İsrail ürünlerini boykot ediyor musunuz. Ben bu konuda hassasım uzun zamandır almayı bıraktım. Ama maalesef herseyin en kalitelisi de onlar üretiyor bizim markalarımiz neden onlara rakip olacak alternatif olacak ürünler yapamıyor?

İsrail ürünlerini boykot ediyor musunuz. Ben bu konuda hassasım uzun zamandır almayı bıraktım. Ama maalesef herseyin en kalitelisi de onlar üretiyor bizim markalarımiz neden onlara rakip olacak alternatif olacak ürünler yapamıyor?

Aynen senin gibi düşünüyorum. Boykot ediyorum ama cebime daha çok masraf oluyor. Mesela boykot ürünlerinden 1 kutusu temizlikte işimi görüyorsa yerli ürünler 3 kutuda anca görüyor. Doğal olarak boykot ürününe vermediğim paranın çok daha fazlasını yerli ürüne yatırıyorum üstelik karşılığını da alamıyorum. Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum
Kesinlikle öyle ki bazı ürünlerde hiç alternatifi bile yok yani kalitesiz de olsa yerli aliyim diycem o da yok
Üzücü bir durum açıkcası
Ya birakin boykotu a. w. siz boykota basladiginizda litresi 20 tl idi simdi 33 tl oldu. Boykot bir ise taramiyor. Bu seye benziyor eline vermisler bir masrapa eve basan suyu bosaltmaya calisiyorsun. Ama ayni zamanda hukumet cesmeleri acmis her yerden su aliyor ev. Yani sadece kendi gonlunuzu rahatlatiyorsunuz. Degisen bir sey olmuyor.
Enflasyondan haberin var dimi
Elbette var. O isin makarasi. Ondan sonrasini dikkste almak lazim. Bak ingilterede 15 tane starbucks kapandi. Sebebi ne biliyormusun? Hukumet akilli. Dedi ki ben sizin yurt disindan kahve getirmenize karismiyorum ama burada ki uretiminizi yasakliyorum. Ve sonuc olarak strbucklar kapaniyor. Hukumet boykot etmedigi surece bu tarz firmalar kapanmasin diye ya tesvik verir ya vergi borcunu siler, ya kamu kuruluslari organizasyonlari icin palet palet alir. Anladin bence ne demek istedigimi kanks.
Haklısın maalesef
Sonuç değişmese bile suça ortak olmamış oluyoruz
@bianonimdaha +1
@bianonimdaha oluyon oluyon. Devletin kasasindan sana elektrik su dogalgaz yok vb olarak geri donen bir para.
Cevap
10Cevap
Devletler dahii ticari anlaşma yapıyorken bizimki ne kadar tesir eder bilmem ama dikkat etmeye çalışıyorum
tURK markaları alıp kendimi zehirlemek istemiyorum
İsrail ürünü olanları seçiyorum sadece
İsrail ürünü diye bir şey olmadığı için yapmıyorum. Ayrıca bir ülke ekonomisi boykot ile zarara uğratılamaz.
Ülke ekonomisi boykot ile zarara ugratilir bunun örnekleri var arastirirsan görürsün İsrail ürünü diye bisey nasıl yok sahibi yahudiyse İsrail malıdır bu kadar basit
Hangi ülke tamamen devlete ait uluslararası markalara sahip? Hepsi özelleştirilmiş. Üstelik hiç bir uluslararası firma bir ülkeye giriş yaparken o ülkeden ortak bulmadan o ülkenin öz sermayesini de katmadan girmez. En basit örneği. Coca-Colanın zarara uğraması İsrail devletine bir zarar vermez. Hele Türkiye de 3-5 bin insan almıyor diye hiç etkilenmez. Türkiyede eksik sattığını gider Endonezya'da satar kapatır. Ayrıca Coca-Cola Türkiye'nin sadece yüzde 20 si Coca-Cola ya ait. Yüzde 80 i Türkiye firmalarına ve vatandaşlarına ait. Yüzde 50 Anadolu Efes yüzde 20 halka arz. Yani Coca-Cola Türkiye de 100 milyon dolar zarar etse bunun 80 milyon doları Türk halkına girecek. Ayrıca sağlanan istihdam sebebiyle oluşacak zararı saymıyorum bile. 21. Yüzyıldayız. Uluslararası ticarette sahiplik diye bir şey yok. Üstteki örnekten yola çıkarak Coca-Cola Türkiye'nin yüzde 50 hissedarı Anadolu Efes Togg un yüzde 20 yatırımcısı Anadolu gruba ait. Yani Coca-Cola almayarak Toggu baltalıyorsun. Koskoca Coca-Cola ya Türkiye de 20 hisselik zarar koymaz ama senin ekonominin içinden geçer. Ülke ekonomilerine ancak ülkeler zarar verebilir. Onda da o ülkenin ticari olarak sana muhtaç olması gerekir.
Güzel açıklama olmuş bilmiyordum bunları ama en azından vicdanen rahatlatıyor benj
Gereksiz vicdan rahatlatıyorsun. Markalar artık global. Size boykot şov yapın diye mitinglerde gaz verenler her gün gemi gemi mal alıp satıyor İsrail'e.

tabi tabi
Ben yapmıyorum. Olay o kadar büyük ki büyüklerin tepkisi gerekiyor. Kola ile olacak iş değil.
Tarafin belli olurdu en azından
Sadece kola değil kardeşim gıda temizlik kıyafet teknoloji iletişim ulaşım banka hrseyde
Ülke bu ürünleri boykot etse neden Ramazanda Coca Cola reklamları versinler ki?
Ülkeyi boş ver biz bireysel olarak yapalım
Aynen, borsa da coca cola düşmeye başlamış. Yine bir boykot çağrısı yapıp gündeme getirsek iyi olur
Bazıları sağlam BUYkot yapıyor
Kesinlikle doğru
Almamaya çalışıyorum
Evet
Bazen boykot yapıyoruz
Hayır
Tabiki
Hayır r
ne yapcam banane
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?