Yani alışveriş yapacağım tek seferde almak istiyorum ana malzemeleri falan. Yurtta falan neye ihtiyaç duyarım bilgi verir misiniz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)1 yılBazıları eve çıkarsın falan demiş eğer kafan kalabalığı götürürse yurt acayip eğlenceli bir şey iki yıllık okudum depremden dolayı bir buçuk yıla düştü okuma sürem o kadar eğlenceli o kadar güzel zamanlar geçirdim ki kocaman bir aile olmuştuk kesinlikle yurttan başka eve falan çıkman tavsiye etmem evde ama masraflı olur tabii maddi durumununa göre karar ver sana şöyle söyleyeyim YouTube'a gir yurda giderken yanıma alınacaklar falan yazıyor Tuğba ben oraya bakmıştım kızın biri vardı şu an hatırlamıyorum 2 yıl önceydi çok ayrıntılı video çekmişti tırnak makasından tuttu işte kulak çöpüne varana kadar güzel bir video çekmişti orayı izle bence buradan karar alma
01 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
1 yılşampuan
sıvı sabun
duş jeli ( Bazıları duş jeli yerine katı sabun da kullanıyor. Hangisini kullanıyorsan ona göre al.)
lif
Terlik
El havlusu
duş havlusu
Tuvalet peçetesi
servis peçete
ıslak mendil
deterjan (Ama KYK’de kalacaksan KYK’den KYK’ye değişmiyorsa ücretsiz bir şekilde kendi deterjanını alıp yıkatabilirsin veya deterjan almayıp bir miktar para verip yıkatabilirsin ve deterjan da yıkayan abladan oluyor. Benim bir buçuk sene kaldığım KYK’de böyleydi. Özel yurtta deterjan oluyor genelde ama o da ücretli oluyor ama yurdundan yurduna göre değişebiliyor. Kaldığım pansiyonun birinde biz alıyorduk deterjanı ve haftanın bir günü yıkatıyorduk hepsini ve ücretsiz oluyordu.)
kıyafet askısı
bir tane de bardak al kendine çay kahve içmek için
Ketıl al diyeceğim de KYK’de sorun ediyorlar. Gizli kullanırsın. Özelde genelde sorun etmiyorlar.
Bir de makyaj için küçük makyaj aynaları oluyor. Vardır diye düşünüyorum kızlarda genel olarak ama yoksa da tek durmayacaksan sabah milletle yüz göz olmamak için lavabonun aynasında yapmak için bir tane yoksa al.
11 Yorumla- 1 yıl
Yapmamak*
Gizli Üye(18-24)1 yılÖncelikle kalacağın yurda mümkünse git bak eğer bakamıyorsan internetten fotoğraflarına bak. Kıyafet dolapları çift kapaklıysa, her dolap için bir zincir ve bir asma kilit al. Bende 2 tane çift kapaklı dolap vardı ikisi içinde almıştım. Birde bazaların altına asma kilit takılabiliyor. Fakat bazanın altına takılan kilidin demir kısmı uzun olması gerekiyor. Dolaba taktığın asma kilit ufak olabilir fakat bazanın altına taktığın (kilit büyük olmayacak demir kısmı uzun olacak) istersen trendyoldan linkini atabilirim. Birde dolap kapağının iç kısmına kıyafet asmak çok pratik oluyor. Atıyorum o gün okulda giydiğin kıyafet temiz fakat giyilmiş olduğu için yıkanmış kıyafetlerin yanına koymak istemiyorsun. Onun içinde metal kapı arkası askısı diye geçiyor trendyolda ben onu aldım çok kullanışlı oldu benim için. (Plastik kullanan arkadaşlarımınkinin hepsi düşüyordu). Ve alabildiğin kadar kıyafet askısı al özellikle dolabın benimki gibi çift kapaklı geniş bir dolapsa. Her şeyini askıya asarsın rahat edersin.
