Sormak istediklerim var da yardimci olacak kisiler olursa cok minnettar kalirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Sormak istediklerim var da yardimci olacak kisiler olursa cok minnettar kalirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
E-ticaret ve dijital pazarlama uzmanıyım, sorularınızı alabilirim.
Aksesuar qlaninda satis yaomak istiyorum cok var biliyorum ama kiyisindan kosesinden ben de ekmek yer miyim?
Öncelik olarak aksesuar ibaresi çok spesifik bir tanımlama oldu. Takı olarak değerlendirdim? Aynı düşüncede miyiz?
Yani her sey olabilir tam kafamda bir sey yok maalesef maliyeti ve uzerine koyacagim kar payi dusuk seyler her vatandasin alabilecgi seyler
Bir de amazon için barkod gerekliymis sanirim ordaki sistem nedir bilginiz var mi?
Dilerseniz mesaj olarak dönebilirsiniz, aklınızda olan sorulara yönlendirme yapabilirim. Bu alanda detay vermek doğru değil.
Evet bı ara trendyolla uğraştım
Şirket kurup orada nagaza actiktan sonra ürünlere barkod gerekiyor mu? Bir de satilan urunler icin fatura nasil yapiliyor?
Hayır barkod gerekmiyor trendyoldan fatura paketleri alıyorsun adetli falan en son 200 tane 80tl idi
Fatura pakedi ne demek yani bu olaylara biraz uzagim bir seylere baslamak istiyorum ama acemiyim. Faruralandirma paketleri aldiktan sonra otomatik mi oluyor?
Zaten şirket kurduktan sonra fatura kesmen gerekiyor ancak Trendyol bunu senin yerine yapıyor kişi ürünü aldıktan sonra senin adına otomatik fatura olusturuyor hem sana hemde alıcıya gönderiyor
Paket almadan da yapabilirsin ancak faturayı kendin olusturman gerekir buda çok zahmetli
Evet onu ogrenmek istedim sirket kurduktan sonra fatura kesmem gerektigini biliyorum ama nasil kesilecegini vs bilmiyorum daha eger bu sekilde otomatik bir sey varsa daha iyiymis
Evet zaman açısından daha iyi
YouTube'dan eğitim videoları al işleri tam bilmeden trendyola girme bir şey yanlış yaptığında kestiği ceza miktarları yüksek oluyor
Mesela ne yanlis olabilir? Dolap uygulamasindan birka sey satmistim ona benzemiyor mu acaba?
Hayır dolap ikinci el satış için basit ugrastirmayan uygulama Trendyol kurumsal bı yer mesela kargo bı gün geç teslim edilirse iş sana patlar üründe sıkıntı çıkarsa sana patlar satış sonrasında hizmetine devam etmen lazım
İstersen özelden yaz yardımcı olayım sen bilirsin
Ozel degilse neden biraktiniz acaba? Satis zor mu yani musteri gelmiyor mu?
Yok dükkan ortagimindi işler pek yolunda gitmedi yolumuz ayrıldı
Peki urunlerin musterilere ulasmasi nasil yani bi sirkulasyon oluyor mu? Ne uzerine satis yaptiniz acaba
Üründe bı sirkulasyon var ancak seninde bu sirkülasyonu yakalaman lazım fırsat doğurman lazım ben genellikle plastik ürünler koyuyordum ancak biraz pahalı aldığım için banada pek bişey kalmıyordu
Trendyol komisyonlari ne kadar yani urun sattigimda vergi, urunun ana parasi ve bagkur prim parasini cikarmak istiyorum bu duruma gore 150tl ana parasi olan bir urune kac para uzerine koymaliyim satarken? Fazla kar hedefim yok bagkur primimi odeyeyjm kar olmasa da olur
Ben bırakalı yıllar bıraktığımda KDV %18di şu an kaç bilmiyorum 150 TL olan bir ürünü çok satmak istiyorsan bı şekilde daha ucuza mâl edip piyasadan biraz daha düşük satmalisin piyasanın üstüne koyarsan satılmaz şimdi fiyatlar üründen ürüne değiştigi için ben sana bı kar veremem
Daha ucuza nasil mal edebilirim toptancidan alip satmayi dusunuyorum yani bilemedim
Zaten toptancıdan alacanda heryerden fiyat alman lazım ona göre alacaksın İstanbul'da oturuyorsan bı yer tavsiye edeyim sana
İstanbul'da degilim ya onun icin internet toptancilarjna bakiyorum maalesef belki yerinde daha uygun olur ama gidis gelis yol parasi eklenir
Ne satmayı düşünüyorsun peki
Tam kesin karar vermedim ne cok satilir emin degilim
Bak şöyle yapalım ben yarın gece 11 12 gibi sana tekrar yardımcı olayım o vakte kadar da sen ne satacagina karar ver benim yarın okula gitmem gerekiyordu saat geç oldu
Tamamdir tesekkur ediyorum sizi takibe aliyorum aktif olursam yazarim
Tamamdır iyi veceler
Özelden mesaj attım kontrol edermisiniz
Evet yapıyorum giyim ve aksesuar da soru ne
Sirket kurduktan sonra orada magaza acip sarisa baslamak icin urunlere barkod gerekiyor mu?
Yok gerekmiyor ama bazı marka ürünlerde fatura önemli barkod no falan uyuşması lazım ama kendin veya fason ürün satacaksan barkod çok önemli degil
Fason , imitasyin , replika tarzi yani bunlar icin gerekmiyorsa guzel
Aynen ama marka olan şeylerde marka sahibinden ya da marka sahibine silsile eden fatura isterler
Ornek veriyorum zara maekasinin muadili bir sey satacaksin bunda sikinti olur mu? Satan cok var ama bir puf noktasi var midir?
Katolog sistemi var barkod yani o ürünü zara diye satmaya çalışırsan izin vermez ama zara değilde atıyorum zr butik diye ürün girişi yaptın fotoğraf çekip koydun öyle bir şey istemez
Cok tesekkur ederim cok yardimci oldunuz. Eger sirket kurup satisa baslarsam takildigim yerde burdan soru sorabilir miyim size? burada cok aktif misiniz bilmiyorum ama?
Sorabilirsiniz tabiki çoğu zaman aktifim ama iş güç goremezsemde gördüğümde yardımcı olmaya çalışırım bu arada hayırlı olur umarım isiniz
Cok tesekkur ederim
Rica ederim soruyu beğeniyorum takip ederseniz ordanda sorabilirsiniz istediğiniz , aman direkt olarak
Takip istegi attim tesekkur ederim
Bu arada sirket kurma maliyeti nedir siz ne zaman kurdunuz?
Şahıs firması açın limited anonim gerek yok şu an 1-2 bın vardır sanırım maliyet isterseniz muhasebecime yarın sorabilirim
En azından açılış yaparken fazla para vermemiş olursunuz
Tabi sorarsanız sevinirim şahıs şirketi acacagim evden satis icin calisacagim unarim batmam. Istegim vergi, ürünün ana parası ve bagkur primlerimi odeyebilmek daha fazla karda gozum yok. Trendyol hepsiburada kazandirir mi? Komisyonlar cok fazla mi yanib150ye aldigim urunu butun bunlari cikarmak icin ne kadara satmam gerekir?
O biraz siparişlere bağlı
150 ye aldın bunu 300 e satsan kafadan %70 civarı kargo hb trenyol Kom ıvır zıvır paralri falan var hizmet bedeli falan gibi onlara gider sana 20-30 kalır önemli olan çok sipariş yani ciro ile karı cogaltmak
20 30 icin bu is yapilir mi?
Az görülebilir ama bu işi fiziki dükkan actigini düşün kira vs vereceksin her ay sabit orada kira yok su elektrik vs yok evde yaşarken bu işi yapacaksın oradan satincada bunlar veriliyor sen insatgramda vs de sat ben orada da yapmaya çalıştım fakat hb trenyol gibi olmadı ben bayan giyim vs çalışıyorum kadınlarla direk diyalogda yardımcı olamıyordum acayip sorular falanda oluyordu ordan satış yaparsın sana %40%50 kalir
Asıl olan ciro bunu unutma ciron çok olursa her zaman kazanirsin
Bilmiyorum sadece instagramdan mi yapsam ? Takipci toplamak da cok zor bilmiyorum biraz sogudum gibi ya
Aliciyim ben
Ben varım
Hangi platform ikisinde de satis yapiyor musunuz acaba