Evlenmeden önce herşeyimi alıyordum çalışyordum evlence alamıyorum kaynanam sürekli biriktirin ev alın diyor ev almak 2kazakla olucak bir şey olsa keşke eşim de sürekli harcar asla tutumlu değil bana gelince sonra al ne gerek var paramı var diyor heryere başvuru yaptım haber bekliyorum iş için bu sefer neyin eksik ettim baban evinde varmiydi diyor herşeye bende bugün babam evinde herseyim vardı istediğin alıyordum dedim baban mı besliyor annen mı besliyor diyince ozman babam aldığı arabayı neden kullanıyorsun dedim bîr kıyafet alamicak insan neden evlenir
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlenince işler değişiyor çünkü. Aile olmak ciddi bir sorumluluk. Evlilik iki tarafa da bazı sorumluluklar yüklüyor. Ev geçindirmek kolay değil günümüzde. Eğer eşlerden sadece biri çalışıyorsa özellikle evi geçindirmek çalışan kişiye kalıyor. Bu da kişide strese neden oluyor. Evlenmeden önce giyim kuşama dikkat ederken, evlendikten sonra tutumlu olmak geliyor gündeme ve bazı harcamalar gereksiz gibi görünebiliyor. Bunu engellemek için ekonomik anlamda bağımsız olmak gerektiğini düşünüyorum. Böylece iki taraf da maddi olarak birbirinden bir şey beklemez. Bu durum da bir sorun olmaktan çıkar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılErkekler nedense evlendiklerinde ve ev geçindirdiklerinde kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar ve karşısındaki kadını hiç olarak görüyorlar. Yaptığınız her şey göze batıyor aldığınız kazaktan gitiğiniz kuaföre kadar.. İstiyorlar ki kendinizden hep ödün verin ama onlara da güzel görünün. Elbet işe başlarsınız evlilik birbirine bağlı kalarak eksikleri beraber tamamlamaktır. Adanmışlık kendinden ödün vererek olmaz severek ve aldatmayarak sadık kalarak olur. Bu dünyada kaybetmemeniz gereken tek şey kendinizsiniz kendinize dikkat edin önem verin...
18 Yorumla
Soran1 yılAynen dediği kelime baban evinde varmiydi falan demesi babamın evinde oturuyoruz onun aldığı arabayı kullaniyor du babam anahtar istiyor dedim işe otobüs le gitsin artık benimde tavrimi koyma zamanı gelmiş
- 1 yıl
Tabiki de ilişkinizdeki dinamiği siz bilirsiniz söyledikleri önceden tanıdık mı geçici mi kalıcı mı siz bilirsiniz ancak anlattıklarınızdan yola çıkarak bu kelimeler sadece üstünlük kurmak için egoist bir ruh tarafından söylenmiş olabilir diye düşünüyorum. Sizin imkanlarınızı kullanıyor ancak size teşekkür edeceğine ve sizi el üstünde tutup güzel bir evlilik sürdüreceğine bu tavrı sergiliyorsa kıymet bilmez demektir bir düşünün derim tabi siz bilirsiniz
Soran1 yılEvet her imkanı ben sunmusum onu fark ettim
- 1 yıl
Birde babanın evini mi verdin kızım sen safslaksin
- 1 yıl
Kadınlar anaç ruhludur. Şevkat sevgi ve sonsuz empati ile yaklaşır genelleme yapmak istemem ancak büyük bir çoğunluk bu şekildeyiz. Evlilik denilince yuvayı dişi kuş yapar mantığı ile fedakarlık üstüne fedakarlık yaparak iyi bir şey yaptığımızı düşünüyoruz ama önemli olan kendini severek ödün vermeyerek karşılıklı mutluluk.. Adım adım her davranışın karşılığı olmaz tabi ama belli düzeyde eşit olmalı verilen ilgi alınan ilgi verilen sevgi alınan sevgi vs. tüm ilişki dinamiğinde ki duygular... Günün sonunda cinsiyet farklı olsa da iki taraf da insan ve doğal olarak ta karşılığını bulmayan her fazla duygu düşünce ve davranış bizi yorar ve yanlız hissettirir ve kötü hissettirir.
- 1 yıl
Yuvayı erkek kuş yapar. Delinin biri atmış kuyuya bir taş herkes onu gerçek sanmış
- 1 yıl
Ben de o mantığa karşıyım
- 1 yıl
Ben gerçeği söylüyorum arastir
Gizli Üye(30-35)1 yılEşin babanın aldığı arabayı kullanıp iki üç kıyafetin lafını ediyorsa sana yazık böyle biriyle evli olduğu için. Kıyafet alışverişi yapmayarak ev alacağını düşünecek kadar saf olacağına eşiniz 150-200 bin gelirli bir iş edinmeye kurmaya baksın ancak öyle alınır ev giysi almayarak alacağı ev ne baraka mı? Sen de çalışıyor olsan da alamazdı ev bu küçük maaşlarla olabilecek bir şey değil artık, iş kurmaya falan baksın giysi alma ev alın ne kadar komik hala buna inanan kalmış mı
01 Yorumla
Soran1 yılBenim nasıl bir yaşantım olduğunu bilen biri kıyafet ônemli değil kadın ne alsak biriktirin diyor bu beni sinir etti bîr tane daha gelini vardı kız gitti onunla yaşıyordu
1 yılKaynanan olaya dahil olduğunda okumayı kestim yazınızı ve nereye gideceğini tahmin edebiliyorum, kaynanız evliliğiniz hakkında özel alanınıza karışmamalı, karıştırmamalı bir erkek, artık kendi ailesini kurdu o erkek, eve getirip bir biblo almadı ki annesinin yorumlarını dahil edebilsin. Suç sizde de var gerekli yerde sesini çıkarmalısınız ama en önemlisi erkek bu durumlara bu meseleyi getirmemeli zaten. İnsanlar bir kere sizi ezmeye kalkarlar sesiniz çıkmazsa önünü alamazsınız o ilk andan gerekli gücü bulur ve devam ederler hayatın her alanında geçerlidir bu.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
21Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılErkekler o kadar zor ki. Evlenirsin calismazsin beni gecindir dersin cogu ekonomik siddet uygular ezmeye calisir. laf ederler, aldiklarina ne gerek var vs derler, hesap sorarlar.
Bunlari duymayayim, aldiklarimin hesabini vermeyeyim kafam rahat etsin, o da benim maddi ihtiyaclarimi karsilamasin, benim maddi yukum onun cebinde kalsin diye calisirsin para kazanirsin gelir parana ortak olurlar, evi beraber gecindirelim, senin paranla sunu yapalim benim paramla sunu yapalim derler bu sefer.
Biz kadinlar calismasakta para hesabi veriyoruz, calissakta. Isteklerimizi kendi paramizla da alamiyoruz. Ne anladim o zaman calismaktan? Hem evde calis, hem disarda calis, cocuklara bak, yorul yipran her yerde var ol surekli ver ver ver ama eline kadin olarak gecen elde var sıfır. Ne takdir goruyorsun tum bu yukun ve yaptıkların icin, ne de kendi kazandigimiz cebimizde kaliyor.
Herkeisn gozu kendi kazandigimiz para da oluyor. Kazanmasak benim parami yiyorsun, cok harciyorsun, oglumun parasi oluyor, koca parasi oluyor. Calisiyorsun herkesin gozu kaliyor, sana o para kalmasin diye caba ustune caba sarfediliyor. Parani bitirmek icin ugrasiyorlar. Yeter ki sen kadin olarak parasiz kal da ne olursa olsun.
Biz zaten erkege yuk olmamak, hesap vermemek icin okuyup calisalim demedik mi? Ne ara boyle oldu taa kaynanalara kadar kazancimizin hesabini verir hale geldik?
61 Yorumla
Soran1 yılDoğru bu biraz bizden oluyor başta ters biri olsak yapamazlar di
Gizli Üye(36-45)1 yılValla çocuk olunca erkekler pislesiyor uzak durun ve aynı evde yaşamayın dicem. ama. zaten evlenmisiz. Yapacağınız tek çare bencil olmanız ve asla ikinci bir çocuk yoksa hiç çocuk yapmamanız. Kendiniz bakacaksınız ok ama onun dışında erkekler sadece kadınları bir delik ve hizmetçi olarak görüyor onlar için değerli olan dışarda oluyor , içerdeki değil mlsf. Neyseki çalışıyorum hemde belediyede ondan daha çok harcligim kalıyor. Hiç umrumda değil çocuğumda buyudu. Keyfime bakıyorum özgürüm. O beni değil artık beni onu hizmetçi olarak kullanıyorum. merak etmeyin zamanı gelince roller hep. degisiyor. . etme bulma dünyası ne yaptıysa hepsini acıyla yasattim ona. Çileden cikariyorlar insanı sonrada iyi aile babası iyi eş diye ortada geziyorlar :)) sen kendine bakcam canım çalışacaksın sabret işini bukunca nasıl değişiyor gör bak
32 Yorumla- 1 yıl
Evlendikten sonra değişti mi ki sorununuz neydi
Cevap sahibi1 yıl@minyonnkizzz1 aslında degismiyorlar sadece gizliyorlar saklıyorlar. Oyuncu olduklarını dusunuyirum genelde evlenmeden cinsel hayat yaşadıkları için kandırmaya oyun oynamaya alisiyorlar ve buyuzden hayatları yalan oluyor. Eşimi çok tanımadım görücü usulüydü 15 gün flört zamanimiz oldu. Çokta olsa degisen bir şey olmaz iyi saklıyorlar profosyonel olmuşlar. maalesef cimriydi tatlı dil vardı kandırıp durdu. Tanıdığım ve baktığım adamdan çok farklı pisliklerini yakalayınca tüm algim değişti. Aldatma , esrar içmesi , beklediğim şeylerdi. beni kandırmak isteyisi , çok fazla onurumu kıracak hareketler yapti sonunda bağım koptu. Şimdi pişman. Erkler yaşlanınca yanındaki kadıni. Yaşlılığı için kullnamk istiyor sevgilerinin olduğunu dusunuyorum. Çoğunun çabası dışarda seks evdeki yaşlılık bakıcısı için.
1 yılAile ile aynı binada oturunca ya da fazlaca yakın bi şekilde oturunca yapılan hersey göze batıyor. Bizzat kendimden biliyorum. Aile binasında yaşıyorum. Aylık kazancımdan kime ne? Amcalar diyor Murat in siparişleri eksik olmuyor. Sürekli ece kargo geliyor. Ben şimdi ne diyeyim? Yakın insanlara da bi laf edilmez ki. En azından ben yapamam
11 Yorumla
Soran1 yılEvet ailesine yakınız biriktirin diyince daha çok alasım geliyo
1 yılKaynanayı niye her şeye bu kadar karıştırıyorsunuz haddini aşmak bu saygısızlık iyi niyetli olsa bile, aldığın 2 tane elbisenin hesabını kendi annen dahi olsa hiç kimseye vermek zorunda değilsin gençsin kanın kaynıyor şimdi hayatını yaşamayıp ne zaman yaşayacaksın. Bu tarz insanlar çok bilmişlik yapar aslında bi b@k bildikleri yoktur kendileri hayatlarını yaşayamadıkları için ona buna saldırıp çamur atarlar hiç sıkleme bildiğini yap kaynanayıda işinize karıştırmayın.
20 Yorumla
1 yılO kaynalar herşeye burnunu sokmasa. Evlilikte arıza çıkmaz. Alışveriş yapmana kocan bişey demezdi, o cadoloz kaynana oğlunu dolduruşa getirmese. Yoksa nerden haberi olacak şunu aldın, bunu aldın. Çalışmaya başla istediğin herşeyi almak hakkın. Dediğin gibi ev almak bir, iki kazak parasını biriktirmekle olmuyor.
En iyisi sen kendine bir kokina çiçeği al. Bütün sene solmazsa ev 🏠 sahibi olursun.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAz önce çok benzer soruya bu cvbı verdim; Nedense böyleleri (bu örnektekine eş bile demek istemiyorum) yaranıyor. Biz ise altına son model araba çekeriz zorla giyim alışverişine götürürüz, zorla yurtdışında tatile götürürüz ve neredeyse para harca diye yalvarırız ve karşılığında her an boşanmaya hazır bir vefasız görürürüz
08 Yorumla
Soran1 yılBende arabamı verdim ama bazen yanlış yapıyoruz çok fazla rahat davranmamak gerekiyormuş
Cevap sahibi1 yılnasıl yani kendi arabası yokmu eşinizin
Soran1 yılYok benim bekarken babam almıştı öğretmen atamaları olsa özel okullar başvuru yaptım annesinde biriktrin diyip duruyor dedim git oğluna de ne bana diyip duruyorsun şeklinde cevap verdim
Cevap sahibi1 yılOh ne güzel. Hem babanızın aldığı arabayla hayatını devam ettirsin hemde sizin bir kıyafet hakkınızı engellesin. Buda yetmezmiş gibi annesi karışıp vıdı vıdı etsin. Birincisi olumsuz bir şey söylemek istemem ama ailelerin müdahil olduğu evliliklerin sonu malesef….. İkincisi siz sorunuzda çok güzel bir cümle kurmuşsunuz; bir kıyafet alamayacak adam neden evlenir diye.. Yanlış anlamayın ama benim merak ettiğim şeyde bir kıyafet alamayacak erkeklerle kızlar neden evlenir…
Soran1 yılBir yıl konuştuk bir yılda nişanlı kaldık bu şekilde sorun yokdu bı kaç aydır böyle baştan olsaydı evliliğe gitmezdim zaten annesi belki onu dolduruyor olabilir başkası lafıyla yapıyorsa bu evlilik olmamıştır ben bugün anahtarı aldım babam istiyor dedim
Cevap sahibi1 yılAnahtarı alarak çok iyi yapmışsınız. Annesi doldurmasa bile hamuru annesi ile aynı. Yani annesinde ne görüyorsanız oğluda öyledir. Sizin içinde geçerli babanız nasılsa sizde öylesiniz. Ve sizin anlattıklarınızdan gördüğüm düzgün bir ailenin düzgün bir kızısınız. Fedakar babanın fedakar kızı. Ama yanlış evlilikler sonucu hayatımızın şekli doğduğumuz aile ile değil evlenmeyi tercih ettiğimiz aile ile değişiyor. Ve yanlış evliliklerin en başta gelen sebebi kültür uyuşmaması. Ailelerin farklı yapıda olması. Bazen aynı refah seviyesinde ve hayat görüşünde görünselerde kültürler tamamen farklı olabiliyor. Sizde ise bu iki aile arasındaki farklılık bariz maalesef
Soran1 yılÇok değişik aile bizimkiler le aynı değiller kafa yapılar eskilerden geliyor
Cevap sahibi1 yılKafa yapısının eski olması ile ilgili değil. Asalet ile ilgili. Bende yanlış bir aileden evlenmenin ceremesini çok çekiyorum. Hayatın mahvoluyor. Neyse. Sen eşine sağlam ayarlar vermeye çalış bence. Bak düzeliyorsa ümit vardır yoksa.. Bide çocuk işinde acele etmeyin.
Neler yapabilirsin diye istersen özeldn yazıp düşünebirz
1 yılBabanın evinde varmiydi cümlesi nasıl bir cümle ya dün adam yerine konmuyrdun evlendin adam oldun da benim geldgm yeri mi begenmiyorsun derdim bn. Sorsak kendine adam der mal
34 Yorumla
Soran1 yılAynen buna sinirlenip heryere başvuru yaptım özel okullar falan babam evinde gayet her şey vardı kullandığı araba da babamın evinden geldi onun evinde oturuyoruz
- 1 yıl
Keşke isi birakmasaydn evlendkten sonra
Soran1 yılTekrar başlıcam özel bî okula
- 1 yıl
Bu lafını ona yedir
1 yılSenin babanın yerinde olsam evi de arabayı da sizden alırdım ki o herif öylece kalıp kendi çabasıyla bir şeyler yapmaya çalışsın. Senden esirgenen ne varsa sen de onlardan esirge ve bence bu herifle de olmaz da neyse sen bilirsin gerisini.
01 Yorumla
Soran1 yılArabanın anahtar aldım babam istiyor dedim ailem haberleri yok bu durumdan yoksa babam sakin kalmazdı
İşte böyle böyle düşmanlık başlar. Kendine bunu yapma, işine karıştırma sadece tamam de geç. Eşini kendine çek
121 Yorumla
Soran1 yılO istiyor ki ben alışveriş yapmayım hiç bir şey almayım ozman çok iyiz
Soran1 yılKarışmıyodu bu kadar borç yapmış onu ôdemesi gerekiyormuş ondan benden kısıyo buna kızıyorum bana sormadan millete yardım ediyor evdeki eşine bir şey yapamiyor bende iş başvurusu yaptım her yere
- 1 yıl
Maaşını da evin ihtiyaçlarına pek verme. Olabildiğince az ver vermiyor gozukmemek için. Çünkü bak senin paran olmayınca sana harcamana laf ediliyor. Birde erkeklerin inceliği ailesi olmalı maaşı başka yerlere yatirana kadar ailesine vermesi için maaşından olabildiğince az eve harcamaya calis
Soran1 yıl@Ayışığı1_11 teşekkür ederim yorumun için öyle yapacam baban mı besliyor demesi çok sinir oldum babam evinde yaşıyoruz onun aldığı arabayı kullaniyor
- 1 yıl
De sende babamın evi ve babamın arabası. Ayrıca de bir erkek evine harcama yapıyorsa evdeki giderler için, bunu hayrına yapmıyor ailesi olduğu için sorumluluğu olduğu için yapıyor de. Bunu başına mı kalkiyor. Bu zaten erkek görevi. ADAM GİBİ ADAMSA eşine harcadigi beş kurusun lafini etmez. Zor durumda olursunuz maasimiza göre denk getirelim der ayrı. Ama bunu da eşinle arandadir. Kaynana ne. Bu de onun sorumluluğu yapması gereken şey zaten anne de. Hayrına yapmıyor ki aile olduk biz de. Of bu ne ya
- 1 yıl
Babamın evinde o kadar gördüm ki ev ve araba da verdi de , şimdide benim aldığım iki parça ürüne laf ediyorsunuz de
- 1 yıl
Bunları demen hoşuna gitmicek ama hak ediyor ya aaaa bu ne ya ne yapmış kendi de konuşuyor birde
- 1 yıl
Sen çalışmak zorunda değilsin çocuk olduğunda mesela. Evdeki ev işleri bitiyor mu? Ama erkek ilgilenmek sorumluluk almak zorunda. Sen ister çalışır ister calismazsin. Eğer erkeğe zor geliyorsa sorumluluk almak paranın lafını ediyorsa adam değildir. He eğer ekonomik sorun var ve karısından rica ediyorsa çalışmasini düzgün bir dille o ayrı o zaman evde de ev işi ortak olur. Diğer türlü ekonomik sorunda yoksa harcanan paranın lafı mı edilir eşe. Aile olma kavramindan bı haberler herhalde
- 1 yıl
Umarım eşin seni destekler. Eşine tatlı dille konuş tartışmacı görmesin seni yoksa kaynananın hayrına ilerleyebilir durum. Hakliyken haksız duruma düşme. Disiligini kullan eşine karşı, o şekilde anlat rica et. Eğer konu açılırsa olay büyürse
- 1 yıl
Bence yani, ama umarım çözersin ben bile gıcık oldum burdan kadına
Soran1 yıl@Ayışığı1_11 aynen doğru bunlar ben bugün söyledim ağzima geleni hak etti arabanın anahtarını isticem evliyiz benim olan onundur dedikçe bişey sandı evlence insanlar değişiyormuş bunu anladım hemde çok iyi
- 1 yıl
Esin ne dedi bu konuda anlamadim
Soran1 yıl@Ayışığı1_11 çekip gitti kavga edince işine bazen annesi yapıyor diye düşünüyorum önceden bu şekilde değildi bir kaç aydır değişik başka telefon var mı diye arabaya bile baktım şimdide yazmış akşam gidelim AVM ye hiç bir şey demedim
- 1 yıl
Bak şimdi sen tartistikca evliliğine zarar gelir, bu sorunlar Türkiye gibi biryerde çok normal. Kaynana sorunları. O yüzden sen aranı hiç bozma kocanla. Hiç. Bir sorun varsa bile tatlı dille konuş cilveli rica et. Çünkü diğer türlü evliliğine zarar gelir, ve sen hakliyken bile annesinin doldurusuna gelebilir. Ama sen hep tatlı dille konuşursan, orada annesine cevap verir sana laf söyletmez. Tabiki insanız bazen geriliriz tartışırız ama olabildiğince diğer yolu kullanmaya bak bence❤️❤️
- 1 yıl
Ve bence mesaja da dön, Gitmesekte olur biliyor musun? Bu tartışmalar beni çok üzdü. Çok bir şey istiyorum gibi bu konuların içinde olmak istemezdim. Eğer zor durumdaysak, bunu anlarım. Ama elimizin sıkışık olduğunu düşünmüyorum. Sadece ben beni mutlu edecek bazı şeyleri yapmak istiyorum. Ölçüsüne de dikkat etmeye çalışıyorum. Ama neden evliliğimizde ekonomimize annen yorum yapıyor canım? Annedir tabiki yeri benim için de ayrıdır ama, evlilik içindeki konular değil mi bu konular biraz da? Biz aramızda çözebilir miyiz bu konuları? Ekonomik durum, maddiyat, ev giderleri gibi konuları? Ve gerçekten benim gözümde birkaç kıyafetin önemi yok. Sadece bazen bize iyi gelen şeyler vardır o iki parça kıyafette benim için öyleydi. Seni zorlayarak avmye gitmek istemiyorum. Ve tartışmakta istemiyorum seninle. Umarım beni anlarsın
- 1 yıl
Bu şekilde bir şey mi yazsan acaba?
- 1 yıl
Ve biraz kalbim kırıldı baban mı besliyor denmesine.. biz bir aile değil miyiz? Bu normali değil midir? Birçok kadın yok mu bu şekilde yaşayan? Eğer maddi ihtiyacımız varsa çalışmak isterim. Ama baban mı besliyor gibi bir cümle benim kalbimi çok kırdı. Eğer bu konuları artık evliliğimizin içinde çözersek, sadece ikimizin arasında olursa, bu annenle aramı da daha iyi tutar. Ben sorun yaşamak gerçekten istemiyorum
- 1 yıl
Ve belki bu lafı da yedirebilirsin o kadına , sana hak verirse artık aranızda halledersiniz eşinde ona göre davranır yani karistirtmaz annesini bida
Soran1 yıl@Ayışığı1_11 teşekkür ederim yorumun için
- 1 yıl
Rica ederim umarım toparlarsiniz
1 yılŞu an büyük kazançlarınız yoksa birikim ile ev , araba alamazsınız. Ancak eşya ve kıyafet alınır. Kayınvaliden eskisi gibi olduğunu sanıyor düzenin.
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 308 cevap paylaştı.
1 yılBence de yani evlenmeden önce senin alışveriş alışkanlıklarını biliyordu sonuçta. Sırf sen çalışmıyorsun diye bence. Kaynanani zaten bu konuda hiç konusturmamasi lazım eşinin.
00 Yorumla Ayıp ya ayıp çok kötü durumlar insan evlendiği hayat ortağı arkadaş annesinden mi babasından bile daha yakın olabilecek bir insanı neden bunları yapar ki
🥺🥺🥺😔😔😔00 Yorumla
1 yılBu kadar şaçma bir düşünce görmedim... Allah'ım sen bizi böyle insanalrdan koru içim bulandı yemin ederim. Kocan kendini toplamalı.. sizin muhabbetlerinizi de gidip baskasına anlatmamalı kaynanan zaten karışmamalı hatta seni savunmalı bu konu dada 😮💨
00 Yorumla
1 yılNe alıp almayacağım kocam ve ailesi karışıyorsa olay çıkartırım.
Kuzum sen harcamazsan gider başkasına harcar02 Yorumla
Soran1 yılÇıkarttım bugün kavga yı nişanlık döneminde kendisin böyle olduğunu bilseydim
- 1 yıl
Talep etmek ve harcamak senin hakkın. Böyle evlilik yürümez. Kolaylıklar diliyorum
1 yılBen bu yüzden her kadına diyorum ki evlendiniz ve çalışmaya devam edin, çocuk dogurun ama çalışmaya devam'da edin asla bırakmayın.
00 Yorumla
1 yılSeni yatirim icin almis heralde evv almammis bu yasina kadar oglu ee mantik şu evlenir ikisi calisiir alir
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 377 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmiş barklanmıssın senin giyiminden almandan vermenden kaynanana ne? Sorun kayinvalidende degil sorun buna mâhal veren kocanda kusura bakma
00 Yorumla Alışveriş & Hediyeler konusunda 326 cevap paylaştı. Kendi harcayıp sana kısıtlama getiremez kesinlikle bu konuda kendine laf söyletme kısıtlatma.
03 Yorumla- 1 yıl
Eşşşşek gibi mecbur sana bakıp giydirmeye, baba evindeki düzenin neyse de sağlamak zorunda senin baba evindekini düzenini bilmiyor muydu? Ayrıca babanın aldığı arabayı mı kullanıyor üstelik.😂😂😂 Sizin evlilik uzun sürmez ben sana diyim. Senin kocan Rabbena hep bana diyen biri belliki.
Soran1 yılBiliyor du babamın aldığı evde oturuyoruz evet bekarken bana almişti arabayı
Gizli Üye(36-45)1 yılAllah yardimcin olsun öyle bir es ve kaynana düsman basina
ben cekemedim dayanamadim bosandim Şu an en rahat yasantimi yasiyorum
01 Yorumla
Soran1 yılBende çekemem gibi eş tavrını koymalı koymuyorsa zaten annesin dediğiyle evlilik yürümesin
Bence değil ki sevgilim veya eşim olsa ona ben alırdım acayip severdim giydirmeyi 😂😂😂
01 YorumlaGerekli olduğu durumda kıyafet alınmalı sen her ay bişi alıyorsan o ayrı
00 YorumlaSeni çalistirarak zengin olacak akli sira... git babanlar yedin parani bu oduna yedirme.
00 Yorumla
1 yılBöyle herifler sağlam küfürleri ve terkedilmeyi hak ediyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvliyim cocugum var 1 bucuk aylık ve hep bu lafları duyuyorum
117 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÇoğu aynı
Soran1 yılSinir ediyor öyle laf edilmesi babamız evine kurban olsunlar
- 1 yıl
Haracamanmi fazla
Cevap sahibi1 yılHayır eşim cimri kıyafet bile aldıgım yok mama parasını be veriyorum cocuk büyüyor kıyafetlerini ben alıyorum bana aylık 10 bin lira veriyor marketi pazarı benden kendime bir şey almaya bile kalmıyor
Cevap sahibi1 yılO verdiğini söylüyor bit paket 800 gram mama 480 lira
Cevap sahibi1 yılAyda 5 6 kutu mamaya kıyafete market pazar bitiyor kalmıyor ki kendime bir şey alamıyorum bile o yine cimri oldugu için laf söylüyor
Cevap sahibi1 yılHerşeyi evde kıyma köfte et sucuk muz mandelin eksiksiz istiyor disre ne bilmiyor bşr para veriyor hepsini harcatıyor
Cevap sahibi1 yılNereye yeter o idare bilmeyincr bu saydıgım hepsini 10 bin tl den alıyorum para bitince bana laf ediyor kendime harcamışım gibi domates salata kilosu 80 lira bir peynir iki yüz her hafta balık istiyor böyle kocaya paramı dayanır o eksiksiz istiyor çok şımarık büyümüş herşeyi bedava sanıyor sanırım kendi yine para oldukca kalıyor kendisi memur
- 1 yıl
Ben MARKET işletiyorum şu an sandıklarının cogu olmaması sartiyla bir evin mutfagina çok rahat 15 bine yakin para gidiyo
- 1 yıl
Baliktir vs falan yok işin içinde
- 1 yıl
Senin saydiklarin eger sofrada olcksa en az 17. 18 bin gider
- 1 yıl
Allah kolaylık versin sana
Cevap sahibi1 yılHemde cok zor böyle diyince babam destekliyor zaten haberi bile yok baktım tartıştı yetmiyor diyince bebek 40 günlükken git işe yetmiyorsa dedi bebeğe bakıcak kimse yok ne işi dedim çalışıyordum önce ayrılmak zorunda kaldım ve bir süre biraz büyüyene kadar da giremem bakıcak kğmse yok annemler var onları da yardım etmesini istemiyor öyle cins e denk geldim işim oldukca zor
- 1 yıl
Bana
Soran1 yılO 10binle kendi yapsın alışverişi nerden bulduk da evlendik bilmiyorum pis cimriler
- 1 yıl
@olmazböyle00 Sana mı kaldı elin kadınlarının kafasını dağıtmak. Fırsatçı ırz düşmanları
- 1 yıl
@slay_queen_35 sazan sen niye atliyosun ben kafani dagitayimmi dedim kadina senin cevrendeki a.. m salk abazalarlami karistiriyosun beni
Cimri erkekten hayır gelmez hayatımın sonuna kadar sana her şeyin lafını yapar en ufak hatanda yüzüne vurur bu tiplerden uzak durucaksın her zaman boşanmak kolay değil ama ne kadar erken o kadar iyidir derim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKendi hayatına müdahale ettirme. böyle insanlar evliliği yürütmen de zor senin
06 Yorumla
Soran1 yılBekarken nasıl olduğumu biliyordu onu bilerek evlendi ben alışkın değilim herşeye gerek yok denilmesine
Cevap sahibi1 yılİşte eş secimleri yanlış maalesef. bu şekilde devam edebilecek misin
Soran1 yılBilmiyorum
Cevap sahibi1 yılKonuşmak ister misin. detsylı
Soran1 yılHayır teşekkürler ederim
Cevap sahibi1 yılPeki ben teşekkür ederim
Gizli Üye(18-24)1 yılYa olm öyle bi yazmişsin ki hiç bi bk anlamadim Türkçeyi katletmişsin mkk
00 Yorumla
1 yılKıyamam sana ya böyle bi ezikle neden evlendin
03 Yorumla
Soran1 yılBöyle olduğunu bilseydim evlenmezdim
- 1 yıl
Boşan direk erkeği erkek yapan parasıdır
- 1 yıl
Çocuğun olursa rezillik içinde büyütürsün bunla
Benim hayatıma kimse karisamaz sende ekonomik ozgurlugunu eline al bence
01 Yorumla
Soran1 yılÇalışmaya başlıcam özel bir okulda
Gizli Üye(25-29)1 yılOna ne burnunu sokuyor sorma ona hiç bahsetme gorusmemeye çalış bu kadınla. Yani hiç gorusmemekte olmaz ama oldukça az gör mesafeli ve soğuk davran had bulamaz
01 Yorumla
Soran1 yılOda ayrı bişey zaten belki annesi öğretiyor
1 yılYanlış bir algı. Kadın iç giyim konusunda sınırsız olmalı
01 Yorumla
Soran1 yılTek ondamı saçlarım boyalı ve dipler geliyor ben bunu babamın evinde yapıyorsam eşimde ihtiyaç olan şeyler karşılamak zorunda ama bunlar gereksiz görüyor adam siyaha boyat saçların daha güzel diyor neden boya parası vermesin diye😂
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlenmeden nasıl anlayacağız kişiliklerini... evlenmeden önce böyle miydi?
01 Yorumla
Soran1 yılBöyle olsaydı evlenmezdim göz göre göre yakmazdim kendimi
1 yılSalk misin babanin aldığı arabayi verme
02 Yorumla
Soran1 yılAldım anahtarı babam istiyor dedim
- 1 yıl
Iyi ettin anası bir yandan oğlu bir yandan
1 yılNiye evlendin o zaman öf yarabbim
02 Yorumla
Soran1 yılBöyle biri değil di ondan sonradan oldu
- 1 yıl
Çalışmazsan para vermem ne aq çalışırsan ona bir gram para verme kız!
1 yılAh bu anaların ev ev ev tutkusu
10 YorumlaTutumsuzluk cunku de ondan
00 Yorumla
1 yılBaba evinde var mıydı ne demek ya
00 YorumlaTakma kafaya tutumlu ol yine büyükler doğru soyler
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 449 cevap paylaştı. Ne alıcaksan al kimsenin karışmasına müsaade etme
00 YorumlaBen yıllardır yapmıyorum
00 Yorumla
1 yılŞiddetli geçimsizlik başlamış
00 Yorumla
1 yılİnsan gerçek yüzünü gösteriyor sonradan cunku
00 Yorumla
1 yılNerden bulursunuz böyle çapsız herifleri
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılpek anlamadim ama sorun ne kiyafetin mi yok
01 Yorumla
Soran1 yılVar insan değiştirmek istiyor evlence kendime bakamıyorum herşeyi kısıyor
Evlendiğin adam mal çıktı
11 Yorumla
Soran1 yılEvet
1 yılAğzının üstüne 2 tane çak rahatla
01 Yorumla
Soran1 yılOkadar istiyorum ki çakmayı ona
Tutumsuzluk diyen kimmis 😀
01 Yorumla
Soran1 yılEşim dedi
evlenmeden önce belli miydi böyle olacagı
07 Yorumla
Soran1 yılBelli olsaydı kendim yakmazdim hiç değil di aldatıyor kesin dedim oda yok hep sürekli benim isteklerimi erteliyor
Soran1 yılBaşvurular yaptım atamam olsa ôzel okullar maaş vermiyo çok düşük
Soran1 yılBaşvurular yaptım haber bekliyorum aynen dediğiniz gibi
Soran1 yılAramızda sorun sadece benim güzel giyinmem kendime bakmam o istiyo ki alışveriş yapmasın gibi sonuçta bayanız almak istiyoruz babanın evinde varmiydi demesi beni sinir etti
dinlemeyin kimseyii takıl kafana gore
00 Yorumla
1 yılNe karışıyor
00 Yorumlaaaaa bunee
00 Yorumla
1 yılAdam seni giydirmek zorunda
00 Yorumla
1 yılKaynananı takarsan erken yaşlanırsın
00 YorumlaNe alakası var ya
08 Yorumla
Soran1 yılBazılarna tutumsuzluk oluyor eşime göre
Soran1 yılBilmiyorum sürekli sonra al falan diyor
Soran1 yıl2yıl oldu nişanlı olarak bir yıl kaldık ozman böyle değildi
Soran1 yılGitcek sonuçta evliyiz
Gizli Üye(36-45)1 yılNe saçma kaynana senin paranı göz dikmiş
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılolmaz
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılBence değildir
00 Yorumla Ciddi örümcek
00 Yorumla
Devamını Gör(43)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Evlenince giyim alışveriş yapmak neden tutumsuzluk oluyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler