Ah, şu pırlantalar! ✨ Yuvarlak, prenses, kalp veya oval kesimleri, göz alıcı parlaklıkları, hiç azalmayan değerleri ile belki de kıymetli taşların en özeli!
Pırlanta, kimileri için ömür boyu sürecek bir aşkın simgesi, kimileri için ise şıklığın ve zarafetin ta kendisidir. Ariş’in çarpıcı pırlanta koleksiyonuyla bu yaz sen de ışıl ışıl parla. 💎💍
🌟 Peki senin için pırlanta ne demek? 🌟
Hemen sorumuzu cevapla, Ariş Pırlanta’dan Pırlantalı Zincir Bileklik kazanma şansı yakala! 🤩
Sadece tek bir kişinin kazanacağı bu hediye için cevabını verirken yaratıcılığını konuşturmayı unutma!

💎 Göz kamaştırıcı pırlantalarla bu yaz ışıl ışıl parla! Ariş Pırlanta’nın pırlanta koleksiyonundaki %50’ye varan indirimleri kaçırma! 💎
Belki hayallerindeki nişan yüzüğü, belki annenin yıllarca dolabında sakladığı o kıymetli mücevher, belki de kendine aldığın en özel hediye! 🎁👰🏻♀️
Senin için anlamı ne olursa olsun hayalindeki pırlanta Ariş’te!
Ariş’le bu yaz bambaşka!
Düğün sezonu yaklaşıyor. Hayatının aşkına o en kıymetli hediyeyi vermenin zamanı gelmedi mi? Hemen Ariş’in pırlanta koleksiyonunu incele, bu yaz senin için de bir başka olsun! 👰🏻♀️💍
Şimdi bu yazı ışıl ışıl yapacak o hediyeyi kazanma zamanı!
Senin için pırlanta ne demek? Cevabını paylaş, göz kamaştırıcı bir yaz senin olsun! ✨
*Pırlantalı Zincir Bileklik, Ariş Pırlanta tarafından seçilecek en yaratıcı cevabı paylaşan 1 kişiye, yarışma sonunda hediye edilecektir. Katılım süresi 30 gündür, yarışma 20 Temmuz 2024 tarihinde tamamlanacaktır. Kazanan 24 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacaktır. KızlarSoruyor çalışanları, site yöneticileri ve birinci derece akrabaları yarışmaya katılamaz.
Sorumuzu cevaplayarak Ariş Pırlanta’dan Pırlantalı Zincir Bileklik kazanan üyemiz: @kalpsiz-melek 👏🏻 Hediyeni sana ulaştırabilmemiz için isim, soyadı, telefon ve adres bilgilerini @ksBence hesabına yaz lütfen.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
226Cevap
Pırlanta benim için sevgilim demektir ama yok maalesef. birde aksesuar
Pırlantaların Derin Anlamı: Bir Erkeğin Gözünden
Pırlantalar, sadece fiziksel güzellikleriyle değil, aynı zamanda taşıdıkları derin duygusal anlamlarla da büyüleyici mücevherlerdir. Bir erkek olarak, pırlantaların simgelediği anlam ve hisleri, hayatımın özel anlarında daha da yoğun hissederim. Pırlantalar, sevdiğimiz insanlara verdiğimiz değeri ve onlara olan bağlılığımızı ifade etmenin en zarif yollarından biridir.
Bir Bağlılık Sembolü
Hayatımda en unutulmaz anlardan biri, sevdiğim kadına evlenme teklif ettiğim zamandır. O an, elinde pırlanta yüzükle diz çöküp ona olan sevgimi ve bağlılığımı ifade ettiğimde, pırlantanın sadece bir taş olmadığını, aksine ilişkimizi ve geleceğimizi simgeleyen güçlü bir sembol olduğunu anladım. Pırlanta yüzük, o anın sonsuzluğunu ve ilişkimizin derinliğini temsil ediyordu.
Oluşumun Gücü ve Sabır
Pırlantaların milyonlarca yıl süren oluşum süreci, ilişkilerde sabır ve emeğin ne kadar önemli olduğunu hatırlatır. Bir pırlanta gibi, ilişkiler de zamanla, sabırla ve özenle şekillenir. Doğanın derinliklerinde büyük baskı ve sıcaklık altında oluşan pırlantalar, ilişkilerimizin de zorluklar ve çabalarla güçlendiğini simgeler. Her pırlanta, mükemmeliyete ulaşana kadar birçok aşamadan geçer, tıpkı bir ilişkinin de olgunlaşması gibi.
Hatıraların Parıltısı
Pırlantalar, özel anlarımızın ve değerli hatıralarımızın yansımasıdır. Her pırlanta parçası, yaşanmış bir anıyı, bir duyguyu ve bir bağı temsil eder. Anneme doğum gününde hediye ettiğim pırlanta kolye, onun gözlerindeki mutluluk ve minnettarlık ifadesiyle birlikte, her zaman hatırlayacağım bir anı olarak kalır. O kolye, annemin hayatındaki değerli anların bir sembolü olarak, ona her baktığında bu özel bağımızı hatırlatır.
Derin Duyguların Yansıması
Pırlantaların ışıltısı, içimizdeki derin duyguları ve enerjiyi yansıtır. Bir pırlanta hediye ederken, sadece fiziksel bir güzellik değil, aynı zamanda içimizdeki sevgiyi, bağlılığı ve özeni de sunarız. Pırlantalar, sevdiğimiz kişilere ne kadar değer verdiğimizi ve onların hayatımızdaki yerini ifade etmenin en anlamlı yollarından biridir. Onlar, duygularımızın ve bağlılığımızın en parlak yansımalarıdır.
Kendi Hikayelerimizi Yaratmak
Pırlantalar, sadece geçmişe dair anıları değil, aynı zamanda geleceğe dair umutları ve hayalleri de taşır. Evlilik teklifinde kullanılan bir pırlanta yüzük, bir ömür boyu sürecek bir yolculuğun başlangıcını simgeler. Bu yolculuk, her anında yeni hikayeler ve hatıralar biriktirerek, pırlantanın parıltısıyla birlikte daha da anlam kazanır.
