- Alışveriş & Hediyeler konusunda 17,9b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır bence saçma değil aslında sizin kararınız. yani isterseniz verebilirsiniz ihtiyacınız varsa yani benim için 5000 tl bile yeterli olur telefon için çünkü çok kullanmıyorum. ama eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ya da oyun oynamayı seviyorsanız veya bir kaç yıl gitsin diyorsanız kullanabilirsiniz yani 40 bin tl verebilirsiniz bu tamamen sizin ihtiyaçlarınıza göre değişiyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHayır gayet normal, olabilir. Ama onun bir üstü çıkınca ona 60 bin daha para saymak. İşte bu bambaşka bir boyut, ne desem olmaz. Mesela daha iPhone 14 ü kullanalı bir sene geçmeden ona 40 bin sayıp, bir sene sonra iPhone 15 e rahat 60 bin sayıp, onun da üzerinden çok geçmeyip hemen ardından iPhone 16 alan insanın akıl sağlığından şüphe ederim. İsrafkardır. Çorap değiştirir gibisindendir. Açık açık müsriftir uzatmaya gerek yok.
20 Yorumla
+1 yılBence sacmaliktan ziyade maddi müsaitlikle alakalı bi durum, bende 13 pro var evet aldım çok para belki ve emin olabilirsiniz ki bu telefonun birçok özelliğini aktif kullanıyorum desem yalan olur. Ama kalitesi ne blm donma kasma sorunu olmaması ve değerinin düşmemesi beni almaya cazip kıldı. 14 pro alma gereği duymadım çünkü hiçbir fark yok.
11 Yorumla- +1 yıl
çok fark var
Alışveriş & Hediyeler konusunda 408 cevap paylaştı. Herkes gelirine göre harcamasını yapar. Bana göre fazla. Çünkü elimdeki telefonu bile ben %100 verimli kullanmıyorum, benim için kullandığım telefon bile çok.😎
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen iPhone 14 plus almayı düşünüyordum gadası. Sonra düşününce kaybolsa ya da düşüp kırılsa 37 bin tl çöpe gitmiş olacaktı. O yüzden almaktan vazgeçtim.
00 Yorumla maddi durumun yanı sıra insanların bunu başka insanları "aşağılamak" için kullanması çok daha düşündürücü bence. aslında maddi durumu uygun olmayan kişinin 40k lık telefon almasının nedeni bence "aşağılanma" hissinden öncelikle kurtulmak sonra aşağılandığı zamanın acısını çıkarmak yani "40k lık telefonları olmayanları eziklemek" bu aslında çok temelde "eşitsizliği yaratmak kimin fikriydi" sorusunu düşündürebilir o kardeşim nu alıp tec. avüz etmek lazım.
02 Yorumla- +1 yıl
ne anlatıyon ag
Parasızlık değil, tercih meselesi. Yaklaşık 180 bin lira değerine yakın Nikon Z6 ve lens seti ve 26 bin liralık (o zaman aldığım fiyat) DJI Mini serisi drone kullanıyorum. Gelirim çok şükür yüksek. Yani istesem 14 Pro Max bile alırım. Ama tercih etmiyorum. Millet parası olan alır demiş ama parası olandan ziyade tamamen tercihe dayalı bir seçim bu. Telefonum Mi 11 Lite ve memnunum. Daha çok Apple hastaları o parayı veriyor. Benim arkadaşım 13 Pro Max kullanıyor ve aldığı maaş 16 bin civarı. Hani tekrar belirtiyorum olay parasızlık değil tamamen tercih meselesi. Bana göre saçma başkasına göre normal.
10 Yorumla
+1 yılBir telefona aylık maaştan fazla vermeyi gereksiz buluyorum. O da Türkiye'de oldugumuz icin. Amerika'daki arkadaslar bir aylık maasinin yarisiyla iPhone pro max 14 x plus +++ aliyorlarken benim vatandaşlarim bir iPhone karsiligi 4 ay çalışmak zorunda kaliyor.
10 Yorumlasacma diyenler de imkani oldugunda o telefonu alir veya su an almistir bile. 40k ya bisey kalmadi artik bankaya yatirsan ayda 100 tl getirir ne yatirimi? 5 10 kat vericek coin borsa bilmem ne tavsiyeleri de kolpa herkesi batiriyorlar. ben 2 sene once 14 bine aldigim telefonu 25 e sattim. yatirim iste, ozetle sacma degil alabilirsin
10 Yorumla
+1 yılBüyük bir şirkette CEO isen saçma değil ama asgari maaşa çalışan biri isen evet çok saçma..