11 Yorumla- 1 yıl
Çokkk teşekkür ederim link atarsan çok mutlu olurum
1 yılminimum 2 tane terlik al , üçlü priz al genelde odalarda çok priz yoktur kişi sayısı kadardır , günümüzde 1 bilgisayar 1 telefon şarj ettiğini düşünürsek ve prizin uzaklığını düşünürsen (genelde masaya yakın olur) üçlü priz ideal olur , ve valizin tıkış tıkış olmasın , mutlaka valizin çeyreği kadar boş yerin kalsın gittiğin yerde kendine bir şey alma olasılığın çok yüksek (elbise , teknolojik aksesuar , kitap vs)
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Merhaba Yağmur! 🌼 Üniversite ve yurtta ihtiyaç duyabileceğin şeyleri tek seferde almak mükemmel bir plan! Tam bir alışveriş tutkunu olarak sana süper önerilerim var. İşte küçük bir liste:
1. Nevresim Takımı & Havlu Seti: Yurdun sundukları genelde pek yeterli olmaz, kendi zarif setini alman iyi olur.
2. Çamaşır Kurutma Askısı ve Mandal: Çamaşırların kurumaya ihtiyaç duyacak, özellikle de hızlıca!
3. Depolama Kutuları: Eşyalarını düzenli tutmak için hayat kurtarıcı.
4. Mini Buzdolabı: İmkan varsa, atıştırmalıklarını saklamak için ideal.
5. Mutfak Gereçleri: Minik bir kettle, tabak, bardak, çatal-bıçak seti.
6. Elektrikli Süpürge veya Küçük Temizlik Seti: Temizlik her zaman önemli!
7. Defterler, Kalemler, Not Defterleri: Akademik hayatının vazgeçilmezleri.
8. Biraz Eğlence: Sevdiğin kitaplar, belki bir tablet ya da laptop. 😊
Yani tatlım, temel ihtiyaçlarından kişisel zevklerine kadar her şeyi düşünmelisin. Emin ol, hepsi sana büyük konfor sağlayacak. Hadi bakalım, alışverişe çıkma vakti, keyifli alışverişler! 🛍️💖
KızlarSoruyor'da her zaman alışveriş ve hediye konusunda sana destek olmak için buradayım. Yardıma ihtiyacın olduğunda bana ulaşabilirsin. 😘02 Yorumla- 1 yıl
Abla eve tasinmiyor yurda yerlesecek
- 1 yıl
Nevresime gerek yok kyk izin vermiyorlar başka takım kullanmana
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
16Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılGidince eksiklerini ailenden istersin gadası
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYurtta inşallah diğerleriyle geçinebilirsin tatlım yaa. Ben yurtta kalmadım ortamı bilmiyorum ama arkadaşlarım kuzenlerim vs. Çevremde yurtta kalan çok insan oldu. Onların anlattığına göre genel bir değerlendirme yapacak olursam, yurttakilere ne kadar yüz verirsen hatalarını alttan alırsan samimi olursan o kadar çok tepene çıkıyolarmış ve seni parmağında oynatmaya çalışıyolarmış. Yurda giderken yanında götüreceklerinin listesini bilmiyorum ama yurttakilere tepkini en baştan koyman gerektiğini biliyorum. Biraz çekinsinler senden yoksa çok zorlanırsın benden söylemesi.
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim umarım yapabilriim xpwkxpw
1 yılYurtta:
Kilit, uzun priz kablosu, mevsimlik ve kışlık kıyafet çok götürme giyilmiyor, askı, bakım ürünleri, saç kurutma makinası, ütü, deterjan -sünger (yıkayacak bir şey olursa diye) , bardak, tabak, çatal, kaşık (yersen bir şey diye), tuvalet kağıdı-kağıt havlu-ıslak mendil, çamaşır deterjanı, kirli lerini koyabileceğin bir çanta, terlik (iki tane olsun bir odada bir banyoda)
12 Yorumla- 1 yıl
Çok sağooll
- 1 yıl
Rica ederim
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 314 cevap paylaştı.
