Eşimin vefatının 2. yılı sizce hayır olarak ne dağıtmalıyım? Lokma? Pilav? Lokum?
Lokma
Pilav
Lokum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eşimin vefatının 2. yılı sizce hayır olarak ne dağıtmalıyım? Lokma? Pilav? Lokum?
Eşine gidecek olan Pilav lokum değildir, yiyen kişilerin dua etmesi gerekli.
Mekanı cennet olsun demeyle dua olmaz. (Bu bir temennidir)
Bizim eşrafta Mevlid veya Kuran okutulur ve o gün duası alınır. Gelen misafirlere de bir şeyler dağıtılır.
Yani Eline bi tepsi tatlı al çık dışarı gelene geçene hayır diye dağıtmak,,,, bazı şeyler adetlerden ötürüdür. Burada vefat eden kişiye ne hayır olabilir?
Ben de böyle düşünüyorum.
Dua zaten herzaman ediyoruz hatim falan indirildi bu sembolik bir şey olacak
Lokma, Pilav, Lokum. Ben gerçekten bunları görmedim, Görmedim ama TV de denk geldim yapan yerler sanırım bölgesel olsa gerek.
Türbeye gidip mum yakmak da Hristiyan adedidir. Müslümanlıkla alakası yoktur. (Mezarda mum yakma Hristiyan adedidir) Dolayısıyla her gördüğünüz doğrudur diye bir şey de yoktur.
Hani eksik mi yapıyorum diye düşünüyorsan eğer Sen bildiğin şekilde yap. Milletin tatlı yemesi mühim değil, yiyenlerin "Allah kabul etsin" demesi mühim olandır. Çünkü yaptıklarınızın kabulü için dua eden kişidir.
dua her zaman ediyoruz
amin
İhtiyaç sahibine ulaşan şeyler daha kıymetlidir bir de gizli yapılırsa günahların bir kısmına kefaret olacağı bakara suresinde zikredilmiştir. Rabbim rahmet eylesin inşallah
Ah canım, ne kadar düşüncelisin, böyle anlamlı bir günde eşin için bu kadar özel bir şey düşünmen beni çok etkiledi. Kaybınız için de başın sağ olsun. 🖤
Bence 'Lokma' bu tür zamanlarda en geleneksel ve güzel seçeneklerden biri olabilir. Hem paylaşması kolay, hem de tatlı bir lezzet olarak insanlar arasında güzel bir his bırakıyor. Tabii ki, kalbinden ne geçiyorsa o en doğrusu olacaktır. Önemli olan sevgi ve niyetin, gerisi zaten yerine ulaşacaktır. 💕
Cevap
19Cevap
Başınız sağ olsun. Havalar sıcak olduğu için pilavın bozulma olasılığı yüksek, lokma şerbetli ağır kaçabilir en iyisi lokum diye düşündüm
çok teşekkürler
Cenaze evi sonuçta yemek hazırlamak onları doyurmak zorunda değilsin hava sıcak lokma tatlısı da belki yenmez en iyisi lokum ikram etmek başın sağolsun sabırlar dilerim
Teşekkürler
Kimseye bir şey daha atma Filistin'e yardım gönderdim özellikle Gazze dekilere güvenilir bir kurum vakıfb bul çok daha hayra girersin
Hangisi güvenilir
İhh yi düşünmem
Allah rahmet eylesin. Ben hep şeye teşvik ediyorum ya hazır yaz Kur'an kursları var ya oraya kek meyve suyu gibi şeyler dağıtılabilir.
teşekkürler güzel yorumunuz için
Rica ederim Allah kabul etsin inşallah
amin teşekkürler
Bence ihtiyacı olana maddi destek ol. Kirasını ödeyemeyen birçok insan var (gerçekten muhtaç fakir bir aileyi sevindir eşin adına)
Hiçbir şey dağıtmana gerek yok. Hurafe bunlar
ben onu o gün anmak adına birşeyler yapmak istiyorum
İçinden yapabilirsin, ziyaret et, dua oku. Yani fazlası gerçekten gösteriş ve dinimizde yok aslında
gösteriş yaptığımı kim söyledi lafı totosundan anlıyorsun ölünün arkasından hayır hasenat yapılır
Yahu neden gerçek söyleyince inancınıza aykırı olunca kabul etmiyorsunuz anşamıyorum. Ozaman yaptır bir çeşme, aktıkca amel defteri dolsun taşsın. Bu işin adabı budur. Öyle parta helva şeker falan dağıtmak hayır hasenat drğildir.
yaptırmadığımı kim söyledi
Hıhıı kesin yaptırmısşsındır😅
nereden biliyorsun ki niyet okuyorsun
sen kendi ölülerine 3 ihlas bir fatiha okumaz elham bilmez totosunu silmez gelir başımıza hoca kesilir
Yahu kendini bilen insan kimseye bir şeyi katlamaya gerek duymaz. Senün vicdanın biraz huzursuz , onunla ilgilen , bırak beni. Ben soruya görüş yazdım sadece
yooo sen başımıza imam kesildin benim vicdanım cok rahat
İmam falan değilim yahu, sadece dibci değilim ben emin ol. Olması gerekeni yapıyorum hurafelerle millet neder diye şeyleri takmıyoeum
sana göre hurafe
Bunlar kuranda geçmeyen ölüye hiçbir faydası olmayan adetler
Bir akıllı sensin
Evet çok şükür sizin gibi akıllı olmaktan çok daha iyidir
her şey kuranda geçiyormu
İşte kuran anayasa siz başka adetler çıkarıyorsunuz. Bu bana göre Allaha şirk demektir. Çünkü ayet var biz kuranda apaçık herseyi eksiksiz yazdık diyor. Siz ve sizin gibiler çıkmış Hersey kuranda yazıyor mu diyorsunuz
he he he tamam inandık he he he tamam bir tek sen müslümansın
Evde mevlüt yap sarma ayran tatlı vs tabi bütçen varsa
Hiç bir önemi yok. Kolay olanı yap. Önemli olan kaç kişinin hayır duası edeceğidir.
lokma dağıt allah bekanı cennet eylesin
amin
Bence gerçek ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yap.
Lokma olabilir, önemli olan niyet
Allah rahmet eylesin hastasıydı
Mevlit okut. Bütçen neye yetiyorsa ondan dağıt
Hepsi olur. Allah kabul etsin
Fakirlere yardım yapabilirsin
Pilav yanına ayran turşu
Hepsi olur gönlünden geçeni dağıt
vefat mı etti
Yooo göbek atıyor
Çok daha pratik
Allah rahmet eylesin
Lokma olur