hediye olur Onladin en basta sevgiye ve desteğe ihtiyaçları var. Ayrıca gereksiz hediyelerle bir çok para vermek yerine losev e yapacagin yardim en iyi hediye olacaktır. Allah onlaraı ailelerine bagislasin işallah hepsine Allah şifa versin..
10 YorumlaPerplexus götür. Çok ilginç bir oyuncak. lh5.googleusercontent.com/.../e1W0-HlMqFxrKmKgjx8Mfmlm6-blkWzbvjq2YOGoINNShr117ZvwV7zVbVrEQ2BdqQCIpOimyVZ3YJhbC7m_F-cb0JjZfXewaLAZOJ5O9a2VvRM=w368-h400-nc
20 Yorumla
+1 yılOnların en çok kullandığı şey ağız maskeler. Eğer bulabilirseniz onların desenlilerinden alın böylece onlara korunmak için değil aksesuar olarak kullandıklarını hissederler. :)
32 Yorumla- +1 yıl
Kimberly-Clark Disney Karakterleri ile Çocuk Yüz Maskesi aramadan bu adrese bakarsan bulabilirsin.:)
Kardeşim düşüncen büyük bir yaradılışın simgesi...
Senden ricam hediyelerinin toz çıkarmayan, mikrop çok tutmaya cins olmasına çalış. Bağışıklık sistemleri minimum çalıştığı için çok zararlı olabilir. Tek diyeceğim budur.10 YorumlaButun cocuklara alinabilecek seylerden almalisin.
Pelus bebekler, boyama kitabi, okuma kitabi, kiyafetler, oyuncaklar
Ayrica yaptigin sey de cok guzel20 Yorumla
+1 yılOyuncaklar giyim turu kiyafetler ihtiyaclari olanlar aslinda arayip sorabilirsin saniyorum ki ihtiyaclari olan birseyler goturursun boylece
Cok guzel bir dusunce tebrik ederim20 YorumlaSayfası çok olan boyama kitapları alabilirsin çocukların en çok ilgilendiği seylerden biri çünkü :) bu arada çok iyi bir şey yapıyorsun sakın böbürlenme hepsi alt üst olur sonra :)
20 Yorumla
+1 yılKitap, boyama defteri ve kalemler, oyuncaklar.
Veya arastir ordaki cocuklarin ne istedigini hangi cocugun ne istedigini ve onlarin istediklerino al bütçen yetiyorsa eger :)20 YorumlaOnlar sürekli diğer çocukların elinde olan şeyleri görüyor onlardan istiyorlar. Ben olsam herhangi bir çocuğa şu an neyin olsun diye sorup ona göre bir hediye götürürdüm.
10 Yorumla
+1 yılrenklik maskeler ve bandanalar al bence çünkü saçları dökülüyor bandana saçka falan takabilirler veya maskeler alamabilirsin agızlarını kapatan sevimli karakterler olan ben soruyu görünce internetten araştırdım sende bir bak isdersen
20 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 444 cevap paylaştı. kalıcı ve onları mutlu edecek bir şey olmalı, mesela önce git hem ziyaret et hemde nasıl bir şey istiyorlar öğren ona göre kafan da kesin bir şey olur.
10 Yorumla
+1 yılHee ne gotureceksen gotur urunun aciklamasini okumak ilk isin olsun. Cin malindan uzak durulmaLi.
Ben saglikli kuzenime oyuncak almak icin 5 magaza geziyorum. Hepsi cin mali10 Yorumla
+1 yılNe güzel düşünmen bence onlara ömür boyu saklayabilcekleri şeyler al mesela anahtarlık falan hep seni hatırlayabilirler
40 Yorumlakızlar icin sirin bebekler erkekler icin mini arabalar olabilir. bu arada bu düsüncenden dolayı seni tebrik ederim :)
20 YorumlaHediye alma bir tane super kahraman kostumu giy ve onların yanına onlardan hayallerini soylemelerini iste gelecek zamanlarda fikir almıs ve onlara destek olmus olursun 😊 seni canı gonulden kutlarım
20 Yorumla
+1 yılne kadar güzel bir düşünce
hadi birlikte gidelim diyesim geldi.
giden arkadaşlar yardımcı olmuşlar.
ben düşünceni desteklemeye geldim :)20 Yorumlaonedio.com/.../cocukken-okuyup-unutulmayan-10-kitap--326174 Şu kitaplardan götürebilirsin.
10 Yorumla
+1 yılBence önden bir ziyaret edip isteklerini öğrenmelisin. Ve istedikleri şeyi götürürsen çok mutlu olurlar.