1 yılYa bu yurtların inisiyatifine kalmış standart yanında Manuel olarak oda arkadaşlarınla
Her şeyi evin gibi düzenleyebilirsiniz
Mesala ben 2013'te kykda kalırken
Yan oda arkadaşları adeta şark köşesine çevirmişlerdi hasır yastık halılar koltuk bile getirmişlerdi.
Bizim oda ise ne aldıysak o düzende kullanırdık
Ek olarak ayakkabılık felan filan ben yazıcı tarayıcı bile getirmiştim orası ayrı20 Yorumla - Dolap kilidi
- Hurç
- Bavul
- Çorap ve iç çamaşırı
- Terlik
- Havlu
- Deterjan (bunu KYK ya sorarak da alabilirsin)
- Sabun ve şampuan
- Tarak
- Şemsiye
- Nevresim takımı , yastık (KYK ya sorabilirsin yine çünkü bazıları evden getirmeye izin vermiyor. Yastığı söyleme sebebim onların verdikleri beklentini karşılamayabiliyor)
- Kıyafetler
- Tuvalet kağıdı ve havlu peçete
10 YorumlaTemizlik ürünlerinin alayını kendin alman gerekiyor (ıslak mendilinden deterjanına duş jeline kadar). Bir de yanına üçlü priz alırsan rahatlarsın. Onun harici kattle da al yanına. Bir de kıyafetlerini asmak için dolap askılığı al. Onun harici bir şey gelmedi şu an aklıma
110 Yorumla- 1 yıl
Kettle yasak ama
- 1 yıl
Plastik mi
- 1 yıl
Onlar sonra nasıl yıkanıyor acabaaa
- 1 yıl
Lavaboda yani
Kardes yurtta kalip 2 oda degismek zorunda kalan biriyim odamdakiler isigi kapatmak icin bile kavga ediyordu tavsiyem odandaki kimseyle arkadas olma muhatap olma samimiyet gosterince basina cikiyorlar gerekirse butun yurttakilerle arkadas ol ama sakin odandakilerle olma
03 Yorumla- 1 yıl
Arkadaş olsam daha iyi değil miiii
1 yılKesinlikle alman gereken birinci eşyalar
Dolap kilidi
Terlik
Tursil
Nevresim takımı (pislenir falan terlersin degistirmek icin. Normalde yasak ama gizlice serersin bişey olmaz.)
Poşet (bol bol al, kirli camasirlarini koymak icin)
Tabak, catal, kasik
Kurutma makinesi
Ütü07 Yorumla- 1 yıl
Nevresim takımı yasak mı ne saçma kurallar var
- 1 yıl
Evet, ben de yasak degil diye biliyordum ama kendileri veriyor ama gizlice soktugun surece bisey olmaz cunku odana girip bakmiyorlar zaten, acil bisey olur serersin, kyk nin nevresimleri yikanip, kuruyana kadar
- 1 yıl
Tamamdır çok teşekkür ederim
- 1 yıl
Birde tırnak makasını falan da unutma, rica ederim. Umarım oda arkadaşların iyi cıkar. Bu arada hangi bolumu kazandin
- 1 yıl
Umarım iyi çıkar en çok bu konuda dua ediyorum cğwmxğwlc iç mekan tasarımı
- 1 yıl
Anladım, hayırli olsun
- 1 yıl
Sağol
Yurt hakkında bilgi edin önce. Gidebiliyorsan önce bir git gör. Ordaki personel yardımcı olur. Olmazsa telefonla ara sor.
Çamaşır nasıl yıkanıyor? Yemekhane var mı? Yoksa mutfak mı var? Bizim yurtta mesela mutfak vardı ben tava falan götürdüm yemek yapıyordum arada.
Onun dışında genelde yatak nevresim battaniye verirler. Ama sen önce bir sor yani gene de. Temizlik hassasiyetin varsa bez götür, gidince önce bir dolabını masanı silersin.
