Ben Mr. DIY mağazasında çalışıyorum hani bu soğukta mağazanın kalabalık olmasına şaşıyorum. Gıda satılıyor olsa mecburi bir ihtiyaç olduğundan kalabalık olması normal olurdu ama satılmıyor.
Sizce yağmurlu havada mağazanın kalabalık olması normal mi
Ben Mr. DIY mağazasında çalışıyorum hani bu soğukta mağazanın kalabalık olmasına şaşıyorum. Gıda satılıyor olsa mecburi bir ihtiyaç olduğundan kalabalık olması normal olurdu ama satılmıyor.
Sizce yağmurlu havada mağazanın kalabalık olması normal mi
İstanbul aşırı soğuk bi yer değil. Ayrıca sıcağın ortasında gezmek hele ki İstanbul gibi sıcaklıkta gezmek daha zor. Üstüne kalın giyinip çıkarsın bir şeyciğin kalmaz. Hem çoğu kişinin arabası var. Sana bu havada çıkmak anormal gelir ama başkası için ideal gelir. Bence de çıkılır yağmur yok bir şey yok
Boş insan sayısı çalışandan fazla. Sonuçta dediğin gibi oluyor
Keşke olmasa müşteriler
Öyle de... Peki sen nerden maaş alacaksın?
İşe de yeni girdim bu kadar yoğun olacağını beklemiyordum hele bu havada. Sürekli ürünlerin yerini soruyorlar ben de bilmeyince müşteriye ne diyeceğimi bilemiyorum
O zaman çalışacak kişiye de ihtiyaç kalmaz. Issız kalirsin
Tamam haklısın müşteri gelmese maas alamam da kalabalık olmasa bu kadar
Boş kalabalık her yerde var. Boş insan sayısı çok fazla. Bu da toplumsal sorun
Boş insan evet ama sürekli ürünleri yerini soruyorlar bilmeyince de sanki trip atıyorlar
Senin işinin cilvesi de bu. Hoslanmadanda yapacak bir şey yok. Topla düzelt dağılsın. Topla düzelt dağılsın. Sürecinin kısır gongusu. Senin bunları dışarda duygusal destekle yenip içerde rahat olman gerekir. Var mı partnerin?
Var
Düzeltmek sorun değil müşteriler sorun her ürünün yerini bilmek zorunda mıyım
Demişsin ama senin negatif halini pozitif edememis
Sen dedin ya işinin cilvesi de bu topla düzelt dağılsın ben bu durumu sevmiyorum gerçi çoğu kişi sevmiyordur. Mesela düzeltmek hoşuma gidiyor ama müşteriler sürekli rahatsız ediyor bu duruma da bir çözüm yok galiba
Maalesef. Yok. Denge o şekilde.
Bilmediğim ürün olunca ne diyeceğim mesela bir ürünün yerini sordular ben bilmiyorum bilmiyorum demek yerine ne diyebilirim
İşinin en önemli kısmı da şu. Kasa ya da sorumluya yeni gelen ürün hakkında bana bilgi ver ki müşteri karsiisnda şaşıp kalmayayaim. Bocalamayayaim. Firmanın prestiji zarar görmesin diye beni yeni urunlerde bilgilendir dersen bu senin işine de önem verdiğini gosterir
Yeni olmayan ürünlerde peki ne yapmalıyım
Fiilen ürünlerle çalışmak ufak tefek guncel bilgi gerektirir. Bunu takip etmen senin rahatlıkla işyerindeki çalışma ortamına hakim olmani sağlar ve seni rahat ettirir. Çalışma prensibin oldukça daha az efor harcarsin ve bu seni mutlu eder
Bence kesinlikle normal tatlım 😂 İnsanlar soğukta bile özellikle AVM ve mağazaları “kaçış noktası” gibi görüyor. Hem sıcak, hem müzik var, hem de gezmelik, bakmalık bol bol ürün 😍
Ben de alışveriş manyağı biri olarak, moralim bozuksa ya da canım sıkılmışsa direkt mağaza gezerim. Hele Mr. DIY gibi her köşesinden başka bir şey çıkan yerler tam yağmurlu hava rotası 🌧️✨ İnsanlar ihtiyaçtan çok kafasını dağıtmak için geliyor aslında 💕
Cevap
9Cevap
Mr dıy hep yoğun ama bu aralar aşırı yoğun görüyorum sanırım millet yılbaşı için gidiyor o tarz mağazalara. Hangi şehirdesin bu arada?
İstanbul'da
İşe de yeni girdim bu kadar yoğun olacağını beklemiyordum hele bu havada
Bazı sektörlerin ve mağazaların oluyor böyle dönemsel yoğunlukları ama ciddi alıcı olanlar harici gelmese yoğunluk epey düşer. Girip bakıp çıkıyorlar. Biraz da hak veriyorum insanlar evde bunalıyor kafa dağıtıyor ama çalışanlara yük olan kısım çok kafa yoruyor
Bir de çok ürününün yerini soruyorlar ben de işe alışma sürecinde olduğumdan bilemiyorum yerlerini
Tahmin edebiliyorum hadi acelesi varsa tamam sorsun ama keyfi sorma önce git bir dolaş sonra senin yorulduğun bir anına denk geliyor istemeden de olsa ters bir şekilde yanıt veriyorsun ya da dediğin gibi yeni başladığın için bilemiyorsun haliyle bir de trip attığını düşünüp saçma sapan konuşanlar olabiliyor tamamen moral bozuyorlar
Evet haklısın çok moral bozuyor
Bir de ben işe yeni girdiğim ici yöneticilerin bana gorec vermesini bekliyorum ama vermiyorlar kendi kafama göre bir yeri düzeltmeye başlıyorum sence bu durumda ne yapmalıyım
Selam, naptın? Nasıl gidiyor? Onlar sana uygun görev bulamıyorlardır. Mecbur boş durmamak ve çalışıyor olmak için sorumlu olduğun reyonları düzenleyip stok takibi yapmalısın hasarlı ürün var mı yok mu takip etmelisin
İşe yeni başladığım için çok bir tecrübem yok ne yapacağımı bilemiyorum
Değil popon kurt olan kuduruklar onlar şu havada evde ekmek bitmediği sürece dışarı çıkmam dsajkdasjkasjk
Yılbaşı yaklaşıyor hediyelik eşya almak isteyen oluyor
Çünki avareler çoğu. Öylelerine karantina moduna sokmak lazım oturmuyorlar evlerinde
Burdan anlaşılıyor ki herkes gösteriş meraklısı 😂
Neden
İnsanlar Avm den başka bi yere gitmiyorlar, çoğu alıcı değil kuru kalabalık
Daha ne güzel işte kimse olmasa iş olmaz iş olmasa da dayanıklılık
Dışarısı soğuk olduğundan mağazalara akın ediyorlar işte
Bende zorunlu olmadıkça çıkmak istemiyorum soğuk havalarda
Niye soğuk olunca gezilmiyor mu
Ben de özellikle sogukta gezmeyi severim
Hediye aliyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?