Pırlantaların Ötesinde
Pırlantalar, erkekler için de derin anlamlar taşır. Onlar, sevgi, bağlılık ve özenin en güçlü ifadeleridir. Bir pırlanta hediye ettiğimde, sadece bir mücevher değil, aynı zamanda içimdeki en derin duyguları ve sevdiğim kişiye olan bağlılığımı da sunarım. Pırlantalar, hayatımızdaki özel anların ve değerli ilişkilerin en parlak sembolleridir. Bu nedenle, pırlantalar benim için sadece bir taş değil, aynı zamanda hayatımın en özel anlarının ve duygularının yansımasıdır.
Pırlantalar, erkekler için de özel anlamlar taşıyan, derin duyguları ve bağlılıkları ifade eden mücevherlerdir. Onlar, sevdiğimiz insanlara verdiğimiz değeri ve onlarla paylaştığımız özel anları ölümsüzleştirmenin en zarif yollarından biridir. Bu nedenle, pırlantalar benim için sadece bir mücevher değil, aynı zamanda hayatımın en özel anlarının ve duygularının yansımasıdır.
İyi Günler Dilerim...
Okurken çok duygulandıgım bir yazı oldu. Her kelimesinde derin hisler barındırdıgı o kadar belli ki. Kalbinize saglık. Umarım sizin gibi romantik bir erkek karşıma çıkar.
@isimsizdiss Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Allah kabinize göre versin
Amin insAllah cümlemizin 🤲
Mükemmel yazmissin
Çok güzel yazmışsınız
@gulsuberenkolsuz Teşekkür ederim
@sartmıisim Teşekkür ederim
👏👏👏
@SıkıntıdanAçtım teşekkür ederim
Pırlanta eşini memnun etmek
Merhabalar. 🐣💓
Yine mükemmel bir hediye ile karşı karşıyayız. Lakin bu sefer bir fark var. Bu hediye resmen parıl parıl parıldıyor!
Pırlanta yalnızca benim için değil insanlık için de çok şey ifade ediyor. Çünkü mitolojik hikâyelerde dahi kendisine yer bulmuş, kökeni çok eskilere dayanan kıymetli bir taştır. Tarih boyunca o göz kamaştıran ışıltısı ile aşkı, sevgiyi, mutluluğu, tutkuları, hırsları, gücü, gösterişi... Daha birçok duyguyu simgelemiştir. 💎 Her insan ona farklı bir anlam yükler. Ben pırlantaya "mutluluk" anlamı yüklüyorum. Çünkü sade ve zerafet dolu şeyleri her zaman sevmişimdir. Pırlantaları da genelde özel günlerimde tercih ederim. Gelecek hafta yine özel bir günüm için bir Pırlanta seti aldım. Ama bu sefer benim günüm, nişanlanıyorum. ❤️ Ve bu mutlu günüme yine pırlantalar eşlik ediyor. Karşımdaki adama da "aşkı" anlatıyordur zannımca. Çünkü erkekler de biz kadınlara evlilik teklifi, özel günler gibi anlarda genellikle bu kıymetli taştan oluşan hediyeler alırlar. Yani pırlantalar bir erkek için de çok şey anlam ifade eder. Hatta medeniyetlerden medeniyetler dahi farklı anlamlar yüklenmiştir pırlantalara.✨ Antik Yunan dünyasında elmaslar Tanrıların göz yaşlarıdır, Hintlilere görseyse onları tüm kötülüklerden korumaktadır. Avusturya Arşidükü Maximilian ise pırlantayı evlenme teklifi sırasında kullanan ilk karakter olarak tarihe geçmiştir. 💍Güzel sevgilisi Mary için muhteşem gösterişli, kusursuz güzellikte, onun aşkını yansıtan ve sonsuzluğunu simgeleyen bir şey ararken buna pırlantaları layık görmüştür. O günden beridir evlilik tekliflerine pırlanta yüzük alınır. Yunanlara göre ise Eros'un oku tamamen elmastandır. Osmanlı Devletin'de de Sultan'larımıza verilen hediyelere baktığımızda yine pırlantaları sıkça görürüz. Daha birçok efsane vardır bu konu hakkında.
Pırlantaların sonsuzluğu ifade etmesinin bir diğer nedeni de oluşum sürecidir. Oluşumu yıllar alır, çok büyük bir emek gerektirir. Fakat ortaya çıktıktan sonra ömür boyunca varlığını idame ettirir. En dayanıklı elementlerden birisidir. Kusursuzluğun simgesidir adeta. Doğayla bütünleşerek oluştuğu için tüm evrendir o parlaklık. Parlaklığı yıldızlardır, aydır, güneştir, denize vuran parıltıdır, toprağa düşen damlanın aydınlığıdır... İnsan elinin işçiliğiyle de birleşince bir sanat eseri çıkar ortaya adeta.🎨
Pırlantalar ruh halimizi de etkiler. Çünkü doğal taştır ve doğal taşların hepsinin insanlara sağladığı farklı özelllikler vardır. Bu özellikler başarı, sağlık, öz güven, aşk birçok konuda olabilir. Pırlantalar ise enerjimizi arttırır. İçimizdeki ışıltının yanılsamasıdır. Negatif enerjiyi uzaklaştırarak stres seviyemizi azaltır. Kâbus görmemizi engeller. Bedenimizin mukavemet gücünü arttırır🦋
Pırlantalar genellikle aşkı simgelese de her daim bir erkekten beklememek gerekir. Pırlanta almak için, kendimizi daha değerli hissetmek için biz kadınlar kendimize yeteriz elbette. 💅🏻 Tabi ki de ışıltımıza ışık katıp kendimizi şımartacağız. Dişil enerjimizi daha da arttıracağız. Pırlanta her şeydir.
Aklıma bir de Tom ve Jerry geldi. Tom, sevdiği çekici bir beyaz kedi olan Toodles'a bir pırlanta yüzük alıyor. Ama çok minik bir taşı var. Pırlanta biraz da güç ve maddiyatı simgelediği için Toodles onu aşağılıyor ve kafam kadar bir pırlanta yüzük çıkartıyor. Çok gülmüştüm izlerken.😂 Ama beyler için üzücü bir durum ahaha. Şaka bir yana en minik pırlanta dahi ışıl ışıl. Toodles şımarıklık yapmasın. 🙈
Son olarak öyküsü 1906 yılında küçük bir atölyede başlayıp yüzyılların markası haline gelen Ariş Pırlanta'ya teşekkürlerimi sunuyorum. Bu sitedeki hediyeniz çok ince bir davranış. Bunun yanı sıra yaza özel %50 kampanyalar, hediye bileklikler ve parfümler, sertifikalı ürünler için Web sitesini de takip etmenizi istirham ediyorum.
Buradan Yüzüklerin Efendisi'ndeki Gollum'u da anıyorum. Gollum'un da dediği gibi "Kıymetlimisss, efendimisss."Pırlanta yüzüğü görünce Gollum'a dönen herkese selam olsun. 😆👋
Bence tadında cevap vermek de ne bileyim yani 👏✨
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.🥰🌸
Rica ederim 😌❣️
Pırlanta benim için değerli, nadir ve mükemmel bir taş. Eski Yunan mitolojisinde "ada tanrısı" anlamına gelen "adamas" kelimesinden türetilmiş olan pırlanta, doğanın yüzyıllar boyunca oluşturduğu bir mucizedir. Benim için pırlanta, sonsuzluğun ve zamanın simgesidir. Bir pırlanta, yüz milyonlarca yıl önce dünyanın derinliklerinde oluşmuş, yüksek basınç ve sıcaklık altında kristalleşmiş, doğanın bir armağanıdır.
Pırlanta, sadece dış güzellikle değil, aynı zamanda dayanıklılıkla da bilinir. Bu değerli taş, en sert doğal malzemelerden biridir ve zamanın akışına meydan okuyarak nesiller boyu parlaklığını korur. İnsanlar için pırlanta, sevginin ve bağlılığın bir sembolü olarak sıkça kullanılır. Bir pırlanta yüzüğü, bir ömür boyu süren birlikteliği veya bir taç, ihtişamı ve gücü temsil eder.
Pırlanta aynı zamanda benzersizliği ve özgünlüğü de ifade eder. Her pırlanta, kendi benzersiz kristal yapısına ve kesimine sahiptir, bu da onu diğerlerinden ayırır. Her bir pırlanta, özenle işlenmiş bir sanat eseri gibidir; uzman eller tarafından titizlikle kesilir ve cilalanır. Bu işçilik, pırlantanın içindeki ışığı en etkileyici şekilde yansıtmasını sağlar, böylece onu gören herkesi büyüler.
Sonuç olarak, pırlanta benim için bir doğa harikası, insanın ustalığı ve sevginin sembolüdür. Onu görmek veya taşımak, güzellik, dayanıklılık ve zamanın değerini hatırlatır. Pırlanta, ruhu besleyen ve hayranlık uyandıran bir taştır ve her biri benzersiz bir hikaye taşır.
Pırlanta benim için enerjimin dışa yansımasını gösteren bir unsurdur, taşımın parlaklığı enerjimden gelir, beni dışa yansıtır yansımamdan karşımdaki keyif alır yansımamı dışa vuran parlamamı yansıtan özellikler daha da beni betimler. Pırlanta ne kadar kaliteliyse o kadar çok dışa enerjim yansır. İlla bir arkadaşın evlilik teklifi için ve ya illa eşin seni mutlu etmek için özel günde almaz bana göre bir pırlantayı, pırlantasını kendi alıp mutlu olan insanlar da var yani parlamak için bir erkeğe değil kalitesi ile ışıldayan elması yansıtan bir pırlantaya sahip olmaya daha çok ihtiyacımız var✌️😄.
https://www.youtube.com/embed/_3XdDikEtSsHer çeşit pırlantam var ve takmaktan aşırı keyif alıyorum bu yüzden. Beni yansıttığını düşünüyorum. Tek sıkıntı ve bana göre en büyük sorunu sorunu kaliteli olmayan modellerde taş düşmesi oluyor onun için de Ariş gibi kaliteli bir pırlanta markasından ürün seçtiğinizde hem ürünlerinin arkasında duruyorlar, hem de kalitesi ve parlaklığı ciddi anlamda kendini diğerlerinden ayırıyor.
Pırlanta sakinleştirir, negatif duyguları yok eder ve güzel düşünmeye destek olur enn değerli doğal taş olan elmastan oluştuğu için kullanan kişiye enerji ile birlikte en değerlilik hissi verir. Bu his zaten enerjinizle birlikte daha da fazla parlamanızı sağlar. Enerjiyi en çok tamamlayan olay tabii ki pırlantadır. Ayrıca sadakatin değil aşkın simgesi olduğunu düşünüyorum. Yerini seven çiçeğin coşkusu görülmeye değer derler ya hani yerini seven tenin pırlantasınında ennn parlak olduğuna inanıyorum.
Unutmayın kül kedisinin ayakkabısı da camdandı sihirinin bozulması bir bal kabağına baktı. Pırlanta kendiliğinden bir sihirdir belki sihir içeriği pırlantadan oluşsaydı o zaman büyünün bozulması sindirellaya dönüşen kül kedisini prense olan aşkından ve hislerinden enerjisini ortaya çıkarıp bal kabağının değişimini bile engelleyecekti sihir enerjiden asla bozulamayacaktıı sinsirella üvey kardeşleri de pırlanta gibi parlayan kocaman gözleri ile kalacaklardı bir de böyle düşünün😅
Pırlanta gibi kadınlara pırlantanın ennn kalitelisi, en iyisi, ennn parlağı yakışır💍
Ne demiş Demet Akalın; ”Minicik Kaldırım Taşı Pırlamtaya Mı Karşııııı?” 💎😅
E olamaz tabii. 😅
Kaldırım taşının suçu yok bunlar hep pırlantanın ışıltısı. ✨
https://www.youtube.com/embed/AOfj9fUeudwEnerjinizi kimse tüüü kee teee meee sin✌️
Daima parlaklığınız %100 olsun ve kaliteden asla şaşmayın ne kadar parlarsanız hayat size o kadar parlayacak unutmayın ✨
Doludolunuz🌼
Yüksek basınç sonucu oluşan ve yerin kilometrelerce altından çıkıp parlayan bir taş! Bence motive edici bir simge.
Öncelikle oluşumundan bahsetmek istedim buraya uzun uzun boş şeyler yazmak yerine bir yararı olsun yorumumun.