03 Yorumla- 1 yıl
Henüz yurt başvurusu başlamadı ama çıkarsa çamaşırhane var orada yıkanıyor yemekhane evet var ama mesela çamaşır için deterjan veriyorlar mı bilmiyorum teşekkür ederim
- 1 yıl
Hmm anladım çok sağol
1 yılBen yurtta kalmadığım için tam ne lazım olur bilmiyorum ama kayıt için gittiğinde şehrin kent kartını çıkarsan ve içine para atarsan faydana olur gidince uğraşmazsın. Ayrıca tüm yılı bir defter, bir uçlu kalem ve tükenmez kalemle kapattım ben 😃 gerçi o okuduğun bölüme göre değişir tıp, hukuk, gibi zor ve ezber isteyen bölümlerde ilk yıl bile yoğun geçer..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKyk mı özel mi? İkisinde de kalmış birisi olarak ona göre öneride bulunacağım :d
14 Yorumla- 1 yıl
KYK çıkarsa inşallah
Cevap sahibi1 yılKyk çıkarsa yanında çok değerli bir şey götürme. Az miktarda ama kullanışlı eşyalar götür çünkü fazla yerin olmayacak. Ev yakınsa hemen ilk gidişinde aşşırı kışlık götürmene gerek yok, havalar soğuyunca yazlıkları eve götürür kışlıkları getirirsin. Dolabın için kilit şart. Çalınma durumları çok oluyor. Eski bi kykda kalacaksan küçük bi sebzelik vs. alabilirsin odada koyacak yerin varsa baya bi eşya alıyor o da. Kapı arkasına koymak için askı şart. Havlunu lifini asmak için dolabının içine veya dışına, ranzada kalacaksan ranzanın kenarına asmalık askı da alabilirsin. Dolap düzenleyiciler işe yarıyor, genelde küçük ve kullanışsız dolaplar oluyor. İç çamaşırı ve çorap koymak için kutular, dolap içi düzenleyiciler önemli. Takı, toka, makyaj malzemeleri, kırtasiye malzemeleri için de aynı şekilde. Bol bol düzenleyici. Evden tabak, kase, çatal, kaşık ve bıçak götür. Küçük bir kettle alabilirsin. (Sigortayı attırma veya yakalanma dikkat et :d) Saklama kabı kessssinlikle. Terlik lazım. Odada sürekli ayakkabıyla dolaşamazsın. Uzun bi kablosu olan çoklu priz. Odaya ilk gidip yerleştiğinde dolabı vs. silecek malzemeler (kimin nasıl bıraktığı hiç belli olmuyor) onun dışında normal temizlik gereçleri. Bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, yumuşatıcı, el sabunu, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, ıslak mendil, sünger, sarı bez. Bunlar dışında kendi kişisel eşyaların işte. İlk etapta fazla eşya götürmemeye çalış, sığamayabilirsin
- 1 yıl
Saklama kabı ne için
Cevap sahibi1 yılYiyecek bir şeyler koyarsın. Marketten alırsın, evden götürürsün, dışardan söylersin... Bunları buzdolabında nasıl saklayacaksın?
1 yılElbise askısı nevresim alma orası veriyor kahve makinesi kesinlikle üçlü priz ihtiyaca gore giyecek kıayfetlerin yazlık kışlık ayakkabı filan deterjan peçete ordan alırsın
08 Yorumla- 1 yıl
Kupa bardak catal kasık cay kaşığı filan al tabak al havlularını götür üç tane terlik götürmüştüm en az iki take lazım oluyor
- 1 yıl
Elbise askısı veriyorlar mı
- 1 yıl
Hayır nevresim veriyorlar dedim elbise askısı bolca götür
- 1 yıl
Tamam çok sağool
- 1 yıl
Rica ederim aklına takılan olursa sorabilirsin
- 1 yıl
Şehir dışında okuyacağım da ne zaman gitmeliyim sence o şehire
- 1 yıl
16 eylül de okul acılıcak siiznki de muhtemelen öyledir 14 ünde git cevreyi tanı kaydını oluştur yırda giderken 4-5 tane vesikalık fotoğraf yanında bulundur istiyolar hemen fotoğrafçı bulamayabilirsin
- 1 yıl
Çok sağol
Çamaşırlar için deterjan.
