Ben küçük gösterdiğim için kimlikle bile zor inandırıyorum 21 yaşımda olduğuma, kasiyer 50 defa bir kimliğe birde bana bakıyor ama o an yüzümde sakal varsa kimliğe gerek kalmıyor.
Büyük marketlerden alkol, tütün alırken sorun yaşıyor musunuz?
Alışveriş & Hediyeler konusunda 17,5b cevap paylaştı.
Hayır neden sorun yaşayım ki. zaten alkol almak istediğim zaman migrosa gidiyorum. istediğim sigarayı veya alkolü alıyorum zaten bazen yaşımı soruyorlar küçük göründüğüm için bende kimliği gösteriyorum 23 olduğumu gördükleri zaman sorun olmuyor. zaten bunu da herkes istemiyor genelde bazen işte kasiyere göre değişiyor diyebilirim.
Bende yaşımı doğruladığımda veriyorlar tabiki ama bir kimliğe bir bana bakıp duruyorlar genelde jdjxhzbs bazen kimliksizde alıyorum direkt, kasiyere göre de değişiyor o evet.
Hiç almayı denemedim ama makyajsızken sorun çıkar yüksek ihtimalle. Bunu da söylemeden geçemicem, sinirleniyorum. Madem ülkede her şey o kadar legal yürüyor, her yerde kimlik sorma bilmem ne var, bu dışarıda sigara içen çocuklar nereden buluyor çakmağı sigarayı o zaman? Allah'ım ya.
Ediyorlar da bu bakkalları falan ne yapacağız? Dikkat etmelerinin hiçbir anlamı kalmıyor bu sefer de. Marketten alamayan çocuk gidip bakkaldan alıyor işte... :(((
Evet yaşıyorum simam küçük durduğu için kimlik lazım oluyor kimlikle de hiç kendime benzemiyorum genelde pasaport kontrolünden geçerken pasaporta da benzemediğim için kamera sisteminde ard arda 4 kere falan incelendim güvenlikçi inanmadı
Benden de çoğu zaman kimlik istiyorlar. Bir gün sigara alırken kimliğim yoktu, cafede beni bekleyen arkadaşımın çağırdım gel al bana vermiyor diye aixjsjdjd üstelik alan arkadaşım ay olarak küçüktü benden.
Ve benden 7 yaş küçük kardeşim bile benden büyük duruyor. Bir gün alkollü bir mekanda bir şeyler istedik, adam kimlik sordu. Ben gösterdim ve kardeşimden istemedi 😂
Sigara alırken sorun yaşamıyorum, alkol tüketen birisi değilim sadece ara sıra bira içerim onuda Tekel Bayiden alırım sürekli, adam beni tanıdığı için habire kimliği göstermeme gerek kalmıyor.