Babam doğum günü hediyesi olarak ne istersin diye sordu. Ben de yaklaşık 1 senedir istediğim bir saat vardı onu alabilirsin dedim. O da tamam alırım marka, model at inceleyim sonra alalım dedi. Saatin fiyatı 131bin tl. Arkadaşlarıma söylediğimde bazıları çok beğenirken bazıları da bir saate o kadar para verilmez. Sizce bir saate çok para vermek saçma mı? Babama kalsa rolex vb alır ama ben bunu çok istediğim için alacak gibi ama bilmiyorum. Başka ne istenebilir?
"Çok para" kavramı kişiden kişiye değişebilir ve nerede, ne için harcama yapıldığına bağlı olarak değerlendirilmelidir. Saate çok para vermek veya herhangi bir şeye çok para vermek, kişisel tercihler ve bireyin maddi durumuyla yakından ilişkilidir. İşte bazı düşünce noktaları:
Kalite ve Dayanıklılık: Saatlerde, giyilebilir teknoloji ürünlerinde olduğu gibi moda ve teknoloji hızla değişmeyen bir alandır. Kaliteli bir saat, uzun yıllar boyunca dayanıklılık ve estetik açıdan memnuniyet sağlayabilir. Bu durumda, bir saate daha fazla para vermek, uzun vadede daha iyi bir yatırım olabilir. Tutku ve Hobiler: Bazı insanlar saat koleksiyonculuğuna veya lüks saatlere karşı bir tutkuya sahiptir. Bu kişiler için, saatlere fazladan para harcamak bir hobi veya tutku için yapılan bir yatırım olarak değerlendirilebilir. Sosyal Statü ve İmaj: Bazı insanlar için lüks bir saat, sosyal statü ve prestij simgesi olabilir. Bu durumda, lüks bir saate yatırım yapmak, kişinin kendi imajını ve kendine duyduğu güveni artırabilir. Bütçe ve Öncelikler: Tabii ki, herkesin maddi durumu farklıdır ve bir kişinin harcama yaparken önceliklerine göre karar vermesi önemlidir. Kimi için saatlere fazla para harcamak öncelikli bir tercih olabilirken, kimisi için daha az önemli olabilir. Sonuç olarak, bir şeye "çok para" vermek kişisel bir tercih meselesidir. Bazı insanlar için saatlere fazla para vermek gereksiz olabilirken, başkaları için kaliteli, dayanıklı ve estetik açıdan tatmin edici bir saat önemli bir yatırım olabilir. Önemli olan, bu tür harcamaları yaparken bütçeyi ve öncelikleri dikkate almaktır.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 549 cevap paylaştı.
Saat hastasıyımdır daha yenice aliexpresten 3 tane saat aldım ama verdiğim para 800 lira 2 sene önce akıllı saat aldım iki tane bir tanesine 300 lira verdim bir tanesine 1700 verdim içim gitti verirken 1700 lirayıama şu anda 7 bin lira casio gshockları çok severim spor saatlarini ama bana çok fazla geliyor fiyatları 5 binden başlıyor 20 ye kadar çıkıyor geçenler var bu fiyatlar bana aşırı çok fazla geliyor verilir mi duruma göre veririlir 5 10 bin lira ama 131 bin lira da verilmez yani bir de bu saate yani böyle bir tarz nasıl olabiliyor orası da ilginç
Çağımızda tamamen gereksiz bir teknolojik aparat olmasının yanı sıra; bir kolunuzun gün boyu diğerinden daha fazla enerji harcaması iki hemisferinizden bir tarafın daha fazla kullanılmasına yol açıp, düşüncelerinizi etkileyecektir.
Buna karşılık statü; gereksiz şeylere ödeme yapmaktır. Ve bekleneceği gibi %1’lik kesimin kalan herkesle arasındaki fark açıldıkça, kimsede olmayan şeylere daha çok para ödeyeceklerdir. Lüks sektörü, zengin sayısı azaldıkça daha çok kar eder.
Fiyat/verimlilik; statüyü öldürür. Statü daha fazla ödemek için daha fazla ödemez; başkalarının ödememesi için o parayı öder. Bir marka 10 saat üretiyor ve 10 kişiye aynı fiyattan satıyor diyelim. Başka bir marka “ben 1 tane üreteceğim ama 10 kat fiyata satacağım” derse statü sahibi anında bu markayı satın alır.
Fiyati ve kalitesi uygun olanlarin da benzer tasarimlari vardir. Maddi durumunuz yuksekse bile o para bir saat icin gereksiz yuksek gercekten. Bir sey alirkenken marka takintisiyla bakmadan, mantikli olani sec. Ozenti, gosteris meraklisi insanlarin hatasina dusme.
Bende saat tutkunuyum. Para verirlir neden verilmesin. Ama çok daha iyi modelelr var mesela longines yeni bir saat çıkartmış güç rezervini gösteriyor. ya da rado al efsane
Para varsa bence çok değil. Erkek için en güzel aksesuar saat
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Yuh fabrikanız mı var şirketiniz mi jdjdj ama çook gereksiz bide akıllı saat daha mantıkkı daha işlevli 131 bin ne ndbebsb 10 bin 50 bin hadi beeelkki ama 131