Bunun için söylenmiş bir atasözümüz de var hatta: "Ayranı yok içmeye, tahteravanla gidiyor s. çmaya"20 Yorumla
+1 yılbana normal gelmiyor açıkcası biraz extra bir meblağ olduğunu düşünüyorum ama maddi durumunuzu en iyi siz bilirsiniz kimseye karışmak düşmez eğer almak isterseniz de :)
00 YorumlaMaddi durumun el veriyorsa o telefon işini görüyorsa alınır.
Mesela benim işim gereği yüksek model telefon kullanmam gerekiyor çünkü normal bir cihaz bu yoğunluk ve uygulamaları kaldırmıyor.10 Yorumla
+1 yılEvet hatta apt*llık. Büyük konuşmayayım ama ben zengin dahi olsam o kadar para vermem. İsraf yahu. Onun yerine 10 bine bir telefon alır, kalan parayı da ihtiyaç sahiplerine dağıtırım ¿
00 YorumlaNe kadar zengin olursam olayım yine de saçma gelir bana. O parayla daha iyi şeyler yapılabilinir. Alırsam dokunmaz sonuçta zenginmişim ama yine de huzursuzluk olur diye düşünüyorum
00 YorumlaO parayı bana vererek hayır işleyebilirsiniz. Durumum hiç iyi değil, sabah kahvaltısında ebu tempura yiyoruz
02 Yorumla- +1 yıl
allah versin çalış kazan
+1 yılGerçekten 10 tane alacak durumun var bu paraya. Ama hiç birinizin tahmin edemeyeceği bir telefon kullanıyorum yeni aldım bunu da. Gayet iyi.
00 Yorumla
+1 yılParası olana 40 bin 40 tl gibidir saçma değidir, parası olmayanın kredi çekip borç harç o telefona sahip olması ise saçma ve komik ve trajiktir
10 Yorumla
+1 yılYurtdışında akraban varsa ordan getirt. 1000 dolarlık telefona 2500 dolar verme.
01 Yorumla- +1 yıl
yurt dışından almak mantıklı değil, bir sürü prosedürü var
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılMaddi durumun elverişliyse ve sen verirken rahatsızlık duymuyorsan kimseyi ilgilendirmez bu konu
00 Yorumla Elini cebine attığında 100bin tl varsa (ki teknik olarak öyle bir cep üretilmedi) 40bini verirsin ya elmafona.
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 540 cevap paylaştı. bilgisayar neyse de telefon asiri derecede saçma. para kazancakmisn mesela is yapcak misin telefon ile.40 binligin yapacagini 10 15 binlite yapar
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılİsiniz sosyal cevreniz statunuz icin gereklilik durumuna göre degisir genel olarak ama bence gereksiz ve israf
00 Yorumla Telefon aldıktan 2 yıl sonra arıza çıkaracaksa saçma
011 Yorumla- +1 yıl
6.5 senedir iphone 7 kullanıyorum, hala da iş görüyor
- +1 yıl
yalan
- +1 yıl
yav neyi araştırayım telefon elimde
- +1 yıl
cahil moron hayatında iphone kullanmamışsın gelip burada boş yapıyorsun
+1 yılGereksiz 20 bine iyi bi telefon alinip is gorur.20 bine de 2 cumhuriyet 1'adet yarim altin alinabilir.
00 YorumlaKanka 40 binlik telefon marka sadece parasına bakma özelliklerine bak telefonun daha uyguna daha güzel telefonlar var
00 Yorumla
+1 yılOna vereceğim parayla yatırım yaparım kârı ile alırım
06 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Seneye hazırlık diyelimm (:
- +1 yıl
48.600 vericem ben de alıcam ne yapalım yapcak bir şey yok. telefon alınca 8-9 yıl kullanıyorum hakettim artık ödülü 😂
00 Yorumla
+1 yılO bahsettiğin telefon bir iPhone ise değil al hiç düşünme
02 Yorumla- +1 yıl
iphone olmayan bi telefona 10 binden fazla vermem
- +1 yıl
iPhone dediğimiz telefon Altın gibi değer kazanır ama asla değer kaybetmez
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılPara senin ihtiyaç senin.
Alınan ürüne verilen para kimseyi bağlamaz.00 Yorumla Zengin olmadıkça o parayı vermem gösteriş gibi geliyor bana nacizane fikrim
00 Yorumla
+1 yılSana kalmış bir şey bu. İphone 13 pro mu almayı düşünüyorsun?
00 YorumlaBen ne kadar zengin olursam olayım 10 bin den fazla bir telefona vermem
00 YorumlaPara yine gelir kazanılır uykuların kaçmasın ver parayı al telefonu
00 YorumlaEvet, 20000 vergi veriyorsun çünkü. Eğer iş yapmayacaksan verme.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılNet varlklarin 30 milyondan fazlaysa alinabilir. 30 milyondan az ise alinmaz
07 Yorumla- +1 yıl
ne varlığı bu yaşta
Cevap sahibi+1 yılO zaman 10 bin tl alti guzel telefonlar var onlardan birini tercih etmeni oneririm. Emin ol iphone dan daha iyiler. esimle oglum heves ettiler iphone aldilar ben 3 bine almistim xioami onlardan her konuda cok iyi. Simdi esim diyor ne kadar kotuymus iphone.
