Arkadaşlar, ben 1.5 senelik evliyim çocuğum yok, eltim de 9 senelik evli bir 6 biri 4 yaşında iki oğlu var biz aynı binadayız , ben bodrum katta yaşıyorum o da 4. Katta oturuyor. Onun eşinin de mahallede kahvehane dükkanı var neyse ek gelir olsun diye tavuk pilavcı dükkanı da açmaya karar verdiler.
geçen hafta çarşamba günü de dükkanları açıldı.
Eltim bu dükkanı aşırı sahiplendi hani böyle gün aşırı gidiyor yardım ediyor.
Benimle konuşurken de sürekli böyle dükkanda durmak istediğini ama çocuklarından dolayı yapamadığını falan söylüyor.
bende hımm anladım falan diyorum.
Dün biz de eşimle geçerken dükkana uğradık. Açılmadan önce pazar günü gitmiştim en son. Eltim de açıldığı gün gitmedim diye laf dokundurmuştu zaten.. bende abla dibimizde zaten uğrarım illaki o gün evde değildim demiştim.
neyse gittik zaten orada çalışan bir abla var ve dükkanları da küçük baya aynı anda 5-6 kişi ancak yemek yiyebilir..
eltim de çocuklarıyla ordaydı. Bir andan konuşurken yine oradaki ablaya döndü böyle yaptı; yarın gelebilirim gelmeye çalışırım abla ama ee işte ( büyük oğlu ilkokula gidiyor küçük de servisle kreşe gidiyor) birini okuldan alırım diğeri okula gider o zaman 2 saat durabilirim rahatça falan diyor.. ama yani kadın böyle bir şey sormadan biz yanındayken birden anlatmaya başladı.
bende açıkcası ikidir böyle bir şey duyunca benden mi beklenti içinde diye düşünmeye başladım..
veee tabii ki asla böyle bir şey istemem. Hani şunu mu bekliyor diye düşündüm; ben çocuklarıyla ilgileneyim o da dükkana yardıma gitsin bir nevi çalışma hayatında olsun. Zaten hep şey diyor ben evde durmayı sevmiyorum imkanım olsa çalışırım falan yapıyor hep..
Ayrıca zaten her fırsatta da çocuklarını bana gönderir.
Gerçekten zaten bazı noktalarda dayanamadığım da oluyor ve aynı binada oturmak istemiyorum artık.
komşu komşunun külüne muhtaçtır derler fakat bu kül muhabbetti bizde çok fazla olmaya başladı.
Hani pazar günü düğüne gitcekmiş eşiyle ve düğünde çocuklarıyla rahat oynayamadığı için çocuklarını bana bırakmak istedğini söyledi..
bakın pazar günü diyorum. Eşimin tek evde olduğu gün. Tabii ki kabul etmedim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canımmm, öncelikle seni çok iyi anlıyorum ve gerçekten bu durum çoğu insanın sınırlarını zorlayabilir 🌸 Eltin, biraz fazla beklenti içinde gibi görünüyor, özellikle çocuklar konusunda. Belki senin iyi niyetin ve yardımseverliğin ona bu şekilde yansıdı; ama bu da bir yere kadar, değil mi? Senin hayatın ve eşinle özel zamanların da çok önemli!
Bence bu gibi durumlarda açık ve net bir şekilde sınır koymalısın. İletişim her şeyi çözer. Eğer direkt olarak "Çocukları bırakacağım" ya da "Yardım et" tarzı imalarda bulunuyorsa, ona nazik ama net bir şekilde "Benim de kendi işlerim var, o yüzden pek ilgilenemem" tarzı bir şey diyebilirsin. "Komşu komşunun külüne muhtaçtır" tabii ki doğru, ama sen onun hizmetindeymişsin gibi hissetmene sebep olacak bir duruma dönmemeli bu iş. Kendine bu alanı tanı ve aynı zamanda onun da senin sınırların olduğunu anlamasını sağla 🛑
Biraz yüz yüze, sıcak bir sohbetle güzelce konuşursan tahmin ediyorum ki mesele çözülür. Sınırlarını belli eden kişi genelde daha saygı duyulan kişi olur, unutma!✨