Markette SKT’si 6 ay geçmiş ürünü en ön reyonda gördüğümden beri bende travma oluştu. Artık aldığım her şeyin tarihini kontrol ediyorum. Evdekiler benimle dalga geçiyor ama olsun. Tedbir iyidir 😃

Markette SKT’si 6 ay geçmiş ürünü en ön reyonda gördüğümden beri bende travma oluştu. Artık aldığım her şeyin tarihini kontrol ediyorum. Evdekiler benimle dalga geçiyor ama olsun. Tedbir iyidir 😃

Önceden hiç bakmazdım ama son zamanlarda baya bakmaya başladım. En son yediğim bir şeyin tarihi geçmişti, karın ağrımasından göz atmıştım. Ondan dolayı huy oldu herhalde :)
Benim yok da çok işkillendiğim ürünler görürsem bakıyorum, örneğin deprem olduğunda bir düğün salonu insanları ziyarete almıştı, kuru fasülye getirmişlerdi. SKT'sine bakmak istemiştim :D.
Cevap
18Cevap
Evet ben her zaman için bakıyorum tarihlere çünkü bozuk ürün hem sağlıksız hem de tadı çok kötü oluyor.
Ben hep arkadan alıyorum hem el değmemiş hem tarihi yeni.
En iyisi
Hayır yok çok dikkat etmiyorum açıkçası genelde arkadan çekip alıyorum öndeki ürünlerden almıyorum onların da son kullanma tarihi bayağı sonra oluyor
Aldığım her ürünün son kullanma tarihine bakarım. Gıda ürünlerini son kullanma tarihine yaklaşmışsa tercih etmiyorum.
Bu takıntı olması gerekir çünkü son kullanma tarihi geçen ürünleri tüketmek Allah korusun zehirleyebilir ki boşuna yazılmıyor son kullanma tarihi diye
SKT takıntı değil bilinçli tüketici olmanın gereği. Dalga geçenler zehirlenmeyle dalga geçer. Bilinçli tüketici tavizsiz alışveriş yapar.
Aldığım ürünlerin son kullanma tarihini kontrol ediyorum. Bazen de kontrol ediyorum sonradan yapıştırma mı vs diye
Var evet, her aldığım ürünün son kullanma tarihine bakıyorum.
Her yerde bakmam. Bakkallarda falan bakarım çoğunlukla.
Çokta yok zamanında bir iki gün geçmiş şeyler tüketmiştim.
Evet son kullanma tarihi önemli dikkat etmek gerekir
Tarihe bakarım hatta tarihî en geç biten varsa onu alırım
Pek dikkat etmezdim ama zehirlendikten sonra bende dikkat etmeye başladım. Yakın tarihli hiçbir şeyi almıyorum.
SKT veya TETT'ye bakılmadan alınan her ürün bir zehirdir.
Skt değil de tett'si 6 ay geçmiş cips yemiştim bilinçli şekilde
Kendim dukkan işiyle uğraşıyorum iade çıktımı ayırıyorum. İnsanların hayatı söz konusu kimsenin hayatını riske atmak istemem.
zehirlenmemek için son kullanma tarihi önemli tabi :D
Daha dün a101 de bir sandviçin 23 TL'den 11tl ye düştüğünü gördüm. Sonra tahmin ettim ki skt gecik. Bi baktım 18 Şubat diyor. Daha çok indirimli ürünlerde dikkat ediyorum sktye
Bende dikkat ederim. Bazen 2 gün kalan ürün de satıyorlar. Bunları da almam
Kendimi bildim bileli ürünü raftan alırken bakarım
Et ve süt ürünleri alırken dikkat ediyorum sadece.
Bakmaya çalışırım
aklıma gelirse bakıyorum
Dikkat etmeye çalışırım
Var ailemizin hepsi tarihe bakmadan almaz...
Sadece süt urunlerinde aşırı takintiliyim
Takıntım yok
Evet ozellikle tavuk ve mantarda
Hiç bıkmam:d
Eskiden vardi
Markette kontrol edip öyle alırım
Çok fazla aldığım her ürünün stt bakarım
Var tabiki 😂
Yook
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?