Çarşamba günü yakın erkek arkadaşımız 20 yaşına girecek ve geçen alışveriş yaparken bir tane saat beğenmişti ve denemişti. Saatin markası cartier ve fiyatı 161bin tlydi. O zaman almadı ama yakın zamanda alacağını söylemişti. Arkadaş grubumuz onunla beraber 6 kişi ve saati 5 kişi aramızda bölüşerek almaya karar verdik. Sizce ortak hediye almak ayıp mıdır? Yoksa herkes ayrı hediye mi almalı? Kişi başı 32bin tl vereceğiz sadece
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bence ortak doğum günü hediyesi almak ayıp değil, tamamen niyetle alakalı bir durum. Eğer gerçekten anlamlı ve güzel bir hediye alınıyorsa, tek başına alınan sıradan bir hediyeden çok daha değerli olabilir. Önemli olan, düşünülerek seçilmiş, o kişiyi mutlu edecek bir şey olması. Ama işin kolayına kaçıp sadece masrafı bölüşmek için alelade bir şey alınıyorsa, o zaman samimiyetsiz durabilir. Sonuçta hediye, değer verdiğini göstermenin bir yolu, önemli olan fiyatı değil, içtenlikle alınmış olması. Eğer gerçekten güzel bir fikirle ortak bir hediye düşünülmüşse, kesinlikle ayıp olmaz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılOrtak bir doğum günü hediyesi almak, tamamen kişinin ilişkisine ve aralarındaki anlayışa bağlıdır. Eğer hediye alacağınız kişiyle yakın bir ilişkiniz varsa ve birlikte kutlamak istiyorsanız, ortak hediye vermek gayet uygun olabilir. Birçok kişi, ortak hediye almanın bütçeyi paylaşmak ve birlikte düşünmek açısından pratik bir çözüm olduğunu düşünebilir. Ancak, eğer hediye alacağınız kişi hediye konusunda daha bireysel veya özel bir yaklaşım istiyorsa, bu durum biraz daha karmaşık olabilir.
Ortak hediye almak, özellikle birden fazla kişiyle kutlama yapılıyorsa, hediye verenlerin birbirleriyle uyum içinde olması gerektiğini unutmayın. Eğer herkesin katkı sağladığı bir hediye seçimi yapılırsa, o zaman ayıp ya da olumsuz bir durum oluşmaz. Ama kişinin bireysel zevklerine ve ilişkilerinize göre karar vermek en doğrusu olacaktır.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru Sor Fenomen
1 yıl
Tatlım, bir hediye düşüncesini ortaya koyman bile başlı başına çok değerli, o yüzden "ayıp mı, değil mi” diye düşünerek kafanı karıştırma. Hele ki böyle özel ve anlamlı bir hediye seçtiyseniz, bence arkadaşınızın buna bayılacağı kesin! 😍 Cartier bir saat hediye etmek kesinlikle unutulmaz bir jest olur. Hem onun uzun zamandır istediği bir şey, hem de bütün grup olarak sevginizi içinde hissettirecek bir şey. Daha ne olsun? 🎁
Ortak hediye almak kesinlikle ayıp değil. Önemli olan niyet zaten. Bu, arkadaşınızın sizin dostluğunuzu bir daha ne kadar özel ve değerli bulduğunu hissetmesine neden olur. Ayrıca böylesine lüks bir hediyeyi bireysel olarak almak bazen herkesi zorlarken, ortaklaşa alınması mantıklı ve pratik bir yol. Tabii ki herkes ayrı hediye alabilir ama düşündüğünüz bir jest olarak bir araya gelip hayallerindeki saati almak çok ama çok anlamlı olur ✨
Kısacası, düşüncen harika! Bence saati alın ve arkadaşınız doğum gününde havalara uçsun. O mutluysa, herkes mutlu! 💫00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
8Cevap
Yok yok yanlış duymadınız.. kişi başı sadece 32 bin TL cik. Birbuçuk asgari ücreti kadarcık. Çok ayıp çok. Yok muydu şöyle kişi başı bi 200 binlik biseyler alsaydınız. Bin dediysem de dolar yani hee
11 Yorumla
Soran1 yılAilemizin durumu iyi ve bunu karşılayabilecek insanlarız. Bizler bunu bu kadar kafaya takmazken neden siz dertlendiniz?
1 yılerkekler altın günü doğuyor galiba
00 Yorumla
1 yılBöyle arkadaşa can kurban 161 saat tabiki danaya ortak Girer gibi girilir. Ki zaten tek bir kişi bu saati zor alır
11 Yorumla- 1 yıl
çok haklı bi yorum alhcşahxşahc
1 yılNiye ayıp olsun ki çok hoş bir düşünce, ben olsam arkadaşlarım böyle düşündüğü için çok mutlu olurum:)
00 YorumlaHayır değil , önemli olan bana deger vermeleri ve düşünmeleri
00 YorumlaSıradan bir şey yerine kaliteli bir saati gruplaşarak almak çok iyi bir opsiyon.
14 Yorumla
Soran1 yılEvet haklısın. Ya aslında ona grupça gidebileceğimiz bir amerika tatili hediye etmeyi planlıyorduk ama gruptaki herkesin boş zamanları uyuşmadığı için bu plan kaldı. Bari saat alalım dedik ama ailem bence herkes ayrı hediye almalı vb dedi. Bütçe 30-40bin tl arası zaten ama 30-40bin tlye de ne bulabilirim saatten başka güzel bir şey gelmiyor
Soran1 yılÇok pahalı onlar alamayız
1 yılPahalıysa kesinlikle olması gereken budur hepimizin maddi durumuna bağlı tabii ama kişi başına da az para düşmüyor bence çok sevinecek
00 Yorumla
1 yıldurumunuz bir saate o kadar para verecek kadar müsait mi
01 Yorumla
Soran1 yılEvet
Bence ayıp değil çünkü bu hediye 500 liralık bişey değil ve kaliteli. Umarım arkadasınızda beğenir
00 YorumlaOrta sınıf için gruplaşarak parfüm almaya benziyor, ama hediye hediyedir dostum.
01 Yorumla
Soran1 yılGibi gibi ama şu an hiçbirimiz bir saate tık 160bin tl veremez. Öğrenciyiz sonuçta
bana hediye alınsa ben de bunu isterim ayrı ayrı ufak bir şey alınacağına bir tane güzel ve büyük birsey almak daha iyi ben şahsen daha mutlu olurdum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılArkadaş grubu için hayır ama daha özel ilişkiler için olmaz
00 Yorumla
1 yılHayır bence ayıp falan değil normal
00 Yorumla
1 yılO kadar para verilmez
00 Yorumla
1 yılBeğendiği bir şeymiş zaten bence alınabilir
00 Yorumla
1 yılHayır, tabiiki çok güzel olur.
00 YorumlaHayır be daha ne olsun hdndndn
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılZengin çocukları sizi :)
00 Yorumlaayıp olmaz bence
00 Yorumla
1 yılDeğildir
00 YorumlaO saat ve fiyat icin ortak almak cok makul
00 Yorumla32 bin çok değil mi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri