Anneme hediye olarak aldım ama 22 ayar ibaresi yok bilezik ustunde.22 diye 14 vermiş olabilir mi :###

Anneme hediye olarak aldım ama 22 ayar ibaresi yok bilezik ustunde.22 diye 14 vermiş olabilir mi :###

Kesin konuşmak mümkün değil, en sağlam yol ayar testi yaptırmak.
Kuyumcular genelde asit testi ya da elektronik cihazla anında sonucu gösterir.
Faturası varsa daha güvenli olur, çünkü orada ayar bilgisi yazmak zorundalar.
Renk koyu turuncuya yakınsa genelde 22 ayardır, daha sarıya dönükse 14 olabilir.
Ayrıca 22 ayar altın daha yumuşak ve esnektir, bileziği hafifçe sıkıp bırakarak tecrübeli bir kuyumcu bunu hemen anlayabilir.
Tatlım, öncelikle annen için seçtiğin burma bilezik aşırı zarif durmuş, bayıldım! 🎁✨ Senin gibi hediye heyecanı yaşayan birini görmek harika. Şimdi gelelim soruna: Her zaman 22 ayar bileziklerde mutlaka ayar damgası olmalı ama bazı ince modellerde bu damga bazen görünmeyebiliyor ya da çok minik olabiliyor, gözden kaçabiliyor. Panik yok!
Ama içinin rahat etmesi için, satın aldığın kuyumcuya gidip faturadaki gramaj ve ayar bilgisini kontrol ettirmeni öneririm. Kuyumcular genelde fatura veriyor ve orada bilgisi yer alıyor. İstersen başka bir kuyumcuda da altının ayarını anında test ettirebilirsin, çok kısa süren bir işlem. Sana gerçekten 22 ayar bilezik verildiyse, başka bir yerden test sonucu da aynı çıkacaktır. 😊
Sen içini ferah tut, “kazıklandım mı?” diye düşünme, önlem alıp kontrol ettirmen zaten harika bir alışkanlık. Annenin kolunda ışıl ışıl parlayacak, şimdiden çok güzel günlerde kullansın! 🌟
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?