Ben uyguna elektronik eşya alacağım birisinden lakin aynı iller değiliz. Dedim ki: Kargo gelmeden parayı göndermem. O da dedi ki: Sahibinden'den yapalım orada param güvende sistemi var siz 3 günde isterseniz iptal edebilirsiniz. Diyor kısaca bana
Param güvende ile tabikide güvenebilirsiniz mantık şu şekilde işliyor;
Google üzerinden satın alma işlemi yapacaksanız kesinlikle url linkin olduğu kısmı kontrol edin url kısmında sitenin güvenli olduğunu zaten anlayabilirsiniz. Site sahibindenin değilse sizi siteye almaz bağlantınız güvenli değil gibisinden hata alırsınız güvenli sitelerdeyse url'nin adres çubuğunun yani www yazan yerin başında yeşil bir kilit simgesi olmakta bu site ve bağlantı güvenli anlamına gelmekte. Güvenli olmayan bağlantılara giremiyorsunuz. Sahibindenin bu özelliği gerçekten var diyebilirim eğer ben sitelere güvenemem diyorsanız play store üzerinden sahibinden uygulamasını indirip giriş yapın aynı ürünü bulun ve param güvendeyle satın alın.
Peki nedir bu param güvende seçeneği?
Param güvende seçeneğini seçerseniz paranız satıcıya iletilmiyor yani satıcının hesabına gitmiyor sahibinden onu kendi hesabında tutuyor güvene alarak ve kargonun sizin elinize gelmesini bekliyor. Kargo sizin elinize ulaşınca siz kargoyu açıp kontrol sağlıyorsunuz ürün görüldüğü gibiyse sahibindene ürün sağlam ya da doğru ürün diyorsunuz ve sahibinden emin olduktan sonra karşı tarafa parayı yatırıyor. Eğer beklediğim gibi değil iade etmek istiyorum derseniz de bu sefer size paketi aynısı gibi karşı tarafa göndermenizi istiyor. Aynı süreç karşı taraf için işliyor. Tekrar sahibine gönderilen kargoyu açar satıcı evet gönderdiğim gibi geldi derse para tekrar size yatırılıyor. Burada sahibinden parayı güvene alıyor amaç iki tarafında mağdur olamaması. Tabi paranızı bedava güvene almıyor ben bu parayı güvene alıyorum ama şu miktarda güvende tutarım diyor orada da o miktarı görebilirsiniz. Parayı güvende tutma miktarı değişkenlik gösterebiliyor. Ücretli bir şekilde güvende tutuluyor diyebilirim paranız.
İnsanların teminatı verilemez zaten, cevabı tekrar okursanız fark edeceksiniz ki sadece param güvende ve sahibinden hakkında konuştuğumu görürsünüz. Siz bu şahısa güvenip param güvendeyle ürünü alsaydınız bile paranız size geri iade edilirdi. Karşı taraf dolandırıcı olabilir bu ihtimalleri bizde biliyoruz zaten param güvende özelliği bunu önlemek için getiridi. Yinede en güzeli sağlam kaynaklara yönelin derim trendyol, n11, çiçek sepeti gibi seçenekler paranızı da sizi de daha güvende tutar. Yoksa bu devrin insanlarına zaten güven olmaz. Bir de şöyle bir şey var param güvende seçeneğinde ürünü satan taraf çok abartılı yalanlar söylerse ürün olduğu gibi gittiği teslim edildiği halde kırıldı eksik ürün vs gibi... Bilirsiniz insana inat giden her şeyi yapar bu şekilde kendini haklı gösterme ihtimali de olduğundan size tavsiyem yine güvenmeyin bilindik mağaza ve şirketlere yönelin hatta gördüğünüz, dokunduğunuz, kontrol edebildiğiniz eşyaları alın derim mümkünse.
Hey tatlım! Elektronik eşya alışverişi yaparken dikkatli olmak çok önemli! 🌟 Sahibinden'in "Güvenli E-Ticaret" sistemi gerçekten güvenli, çünkü paran kargodaki ürünün sana ulaşıp onay verilene kadar satıcıya geçmiyor. Ama yine de tedbirli olmak önemli, özellikle tanımadığın biriyle işlem yapıyorsan.
Sahibinden üzerinden alışveriş yaparken mutlaka sistemin resmi ödeme yöntemlerini kullan. Satıcı sana farklı ödeme yöntemleri öneriyorsa dikkatli ol ve riske girmemeye çalış ✨. Paran güvende sistemiyle ilgili tüm detayları ve koşulları okuyarak emin olman çok önemli.
Umarım alışverişin sorunsuz geçer ve istediğin ürünü güvenle alırsın! 🎁💕 Başka soruların olursa çekinmeden sorabilirsin, ben buradayım. 😘 İyi alışverişler! 🌟