Butik tasarımlar orijinal olanlara göre çok daha başarılı tasarımlar yapıyorlar. Günümüzde lisanslı ürünlerin kalitesi de sorgulanacak vaziyette artık.

Butik tasarımlar orijinal olanlara göre çok daha başarılı tasarımlar yapıyorlar. Günümüzde lisanslı ürünlerin kalitesi de sorgulanacak vaziyette artık.
Aşırı takıntı değil ama evet lisanslı bazı şeyleri severim ve uygun fiyatlı bulursam alırım. Bende sınırlı sayıda üretim takıntısı daha ağır gelir. Mesela 2020 yılında Seiko V5 Sports model saatinin 6 tane Street Fighter serisini çıkardı ama bildiğim kadarıyla Türkiye'ye gelmedi ve gelse de çok pahalı olduğu için ancak 1 modelini alabilirdim sanırım. Bir de sınırlı sayıda üretim ürünler zaman geçtikçe daha da değerleniyor yani aslında bir yatırım gibidir bu tür ürünler
Bu tamamen zevk meselesi bir de koleksiyon gibi bu tarz zevkler.
Ben de koleksiyon yapıyorum zaten ama dediğim gibi bir de zaman geçtikçe sınırlı üretimlerin daha fazla değerlenmesi var. Ya da eskiden seri üretim olmuştur ama bi kaç kişide tamamen orijinal olarak sağlam vaziyette kalmışsa o da öyle değerlenir. Ama her yerde bulunan bişey ne kadar lisanslı olsa da değerlenmez. Mesela şu GS forması 50-60 yıl sonra sadece bi kaç tane sağlam ve orijinal kalsa o zaman çok değerli olur işte
Bu görsel sadece alıntı :) Benim en eski formam Lincoln forması çocukken aşıktım
Ben de kolay örnek diye GS dedim zaten
Siz daha iyi bilirsiniz tabi ki. Bu tarz hobiler ve zevkler için biriktirme olayı var işte biraz o tuhaf. Benim bir arkadaşım sadece oyuncak araba alıyor kutularını bile açmıyor o kadar büyük ki koleksiyonu
Ben de biriktiriyorum. Yeni aldığımı kullanmıyorum ama başka koleksiyonerden aldıysam ve çalışan parçaları varsa onları çalıştırıyorum ara sıra
Alanı yönetebiliyor musunuz?
Ek alan kiraladım benim koleksiyonum eski müzik setleri, hi-fi ses sistemleri olduğu için baya yer kaplayan şeyler. Ama şimdi yeniden stüdyo kuruyorum çalıştığım şirket ücretsiz yer temin etti belki oraya taşırım
O zaman şanslısınız i.
Evet. Şirketin eski dış ofisiymiş şimdi boya dekorasyon ve ses yalıtım işlerini hallediyorum bir de harici elektrik sayacı bağlattım sonra kurulum yapıcam muhtemelen 1 ay sürer
Hayırlı olsun şimdiden
Teşekkürler 🤗🤗
Aslında yok; ama evlendikten sonra alacağım arabanın bazı önemli parçalarının markasının kendi ürettiği lisanslı yedek parça takıntım olacak. Örneğin, X marka M model hafif ticari aracın sağ sürgülü kapısı kurye motorunun çarpmasıyla hasar aldı. Markanın ürettiği orijinale çok yakın çıkma parçasını alıp taktırasım gelir.
Ah canım sürrealistPrenses'cim, lisanslı ürün takıntısı bende pek yok ama bazen öyle güzel şeyler çıkıyor ki, insan dayanamıyor! 😍 Ama dediğin çok doğru, lisanslı ürünlerin kalitesi bazen hayal kırıklığı olabiliyor. O yüzden butik tasarımlar çoğu zaman gözümü daha çok çeliyor. Hem özgün tasarım, hem daha kaliteli işçilik buluyorum genelde.
Mesela bu da harika bir forma ceket! Ama butik bir tasarımcı olsa, belki farklı detaylarla çok daha özel bir hale de getirebilirdi. O yüzden orijinallik seviyoruz ama özgün ve özel şeyleri de bir başka seviyoruz, haklısın! 🌟
Cevap
11Cevap
takıntım yok fakirim
Evet aynı düşünüyorum, orjinal ürünler sağlam değiller. Bu ürün çok güzelmiş. Adidas Galatasaray işbirliğini bekliyorum birkaç yıla geri dönecez.