Pırlantanın formülü= Yüksek zorluklar sonucu parlamaktır.
Hayır hayır, bu bir benzetme değil gerçekten. Karbonun ısı ve basınçla zorluk çekmesi sonucu elmas ortaya çıkar. Ayrıştırılma işlemi sonucu çeşitli işlemlerden geçmesi ile pırlantayı elde ederiz.
Orijinallik
Gerçek bir pırlanta özgündür onda yansıma olmaz. Ancak sahtelerde yansıma olur. Orijinaller ışığı kırar. Sahtelerde ise içeride bir yuvarlak gözlemleriz. E o halde özgün insanlara hediye edilebilir.
Birazda Kısa Tarih
Tarihine değinecek olursak ünlü bir markanın reklam stratejileri ile bulunduğumuz yüzyılda aşkın simgesi halini aldı. 14. Yüzyılda hayatımıza yani büyük büyük büyük…dedişlerimizin ve büyük büyük annişlerimizin hayatına giren pırlanta zirvesini 20. Yüzyılda yaşadı.
Nesilden Nesile Sevginin Simgesi
Evet o babannelerimizin bize yadigarı. Mühim olan taşın değeri değil yaşanmışlıkları ve eski nesille yeni neslin anılarına şahit oluşu. En normal aileden kraliyet ailesinde bile nesilden nesile yer alışı…
Padişahların yüzüklerini süsledi! Kim demiş pırlanta sadece kadın işi diye
Her ne kadar akla ilk kadınlar gelsede zamanın padişahlar için de çeşit çeşit elmaslar yüzüklerinde yer aldı. O dönemlerde önemli bir detaydı ve yüzük aynı zamanda mühür olarakta kullanılıyordu. Özellikle Yavuz Sultan Selim’in yüzükleri bu konuda ilgi odağı hatta topkapıda sergileniyorlar.
Ayrıca ödülün unisex olması çok hoş bir detay olmuş bu konuda bu yüzden bu detayıda vermek istedim.
Son olarak ilgisi olanlar için farklı pırlanta türleride mevcut ben favorilerimden birini buraya bırakıyorum.
Farklı şekil çeşitliliğide mevcut e hazır konumuz buyken buna da bir göz gezdirelim ne dersiniz?
Evettt yorumum bu kadardı umarım size güzel bilgiler katmışımdır♥️💕🌸💚
Pırlanta kadar parlak gelecek diliyorum💎
Selam 💎
Pırlanta benim için ; bazen evet demek, bazen içten gelen bir hediye, bazen özel anlar, bazen yalnızca parlamak demek ✨💍
Pırlanta güzeldir, özeldir ve değerlidir. Sadece lüks ve maddiyat kavramları ile akılda yer alsa da aslında altında yatan incelik, özel ve değerli hissettirmek gibi manevi değerler, güzel duygular içeren ayrıntılar gizlidir.
İnsanlarda öyle bir algı oluşmaya başladı ki, maddi değeri yüksek olan bir şeyin asla samimiyeti ve içtenliği yokmuş gibi.. Bu düşünce yapısı ve algı yıkılmalı bence. Sadece özel günlerde değil, bazen içimizden gelip kendimize hediye olarak da alabiliriz 💫
Pırlantanın ışığına ve parıltısına layığız 💛💎✨
Teşekkürler @Ariş Pırlanta 💍💎🥰
Bu soruyu ilk gördüğümde annemle pırlanta bileklik bakıyorduk çok duygulanmıştım :)) pırlanta çok zarif aynı zamanda şık ve sade. Hayatın en özel anlarını simgeleyen, bir ömür boyu sürecek bir hatıranın zarif sembolü. İlk kez annemle pırlanta bileklik bakarken hissettiğim duygusal bağ, her seferinde kalbimde yankılanır. Pırlantanın ışıltısı, annemin gözlerindeki parıltıyı hatırlatır bana. Hem şık hem de sade olan bu nadir taş, annemle aramızdaki bağın da bir yansıması gibidir.
Ariş Pırlanta, bu özel anların değerini bilen ve bu anıları ölümsüzleştiren bir marka. Her bir pırlanta, Ariş'in titizlikle işlediği bir sanat eseri, tıpkı hayatımızdaki önemli anların birer parçası gibi. Annemin zarif bilekliği seçtiği o gün, Ariş Pırlanta'nın tasarımlarında hayat bulan bu değerli taşların, ne kadar anlamlı ve özel olduğunu bir kez daha anladım.
Pırlanta benim için...
Hayatın en güzel anlarının, sevgi ve bağlılıkla parlayan bir simgesi. Ariş Pırlanta ile bu anlar daha da anlam kazanıyor, her bir ışıltısında sevgiyle parıldıyor.
Pırlanta benim için asalet demek. Bir takı takacaksam bunun bana en çöm yakışan şekilde olmasını isterim, altın gibi pırlanta gibi.
Bir insanın kalitesini gösteren şey giydiği kıyafetler ve taktığı takılardır.
Pırlanta denildiğinde mücevher olarak aklıma ilk gelen takı pırlanta yüzüklerde.
Pırlanta gibi değerli mücevherlerin sadece özel günlerde değil sıradan günlerde de hediye olarak verilmesi düşüncesindeyim.
Hediye olarak pırlanta taşlı bir takı vermek, bence kişinin karşısında ki değerin ne denli yüksek olduğunu gösterir.
Ariş Pırtlanta’nın böyle bir platformda müşterilerine ücretsiz pırlanta bileklik verecek olması, müşterisine değer verdiğini gösterir. Bu da işletme için güzel bir imaj yaratır. Marka bağlılığı ve sadakatini arttırır. (Böyle güzel bir yarışmadan ödül kazanırsam yaşayacağım mutluluk tarif edilemez. Anında markanın müşterisi olup, markanın ne kadar değerli olduğunu başkalarına anlatmak paylaşmak isterim.)
Herkese merhaba🥰
Bu yarışma gerçek olamazz! Tam da aklımda kendime güzel bir hediye alma fikri varken, bu soruyu görmek beni çok mutlu etti.😇
Öncelikle bütün kadınlar bir pırlanta gibidir ve değerimizden hiçbir zaman kaybetmiyoruz tıpkı gerçek pırlantalar gibi.❣️Tüm kadınlara gerçek bir pırlanta o kadar çok yakışıyor ki, anlatamam.
