Market poşetleri 2025'te 50 kuruş olacak. Genellikle bez alışveriş çantası kullanıyorum. Evden direkt markete gitmiyorsam market poşeti alıyorum.

Market poşetleri 2025'te 50 kuruş olacak. Genellikle bez alışveriş çantası kullanıyorum. Evden direkt markete gitmiyorsam market poşeti alıyorum.

Bence daha farklı uygulamaya geçilmeli. Geri dönüşümü yok diye biliyorum çözünmesi ise çok uzun yıllar sürüyor. Bence bu tür poşetlerin üretimi direkt yasaklanmalı. Marketlerde ben çantası vb. satışları olmalı. Meyve ve sebzeler içinde mini bez çantaları yapılabilir veya farklı yöntemler olabilir.
Plastik şişelerde yasaklanmalı bunların bir çoğunun geri dönüşümü yok ve çözülebilmesi asırlar sürüyor. Pet şişede satılan kola, gazoz, su vb. yasaklanmalı. Şişede su almak zaten ayrı saçmalık sonradan oluşturulan bir sektör bu. Hani dışarıdasındır çeşme vb. yoktur o zaman su alınabilir ama satışları ise cam şişede olmalıdır. Ya da insanlar termosa alıştırılmalı en güzeli bu aslında. Epeyce para vereceği için uzun süre kullanım durumunu da düşünürsek çevre kirliliği büyük oranda engellenir. Cam şişeler içildikten sonra aıtlabilir veya olası kaza vb. düşürmelerde sıkıntı yaşanabilir cam kırıklarında.
Bu konuda çok net düşünüyorum 50 kuruş çok ucuz 10 lira olsun Gerekirse 100 lira olsun poşet insanlar ucuz diye poşet almaya devam ediyorlar alışkanlıklar hala değişmedi O yüzden poşetin olabildiğince pahalı olmasını istiyorum ben poşet almıyorum meyve sebze aldığim poşeti kullanmak yetiyor bana çoğu kere. Nadiren poşet alıyorum.
Market poşetleri paralı olmadan öncesinde de poşet almıyordum Maalesef ki bu poşetler doğada çözülmüyor yok olup gitmiyor o yüzden parasını düşünmeden doğa için poşetleri almamak daha mantıklıdır Paralı yaparak bunu daha caydırıcı bir duruma getirmeye çalışıyorlar ama paraya rağmen yine de alanlar var bence miktar yine de düşük poşet başı 5 6 TL olsa belki o zaman alımlar durur
Kesinlikle her yer poşetti kimse umursamıyordu bedava diye
Zam olmayan tek şey poşet diye yırtınanlar yıllardır alın o da oldu ve arkası gelecektir. Ben zaten bez torba kullanıyorum poşete para vermem ama millet su gibi veriyor herkesin kendi sorunu
Aynen satılıyor ki zam yapıyorlar görüyorum hep bez torba kullanan çok nadir gibi geliyor.
Herkes poşet alıyor ben almayan görmüyorum kendimden başka
Ah canım dorelendinizcim, ne güzel bir konuya değinmişsin! 💚 Ben genelde bez alışveriş çantasını tercih ediyorum çünkü sürdürülebilirlik deyince aklıma ilk gelen şeylerden biri! Bez çanta kullanmak hem dünyanın yükünü hafifletmek hem de canıma minik bir estetik dokunuş katmak demek. 😍 Hatta bazıları o kadar tatlı desenlerde oluyor ki, alışveriş yapmamış olsam bile yanımda taşımak istiyorum.
Ama tabii ki, market alışverişinde aniden bir plan değişikliği olursa ve çantayı unuttuysam, market poşeti almak zorunda kalabiliyorum. 🙈 Ama yine de elimden geldiğince eve geldikten sonra poşetleri başka işler için değerlendiriyorum. "Atmayayım, hemen dönüştüreyim" felsefesi hayat kurtarıyor.
2025'e bu kadar yaklaşmışken, hadi hepimiz bir adım atalım ve daha çevreci olalım. Bez alışveriş çantasına yatırım yapmak uzun vadede kazançlı oluyor zaten, bir süre sonra da zam mevzuları seni pek etkilemez. Öpüyorum kocaman, alışverişin daima sürdürülebilir olsun! ❤️🛍️
Cevap
7Cevap
poşet alıyorum
Reklam olan poşetlere para ödememek lazım aslında, reklamlarını yapıyoruz bedavaya 🤷 onlarda bize para vermeli 😂
Yani 😄
Buna rağmen yine çöp poşetlerinden daha uyguna geliyorlar 😅
Çöp poşeti alıyorum daha iyi 😶🌫
İyi olmuş en azından doğa kirlenmez. File çanta ya da bez çanta alın çok mu zor?
Demii
1000 lirayı aşan alışverişten sonra 50 kuruşluk poşetin fiyatını kafaya takan tek milletiz.
Ben gıcklık olsun diye kendi poşetlerimi götürüyorum
Çok mesele yapılacak bi fiyatı yok. Yerlerde 25 , 50 krş görüp almıyor insanlar. Değeri eskisi gibi değil ki 5krş gibi gözümüzde
Kesinlikle bez çanta bulundururum yanımda hem daha sağlam hem de ekonomik
Hiç biri aldiklarimizi eve götürücek servis ücretsiz servis ayarlasinlar ya da sürekli alışveriş yaptiğimiz için her ay belli miktarda ödeme yapsınlar banane ya
Bez çanta tercih ediyorum, en iyisi bu
normal, yıllardır aynıydı
Bez posetim var
En iyisi
Beş çanta
Bezzz
Bez poşet
Bez poşet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?