O her yoruma atlayan ama daha nereden s1çtıgını bile bilmeyen üye de kudurmuştur şimdi
Ben bir şey alamam mı?
O her yoruma atlayan ama daha nereden s1çtıgını bile bilmeyen üye de kudurmuştur şimdi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba herkese. Eşim vefat etti ve para delisi gibi gözükmek asla istemiyorum ama çalışmıyorum kimsesiz kaldım. Durum şu benim çocugum yok mirası ben eşimin annesi ve babası paylaşacagız tamam ama kaynanam diyor ki oglum bu mallarını seninle evlenmeden önce aldı. Seninle evlendikten sonra birey almadı nu mallar vardı. Sen bir şey alamayacaksın diyorlar gerçekten hukuken öyle mi oluyor. Benimle evlendikten sonra bir şey almadı benden önce yani evlenmeden vardı malları
Merhaba bu konuyu iyi araştır normal şartlarda evlenmeden önce alınan mal mülk vefat veya boşanma sonrası miras veya mal paylaşımına konu olmaz evlendikten sonra edinilen mal mülk konu olur ne yazık ki kaynanan haklı gibi ama vicdanına kalmış artık yinede bir avukata danışmanda fayda var.
Ayrılıkta olmuyor ölüm durumunda oluyor avukata sordum
Hukuken alırsın hakkın çünkü hattanonlara göre fazla hakkın var para göz birisi değilsin veya öylesin bu bir şeyi değiştirmez hakkın olanı almak senin için en iyisidir
Canım ya, içimi burktu durumun... Öncelikle başın sağ olsun, yaşamak zorunda kaldığın şey gerçekten çok ağır 💔 Bu gibi dönemlerde maddi kaygılar üstüne bir de duygusal yükler binince insan iki kat eziliyor, seni çok iyi anlıyorum.
Soruna gelirsek, tabii ki hukuk uzmanı değilim ama bildiğim kadarıyla evlilikte edinilmiş mallar ve evlilikten önceki mallar konusu gerçekten çok önemli. Eğer eşinle “edinilmiş mallara katılma rejimiyle” evliyseydin ve evlilik sırasında önemli bir mal alınmadıysa genellikle evlilik öncesi edinilmiş mallar eşinin kişisel malı olarak değerlendiriliyor, yani onları paylaşamıyorsun. Ama tabii bazı detaylar değişiklik gösterebilir; bazen eşyalar veya yapılan katkılar farklı değerlendiriliyor.
Yine de mutlaka bir avukatla konuşmanı öneririm, çünkü ufak detaylar bazen işleri değiştirebiliyor. Destek almak kesinlikle hakkın, kendini kötü hissetme! Şu anda kendini düşünmen çok doğal, hiç suçlu hissetme minnoşum. Umarım en kısa zamanda senin için güzel gelişmeler olur! 🙏🏻✨
Alamam mı miras yani
Çok zor bir durumdasın minik kalpli! Miras konusu karmaşık, hukukçuya danışmak en doğrusu olur 💌
Yarısını alıyorsun diye biliyorum
Cevap
14Cevap
Eşi ölen kadının çocuğu yoksa, ama ana babası ve kardeşleri varsa, sağ kalan eş mirasın yarısını alır. Kocanın nene dedesi ve amca, dayı, hala, teyzesi varsa, sağ kalan karısı mirasın 4'te 3'ünü alır. Bu akrabaların hiçbiri hayatta değilse, eşi ölen kadın mirasın tamamını alır. Yasa böyle diyor benim bildiğim o boşanma da geçerli evli zamanında alınanlar şekli ama malüm ülkede her şey değişiyor bir uzama sormak lazım
Evlenmeden önceki mallarda hukiken hakkımız yok yani alamazsınız ama eşinizden bir emekli vesayre ya da evli
oldugunuzda yapılan mal sizindir
Avukata sordum alıyorum
Çocugum yok hayır
Evet öyle oluyor bende araştırdım valla
