Yoldan geçerken şahit olduklarım beni aşırı üzdü. Sevgilisi pahalı hediye almadığı için aldığı şeyleri çöpe attı. Çok ama çok üzücü. Sevgiyi hediyenin ucuzuna pahalısına göre düşünmemeliyiz bence 😞 Sizce de pahalı hediye şart mı?
Hediyenin fiyatından ziyade düşünülmesi önemlidir. Örneğin sevgilin uzun zamandır cins bir kedi istiyordur ancak piyasada bulamıyordur. Sen şimdi bu adama pahalı rolex bir saat alırsan mı yoksa istediği cins kediyi alırsan mı daha mutlu olur? Rolex saat 20bin tl, kedi 2500 tl mesela. Kediyi alırsan o adam mutluluktan havalara uçar. Veya şöyle düşünelim. Yine pahalı bir takı ya da kıyafet olsun bir kenarda. Diğer kenarda da kendi el emeğiyle ördüğü patik ve süveter olsun. Kız arkadaşımın bana pahalı hediye almasındansa kendi elleriyle ördüğü bir kıyafeti bana hediye etmesi çok çok çok daha caziptir. Pahalı hediye alırsa mahcup bir şekilde teşekkür ederim, onu zahmete soktuğumu düşünüp kötü hissederim. Bu kadar pahalı bir hediyeyi hak ediyor muyum diye düşünürüm. Ama kendi ördüğü süveteri bana hediye ederse bana hediye vermek için sabırla ördüğü ilmekler için onu dünyanın en mutlu kadını yaparım.
Merhaba, pahalı hediye almayan sevgili elbette sevmiyor gibi bir kanıya varamayız yani çok sığ bir bakış açısından bakmış oluruz eğer böyle yaparsak. Şahit olduğunuz durum bence de çok üzücü yani bu devirde o yüzden gerçek sevginin değeri kalmadı veya dünya çok menfaat dünyası oldu diyoruz o yüzden. Manevi şeylerle bağını kesmiş insanlar adeta. Böyle insanlarla karşılaşmamak için de insanlar ilişkiye başlamaktan veya evlenmekten de korkar oldu. Umarım karşımıza hep iyi insanlar çıkar ve bu tarz şeyleri ya az ya da az yaşarız hayatımızda.
Bir insanı sevdiğiniz için ona ufakta olsa bir tebessüm yarata bilmek onu mutlu etmek için hediye alırınız bunun ucuzu pahalısı olmaz ne olursa olsun niyet güzel. Ama hediye aldığınız kişi yaptığınız jesti değil de hediyenin ederinin peşindeyse siz onun zerre umurunda değilsiniz demektir.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 17,5b cevap paylaştı.
Bence sevgi ile pahalı hediyelerin ilgisi yok.. yani bir insan maddi durumuna göre hediye alır zaten.. ama eğer parası varsa buna rağmen hiç hediye almıyorsa ya da jest falan yapmıyorsa bence sevmiyordur..
çünkü insan arada da olsa güzellikler yapmalı bence sevdiği kişiye. .
Yurdum kadinlarinin cogunda sevgi esittir para sanirlarki dunyada tek kadin kendileri birde demezlermi biz malmiyiz alinip satilalim cogu kadar cahilki kendilerini sattiklarinin farkinda bile degil burada genelleme yapmiyorum fakat buyuk cogunlugu bu sekilde
Pahalı hediye alan değil ucuz alan bile olsa düşünüp almış olması bile bi emek bi özellik bi düşünme dir pahalı alıp sevmiyordu olabilir sonuçta önemli olan düşünüp almış emek vermiş olması değilimdir bi çiçek getirse bile düşünmüş olması degilmidir
İnsan sevdiği kışıyı tanımalı marka gıyen bırıne pazardan alırsa atar abi cope parayla ilgısı yok bunun tanımıuor beni diye uzuluyor insan pazarı kucumsemıyorum tarzzı o yargılanmak ki kazanıyor alıyor bulunduğu iş yeri belkide oyle bılemeyiz