Anüs girişinde 2 cm çapında , meme ucuna benzeyen mor renkli bir şey var. Tuvaletten sonra rahatsız ediyordu , araştırdım basur olacağını yazmışlar. Hemoroid (Basur) için hangi doktora gitmeliyim? Hemoroid (Basur) için doktora gitmeden önce nelere dikkat etmeliyim?basura hangi doktor bakar?
HEMOROİD (BASUR) İÇİN HANGİ DOKTORA GİDİLİR? HEMOROİDE HANGİ BÖLÜM BAKAR? Hemoroid (basur) hastalığına Genel Cerrahi bölümü bakar. Hemorod (basur) için Genel Cerrahi bölümünden randevu alıp Genel Cerrahi Uzmanı'na tedavi olmalısın. Sana kısaca hemoroidden bahsetmek istiyorum.
HEMOROİD (BASUR) NEDİR? Hemoroid, kalın bağısağın anal bölgedeki son kısmında olan damarların şişip büyümesidir. Bu şişip büyüyen damarlar sinirleri yıpratır ve çok fazla ağrı yaratır. Şişip büyüyen kısım iltihaplanabilir. Hemoroid memesi dediğimiz bu kısımlar makat bölgesinden dışarı çıkabiliyor. Bu da hastanın hareketini kısıtlıyor. Hemoroid (basur) iki çeşidi vardır.
1-) İç Hemoroid: Kalın bağırsağın son bölgesinde şişip büyüyen damarlardır. Hastayı pek rahatsız etmez. Kolonoskopi yöntemiyle bakılır.
2) Dış Hemoroid: Anal bölgede şişip büyüyen damarların yıpranmış sinir bölgesinin makat bölgesinden dışarı çıkan kısmıdır. Hasta, dışarıdan görebilir bu memeleri. Hastayı çok fazla sıkıntı yaratır. Hareket etmesini kısıtlar, yatarken bile ağrı yaratır.
Hemoroidin dört evresi mevcut. Kısaca açıklayayım sana bunları. A) 1. Evre : başlangıç evresidir. Hemoroid bu evrede hissedilmez. Ufak kanamalarla kendini belli etmeye başlar. B) 2. Evre: bu evrede hemoroid memeleri dışkılama sırasında dışarı çıkarlar ve bir süre sonra tekrar içeri girerler. Hastaya rahatsızlık vermeye başlamıştır bu evrede. C-) 3. Evre: hemoroid memeleri bu evrede makat bölgesinden dışarı çıkmıştır. Sadece parmak yöntemi ile geri içeri atılabilir. Dışkılama, hareket etme sırasında çok fazla ağrı yaratır. D-) 4. Evre: bu evrede hemoroid (basur) memeleri tamamen dışarı çıkmıştır ve boyutları çok büyümüştür. Hastanın yaşam kalitesini çok fazla düşürür. Doktor tedavisi şarttır.
HEMOROİD BELİRTİLERİ NELERDİR? a-) Dışkılama sırasında ağrı veya kanama, b-) Makat bölgesinde kaşıntı c-) Makatta ıslaklık veya akıntı hissi d-) Dışkılamanın çok zor bir şekilde yapılması ve düzensizleşmesi
HEMOROİD (BASUR) TEDAVİSİ NASIL YAPILIR? (EVDE)
Hemoroid için birkaç tedavi yöntemi sıralayacağım sana. *Hasta her gün sıcak ve tuzlu bir suyun için bir saat oturmalıdır. *Ağır ve baharatlı gıdaları kesinlikle tüketmemelidir. *Bol bol sıvı tüketimi şarttır. *Çok fazla hareketsiz kalmamalı ve yürüyüş yapmalıdır. *Her gün iç çamaşırını değiştirmelisin.
HEMOROİD (BASUR) TEDAVİSİ DOKTOR TARAFINDAN NASIL YAPILIR?