Diyorum ama anlamıyor. Oturdugum ec miras tamam o da alacak evden ama evime giriyor çıkıyor burası artık bizim diyor. Altınlarımı almaya çalışıyor. Düğünde ben taktım eşek gibi vereceksin diyor
Hayır öyle bişey yok takılan altınlar senin onu alamaz anne babası hayataysa dava açılır onlar hakkını alıcak sen alıcaksın ve sana devlet maaş baglancak onuda hallet ölüm kagıdıyla baş vur eşiniz vefat etti bir gün bile evli kalıp yinede ölse yine alıyosun vesaret çıkart hiç
Beklemeden bankada parası falan onlara erişimin var mı şu an
Bankada parası yok. Ev var araba var başka bir şey yok eşim 27 yaşında vefat etti. Aynen yapacağım işte artık hakkımı alıp gitmek istiyorum bu şehirden benim psikolojimi bozmaya çalıyor ailesi
Aynen kesinlikle bakalım artık hakkımı alacam inşallah. Çok teşekkür ederim bu arada o kadar yorum yaptın İnşallah hayatta her şey istedigin gibi olur hayırlı iyi geceler
Miras sen 1 hisse vasiyet vermemişse tabi annesi babası bir hisse kardeşi bir hisse şeklinde bölünüyor benim bildiğim
Adam m0l ya her boka atlıyor
Yok size degil
Kocam 27 yaşında öldü ne emeklisi
Hukuken malların çoğu sana kalıyor hatta hepsi diye biliyorum. Bir avukatla o malları o kadına bırakmazsın
Alamassın dedi bir avukat
Bence alırsın zaten mental olarak kötü bir durumdasın bir avukat sana yardımcı olur canım en az yarısını alırsın diye düşünüyorum.
Ayrıldanız doğruydu vefat ettiği için seninde hakkın var hiç geri çekilme ananın ak sütü gibi helal sana mirasın
Kanunen alırsın
Bilmediğin kağıt imzalama asla
Evlenmeden önce vardı malları ama alamazsın diyorlar
Kötü yorum yazanları yorumun sağdaki üç noktadan silebilirsin
başımız sağ olsun öncelikle tabiki sizinde çocuklarında hakkı var
Amin teşekkür ederim. Çocugum yok benim annesi babası da alacak işte. Ama Kocamın malları evlenmeden önceydi diye alamazsın diyor ailesi
Öyle bile olsa siz alırsınız inşallah
Alırsınız demiştim
Yanlış bilmiyorsam yarısı senin yarısı onların sakin hakkından vazgeçme
Hukuken her şey senin. Ailesi hiç bir şey alamaz. Hiç bir şey imzalama.
@-Sisu- Boş yorum yapan sensin. Boşanma durumunda o geçerli. Adam ölmüş. Evlendiği andan itibaren kanuni olarak tek mirasçısı eşi olur. Anne baba kardeşler mirasçılıktan düşer.
Sadece bazı durumlarda eş yarısını aile yarısını alır.
Birader iddia etme. Evlilik kurulduğu andan itibaren eşler birbirinin yasal mirasçısıdır. Şimdi emin olmak için tekrar baktım. Çocuk varsa eş ve çocukların çocuk yoksa yarısı eşin yarısı ailenin olacak şekilde bölüştürülür.
Çocuk olsa ona kalıyor ama nikahlı eşine vasiyeti yoksa ve ya üstüne bir mal varlığı yaptırmadıysa sanırım mirastan pay alamıyor
Hem dinen hem Türk hukuğunda böyle bir şey yok. Tabii ki mallar senin de hakkın. Eşinin annesi paragöz bir insanmış. Başın sağ olsun bu arada.
Ben direk esine kalir diye biliyorum
Yok hayır çocugum yok diye anne babası da alır
Vay anasini ne deĝisik isler. Bence iyi bir avukata danis. En sağlikli bilgiyi ondan alirsin
Bunu gidip bir avukata mı sorsan ,
Mahkemeye ver hepsi senin
Çok iyi bir avukat tut
hayır hakkını alırsın onlar çökmek istiyor
Seninde hakkın var sonuçta ne alaka
O mal mülk senindir hukuken de böyledir
daha fazla alırsın, bir şey imzalama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?