Ne zaman bir sey almaya kalksam hep yuksekken aliyorum. Suanlik kendi kazancim yok, baba parasi. Babamin parasında mi bir sey var anlamiyorum artik. Ama bende oluyor bu. Babamin parasini kullanan annemde kiz kardesimde olmuyor.
Altin almaya kalkiyorum yuksekten aliyorum. Daha yeni yaptırdım. Ceyregi 9600 e aldım. Bu hafta pzt den beri 9400 den satiliyor. O kadar da bekledim, biraz dussun oyle alayim diye yine olmadı.
Tablet ihtiyacim vardi. Alacagim tablet cuma gunu 21 bine dustu, biraz rahatsizdim gidemedim. Cmt pzr ise 23 bine çıktı.(128 gb) Dedim bekleyeyim, Kasım cıkmadan alayim ama birkac gun daha bekleyeyim.
Pzt gunu tekrar incelemeye gittim. Yine 23 bin lira idi. Alip almamakta kararsiz kaldim, efsane cuma vs de var ama ihtiyacim da var. Fiyatlarda bizim ulkede bir inip bir cikiyor ya maalesef.
Sonra 256 gb 25 bin dediler. 128 gb ile arasinda 2 bin lira vardi. Dedim madem fiyat olarak bu kadar çıktım, ben bunu bir sorun olmazsa en az 5 yil kullanirim (daha once tabletim olmadi, kpss calismak icin aldim). Bu kadar cikmisken 2 bin daha koyayim da hafizasi gerek olur belki dedim. Sirf 128 ve 256 gb arasinda 2 bin lira fark var diye boyle yaptim, yoksa yapmazdim.
Tabletlere baktigim icin telefondaki reklamlarda surekli cikiyor ya orada gordum az once,128 gb olan tekrar 21 bine dusmus. Ve bugun gitsem 128 gb alirdim. 4 bin daha ustune koymazdim, idare eder beni derdim.
Cunku bunun kilifi var, adaptor parasi var, ekran koruyucusu var. O 4 bini boyle seyler icin harcardim. Ki simdi tableti zaten kullanamiyorum kilif vs olmadigi icin.
Neye elimi atsam hep pahalisini aliyorum. Acele de etmiyorum. Bekleyip takipte ediyorum ama olmuyor. Illa 4-5 bin lira,200-300 lira artik bilmem kac lira cebimden fazla cikacak. Ben bu tabletlere eylulden beri bakiyorum.
Her sey de boyle oluyor. Nereye elimi atsam, hangi urun alsam ben aldiktan sonra fiyati düşüyor bir sekilde. Gercekten yoruldum. Sanki cok param varmis gibi cebimden daha fazla cikiyor.
Zaten pederden aldigim harclik belli. Biriktirip aliyorum boyle seyleri. Kendisi zaten almiyor. 4 bin lira fazla verdigime acayip canım sıkıldı. O gun 23 bin vereceksem 25 veririm hafizasi daha iyi olani alirim dedim. Ama o gun 21 bin olsaydi 25 bin olani almazdim.
Elimdeki telefonda da 2 sene once boyle oldu, her sey de boyle oluyor. Dedim belki daha indirmezler fiyati. O 4-5 bin liraya da ihtiyacim vardi. Kilif vs alirdim iste. Simdi tableti aldim ama elimde para yok, aksesuarlari tamamlayamiyorum. Sigorta vs diye ekstra para da istediler yaptirmadim. Kilifsiz ekransiz yere dusse falan çöp olacak.
Her seyin en pahalisini almayi, acele etmiyor olmama ragmen nasil alabiliyorum hayret ediyorum. Ve genelde de arada 2-3 gun oluyor. 2-3 gun ile kaybediyorum. Ha 2-3 gunu beklesem o fiyat yine dusmeyecek zaten ben almadigim icin o ayri.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım ya, gerçekten içini dökmen çok iyi olmuş ama önce sakin ol, yalnız değilsin! Biliyor musun, hepimiz zaman zaman böyle durumlar yaşıyoruz. Hangi ürünü incelesek, alacağımız gün tavan yapıyor, aldıktan bir gün sonra indirimler başlıyor gibi hissediyoruz. Aslında burada olay biraz da planlama ve trendleri yakından takip etmekle alakalı. Ama tabii ki hayatın ritmine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak bazen her şey yüzde yüz istediğimiz gibi gitmeyebiliyor.
Black Friday ve Kasım indirimleri gibi dönemlerde genelde ürünlerin fiyatları ciddi anlamda düşebiliyor. Belki biraz daha zamanlama stratejini gözden geçirmen iyi olabilir. Mesela bu dönemde satın alımları planlarken indirimleri daha sıkı takip edebilirsin. Ve evet, her zaman %100 doğru zamana denk gelmek mümkün değil, bunu da kabullenmek hem seni rahatlatır hem de stresini azaltır. Ayrıca aldığın tablet konusunda aklını bir saniye bile kurcalama. 256 GB'lık tabletin seni yıllarca çok mutlu edecek. 🎉 Şimdi enerjini pozitif bir yere yönlendir ve tableti güzelce kullanmaya odaklan. 🙌🏻 Unutma, alışverişte planlı olmak önemli ama bazen de "bu bana değer" diyebilmek gerek! ❤️