Kesinlikle Nike ve Adidas daha kaliteli.
Puma zaten bizim maçta olsun yabancı liglerde olsun dökülüyor yine
Meksika liginde kullanılsa köpek saldırmış gibi olur najajzz Çok hareketli bir lig
Meksika ligindeki kaosu bilecek kadar da futbol bilme ya oha 😂
Futbol evrensel 😁
Kerem Aktürkoğlu mevzusuna ne diyorsun
Şaşırttı beni inanılmaz şaşırdım. Ona evlenme dedik Ceren hanım İstanbul'da yaşamak istiyormuş etkisi var diyorlar.
Millet eleştirirken biz savunuyorduk, haksızlık ediliyordu. En çok ayıbı bize yaptı, sonuçlarına katlanacak 😂
Çiçeği burnunda transfer olmuşsun bir dur. Sen profesyonel futbolcu olmuşsun seninle bilerek evlendi o kadın. Bazen yapılan seçimlerin faturası ağır olur. Katlanacak üzgünüm ama hak etti.
Kadınla alakası nedir, yurt dışı niye istemesin ki.
Yaşamak istemiyormuş orada
İspanya yapsın almanya yapsın fener ne alaka
Kızın ailesi Türkiye'de tabi bu söylenti. Ama azda olsa fenere sempatisi varsa püüü yani yazıklar olsun.
Kerem küçüklüğünde fenerli zaten. Erzincan'dan fenere gitmeye çalıştı fener biraz oyaladı saygısızlık etti ücreti de daha düşük teklif etti. Daha sonra Fatih Terim çağırınca bize geldi. Sonra Galatasaraylı oldu, benimsedi falan büyük büyük laflar söyledi olaylar yaşadı. Benficadayken bile Galatasaraylılık tasladı. Şimdi yüksek para için feneri seçiyor bence.
Kendisi bilir, her şey affedilir vefasızlık asla.
Gelmese bile bitti artık bizim için
Bugün idmanda çok mutluymuş gördüm hahaja
Yeniden fiyat yükseltmiş fener, benfica ile anlaşıyolar diye mutlu
Tam bir hayal kırıklığı
Belözoğlu bıraktığında üzülmüştüm yenisi geldi iyi oldu 😂
Onu çok savundum ya şimdi her maç izlerken bana ekşiyecek millet jajaja
Şimdiden başladılar zaten ama aynısını barışa yapsalar yine savunuruz yani sonrasını bilemeyiz 😂
Her maç ne yapıpta ben yapmadım diyecek merakla bekliyorum barışı hahaja
Harbi ha😅 sende digiturk mu var
Evet jaajjs pes bile var
Aferin aferin futbol kurtaracak seni diyen de mi yok hshdh
Bunlar bir şey mi, çevrem hala ofsoyto boloyor moson gibi saçma sapan soru soruyor çoğu erkek bilmiyor. Afedersin mala anlatır gibi anlat anlamaz çoğu erkek anca hayvan gibi gollll demeyi futbol sanıyorlar.
Evet haklısın 😂 maça falan gidiyo musun peki, İstanbul'da veya anadoluda
Şartlar el verirse gidiyorum 😬 Stadımızı görünce ağlamıştım jajakz
😂😂 ben bir kere gittim tudorlu dönemde derbi 0-0 bitmişti rockyli koreografi
Şansına jajsjszj artık isteği kabul edip dm'e bakar mısın rica edirəm hajajs
Böyle çok fazla retro sevmiyorum ya, Metin Oktay retro güzel bak
Hepsi bebeklerim gibi
fanatik değilim ki, böyle bir konuda takıntım olsun.
Bazen ama çok değil nadir.
Hayır yok
Hayır hem de hiç böyle takıntılarım yok.
Hayırlı olsun
Bu benim değil :) görsel alıntı
Var denebilir
Hayır yok
katılıyorum sana
Hiç yok
Orijnal takıntı
Niçün?
Orjinal olmazsa giymem
Biz ölelim o zaman hahahahs
Orijinal daha uyguna geliyor
Bazen evet ama her ürün orijinal diye alınmaz