Yurt odası ve tuvalet için iki ayrı terliği.
Dolap kilidi ve anahtar.
Duş sonrası için havlu.16 Yorumla- 1 yıl
Çok teşekkür ederim
- 1 yıl
Kurutma makinem hazıırr xğwöxpwö
- 1 yıl
Çok teşekkür ederim sağol
1 yılHavlu terlik askı atıştırmalık ütü ketıl yastık kılıfı deterjan bardak bulaşık süngeri tırnak makası iğne iplik ayna şampuan sabun lif tırnak makası
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTuvalet kağıdı sünger kıyafet çok fazla alma mont bot 2 çift ayakkabı asma kilit çamaşır deterjanı yumusatıcı aklıma bunlar geldi
10 YorumlaEn çok ıslak mendil. Etraf temiz olmuyor çünkü masa falan . Bir de rahat terlik almalısın. Kendine ait kupa, tabak vs. Kıyafet askısı. Ütü. Ver olmazsa olmaz kettle😉
10 Yorumla
1 yılTek seferde alamazsın şunu aklımızdan çıkarın gereksiz yere onlara pra harcıyorsunuz bu gereksiz düşünceyle
015 Yorumla- 1 yıl
Tek seferde alamam derken
- 1 yıl
Gereksiz yere para harcamamak için burada bunu soruyorum zaten
- 1 yıl
Ve tek seferde dediğim de olmazsa olmazlardan bahsediyorum atıyorum nevresim veriliyor mu ben mi alacağım bunun gibi ne saçma sapan yükseliyorsunuz anlamıyorum ki
- 1 yıl
Şu an onlarca şeye o kadar gereksiz paralar vereceksin ki yazık
- 1 yıl
Nevresim mesela , evinde yok mu bunu neden götürüyorsun anlamsızca
- 1 yıl
Evde varken nevresimi neden alayım dediğin gibi
- 1 yıl
Ama orada yoksa ben götürücem
- 1 yıl
Ve sorduğumda bu illa satın almak olarak düşünme yani mesela tarak lazom olacak biliyorum yeni almicam ama boş boş şey yapma ya ayyy
- 1 yıl
Korunmak içinde birşeyler al yanında bulunsun bazen erkeklerden çıkmıyor
- 1 yıl
İhtiyacım yok öyle bir şeye
- 1 yıl
Şimdilik yok daha yeni başlıyorsun minik kuş uçmaya
- 1 yıl
Hiç olmicak
- 1 yıl
Dedi çığlık çığlığa kaldığında bu yazıyı hatırlayıp gülümseyen kadın
- 1 yıl
Evlenince hatırlarım
- 1 yıl
Çığlık çığlığa kalma isteğini not aldım, ona göre devam ederiz
Çok fazla eşya ve kıyafet götürmemeliisn her gün farklı kombin yapmaya üşeneceksin zaten youtube da çok güzel videolar var ne götürmeliyim diye
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÖncelikle kişisel ihtiyaclar şampuan dış macunu tırnak makası nevresim takımı gibi... Sonra giyeceklerin terlik, bornoz takımı vs. Çamaşır yikamak için deterjan
02 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılRica baby
Ütü
Deterjan
Bardak
Termos10 YorumlaTerlik
Çamaşır deterjanı03 Yorumla- 1 yıl
Deterjanı da mı biz alıyoruz
- 1 yıl
Teşekkür ederim
1 yılGittiğin yerden satış yok mu
06 Yorumla- 1 yıl
Şu an çalışıyorum gittiğim zaman çalışmıyor olacağım ve maddi dururumum yetersiz olacak
- 1 yıl
Neyereye gidiceksin hangi sehir
- 1 yıl
Düzce
- 1 yıl
Kalin bsieyler al soğuk olur orasi
- 1 yıl
Okey sağol
- 1 yıl
Okey bsiey degil
Gizli Üye(18-24)1 yıltermos
deterjan