0 araç alacağım 2 tane. Birisi benim için, diğeri ailem için. 1 araca en fazla 1.400.000 tl civarı verebilirim, 5 -10 binlik sapma sorun değil.
Bu iki aracın 2. el piyasasıda iyi olsun istiyorum.
0 araç alacağım 2 tane. Birisi benim için, diğeri ailem için. 1 araca en fazla 1.400.000 tl civarı verebilirim, 5 -10 binlik sapma sorun değil.
Bu iki aracın 2. el piyasasıda iyi olsun istiyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ford grubuna bakmanı öneririm A3, Focus, Astra, 308, Cıvıc, Golf, C4X, Corolla, Megane hangisi olursa olsun en dolu paketi olsun ve benim sıralamam bu olur. Özellikle yüksek motor ve bağımsız süspansiyon tercih sebebidir. Ancak yüz olarak Megane eskidi, Corolla da pek yeni değil ve japonların yalıtımı zayıf. Tasarımda 308 nirvana sonra A3 ve Focus derim. Sadelik ve şıklık açısından da Astra derim. CX4 ise herkesin anlamayacağı güzellikte bir araba bana göre. Artık günümüzde kötü araç yok diyebiliriz. Sadece olabildiğince yüksek hacim ve tam donanımlı olana yönelirdim ben. Gerisi tercih yani bunlar arasından şunlarda kaldım hangisini alayım dersen o zaman net yardım eder sebebini söylerim. Önceliği senin seçmen gerek. Gelelim aile için olana onlar kalabalık mı bilmem ama kalabalığı hesaba katarak Skoda Octavia derim. Tam aile arabası odur gözümde.
Suv isterseniz Sportage, Tucson, Kuga, Tiggo 8 Pro Sıralamam da aynen yazdığım gibi olurdu. Bayilerde şişme var bu arada güzel liste fiyatı altından alınır. Sen 3-4 araç seç ben tam tercih sunayım istersen.
Bunlar C segmenti için geçerli hepsi de. B segmentine bakmadım bu paralar C segmenti hakkıdır. Seçerken ve soracak isen sürüş tarzını, ne aradığını, ne kadar kullanacağını ve beklentini de yazarsan nokta atışı yaparız.
Benim arabadan beklentim şu yılda 2 kere Ankara İzmir uzun yol giderim, 5 kişilik aileyiz, eşya çok olur. Az yaksın, yalıtımı, yol tutuşu iyi olsun, motoru uzun süre dayansın, sanayiye az gitsin, Kullanırken yormasın. Bunlar bana yeterli.
Bunlara ek karlı yolda gidebilsin, kardan kastım 1cmlik kar degil :)
O zaman ailen için Suv ya da StationWagon bakmalısın. SW de seni en mutlu edecek model Ford grubudur. Yol tutuşun referans modelidir. Suv olarak Kia Sportage biraz Tucsonun kardeşi olmasına rağmen daha iyi diyebilirim. Ancak yakıt işin içine girince en mantıklı araç Focus oluyor aile için şahsi görüşüm. C4X ise 2. seçenek olurdu bu konuda bende. Çünkü yakıt tüketimi iyi, hacim olarak tatmin eder, yol tutuşu iyidir. Yani Focus SW>CX4 derim ben bu konuda. Zaten diğer modeller ya küçük, ya yakıtı yüksek gelir, ya yol tutuşu zayıf yani +- si her modelin var. Bunlar da hiç arıza yapmaz diyemeyiz tabi ki her model arıza da yapabilir, sorun da çıkarabilir. Ancak isteklerinizi en iyi karşılayacak model bu 2'sidir. Gelelim sizin istediğiniz araca. Siz nasıl bir şey istiyorsunuz ya da 2 aracı da tercih edecek misiniz?
Karlı yol yorumunuz yeni gördüm o zaman AWD seçeneklerine bakmak gerek orada da Sportage tercihim olurdu benim. Yani her şartta gideyim derseniz AWD dolayısı ile bunu seçerdim. Ama diğer yorumumda yazdığım modeller önden çeker olmasına rağmen sizi üzmez sadece 4 çeker bir araç gibi off road yapamazsınız. Tercih sizin.
Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim kardeşim. İki araca da seramik ya da pdf kaplama ile uv ışığından korumak için cam filmi yaptırın. 2 araca koltuk kılıfı ve plastik paspasta alın derim. Sıfır araç yani sonuçta. Aldığın zaman Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin. 2 araca 1 adak kesin tekerine kanını sürün, bir de okutun tedbiri alın. Gerisi taktiri ilahi. Bunları da bütçenize katarak araç seçimini yapın.
Amin, Rabbimiz hepimizi kazadan beladan korusun inşallah 🤲
Amin, ecmain.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!