Benim için pırlanta: zarif parmağımda ışıl ışıl parlayan bir tektaş yüzük, anılarım ve yüzümdeki mutluluk demek. Çünkü parmağımdaki pırlanta beni simgeliyor ve ne kadar ışıl ışılsa ben de bir o kadar ışıl ışıl oluyorum ve çok da güzel ön plana çıkıyorum. Göz alıcı olmak benim vazgeçilmezim ve vazgeçilmez olunca pırlantam da benim vazgeçilmezim haline geliyor. İyi ki pırlantalar var. Bir kadını en güzel simgeleyen sembollerden bir tanesi. Her kadının en güzel aksesuarı ve her kadının hakkı.
Pırlantalar genellikle evlilik teklifinde, yani hayatımızın en anlamlı gününde gözlerimizi kamaştırıyor ve bir ömür boyu sararmadan, solmadan hayatımızın geri kalanına eşlik ediyor. Biz kadınlar bu yüzden pırlantalara sanırım bir başka aşığız. 🥰
Son olarak Ariş markasına çok teşekkür ederim, böylesine güzel ürünler sunduğu ve %50 indirim yaptığı için♥️ Kaçırmamam ve kaçırmamamız gereken bir kampanya kesinlikle. Ben sepetimi doldurmaya gidiyorum. En güzel ürünlerin stoğu bitmeden ben kapmalıyımm.🥰
Pırlanta..
Pırlanta demek sadece evlilik demek mi? Ya da bazılarının dediği gibi sadece masraf mı?
Bence pırlanta ne sadece evlenmek ne gereksiz bir masraf.
Duruma bakılınca çoğu insan böyle dese de görmek değil bakmak önemlidir. Dışardan ne kadar pahalı ulaşımaz ve gösteriş gibi görünse bile asıl önemli olan pırlantayı takan kişidir. Asıl o bilir anlamını... Çünkü maddi değeri ne kadar olursa olsun birinin sevdiği için alması ve o kişinin o pırlantayı taşıması her baktığında ne kadar özel olduğunu hatırlatır ona. Kendisi için uğraşıldığını emek verildiğini hatırlatır kişiye. Değerli olduğunu ve sadece o kişiye yani pırlantayı alan kişiye özel birisi olduğunu anlar.
Bu yüzden pırlanta almak kadar değerli az şey vardır. Birine bu kadar değer veren kişiyi bulmakta en az bu kadar zordur. Pırlanta almasamda pırlanta almak bana böyle hissettiriyor.
#ArişPırlanta🤍
Çok zarif ve şık bir hediye olur pırlanta.
Sevginin sadakatin temsilidir pırlanta.
Her ne kadar pahalı bir hediyede olsa her kadının hayalidir.
Sevmeyen istemeyen yoktur. Ve bu pırlanta marka bir pırlanta olursa daha da gözde olur.
Ama her erkek anlayama ancak romantik erkekler anlayabilir böyle bir hediyeyi.
Benim hiç pırlantam olmadı.
Bana böyle bir hediye ile gelecek olan erkek beni çok mutlu ederdi ve benim için özel biri olurdu. İnşallah her kadının bir pırlantası ve pırlanta kadar değerli bir sevdiği olur.❤️💍
Asırlardır pırlanta ışıltısıyla aşkın, sadakatin ve gücün sembolü olmuştur.
Kadınların şıklığını tamamlayan pırlanta, hemen hemen tüm kadınların sevdiği bir değerli taştır. Pırlanta değerli bir taş olduğundan ona sahip olan her kadın için güçlü bir bağlılık duygusu katmaktadır. Kadınlara kendisini vazgeçilmez hissettiricek bir hediye olan pırlanta, en öndemli hediyelerin en baş sıralarında gelmektedir.
Her bir pırlanta doğadan geldiği için birbirlerinden tamamen farklıdır. Bu sebeple hediye ettiğiniz pırlanta bir mücevher başka hiç kimsede olmayacağından eşsiz ve özel olarak anlamlandırılır.
Bir kadına pırlanta aldığınızda ona olan duygularınızı sembolleştirmiş oluyor olacaksınız.
Guzel miş gercekden her birileriiiiu
Teşekkürler
Ah Marilyn, pırlantalar bir kadının en iyi arkadaşı derken biraz yüzeysel ama en iyi cevabi vermiş 🙃 Elmas mukemmeligin metaforudur, doğası geregi ödün vermeden en yüksek ve en saf olmayı hedefler. Buda onu derin anlamlarla kullanmamıza yol acar. Benim için Pırlanta zerafeti, kadinsiligi, romantizmi, ışığı, kalıcılığı, netliği, gücü ve sevgiyi temsil eder. Aşkın ve bağlılığın sembolüdür. Hayranlık uyandırır ve değeri yüksektir. #cözülmez sonsuz baği simgeler, bu yüzden birlikteliklerde evliliklerde kullanılır. Bizde 60 yıl evli kalanlara pırlanta yıl dönümü kutlamasi yapılır ❣️
Pırlanta bence bizi tamamlayan aksesuardır. Misal gökyüzünde ki yıldızlar misali kadınları ışığıyla göz kamaştırıcı birine dönüştürme gibi bir huyu var. Bunun örneğini küçüklüğümüzü süsleyen prenseslerden biliyorum. Elbiseler makyaj hepsi tamam ama pırlanta takılar ve taç prensesi prenses yapar biz kadınlar için görünüş, zerafet önemlidir. Bunların olması içinde ışıltıya yani pırlantaya her kadının ihtiyacı vardır.
Pırlanta takılarını her gördüğümde canım çekiyor o kadar güzel ve göz kamaştırıcılar ki büyüleniyorum adeta biz prensesleri cezbeden ve aşka sürükleyen beyaz atlı prens gibi bende bu pırlantaların cezbedici güzelliğine kapıldım ve çok seviyorum 🥺🥺
Pırlanta 💎 benim için eşsiz güzellik ve enerji demek. Çok farklı bir enerji güzelliği var, benim gözümde bulunmaz hint kumaşı gibi aşırı narin vede dikkat çekici kadar güzelliğe sahip. Sahip olanlar şanslı 🍀 ama henüz sahipi olmayanlar sınıfındayım, kendimi ait hissettiğim değerli bir tutku. Özellikle avm de gezdiğim zaman muhteşem tasarımlar beni benden alıyor. Enerjisi çok güzel, kendim değerliysem değerime değer katacağını çok iyi biliyorum 💎.
