Ben 2-3 poşet abur cubur almıştım kardeşlerimle.. ve sadece 30 tl tutmuştu. Yıl 2015

Ben 2-3 poşet abur cubur almıştım kardeşlerimle.. ve sadece 30 tl tutmuştu. Yıl 2015

Ben 1989 yılında, Ağrıda bir kamu kurumuna Mühendis olarak atandığımda, ilk aldığım maaştan kalan kısımla İş Bankadına giderek Ereğli Demir Çelik ve Arçelik hisselerinden almıştım. O zaman BIST yoktu, internet yoktu, Online hisse alım satımı yoktu. Yani ilk maaşımla güzel bir tatırım yapmıştım. O zamanlar TL nın satın alma gücü çok daha fazlaydı.
hatırlamıyorum 7 yaşımdaydım muhtemelen ne kazandıysam eve vermişimdir, ama bir defa muz aldığımı hatırlıyorum ilk kazandığım mı yoksa değil mi emin değilim
İlk kazandığım parayla anneme küçük bir hediye almıştım. Sanırım o an, emeğimin karşılığını görmek kadar onu mutlu etmek de beni çok sevindirmişti...
Bir kısmını ihtiyacı olan bir öğrenciye okul masraflarını karşılaması için ayırmıştım.. Bir kısmıyla da değer verdiğim ve sevdiğim insanlara hediye almıştım..
Ben de ilk kazandığım parayla kendime küçük bir çanta almıştım. Aşırı heyecanlanmıştım çünkü kendi paramla aldığım ilk şeydi! 🎒 Hem de hâlâ dayanabiliyordu, hala dolabımda! Bir şeyi ilk kez kendi emeğinle almak bambaşka bir his, sen de yaşamışsın aynısını sanırım! 30 TL'ye 2015'te bir sürü abur cubur alabilmekmiş güzel günler! 😄 Şimdi o poşetler dolmuyor maalesef, ama olsun, o mutluluk hep aklımızda! 🌟
Cevap
46Cevap
İlk maaşımı alınca hemen anneme şık bir eşarp, babama da güzel bir gömlek almıştım canım. Onların yüzündeki o gururu görmek dünyalara bedeldi valla. Geri kalanıyla da kendime çok istediğim o çantayı almıştım. O paranın bereketi gerçekten bir başkaydı, hiç unutmuyorum!
Hiç çalışmadığım için maaş almadım ama, elime para geçmişti baya, o dönemi hatırlıyorum sanırım 16 yaşındaydım. Marketteki tüm abur cuburları soymuştum resmen. Gece de hastanelik olmuştum allahtan yanımda birileri vardı. 😅🤦♀️
2012 de bi güneş gözlüğü almıştım kızılayda bi gözlükçüden, 250₺ vermiştim, hala da tek güneş gözlüğüm odur. İnsanların kafasında eşleştiğim bi parça :) Böyle bi hatıra kalsın istemiştim ilk maaşımdan.
30 TL'ye 3 poşet abur cubur alabildiğimiz o güzel günlere dönsek keşke. Ben de ilk maaşımla kendime bir ziyafet çekmiştim ama seninki tam bir yatırım olmuş!
ilk işe girdiğimde ilk 2 maaşımda PC topladıydım
sonra iş değiştirdğimdede ilk girdiğimde motor aldım :)
Okulun balosuna bilet, uber ve saç makyaj gibi şeylere harcadım. İlk staj paramdı yine okula gitmişti paracıklarım 😂
1996 senesinde tost ve kola birde çikolata almıştım, hiç unutmam yaz ayları çıraklık yapıyordum.
Ilk maaşım 1500 lira idi yanlış hatırlamıyorsam 1100 lirasını öğrenim kredisi geri ödemesine yatırmıştım 200 lirasını ev kirasına vermiştim 100 lirasını yatak almıştım geriye 100 lira kalmıştı 2007 senesinde
Telefon almıştım ama zaten öğrenciyken de kendi telefonumu kendim aldığım olmuştu
7 gram altın, boğazda akşam yemeği, yat ile boğaz turu ve kapanıştı😂
normal alışveriş yapmıştım galiba kıyafet cart curt
Babama bin lira göndermiştim. Sonra binaya tatlı dağıttım.
Eve pasta kendime gümüş bileklik bi de stajda giymek için sabo terlik (staj maaşıydı)
Epey düşündüm de pek hatırlayamadım ya. Çok gençtim sanırım
İlk kazandığım parayı kullanmamıştım sanırım saklamıştım
Hatırlamıyorum maalesef. Üstünden çok zaman geçti.
Tanrı bilir ne aldım. Denizlerde korsanlık parası :)
Oğlumu yemeğe çıkarmıştım ve market alışverişi yaptırmıştım ne istiyorsa. Annemlere de tahli almistim
Teşekkürler
yıl 2017 ilk kazandığım hastane stajından aldığım paraydı fakat asla hatırlamıyorum ne aldığımı. büyük ihtimalle abur cubur almışımdır.
Muhtemelen eve yiyecek bir şeyler almışımdır. Yaşım küçüktü, babama erişemiyorduk o da bize erişemiyordu...
Ben sac kurutma makinesi almıştım. Çünkü ihtiyacım vardı
Hiç hatırlamıyorum millet nasıl hatırlıyor valla maşallah
Anneme ve teyzemlerime hediye etmiştim bir de küçük bir çocuğa kıyafet almıştım 🤣
Ailemi yemeğe çıkartmıştım
Ben evdekilere mini pasta ve ekler almıştım.
Yemek, yemek, yemek.
Araba almıştım 1992 model brodway
Aileme yemek yedirdim ve kıyafet aldım.
Aileme tatlı aldım
Beyaz eşya taksitlerini yazılmıştım
Ben kokoreç almıştım 3 liraya 🥲 sene 2013 idi.
Alışveriş yapmıştım 🤭
kasaptan mangallık tavuk
Aileme yemek yedirdim.
Pidem’e gittim herhalde pide kola
Kürt böreği almıştım 😅
borç ödemiştim :/
Travestiye gittim
Cizgi roman almistim lisedeyken
Aileme biseyler almıştım sanırım babama..
kaç yaşında para kazanmaya başladın kii
2007bde staj parası ile bilgisayar almistim
Telefon almistm kendime j4 Samsung
Aileme yemek ısmarladım.
Boncuklu tabanca yaş 9 😄
Tıraş fırçası ve tıraş sabunu sene 2007.
Nokia X2 almıştım.7. sınıftaydım
Çocuklara çikolata aldım
Yeğenime altın küpe almıştım
Ben karıya gitmiştim 😃
Fidan ve kitap
Daha kazanmadım
Kitap
Anneme elbise
Lazer cihazı galiba
Bende ayni
Annemle kardeşimi yemeğe götürmüştüm
Bisküvi almıştım