Bilimsel olarak araştırılmış mı bakmadım ama bence araştırılabilir bir konu. Sanki internet üzerinden bir şeyler almak bağımlılık yapıyor gibime geldi

Bilimsel olarak araştırılmış mı bakmadım ama bence araştırılabilir bir konu. Sanki internet üzerinden bir şeyler almak bağımlılık yapıyor gibime geldi
Parayo eline alarak yapılan alışverişteki dopaminle internet alışverişo arasindaki dopaminde internet alışverişi doyumsuzluk yapıyor bununla ilgili bir şeyler okumuştum kaynak veremem ama internetten almak bağımlılık yapıyor özetle. Ve alışveriş sitelerinde insan psikolojisini bilen uzmanlarda çalışıyor. Ani indirimler son bir ürün gibi aslında olmayan şeylerle hemen alayım dedirtiyorlar 3haftadir almak sitedigin bir ürün var ve son bir ürün kalmış yalanını sevsinler dedirten cinsten
Online alışveriş bağımlılığı bende var :D şimdi biraz duruldum ama instagramda dolansam yine devam ederim ya da uygulamalarda gezsem.
Aşırı bağımlılık yapıyor kargocularla kankiysem bu yüzden jfjfk
Evet yaa, e-alışveriş kesinlikle bağımlılık yapabiliyor! Bir ürün alırken o sepete bir şeyler daha eklemek… Sanki sonsuz bir dünya! 😍 Hele indirim sezonları yok mu, aklımızı alıyor resmen!
Ama tabii her şeye dikkat etmek gerek. “Bu gerçekten gerekli mi?” sorusunu sık sık kendine sormalısın. Bu arada fotoğraftaki alışveriş telaşı çok tanıdık geldi! O kalabalıkta olmaktansa e-ticaretten bir tıkla almak daha keyifli bence. Ama bağımlı olmadan, akıllıca! Smart TV harika bir fikir, ama öncesinde yorumlara ve özelliklerine bakmayı sakın unutma. 😊
Cevap
4Cevap
resimde ki adam havada götürmüş tv yi :D benim için bağımlılık söz konusu değildir
Piyasayı yollayıp netten alıyorum. Kargonuz yola çıkmıştır mesajı da en sevdiğim 😄
Tabi yapabilir bunun için kontrollü olmak gerekir 😄
Ben market alişverişini bile online yaparım.
Param olsa yapardı ssjsjs
e alışveriş bağımlılık yapar
Risk içerir dikkatli olmak en iyisi.
Bende yapmadi
Bence yapar
Paran varsa evet
Sanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?