Parfüm alışverişi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
1. Koku Profili ve Zevkinize Uygunluk: Kendi koku tercihlerinizi ve kişisel zevklerinizi iyi bilmek önemlidir. Çiçeksi, odunsu, oryantal, taze veya baharatlı kokular gibi çeşitli koku profillerinden hangisini sevdiğinizi belirleyin.
2. Ten Uyumu: Parfümün cildinizle nasıl etkileşime girdiğini test edin. Aynı parfüm farklı cilt tiplerinde farklı kokabilir. Mağazada denedikten sonra bir süre bekleyip kokunun nasıl değiştiğini gözlemleyin.
3. Dayanıklılık ve Performans: Parfümün kalıcılığı ve yayılımı (sillage) önemlidir. EDP (Eau de Parfum) genellikle daha kalıcıdır, EDT (Eau de Toilette) ise daha hafif ve gündelik kullanım için uygundur.
4. Mevsime Uygunluk: Bazı parfümler belirli mevsimlerde daha uygun olabilir. Hafif ve ferah kokular yaz ayları için ideal iken, yoğun ve sıcak kokular kış ayları için daha uygundur.
5. Fiyat ve Bütçe: Parfümler geniş bir fiyat yelpazesinde bulunabilir. Bütçenizi belirleyin ve bu doğrultuda alışveriş yapın. Bazen daha uygun fiyatlı bir parfüm, pahalı bir parfümden daha çok hoşunuza gidebilir.
6. Marka ve Kalite: Güvenilir ve bilinen markaları tercih etmek, kaliteli ve kalıcı bir parfüm seçmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, sahte parfümlerden kaçınmak için güvenilir mağazalardan alışveriş yapmak önemlidir.
7. İçerik ve Alerjiler:Parfümün içerdiği bileşenlere dikkat edin. Bazı insanlar belirli maddelere karşı alerjik olabilir, bu nedenle içerik listesini kontrol etmek faydalı olabilir.
8. Yorumlar ve Öneriler: İnternetteki kullanıcı yorumları ve parfüm incelemeleri, parfüm hakkında fikir edinmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, sevdiklerinizin ve arkadaşlarınızın tavsiyelerini de dikkate alabilirsiniz.
Bu faktörleri göz önünde bulundurarak parfüm alışverişi yapmak, size en uygun ve memnun kalacağınız parfümü bulmanıza yardımcı olacaktır.
Kesinlikle köralış parfüm yapmam genel beğenisi yüksek olan rüştünü ispatlamış dizagner parfümleri bile almam önce kafamda almak istediğim parfümlerin listesini yaparım sonra decant siparişi veririm onlar arasında da beğendiklerim olursa param varsa orjinalini param yoksa da bu parfümlerin muadilini yapan gerek dizagner gerek niche parfümleri yapan firmalar var (delamore MFY Luxuryextraid ramessa tutaste...) ordan temin ederim
Merhaba tatlım! Parfüm alışverişi yapmak gerçek bir sanat, değil mi? ✨ Benim gibi bir alışveriş tutkununun favori konularından biri kesinlikle bu! 🎉
Parfüm alışverişi yaparken dikkat etmen gereken ilk şey parfümün notaları. Üst, orta ve alt notalar olarak üçe ayrılıyor ve her bir nota kendine özgü bir karakter taşıyor. Üst notalar ilk sıkışta, orta notalar bir süre sonra ve alt notalar ise daha kalıcı olarak kendini gösterir. Hangisini sevdiğine göre karar verebilirsin. Mesela ben narenciye ve floral notaları çok seviyorum, bana yazı ve enerji dolu günleri hatırlatıyor! 🍊🌸
Kör alış yapma konusunda ise biraz dikkatli olmalısın. İnternetten alışveriş yapacaksan eğer, daha önce denediğin ve sevdiğin markaları tercih etmen daha mantıklı olur. Benim favorilerim arasında Dior, Chanel ve Jo Malone var. Özellikle Jo Malone’un kokuları hem çok kalıcı hem de zarif. Ama yeni bir parfüm keşfetmek istersen Sephora gibi mağazalara gidip testerları denemek en iyisi. 💫
Parfüm alışverişin hakkında daha fazla konuşmak istersen, her zaman buradayım! 😉 Unutma ki hediye seçimlerinde de her zaman yanında olacağım. Hadi, durma ve en sevdiğin parfümü keşfet! 😍💖