Hemoroid tedavisinin ilk iki evresi krem ve fitillerle iyileştirilir. Üçüncü evre için Genel Cerrahi Uzmanı hemoroid memelerini tekrar içeri atar ve ilaç yazar. Dördüncü evreler için skleroterapi veya boğma tedavisi kullanılır. Skleroterapi dediğimiz yöntem narkozsuz bir şekilde hastaya iğne yoluyla hemoroid memelerinin sarkması giderilir. Boğma yöntemi ile hemoroid memeleri lastikle bir araya getirilip sıkıştırılır ve çürümeye bırakılır. En etkili tedavi yöntemi hemoroid ameliyatıdır.
Arkadaşlar yaklaşık 20 gündür hemoroid illetiyle başbaşayım sancı ve acıdan yorgunum işime gidemez oldum doktor, hacamat, çeşitli bitkisel ilaçlar, tohumlar derken gitgide artan sancılar beni tam bittim derken bugün gittiğim devlet hst doktorunun ilaçları ile dünyaya döndüm, proktolog rektal krem, venotrex günde iki doz tablet. En önemlisi doktordan çıkıp bursa şifalı kaplıcalarıdan birine gittim bol bol kablıca suyu içtim ve havuz sıcaksu derken üç dört saatte sanki şifa yağdı üstüme hamamın katkısı efsane oldu kesinlikle tavsiye ederim, bide havuzda bacak hareketleri yaptım kaslar çalıştı herhalde artık hangisi bana yaradıysa bu akşam rahatım Allah kimseye yaşatmasın , herkese acil şifalar diliyorum,
Basur için; Patlıcan Sapı Kürü. Kürün Yapılışı: İlk olarak 10 tane patlıcanın yeşil sap kısımlarını kesin. Ardından iyice yıkayıp temizleyin. Bir tencerenin içerisinde 10 bardak su ile birlikte patlıcan saplarını kaynatın. Kaynamaya başlayan karışımın kapağını kapatın ve kısık ateşte 25-30 dakika daha kaynamasını sağlayın. Yaklaşık yarım saat sonra ocağın altını kapatın ve bu sürede tencerenin kapağını asla açmayın. Soğuduktan sonra tencerenin kapağını açın ve içerisinden patlıcan saplarını alın. Elde etmiş olduğunuz bu suyu buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa, aç karnına 1’er bardak bu sudan için. 5 gün boyunca bu kürü uygulamaya devam edin. Bu süre boyunca bazı yiyecekleri sofralarınızdan kaldırmanız gerekecektir. Patlıcan Sapı Kürü Boyunca Yenilmemesi Gereken Yiyecekler Nelerdir? * Turşu * Çilek * Bulgur * Acı biber * Domates * Sirke DİPNOT: 5 gün dolduktan sonra istediğinizi yemeye devam edebilirsiniz. Aynı zamanda hemoroit hastalarına soğuk yerlere oturmayı ve basmayı tavsiye etmiyoruz. Eğer uzun bir süredir hemoroid sıkıntısı yaşıyorsanız muhtemelen hemorit fistülin içerisinde iltihaplanmalar meydana gelmiştir. Eğer böyle bir durum varsa ilk olarak doktorunuza başvurmanızı tavsiye ederim. İltihaplar giderildikten sonra patlıcan sapı kürünü tekrar uygulayabilirsiniz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
genel cerrahiye git. büyük tuvaletini yap yellenmeye falan dikkat et. mümkünse deliğin içi bile temiz olsun. çünkü iç hemoroid var mı yok mu bilmek için kadın/erkek doktor popona parmağını sokup karıştırıyor. domaltıyor seni.
o kadar güzel bir bayan doktorun popomu parmaklaması o kadar ağırıma gitti ki. içimden kadere bak be dedim :)
dış hemoroid tedavisi var ama çeşitli evrelere farklı tedaviler uygulanır
genel cerrahi uzmanına gitmen lazım. büyük ihtimal ilk olarak sana ilaç tedavisi verecektir. senin kabız olmanı önleyen ilaçlar verir. ayrıca antibiyotik tedavisi uygulayarak hemoroid içindeki apsenin boşaltılmasını sağlatır.
yine sonuç alınamazsa operasyona karar verilebilir.