Enerjisi mükemmel onu taşımak ise mükemmeliğime mükemmel atacaktır. 🌸
#nirhamm 🔴 🔴 🔴 🔴
Pırlanta, benim için onu takacağım her günüme renk katacak bir aksesuar. Hatta aksesuardan da öte. Buna basit bir aksesuar demek yanlış olur. Bir nevi hayat suyu... Nasıl ki insanın %70'i suysa ve beden susuz kalınca hasta oluyorsa estetikten mahrum kalınca da ruh hasta olur. En azında benim ruhum.
Süs, zarafet ve güzellik tutkun olduğun kavramlar. Bunlarla yaşıyor adeta bunlarla nefes alıyorum ve bu kavramların hepsinin toplandığı yerde pırlantalar. O taşlar, o ışıltı, o zariflik... Bakınca hissettiğim şey: Aşk.
Eğer ki pırlanta mecnunu diye bir şey varsa o mutlaka benim.
Pırlanta elmasın işlenmiş halidir. Elmas da yüksek basınç ve zorluk altında çok zor şartlar altında oluşur. Sonucunda ise herkesin isteyeceği çok değerli bir mücevher olur. Bunu kendi hayatımızda düşünürsek zorluklar bizi yıpratsa da onlarla gelişir değerleniriz. Pırlantayı iki şekilde yorumlayabiliriz o yüzden.
İlki evlilik için yüzük veriliyorsa eğer geçmişteki zorluklarımızla beraber güçlendik ve sevgimizi paha biçilemez hale getirdik. Bir ömür iyi günde kötü günde bu değerli hazineyi korumak ve zorluklar da yaşasak bununla uzaklaşmak yerine daha da güçleneceğimizi biliyorum ve bunu seninle istiyorum anlamı çıkar diye düşünüyorum.
İkinci de kendine alınan alınan hediye olur. Ben bugünlere ne zorluklarla geldim ve onları yaşamasam şu anki ben olmazdım diyebiliriz.
Bunun temsili olarak da bir pırlanta takmak çok hoş olurdu.
Pırlanta ne olsada degeri duşmez hic bir zaman neyse odur
Bakır üretimler olsun Bazı diyarlarda bir şey etmezken asıl madenin ası olan ham maddesi şeyler ne olduda nerelerde üretilip nerelerde sekillendiriliyor sa buna bazı ülkeler gerçektende çok değer kılıyor böyle bu tarzda degerler ise akıllarda özellikle erkeklerde kadınlara büyüleyici şekilde hediye ederken o kadınların gözlerindeki ışıltısı mutluluğu bir erkek tarafından asıl değerli olan pırlantalar değilde pırlantayı taktığı kadınlar oluyor bazı kadınlar da adama değil daha çok pırlantaya değer veriyor gözleri kamaştırıyor burada söz konusu olan pırlanta gibi büyük ama paha biçilemez olan mucevherlerdir. Bazen insanlar pırlanta gibi gönüllere sahip olmak istiyor. Neye değer vereceğinize buyrun siz seçin pırlanta gibi değerli kişilere sözüm.
Hoşçakalın değerler,,
Hiç bir zaman göz ucu ile bile bakmadım böyle şeylere, en çok önem verdiğim şey anlasabilmek ve kendimi anlatabildigim birinin varlığıdır, ne ev ne araba ne taki, hiç biri benim için ilk sırada değil, olmadıda. Bir insanın bana gösterdiği sadakat, ilişkiye verdiği emek ve güven bana pirlantatan daha değerlidir. Ama goruyorumki bugunumuzde, buna onem veren kadınlar daha baştacı.
Daha önce Kendimi bir nebze bile olsun doğru düzgün sevememiştim, beğenememiştim. Bende bir cevherdim ama benim sadece yontulmamış işlem görmemiş bir taş parçası olduğumu hatırladım ve o yontma işlemini kendim yapmam gerektiğinin farkına vardım. Aslında değerli olanın dışa yansımasına gerek var mıydı? Değerli olan her zaman değer görmez miydi? Önceden olsa hayır derdim ama şimdi ise evet diyorum. Evet, yansımasına gerek var çünkü bazen sadece bir el gelir sana dokunur ve senin içindeki cevheri göremeyen veya görmeyen herkese gösterir. Belki büyük dokunuşlar belki küçük dokunuşlar bilemiyorum ama sizi kendinize olan neferti söndürebilecek güçte olabilirler bu dokunuşlar. Unutmayalım ki her elmas daha önceden bir taş parçasıdır ve o zaten bilir ne kadar değerli olduğunu ama Başkalarının da anlayabilmesi adına ona dokunan büyük veya küçük dokunuşlar Bu zirveye gelmesini sağlayabilir.
Pırlanta denilince aklıma hep"kiminin ekmeği bayat, kiminin pırlantası ufak"sözü gelir..
Kadınlar pırlantayı sever ama büyüklüğü ölçüsünde.
Evlenme teklifi yapılan yüzüğün pırlantası ufaksa alay konusu edilir kadınlar arasında. Büyükse kıskanılır.. O pırlantanın büyüklüğü ölçüsünde kabul görür erkeğin varlığı da yokluğu da..
Ha ben alırsam pırlantamı kendim alırım. Ona da o kadar parayı hayatta vermem. Orası ayrı konu tabii 😄
Bu güne kadar birçok insan, pırlantanın doğaüstü özelliklerine sahip olduğuna inandı ve ona çok farklı anlamlar yükledi. Çünkü hiçbir malzeme onu kesemiyor , en sıcak ateş bile üzerinde küçücük iz bırakamıyordu.
Bana göre pırlanta ışıltısıyla aşkın, sadakatin ve gücün sembolü olmuştur.
Kadınların şıklığını tamamlayan pırlanta , hemen hemen tüm kadınların sevdiği bir değerli taştır.
Pırlanta değerli bir taş olduğundan ona sahip olan her kadın için güçlü bir bağlılık duygusu katmaktadır.
