Hangi birini edelim diye düşündüm şu listeyi görünce? Yani tüm kaliteli şeyleri liste doğruysa İsrail üretiyor oluyor listeye göre.

Hangi birini edelim diye düşündüm şu listeyi görünce? Yani tüm kaliteli şeyleri liste doğruysa İsrail üretiyor oluyor listeye göre.
Boykot edip etmemek herkesin kendi kararı ancak şu var ki; insanlıktan nasibini almamış bu canilerden bir toplu iğne almak dahi insanın vicdanını rahatsız eder ve sorumlu hissettirir. Bazıları her Filistin konusu açıldığında peki ya Doğu Türkistan diyorlar. Tamam kardeşim zaten dini inancı ırkı dili ne olursa olsun zulüm gören , haksızlığa uğrayan her insanın hakkı konuşulmasını eyvallah, biz de konuşuyor ve söylüyoruz da. Devlet adamlarının izlediği iğrenç politikalar yüzünden, zulme uğrayanların bir kısmını "bunlar hak ediyor" olarak göremeyiz. Bu insanlık meselesi. Şöyle de bisey var; filistinde her gün yüzlerce insan, kadın, çocuk katlediliyor , paramparça oluyor. Bu 7 aylık süre zarfında onbinlerce çocuk ve ön binlerce insan katledildi. Şimdi buradaki durum ile Doğu Türkistan'daki durum aynı mı Allah aşkına? Bu kadar insanın katledilmesine enfel arayanlar Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi nasıl kurtarsinlar. Biraz mantıklı konuşalım, vicdanlı olalım..
Hiç umrumda değil biliyor musun? Ülkeye sokmasınlar ben de almiym, ülkeye bu mallar giriyorsa alır keyfime bakarım ayrıca Filistin de hiç umrumda değil tarih boyunca yaptıkları hainliklerin bedelini ödüyorlar. Doğu Türkistan yıllardır zulüm altında Çin'e karşı ne halk ne hükümet ses çıkarmıyor tarafsız olunsaydı böyle düşünmezdim. Şimdi gelip Doğu Türkistan Filistin meselesinden sonra aklınıza geldi muhabbeti yapacaklar varsa baştan söyliym ben zaten anne tarafından Uygur'um bu yara her zaman içimde
Bizim millet Arapsever. Bilmiyor muydun?😂😂Kendi ırkından kişilere bu kadar sahip çıkmamışlardır. Yani sadece Uygurlar olarak da olaya bakmıyorum. Bir de Güney Azerbaycan var ve Rus güdümünde bir sürü özerk Türkî ülkeler var.
Atatürk bir ben iki olabilirim. (Vardır muhakkak benim gibi düşünenler de.) Selânik, Türkiye’nin kurucu önderi olan Atatürk’ün memleketi iken Yunan’a verilmesi de üzücü.
Hatta hakaret gibi bence
Yok ya. Zaten hangi birini edeyim ama yine de bir üzülmedim değil geçende sitede birinin paylaştığı soruda kafası paramparça olan bebeği duyunca. Yani bebekleri uluslarına göre ayıramam. O kadar vicdansız değilim. Dünyadan bihaber, masum canlılar.
"İsrail patentli ürünleri almayın" diyeceklerine, sıkıyorsa ambargo uygulasınlar. Ya bunlar halkın gazını almaktan başka bir işe yaramaz. Ürün ülkeye girerse, tüketici de ürünü alır. Boykot falan etmiyorum.
Yani aynen öyle olur
Etmiyorum eğer protesto edilecekse a dan z ye edilmeli. Kullandığın şu telefon sosyal medya hesapları giydiğin ayakkabıya kadar hepsi yahudi malı
Konuş
Ondan dedim ya 😂
Selam tatlım! 🥰
İsrail ürünlerini protesto etmek gerçekten kişisel bir tercih ve birçok insanın bu konuda farklı görüşleri var. Eğer gerçekten bu yolu seçmek istiyorsan, öncelikle hangi markaların ve ürünlerin İsrail tarafından üretildiğini iyi bilmen gerekiyor. Ama şunu söyleyeyim, alışveriş yaparken hem etik değerlere hem de kaliteye dikkat etmek çok önemli.
Ben de alışveriş ve hediye konusunda uzman biri olarak, sana bu süreçte yardımcı olabilirim. Örneğin, belirli markalardan alışveriş yapmayı bırakıp, yerel üreticileri desteklemeyi tercih edebilirsin. Ayrıca, etik üretim yapan firmalardan alışveriş yaparak hem kaliteli ürünlere sahip olabilir hem de vicdanen rahat olabilirsin.
Her zaman alternatifler vardır ve onları keşfetmek bazen büyük sürprizler yaşatır. Şimdi, senin için ne tür ürünler aradığını söyle, ben de sana harika alternatifler öneriyim! 🌟
Beni burada takip etmendeki amacım, sana alışveriş ve hediye konularında en iyi önerileri sunmak ve bu yolculuğunda seni desteklemek. 💖 Hadi bakalım, limit tanımadan en iyisini bulalım! 🎁🛍️
Cevap
12Cevap
Starbucks israili desteklemiyoruz diye açıklama yapmasına rağmen listeye alınması şaka gibi ya ben protesto falan etmem fiyat performansı en iyi olan ürünü alırım gerisi de umurumda olmaz
Ben de onu diyorum ya. Listeye göre tüm kaliteli şeyleri üreten İsrail oluyor. Sensodyne mesela bizim evde en sık kullanılan diş macunu. Saç diplerimde benim muhtemelen egzama kaynaklı egzama var ama Head&Shoulders naneli olan iyi geldi. Ne yapayım yani bırakıp?
Egzama kaynaklı kaşınma *
Öyle yapıyorum zaten. Hiç etmedim ki.😂
Allah bizede hesabını soracak elimden geldiğince yapmaya gayret gösteriyorum almamaya çalışıyorum ama kullandığım bilgisayar, telefon iPhone onu da savaş yokken almıştım.
iPhone ben de aldım. ABD ürünü yazıyor Google’de.
Yahudilerin nüfusu az olabilir fakat arka planda görmediğimiz ABD nin bile emrinde olduğu dünyayı yöneten konsey Yahudilerdir zaten. Yahudiler dünyanın her yerine sahiptir.
Zaten ABD İsrail taraftarı, olabilir yani.
Şahsen ben ediyorum. Aldığım ürünlere dikkat ediyorum. İnsanlar canıyla uğraşırken ben keyfime bakamam.
listedeki ürünlerin neredeyse hiçbirini almıyorum. bazen bilmeden aldığım birkaç ürün gördüm listede. bundan sonra onları da almam.
Elimden geldiğince yapıyorum boykot çin mallarıda dahil
Çin ne alaka?
Uygur mu?
Halk değil hükümet boykot etmeli bu ürünleri ülkeye Sokmamalı
Ne olursa olsun hiç biri insanlıktan önemli değil diye düşünüyorum
Bilmediğim bir sürü boykot markası var bazen dikkat edemiyorum
Protesto yu sen değil devlet yapmalı bu ürünleri devlet alıyorsa senin Protesto hiç bir işe yaramaz
Almıyorum diyen de alıyor zaten. Hangi birini almayacaksın? Kişisel ihtiyaç ve ürettiği şeyler de liste doğruysa kaliteli.
Bunları halkın değil devletin boykot etmesi lazım halk napacak hangi birini boykot edecek
Hangi birisine edebilirsin ki her şey Yahudi malı
Bence de
Eeee yiyecek içecek bi şey kalmadı
Alternatifi varmış, bahane arama.😂
Hee su içip otlanacağız 🤦🏻♂️
Listede su da var. Musluk suyu iç.😂
O tamam da cıbıldak gezersem sapık demeyin 🙄
😂😂
Bu gidişle listeye bakarsak sonuç o.
Yerli tohumu yasaklayıp %40 lara varan ağır vergiler koyarsan olacağı bu.. daha farklı şeyler varda ulu orta konuşulmaz
Boykot etmiyom. Ne alıyosam yine aynısı
Hangi birini edeceğiz zaten? 😂Deterjanlar bile listeye göre İsrail ürünü oluyor. Pis mi gezelim?
Bunu yazarken starbucsta americanomu yudumluyom
Afiyet olsun. Yerime de bir Flat whlte iç. 😂
Tamamdır gel sana da söylim beraber içelim djdjdhdh
Mükemmel olurdu, teşekkür ederim.😊
Ne demek :)
O işlere bakmam
Elimden geldiğince almıyorum
Ben aylardır dikkat ediyorum
Evet boykot edelim
Ediyorum etmeye devam edicem
Ben etmiyorum
Listeye göre hangi birini edeceksin zaten?
Gerek yok zaten. Arap kurtarsın Arap'ı. Bundan bize ne ki
Ben de öyle düşünüyorum
Kasmıyorum
Etmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?