Varis kalın bağırsakların durumunu gösterir ve basurla aynı kökten gelir. Pastörize edilmiş, karıştırılmış ve uzun ömürlü sütler, katkılı ve eritilmiş peynirler, margarinler ve transgen yağlar, sıcak mayalı ekmek, bisküvi, cips gibi hazır yiyecekler, karışık yemekler ve bayat yiyecekler sonuna kadar hazmedilemez. Bu sürekli hazımsızlık sonucunda dalak ve karaciğerin damarları tıkanır, bu organlarda enzim üretimi azalır. Bu durumda bağırsakların hareketi yavaşlar, kabızlık meydana gelir. Devamlı kabızlık ise basura ve varislere yol açar. Eski tabipler "Dalağın faaliyeti bozulmadikça varis ve basur görülmez" derlerdi. Tedavi Tedaviye, yemeklerin düzeltilmesiyle başlanır. Yukarıda sayılan yiyeceklerden tamamen vazgeçmek gerekir. Bağırsaklar çalıştırılır, bağırsakların tedavisi titiz bir şekilde uygulanır, karaciğer temizlemesi, kan ve damar temizlemesi yapılır. Taharet için soğuk su ve tuvalet kağıdı yerine sert bez kullanılır. Soğuk su makat kaslarının direncini arttırır ve kan dolaşımını hızlandırır. Böylece makat etrafındaki, beyne bağlı olan akupunktur noktalarının temiz ve açık olması sağlanır. Ayrıca iç çamaşırı geniş olmalıdır. Varis ve basur için ilaçlar: v 200 gr. zeytinyağı, 40 gr. taze öğütülmüş çörekotu ile karıştırılır, bir hafta sonra süzülür. Bitene kadar günde 1 kaşık, yemeğin üzerine dökerek veya içerek tüketilir. v Taze veya kuru ısırganotu ezilir ve sirke ile yoğrulur. Sonra yağlı kağıda sürülür, varisli bölgelere ve basura sarılıp sabitleştirilir. 10-12 saat bekletildiğinde iltihabı akıtır, şişlikleri dağıtır. Tabipler basur ve varise, eskiden günümüze kadar muskat ve sülükten daha iyi bir ilaç bulamamışlardır. Muskat; (küçük hindistan cevizi. bir tür baharat. rendelenir. günde yarım çay kaşığı yenebilir. fazla olursa zarar verir ( halüsinasyon görülür veya insan delirir) veya 1/6 muskat parçası hergün ağızda eritilerek yutulur.2 hafta devam edilir. yeterli mi değilse ilaç yazarım alternatif tıpçıyım
Basur ya da diğer adıyla hemoroid dahil, anal bölgede görülen tüm şikayetler için hastanelerin genel cerrahi bölümüne gitmek gerekir. Fakat dikkat edilmesi gereken küçük bir detay bulunuyor.
Kaynak linkte de belirtildiği gibi genel cerrahinin kendi içerisinde ayrıca dalları bulunmaktadır. Onlardan biri Proktoloji yani makat hastalıkları alanıdır. Tercih edeceğiniz doktor bu alanda uzman ise size vereceği hizmet daha kaliteli olacaktır.
mor mu? ödem ve enfeksiyon oluşmuş olabilir gibi görünüyo. yıllardır hemoroidle yaşıyorum ama bende bu şekilde bir gelişim göstermedi hiç. geçmiş olsun.
Önce eldiven. Sonra tek parmakla içini yoklar varsa basur doktor hisseder zaten
0
10 Yorumla
Gizli Soran
ilk muaynedemi parmakal içini yoklar yoksa dıştan mı bakıp anlar ya bakın çok acı çekiyorum bırak dokunmayı üstüne oturamıyorum öyle bir durumda acıdan hastayı birbirine katarım herhalde
En İyi Cevaplar