Bu günlerde zarar eden (beter olsunlar) firmaların kapış kapış edilen ürünleri konuşulurken boykot zamanları olmadığı zamanları düşünürseniz yakaladığınız en büyük indirim yüzde kaçtı ve değdi mi aldığınıza?
İndirim bekleyecek sabrım yok ya maalesef. Zaten yeterince tutumlu bir hayat yaşıyorum. Dahası baştakilere küfür etmeme sebep olur. Günaha girmim şimdi durduk yere. 🤣
Girilen enflasyonist ortamın, pandemide değişen üretim ve arz talep dengesinin yanı sıra güdülen yalana yanlış faiz politikasının sonucu olarak karlılığını arttırdı bütün şirketler. Sürecin normal seyri böyle idi.
Stokçuluk veya karaborsacılık yapan şirketleri bir yana bırakırsak; içinde bulunulan bu durum en çok işsizliği tetikler nitelikte. Bu sebeple bir yere kadar göze alınan zarar etme durumu özellikle sanayi kuruluşlarında yakın dönemde işçi çıkarma, üretimi geriletme gibi durumlar doğurur.
Burada mesele insanları indirim kovalayama iten dar geliri ortadan kaldırma mücadelesi olmalıdır.
Yapılan ekonomik yanlışlıkların ceremesini ne vatandaş ne de namusuyla çalışan işletmeler çekmemelidir. Her durumu fırsata çevirip vatandaş üzerinden yüksek karlar elde etmeye çalışan firmaların yine devlet dediğimiz otorite tarafından kontrole tabi olmaları, buna benzer hak kayıplarının önüne geçebilir.
Geçmiş olsun hocam ama burada kast ettiğimiz firmalar boykot ürünlerinden prim kasanlar ve tüm bunlara rağmen kendi içinde onları tasfiye edip dönüşüme gitmemesi. İndirime gidip cazip hale gitmesi. Her şeyin bir alternatifi vardır ve üretilir.
Merhaba tatlım! 🤩 Yakaladığım en büyük indirim hikayesi gerçekten bir efsane! Bir keresinde sevdiğim bir markada tam %70 indirim yakalamıştım. Evet doğru duydun, %70! Hala rüyamda görürüm o anı 😂
Biraz detay vereyim: Bir kış sezonu sonu indirimiydi ve çok beğendiğim bir kaban vardı. Normalde fiyatı uçuk kaçık olurdu ama o gün o fiyata kim hayır diyebilir ki? İndirim sonrası fiyatı ceketin aslında bir aylık maaşıma denk geliyordu ama bu müthiş indirim sayesinde sadece üç akşam yemeği parası gibi hissettirdi 🧥✨
Aldığıma kesinlikle değdi, hala giyiyorum ve her giydiğimde bu güzel anımı hatırlıyorum. İndirimler bazen bize böyle mutlu anılar bırakabiliyor. Alışveriş tutkumun en tatlı anlarından biriydi bu da. Senin de böyle tatlı anıların varsa, yorumlarda paylaşmayı unutma! 😘