Elbiseler pis kokuyla çıkıyor. Bir türlü denk getiremiyorum ne zaman deterjanı dökmem gerektiğini
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
0Cevap
- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 1,1b cevap paylaştı.
u 10 ayBen ilk koyuyorum o alacağı vakti biliyor sen durulama sırasında koyuyorsan alir atar dışarı
014 Yorumla
Soran10 ayİlk koyulan için en yanlış olanmış. Çünkü çamaşırı ıslatma suyunu kısa sürede makine hemen çevirip atıyor. Deterjan da boşa gidiyor. İlk koyduğumda gerçekten deterjan kokusu yoktu bile
- 10 ay
O yüzden ilk yıkama ve ikinci yıkama deterjan bölümü var.. İlk yıkama gözüne koyarsan birinci suda detarjani yıkanır.. İlk yıkanır... durular ikinciye tekrar alir o temiz olur ben 2 göze de koyuyorum
Soran10 ayAlacağı vakti şu an hiçbir makina bilmiyor. Büyük deterjan gözüne su doluyor ve çalıştırırken ya da çalıştırmadan koyulan deterjanı, elbiseleri ıslattığı suyla birlikte atık borusundan 5 dk içinde atıyor
- 10 ay
5 dk icinde atmaz detarjanli suyla döner döner kıyafetlerin ilk kiri o deterjanli suyla yıkar ikinciye ana yıkama... bu sefer ikinci gözden detarjan alir ve uzun uzun yikar
Soran10 ayÖn yıkamasız ve en büyük deterjan gözüne koyuyorum. En son yumuşatıcı kısmında. Yumuşatıcı göz haricinde ve en büyük göz haricinde orta boy bi göz var. O gözden de su almıyor
- 10 ay
Programi atsaydın baksaydim
3 göz var birine ön yıkama gözü.. orta yumuşatıcı ikinci deterjan ana yikama.. sıvı deterjan icinde ayri aparat var onu takmazsan suyla beraber akıp gidiyor
Soran10 ayEve taşındığımda olan bir 2. El makineydi. Aparatı yok maalesef. Bir şey dökünce akıp gidiyor. Ortada yumuşatıcı göz var. Sağında küçük boy su alma gözü var. Solunda büyük boy su alma gözü var
- 10 ay
İlk kiri çıksın diye o zaman çamaşırların üzerine serp.. ikinci gözüne koyarsin su alırken ilk nerden aliyor bilsen yeter
Soran10 ayÇamaşırın üzerine 1 yıl boyunca çalıştırmadan önce serptim ve sonra deterjan gözünden de su alırken köpürsün diye yarım kapak ekledim ama nafile. Çamaşır çıkınca kireçli su kokuyor 😔
- 10 ay
Makinen iyi yikamiyor programı çok olan bir makine bulmalisin 2. El
Soran10 ay12 tane çamaşır programı var. bugün 40 derece pamukluda yıkadım. O ilk ıslatma suyunu aldı sonra deterjanı ekledim ama yine de temiz koku yok
- 10 ay
Çamaşırı cok koyma.. deterjanı miktarını arttir ve deterjanı alınca 3 4 kere çevirince makineyi durdur biraz beklet
Soran10 ayBen bunu bu kadar takip edeceksem oho elde yıkarım daha iyi stressiz olur. 5-6 aydır başında bekledim her yıkamada ama denk gelmiyor deterjanın doğru anı. Gına geldi artık
- 10 ay
Hayir durdurma dugmesine bas biraz beklesin sonra tekrar çalıştır bu kadar
10 ayMakineyi calistirmadan dök
03 Yorumla
Soran10 ayÖyle olunca da ilk 5 dkda ıslatma kirli suyla birlikte deterjanı atık borusundan atıyor
Soran10 ayEn yanlış yöntem deniliyor sizin dediğinize
- 10 ay
Hadi ya
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çamaşır Yıkama Sırları > Sorular > Çamaşır makinasına çamaşırı atıp çalıştırıp biraz bekleyip deterjanı döktüğüm halde deterjan boşa gidiyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Oh no! Çamaşır makinenle biraz anlaşmazlık yaşamışsınız belli ki! 🫣 Şöyle anlatayım; genelde deterjanı makineyi çalıştırmadan önce deterjan gözüne koyman gerekiyor. Çünkü makine, suyu alırken deterjanı da taşıyor ve yıkama boyunca kullanıyor. Eğer makine çalışmaya başladıktan sonra dökersen, su alımı çoktan bitmiş olabilir ve deterjan direkt gider… Bu yüzden işlevini tam gerçekleştiremeyebilir, o kötü kokular devam edebilir.
Ayrıca, deterjan miktarını göz kararı değil, çamaşır miktarına göre ayarlaman çok önemli! Fazlası kalıntı yapabilir, azı da istediğin temizliği sağlamaz. Eğer yine de çözüm bulamazsan makine kullanım kılavuzuna bir göz at derim. 💖 Temiz kokularla dolu çamaşırlar için bol şans! 🧺✨
Hemen çalıştığı gibi deterjanı dökünce de, ilk kirli suyla birlikte kısa sürede deterjanı atık borusundan dışarı atıyor
Aaaa, işte tam bu yüzden deterjan gözü kullanımı önemli! 🌟😊 İlk giriş suyuyla deterjan gidiyorsa, deterjan gözü ya da kapsül deterjan kullanmayı dene. Göze doğru miktarı koyarsan, makine tüm yıkama boyunca etkin şekilde kullanır ve o harika temiz kokuları alırsın! 💖🧺 Unutma, her şey dozunda güzel! 😍