Aldığımız ürünleri neden hoyrat kullanıyoruz? Bu hoyratlık karşısında dayanmayan ürünü neden kötülüyoruz? Misal a firmasının çamaşır makinası 10 kg diyelim. Kazan yarıya kadar doldurulur. Bunun daha üstü doldurduğunda makinaya zarardır. Bunu firmaya mal etmek neden?
ya da makinanın kazan temizlik programını sonradan keşfedip aa bu da varmış demek ve kılavuzu hakaret saymak neden?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
hakaret değil
Çoğumuz o kullanım klavuzlarına hiç göz atma gereği duymadan sözde biliyormuş gibi kullanıyoruz. Ama birçok kullanım klavuzu ise yetersiz bilgi içeriyor. Öte yandan günümüzde özellikle elektronik aletin de kutusundan sağlam çıkması ne yazık ki şans işi oldu. Çünkü şirketler artık kasıtlı olarak kolay bozulacak şekilde veya az bir kısmı bozuk ürün üretip piyasaya sürüyorlar. Bunu da hesaba katmak gerekir. Lakin dediğiniz gibi insanlar genel olarak bir ürün alıyorsa o ürünü eğer kullanım klavuzundaki bilgiler yeterli ise o bilgilere göre ve düzgün kullanmalıdır.
Ben bahsettiğiniz bozuk ürüne denk gelmedim. Aldığım ürünlere de gözüm gibi bakmaya çalışırım. Tabi yine de bozulabiliyorlar...
Tam bir ay önce 3 Eylül 2025'te HPstore üzerinden bir bilgisayar aldım. Bilgisayarı ilk açtığımda ekranında sorun vardı. 18 günde anca değiştirildi. Şikayetvar sitesine bile yazdım durumu ilk birkaç gün içinde. Bende gözüm gibi bakarım tüm eşyalarıma. Hatta birkaç gün önce gözüm gibi baktığım önceki bilgisayarımı tertemiz bir şekilde kardeşime devrettim :)
Sizin kötü baktığınızı ima eder gibi yazdıysam özür dilerim öyle bir kastım yoktu... Hangi marka bilgisayar?
Yok estağfirullah öyle demek istemediniz. Tarafıma arızalı satılan bilgisayar HP Victus 16 idi.
Hatta şikayervar sitesine yazdığımı da paylaşayım sizinle :)
www.sikayetvar.com/.../sifir-alinan-hp-laptop-ekraninda-olu-piksel-soku
Anlayışınız için teşekkür ederim. Başlık sansasyon oluşturacak haber başlığı gibi ve dikkat çekici. İçerik de çok bilgilendirici. Bazen firma dikkat mi etmiyor ya da cevap yazmak mı istemiyor şikayetvar sitesine şikayetini yazan bazı insanlara yanıt vermiyor...
Teşekkür ederim :). Öncelikle şikayet başlığı otomatik olarak sistem tarafından atandı. Ama nedense koskoca HPstore cevap vermedi. Lakin 18 günlük e-mail yazışmaları, şirketler ile görüşmeler ve ettiğim dualar neticesinde bu arızalı ürün yenisi ile değiştirildi çok şükür.
Rica ederim. Aslında hp store ile iletişime geçin mesajı atıyorlar ya otamatik. Ondan bahsetmiştim tabi ne kadar otamatik bilinemiyor... Sizin adınıza sevindim. 66+k para boşa gitmemiş yokuşa da sürebilirlerdi belki diye bir düşünce geldi aklıma...
Allah'a şükür... 2013'te Samsung marka bir bilgisayar almıştım o bilgisayar da arızalı satıldı şahsıma ve mahkemeye başvurmuştum. Tabi ondan önce aylar süren teknik servis raporları ve hakem heyetinden sonra mahkemeye başvurabilmiştim. 2014 sonbaharında dava açtım Samsung'a ve ödediğim bedeli 2015 Nisan ayında zar zor avukatla alabilmiştim...
Allah Allah normalde hatalı ürün pek satmaz ya da ben denk gelmediğim için bilemiyorum, bilmiyorum. Ancak samsung'un da sorunlu ürün sattığını sizden duyuyorum. Gerçi belkide daha öncede okumuşumdur belkide... Casper veya monster iyi bir marka değil mi belki onlarda sorun yaşmaz ya da hızlıca çözebilirdiniz? Yerli firma daha da hızlı çözüme ulaşacağınızı düşündüm belki de yanlış bir düşünce bilemiyorum...
Yerli de olsa yabancı da olsa Türkiye'de ürün satmak istiyorlarsa Türkiye'nin kanunlarına uymak zorundalar. MEsela bu kanunlardan birisi Tüketici Haklarını Koruma Kanunudur. Elektronik cihazlar uzun yıllardır eskiden olduğu gibi sağlam ve her amaca hizmet edebilecek kapasitde üretilmiyor. Aynı özen gösterilmiyor. Artık bunun yerli ve yabancı farkı pek kalmadı. Haliyle arızalı bir ürün geldiği zaman da mecbur tüketici olarak kanunlara uygun bir şekilde hakkımızı aramamız gerekiyor.
Ne diyeyim üzücü. Illa mahkeme yolu ile hak aramak yorucu...
Ülkedeki adalet sistemi ile hak aramak çok zor. İnsan adaleti ile zaten olacak gibi değil. Anca Allah'ın adaletiyle olur.
Ülkede adaletli avukat nadir kaldı. Parayı veren düdüğü çalar gibi hareket edebilen bazı avukatlar var... Beşerin adaleti şaşar ama Allahın adaleti şaşmaz.
Adaletli avukatı, savcısı hakimi çok çok az kaldı. Ama hiçbiri Allah değil 🙂
Şu an ki sistem için söylemiştim. Allahın adaleti şaşmaz. Keşke şeriat gelse ama istemeyenler çoğunlukta olunca bilemiyorum.
Kimse Allah'ın şeiatını getirip Allah'ın kanunları ile yönetmez. Çünkü kötülük ile kurdukları düzenin yerle bir olacağını biliyorlar. Tüm dünya için söz ediyorum tabiki de.
Belki öyle belkide değil ilerleyen zamanda görürüz. Allah hayırlara kavuştursun ne diyeyim.
Amin ecmain 🙂
Hakaret değil niye öyle olsun beeee