10 Yorumla
+1 yılboyama kitabı boyama kalemleri çizgi film cdleri bez bebek oyuncak araba falan götürebilirsin oyuncak mutfak eşyaları falan :)
10 Yorumla
+1 yılSevgin ilgin onlar için en güzel hediye ama illede bir şey götüreceğim dersen, hikaye kitapları götürebilirsin :) Bu arada taktir ettim seni hala böyle iyi insanlar var demek.
10 Yorumla
+1 yılşeker çikolata vs yani yiyecek götürme yemezler beslenmeleri özel onların... küçük hikaye kitapları olabilir boyama kitapları vs
10 Yorumla
+1 yılBu pazar buluşma var. Sen nerdekine gideceksin? Kitap al, moral ver başka hiç bir şeye ihtiyaclari yok.
10 Yorumla
+1 yılBir oyuncaktan çabuk bıkar çocuklar bence çocuk kitapları falan alabilirsin ya da puzzle tarzı zihin egzersizi yapabilcekleri şeyler..
10 Yorumla
+1 yılÇok büyük adamsın kardes erkeklere söyle arabalar vardır mersedes vs eski tarz güzel onlardan kızlarada bebek veya oyuncak makyaj takımı felan:)
10 Yorumla
+1 yılYas gruplarına göre dikkatlerini dağıtacak ve faydalı olacak şeyler hediye edebilirsin misal boyama kitabı gibi
10 YorumlaUçurtma götür her çocuk uçurtmaya bayılır uçurtma uçarken yaşadığın o heyecanı hatırla bana hak verirsin..
Yüreğinden öpüyorum20 YorumlaOyuncaklar boyama kitapları boyalar çocuk müziklerinden bir CD yapabilirsin hatta uğraşmak istersen yüz boyaları al isteyenlere yaparsın bir de tabi balonn
10 Yorumlaumarım bir gün bende boyle guzel seyler yapabilirim ben olsam hikaye kitaplari ve balonlarla giderdim cizgi film cdsi veya boyama olabilir onlarin yaninda oldugunu hissettirmende mutlu eder
10 YorumlaBoyama kitabı yapboz vs tercih edebilirsiniz ve sizi tebrik ederim bunlar ne kadar güzel düşünceler hediyeyi bırakın onları ziyaret etmeyi düşünmeniz bile mükemmel gerçekten helal olsun
10 Yorumla
+1 yılUzman kişilerden bilgi al bence daha sağlıklı olur. Onların bakımlarıyla ilgilenen kişiler... Sevindireceğim derken bilinçsizce sağlıklarını kötü yönde etkileyebilirsin...
10 YorumlaPalyaco olup gidebilir misin imkan varsa :) ufak hediyeler alabilirsin , boyama kitaplari kalemler , oyuncaklar falan işte , inşalllah birgün bende giderim cok istiyorum cesaretimi toplayıp gitmek
20 Yorumlabir unıte kan.. lutfen!! onların buna ıhtıyacı var.. ıncık boncuk oyuncakda kabul ama can verın once! lutfen!!
30 Yorumlaonlara sevginizi götürün, ilgilenin yeter.. ne kadar güzel düşünmüşsünüz tebrik ederim...
10 Yorumla
+1 yıloyuncak olabilir ama en güzel hediye onlara ayıracağın bir kaç saatlik zaman
10 Yorumlabence renkli balonlarla odalarını süsleyin ve onlara saçı olmayan şirin bebekler hediye edin
10 Yorumla
+1 yılBarbie bebek evcilik takımı araba ses çıkartan silahlar ışıklı zıplayan top yoyo beyblade :D belkide yapboz da olabilir :D ya da boyama kitabı :D
10 Yorumlaonlara bir avuç dolussu sevgi götürün onların temiz kalpleri sevgi ile beslenr
10 YorumlaBu guzel dusunceni taktir ettim sanrm oyuncaklar , kitap we kiyafetler alabilirsin...
10 YorumlaUçan balon ve oyun hamuru götürmüştüm ben bol bol. Yüzlerindeki o gülümseme hiçbirşeyle ölçülemez.
Allah sizden razı olsun..10 Yorumla
+1 yılİlgin, sevgin ve iyi niyetin onlara yeter de artar bile. Maddi bir şeye ihtiyaçları yok.
10 YorumlaAslinda onlara verikecek en büyük hediye "Hayalleri"dir. Keşke bu kadar zengin olabilseydik
10 YorumlaÇok güzel düşünmüşsün takdir ettim gerçekten.. Senin gibi düşünceye sahip insanların olması güzel...
10 Yorumla- Devamını Gör (121)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne