Selammm🤪 İstemek de değil fikir vermek diyelim parfüm çiçek alacağına daha mantıklı şeyler alması için skxkjdjd Sevgiliden bir şeyler istemek bencillik mi? #reda
Suistimale varacak düzeyde olmadığı sürece hayır, bencillik değil.
Hediye almak beş popüler sevgi dilinden biri. Diğerleri onaylayıcı sözler, fiziksel temas, hizmet eylemleri ve kaliteli zaman geçirmek.
Bu bilimsel bir sınıflandırma olmasa da anlaşılması gereken şey herkesin sevgi dilinin farklı olduğu. Sizin için öncelikli veya gerekli olmayan bir şey sevgiliniz için önemli ve değerli olabilir. Birbirinizin farklı ihtiyaçlarını ve hassasiyetlerini anlıyor ve bunları karşılamak için çaba gösteriyorsanız mutlu olma ihtimaliniz de artar.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 561 cevap paylaştı.
Değil bence.
Çiçek dediğin gibi, çok gereksiz bence. Yavrum, bana çiçek alacağına şunu şunu alman daha mantıklı olur, çiçek nasılsa soluyor, parana yazık güzelim de gitsin. :D
Hiç istemedim, kendi aldı hep. 2 buçuk senedir beraberiz özel günler dışında çiçek ve birkaç kez hediye aldı bir de evime tatlı falan gönderir bilmiyorum az mı bu ben de istemeli miyim ama özel günlerde aldığı hediyeler gayet hoş hediyeler bir de çok görüşemiyoruz yüz yüze. Ben isteme taraftarı değilim çünkü ben talep ettikten sonra hayrını görsün😂
Sevgiliden hediye istemek bencillik olarak değerlendirilmemelidir. Eğer hediye, sevgilinin içten bir şekilde vermesi beklenen bir şeyse, bu isteğin arkasında duygusal bir anlam olabilir. Ancak sürekli olarak hediye talep etmek, karşı tarafın hislerini göz ardı etmek anlamına gelir ve bu da bencilliktir. İlişkilerde denge önemlidir; bu nedenle, isteklerin karşılıklı anlayış ve sevgi çerçevesinde olması en sağlıklısıdır.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 378 cevap paylaştı.
Bencillik değil de biraz absürt bence. Önemli olan ne aldığı değil hatta bir hediye alması bile değil. Önemli olan hediye alacağı güne ve sevgilisine değer vermesi. Ben şunu almalısın dedikten sonra hiçbir önemi kalmaz.
İstemek bana göre o alınacak eşyanın değerini pul yerine düşürüyor. Önemli bir gün ise veya öyle bir şeye ihtiyacın olduğunu biliyorsa ya da çok beğendiğin bir şeyi kendisi akıl edip hediye olarak sunması lazım.
Kim olursa olsun birinden hediye istemek bencillikten çok ayıptır bana göre. Ama çok yakın olduğun biri sana işine yaramayan bir şey hediye alıyorsa ona uygun bir dille, bana şundan alıyorsun ama işime yaramıyor illa alacaksan bunu şunu al demende bi sorum yok bence
Bencillikten ziyade asalaklık gibi geliyor bana hayatımda hiç kimseden bir şey istemedim istemem de. İçinden geliyorsa alır, ben de altta kalmam karşılığında bir şeyler alırım.
Ya istenmez ki çok ayıp geliyor bana bu herkes için yani, hediye istenerek değil içten gelen bir şey yani onu karşı tarafın sevdiği için düşünüp alması gerekir diğer türlüsü bana göre değil
Bana göre çok itici bir hareket bu. Hediye bir ihtiyacını karşılamak için değil senin önemsendigini göstermek için alınmalı. Ama sen direkt işin görülsün kafasındasın. Çok tiksinti verici.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 387 cevap paylaştı.
Tam da istenmeli Hatta sevgili değil:) Doğum gunu olan tüm çevreme ne ihtiyacın hevesin var alacagin diye sorar parasini veririm kabalık gibi durur ama en ideal hediye sekli.
Bence istenebilir. İlişkinin gayet sağlıklı olduğunu gösterir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Yani git bana şu hediyeyi al dense bencillik ve görgüsüzlük olur da karşı taraf fikrimizi sorduğunda kullanmayacağımız şeyler konusunda yol gösterip şunu al desek sayılmaz bence :D
Arkadaşlar bence yanlış içinden gelmediği sürece ben istemem ama hediye vermiyorsa sizinle pek ilgilenmiyor demek bence çünkü ben sevdiğim kişiyi mutlu etmek için sürekli sürpriz yapmayı tercih ederim