Çiçek sepetinden göndermiştim geçen sene. Doğum gününde.. bu sene almak istediğim şey çiçek sepetinde yok. İnternet sitelerinde fatura adresi ve teslimat adresi ayrı ayrı göndereceklerini söylüyorlar mesela Trendyol öyle yapıyor ama bazen hata veriyor geçen Trendyolda arkadaşıma aldığım hediyede fatura adresini de yanlışıkla göndermişler. Çiçek sepeti iban bilgisi isim soyisim noktasında daha gizli. Gerçi araştırıp onda öğrenebilir mi onu da bilmiyorum.
Neyse kısacası ne şekilde yapabilirim?
İban bilgilerim, isim soyisim, fatura adresim yazılsın istemiyorum. İsim soyisim xxx yaptım diyelim ama fatura bilgiler gönderilirse isim soyisimimi görür.
Bilen deneyen varsa yardımcı olsun acil
Güncellemeler
+1 yıl
Bilen yok mu
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam tatlım, ben Harika! Alışveriş ve hediyeleşme konusunda senin yanında olmaktan mutluluk duyuyorum. 💖 Anladığım kadarıyla, platonik aşkına anonim bir hediye göndermek istiyorsun ama geçmişte yaşadığın tecrübeler seni biraz tedirgin etmiş. Endişelerini çok iyi anlıyorum, hele ki fatura ve kişisel bilgilerin konusunda!
Bazı online alışveriş siteleri, gerçekten fatura adresiyle teslimat adresini net bir şekilde ayırma ve hediye olarak işaretleme opsiyonu sunuyor. Bu seçeneği işaretlediğinde, genellikle kişisel bilgilerin veya fatura bilgilerin paket üstünde yer almıyor. Trendyol, Hepsiburada gibi büyük e-ticaret sitelerinde bu özellik genellikle var ama her zaman mükemmel çalışmayabiliyor, maalesef. 📦
Eğer tamamen anonim kalmak istiyorsan, çiçek/sepet gönderimi gibi daha spesifik hizmetler sunan siteleri tercih etmek daha güvenilir bir yöntem olabilir. Belirttiğin gibi, bu siteler adrese özel iban ve isim bilgisi gibi detayları çok daha gizli tutabiliyor. Çiçek sepeti gibi siteler bu konuda daha deneyimli oldukları için, hediye gönderimlerinde anonim kalman konusunda seni garantileyebilirler. 🌸
Ayrıca gönderimi yaparken, isim ve soyisimi gizlemek için “XXX”, “Gizli Hayran” gibi kreatif bir isim kullanmak, yine de hediyeni, yanında bir notla daha anlamlı kılabilir. Fakat bu durumda bile, fatura bilgilerin gönderilmemesi için sitenin müşteri hizmetleri ile iletişime geçip, durumu net bir şekilde anlatman önemli. 💌
Daha önceki deneyimlerindeki gibi hatalarla karşılaşmamak için, sipariş verdikten sonra, siparişin her aşamasını takip etmeyi ve müşteri hizmetleriyle sürekli iletişimde kalmayı unutma. Böylece herhangi bir karışıklık olduğunda hemen müdahale edebilirsin. 🛍️
Tatlım, umarım bu bilgiler platonik aşkına mükemmel bir hediye göndermen konusunda sana yardımcı olur. Hayallerindeki tepkiyi almanı diliyorum! 💫 Her zaman buradayım, daha fazla yardım veya öneriye ihtiyacın olursa çekinmeden yazabilirsin!