Pırlanta takı, onu kullanan kişinin kendine olan güvenini yerine getirerek coşkuya neden olur ve onun zorluklarla cesurca başa çıkmasını sağlar. Öyleyse, yanınızda bir ekstra güç olduğunu bilerek, pırlanta takılarınızı gururla takarsınız.
Pırlantalar günümüzde esas olarak güzellikleri ve prestij'i nedeni ile tercih edilmektedir.🤍
Titanik filmini hatırlıyor musunuz?
"Okyanusun kalbi" adlı pırlanta ile başlamıştı tüm hikâye.
Dolayısıyla o hikayeden de anlaşılacağı üzere pırlanta;
Sadece bir aksesuar olmanın ötesinde..
Hikâyenin, o âna dek yaşanmışlığına ve devamın da sonsuza dek eşlik edecek en değerli tanığıdır.
Seni sevdim, Bakışların da ki o pırlanta gibi ışıltısına
Sensizdim, Yıllarca umutla bakan karanlığa dalarken gözlerim
Seni seçtim, Sana değer yokmuş Anladım ellerim boş kaldığında
Seninleyim, Anılarından çıkarma dalarken gözlerin o yalnız yıldıza
Pırlanta benim için değerli ve özel anlamlar taşıyan bir sembol. Hem eşsiz bir güzellik hem de zamanın ve zorlu koşulların üstesinden gelebilme yeteneğiyle beni etkiliyor. Pırlanta, dayanıklılığı ve kalıcılığı ile ilişkilerde ve yaşamda sürekliliği simgeler. Aynı zamanda sevginin ve bağlılığın sembolü olarak da benzersizdir.
Bence pırlanta bir yüzükten, bileklikten çok, kalbi ifade ediyor. Seven ve sevilen birinin kalbi umut dolu, ışıl ışıl olur. Bu yüzden bir kadına güzel, içten seven bir kalpten daha iyi bir hediye olamaz. Birbirini sevdikten sonra gümüş bir yüzük de pırlanta kadar değerli oluyor zaten.
Pırlanta benim için annemin mutluluğunu ifade ediyor, Annem pırlanta yüzük bileklik vs mücevherleri çok beğeniyordu ve istiyordu babamsa bu isteğine karşılık çok param olsa bile almam çok gereksiz altın alırım ben sana gibi cevaplar veriyordu bu yüzden ilk işe girdiğim de maaşımın hepsini anneme pırlanta yüzük almak için harcamıştım annemin yüzündeki o mahcup mutluluğu unutamam geri vermemi ilk paramı kendime harcamam için çok ısrar etti ama kabul etmedim yüzük hep parmağında o yüzden pırlanta benim için annemin mutluluğunu ifade ediyor
Pırlanta bir kadın için eşinin ona aldığı bir hediye fakat pırlanta baştan aşağı bir eser nesiller sonrası dahi göz kamaştırıcı güzelliği ile insanı büyülüyor pırlanta aşk tutku Sevgi heyacanin bir temsili gibi sanki bazen de çok büyük bir maden pırlanta benim içinse güzelliğin kendisidir
Pırlanta aşk ve bağlılığın yanı sıra gücün de sembolü. Söz konusu Ariş pırlanta ise bu güç artıyor! Çünkü onu taşıyan kişiye özgüven veriyor. Zerafeti ikiye katlıyor.
Ariş pırlanta hediye eden kişi olmak ise hayli akılda kalıcı olacaktır. Umarım kız arkadaşıma bu hediyeyi verebilirim. :)
(pırlantanın soyadımla uyumlu olması da bu hediyeyi teslim ederken nota yazabileceğim şakaları düşündürdü şimdiden)
Pırlanta benim için sadakat ve sevginin sembolüdür. Parıltısı, hayattaki en değerli anları ve en sevdiğim insanlarla paylaştığım özel anıları hatırlatır. Hem zarif hem de güçlü oluşuyla, her baktığımda bana hayatın ne kadar değerli olduğunu hatırlatır."
Pırlanta benim için kendi var olan ışığımı destekleyen bir parça. 💁🏻♀️ Herkeste ışık vardır az çok, onu dışarıya karşı nasıl yansıttığın önemli. Sana yakışan en masum duranı seçmek bence önemli olan. Pırlanta birini çok gösterişçi de yapabilir, çok masum da. Ben masum olanı seçiyorum. Benim için masumluk. 🌸
Pırlanta hayatımdaki kişiye onu ne kadar değerli olduğunu hissettirmem için en güzel hediyedir. Ve en değerli kadınlar yalnızca Ariş pırlanta ile mutlu edilmeli. Çünkü onlar buna değer.
Güzelliğin ve ihtişamın tek adresi Ariş pırlantadır ❤️
Pırlanta benim için zarafet, parıltı, göz kamaştırıcı ve olmazsa olmaz bir aksesuar demek. Şık bir elbise giydiğimde onu tamamlayan ve olduğumdan daha iyi hissettiren en güzel parça demek. ✨
Ariş’i burada görünce hemen pırlanta koleksiyonunu inceledim ve bayıldımm 🤩 Zarif ve mükemmel takıları var. Pırlanta demek Ariş demek 🌟
Para... Genelde yıllarca süs eşyası, aksesuar olarak kullanılmış. Kadınlar arasında ise; takılan pırlanta ne kadar büyük olursa kocam/sevgilim beni bu kadar çok seviyor diye bir ölçü birimi haline gelmiştir.
Pırlanta denince aklıma ilk su bileziği geliyor. Ömrümün yarısını tükettiğim şu hayatımda daha almak nasip olmadı 😁hala daha zamanım var benim olacaksın su bileziği. Ariş ten ya da başka yerden alacağım mutlaka 😉🧿
Pırlantanın özü topraktır Onu güzelleştiren ise topraktan gelen ruhtur Ruh olmasa idi pırlanta daima kömür kalır işlememez idi Pırlanta dediklerinde niçin evliliği çağrıştırır onu da anlamış değilim 😄
Pırlanta ne mi demek? Pırlanta aşk, tutku, sevgi ve özellikle benim gibi Pırlanta düşkünlerinin vazgeçilmezi demek💎💎💎
Bayılıyorummmmmmmmmmmmmmm💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎
Pırlanta aşk nişanesidir, çok anlamlı bir hediyedir.
Pırlantalar henüz benim için Nil Karaibrahimgil’in şarkıda verdiği mesajını yansıtsa da henüz deneyimlemediğimiz duyguların o duyguları yaşayınca anlam kazanması gibi değerlenmeye açık bir nesne. Aşkla değer kazanan, aşkı sembolleştiren, içimize sığmayan aşkı her daim yansıtmanın parlak bir yolu. Bazen de sadece zerafetine yakışan bir hediyedir kendinden ya da sevenlerinden gelen
Pırlanta hükmedilemez anlamına geldiginden, dünya üzerindeki en sert, kırılmaz, üzülmez madde olduğundan benim içinde en değerli madde, aşkı simgeleyen maddedie
pirlantaya bayiliorummmmmmm 😍😍 ama boyle kocaman olacak
https://www.youtube.com/embed/lWA2pjMjpBspırlanta demek aşkın sembolü demek hele de sevdiğin birinden geldiyse pırlanta eşsizdir biriciktir. pırlanta kadar eşi benzeri olmayan sana güzel hissettiren değerli hissettiren çevrendiklerin gözlerini senin üstünde toplayan başka bir şey daha var mııı?
pırlanta aşktır aşkkkkk<3 ben pırlanta kadınıyım
Pırlanta özel bişey olduğu için özel insanlara hediye edilir sevdiğim kadına en güzel pırlantayı alıp yüzündeki o gülümsemeyi görmekte bana en büyük hediye olur
Pırlanta benim icin kadın demek!
Pırlanta yapısı gereği daha yumuşaktır, nadir bulunan bu değerli taş berraklığı ve parlaklığı ile göreni büyüler. Tıpkı bir kadın gibi!
Pırlanta benim için hayatın anlamıdır nasıl ki bir erkeğin mantiya olan aşkı varsa benimde pırlantaya aşkım vardır enerjimi dışa yansıtan herşeyden önemlisi beni özel hissettiren şeydir
Pırlanta bir kadın gibidir. Zariftir, narindir, çekicidir. Bu yüzden herkes sahip olamaz. Onu önce hak etmek gerekir. Hak ettiğinde ise güzel bakmak gerekir. Nazik davranılmalıdır, özverili olunmalıdır, değer vermek gerekir çünkü ait olduğu yeri yansıtır. İhtişamı ile göz kamaştırır. Önemli olan onu ait olduğu yerde en iyi şekilde taşımaktır. 💎
Pırlanta birlikteliği ifade eder sonsuzluğu hatta gerek zarafeti gerekse ihtişamıyla herkesin bu beğendiği pırlantalar kadınlar için çok önemlidir neden mi?
Biz kadınlar olani yasiyalim geçelim değilizdir karşımızdaki kişiyle sonsuz olmak isteriz bu dünyada olmasa bile kadınlar görünüş olarak sevse de pırlantalari duygusal olarak da çok ilgi duyarlar. Sen ona aldin mu bir pırlanta hemde Ariş Pırlantadannn
Şovvv başlasınnnn
Pırlanta yüzük bir şey değildir sadece hayatındaki insana yeteri kadar değer verip mutlu huzurlu hissedilebiliyorsan onun evi sığınacak limanı olabiliyorsan pırlantaya gerek yoktur
#Hükümdar
Pırlantalar, sadece fiziksel güzellikleriyle değil, aynı zamanda taşıdıkları derin duygusal anlamlarla da büyüleyici mücevherlerdir. Bir erkek olarak, pırlantaların simgelediği anlam ve hisleri, hayatımın özel anlarında daha da yoğun hissederim. Pırlantalar, sevdiğimiz insanlara verdiğimiz değeri ve onlara olan bağlılığımızı ifade etmenin en zarif yollarından biridir.
pırlantalar bir erkeğin kalbini yansıtır bence pırlanta yüzük mesela sevdiğin kadına evlenme teklifi ederken pırlanta alırız annemize hediye alırken pırlanta alırız şunu söyleyenilirim eğer pırlanta alan biri varsa size o kişi için gerçekten değerlisinizdir
Pırlanta demek kadın demek kadınların değerine değer katıp ışıltılı bir hayat sunan ve her kadında olması gereken şey heryerde kadınların parlamaya ihtiyaçları vardır
Pırlanta benim için bir doğum günü hediyesi, bir sevgililer günü hediyesi, ya da özel bir gün hediyesi demek değildir, pırlanta benim için pırlanta kadar değerli birisine eşdeğer bir hediyedir
Pırlanta benim için ekonomik özgürlük demek. Neden mi? Çünkü ilk tek taşımı ben kendime aldım. Kimseye muhtaç değilimin ayaklarım üzerinde durmamın gururdur tektaş benim için.
yani pırlanta aslında maddiyat olduğu için çok tercihim değildir olmasını ister miydim diye düşündüğümde istemezdim sanırım pırlanta sahibi olmak değil pırlanta gibi insanlarla tanışmak isterdim zaten okuya okuya pırlanta sahibi olacağıma çok inancımda kalmadı en kötü mesleğimi elime alınca belki kendi pırlantamı kendim alırım o da ruh halime bağlı 😅
Pırlanta benim için kendi var olan ışığımı destekleyen bir parça. Herkeste ışık vardır az çok, onu dışarıya karşı nasıl yansıttığın önemli. Sana yakışan en masum duranı seçmek bence önemli olan. Pırlanta birini çok gösterişçi de yapabilir, çok masum da. Ben masum olanı seçiyorum. Benim için masumluk.
Pırlanta elbette çok özel ama o pırlantası alabilmek için maddiyata çok güzel olmalı herkes pırlanta ya da altin alamıyor bu devirde keşke maddiyata güçlü olabilse herkes alabilse pırlantayi o zaman kapış kapış gider siz bile baş edemezsiniz pırlanta satmaya çok yoğun olur ama nerdeeeee maddiyat yok
Evlilik demek, güven demek, sevgi demek, sadakat demek, daha anlatamadığım bir çok şey demek. Daha sayımi? Aslında çok şey ifade eder bu küçücük bir pırlanta bile olsa çok şey ifade eder biz kadınları çok mutlu eden küçücük bir aksesuar. Evet pahalı ve değerli ama bizim için fiyatından çok anlamı önemli.