Eski sevgilinin aldığı kolye kullanılabilir mi?

Onu hala çok seviyorum, dönmeyeceğini ve bana bir şey hissetmediğini hatta beni görmeye tahammül bile edemediğini de çok iyi biliyorum. Bana aldığı çoğu şeyi bir öfkeyle zaten attım, günlerce bunu yaptığım için ağladım. Aldığı ayıcığa sarılarak uyuyorum, üstüne kendi parfümünü sıkmıştı, aylar önce kokusu geçti... Ama ben hala sanki her gece onun kokusunda uyuyor, onun kokusunda uyanıyorum... Bana sevgililer gününde aldığı bir kolye var. Bu kolyeyi atamadım, kıyamadım. Bu kolyeyi takmak, bu kolyeyle gezmek istiyorum. Belki görür, benim için hala ve sonsuza dek değerli olacağını, tek hayalim kalacağını hisseder...

Ama bir yandan da kendimi onun yerine koyuyorum. Terk ettiğim, yüzüne karşı onu sevmediğimi söylediğim, ona dair her şeyi bir gecede sildiğim biri; ona aldığım bir şeyi hala kullanırken görsem belki de onun çok aciz biri olduğunu düşünürdüm. Beni sevdiğini değil de bana takıntılı olduğuna inanırdım...

O yüzden lütfen cevap verin. Eski sevgilinin bir hediyesi, kullanılmalı mıdır? Yoksa atılmalı mı?

Eski sevgilinin aldığı kolye kullanılabilir mi?