- +1 yıl
gidip 2023'te iphone 14 pro yerine iphone 7 alırsan tabii daha kötü gelir asgdaskjdh
Cevap sahibi+1 yılİphone 7 satiliyor mu?
- +1 yıl
evet
Cevap sahibi+1 yılBen aldigimda en yenisi onlardi iphone 11 . Oburu de xs. İphone zaten gelistirmiyor ki kendisini. Yazilim da ayni donanim da neredeyse ayni. Azcik kamerasini gelistirip iyeliyor ayni telefonu. O telefonlari yeni aldigimizda begenmemislerdi zaten. Androidler cok daha fonksiyonel
Cevap sahibi+1 yılBu arada kardesim de ňyazimla ugrastigi icin ve aplle a oyun vs yaptigi icin mevburen aliyor o dediklerinden lro max allah ne verdiyse. O da soyluyor ne kadar kotu diye.
+1 yılParanız yetiyorsa saçma değil bence. Sonuçta para sizin ve nereye harcamak istediğiniz de size kalmış.
00 YorumlaMaddi durumun iyiyse ver gitsin ben mi telefonuma 28 bin verdirttirdim ama sonuçta babamın parası ve olmasa vermezdi zaten ama yoksa bence kendini zora sokma
00 Yorumla
+1 yılAylık gelirinin ne kadar oldugunu söylersen tam olarak fikrimi aktarabilirim
02 Yorumla- +1 yıl
20k
- +1 yıl
O zaman alabilirsin bence
+1 yılZengin o 40 bini 60 bin yapar fakir gider telefon alir fark bu.
02 Yorumla- +1 yıl
boş yapma
- +1 yıl
Aynen sana anca bos gelir zaten :)
+1 yılKesinlikle gereksiz gibi ben yurt dışından aldım o ayrı yarı yarıya
00 YorumlaEğer paran varsa ver bitince sararsın aynı para geri girer cebine yatırım gibi düşün
00 YorumlaBende iPhone almayi düşünüyorum 14 plus oda 35k para da biriktirdim 6500 eksiğim var
00 Yorumla
+1 yılSorun telefonunun 40bin olması değil sorun senin fakir olman
00 Yorumla
+1 yılMaddi durumun ne evin araban var mı
02 Yorumla- +1 yıl
ne evi arabası bu yaşta
- +1 yıl
Bilmem senin yaşında benim vardı şu an kullandığım telefonda s22 paran varsa alabilirsin ben s22 var ama 3 ay olmadı alalı zfolt almayı düşünüyorum 100 bin falan 1tb hafıza olanı. Ödeme gücün varsan 40 da verirsin.. 100 de verirsin ama benim evim arabam var yokken en fazla 1 maaşım kadar telefona para verirdim. Şimdi en fazla 2 maaşım kadar
+1 yılBen verdim gerek yok verme
02 Yorumla- +1 yıl
nie
- +1 yıl
Gerek yok
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılSaçma insanlar öldü siz hala verin
04 Yorumla- +1 yıl
ben ne yapayım? akp yüzünden millet öldü benim yüzümden mi
- +1 yıl
Birgün o insanlar gibi evinden hiçbir şey almadan çıkarsan anlarsın 40 bin tllik telefon enkaz altında kalınca
- +1 yıl
boş konuşma a. k millet milyon dolarlık evlerde oturuyor milyon dolarlık arabalara biniyor, onlar laf et
- +1 yıl
Onlara da laf ediyorum küfretme insanlığını koru
Telefonu ne için kullanacaksın ona göre değişir
02 Yorumla- +1 yıl
tiktok'a girmek için
+1 yılhayır değil, paran varsa alırsın kime ne.
10 Yorumla
+1 yılSaçma tabiki verilmez
00 YorumlaDurumun orta ise saçma
00 Yorumla
+1 yıl40 sene kalsa almam 40 bin nedir ya
00 Yorumla
+1 yılsaçmalık ötesi
00 Yorumla
+1 yılBen gereksiz buluyorum ne gerek var
00 YorumlaTam bir saçmalık en fazla 25 Bin verilir
00 YorumlaHemde fazlasıyla
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSana getirisi 40 nin olmayacaksa sacmA tabiki
00 Yorumla Bana hep saçma gelmiştir
00 Yorumla
+1 yılVarsa imkanın kalite paha biçilmez.
00 Yorumla
+1 yılTelefonun 40 bin tl olmasına sebep olanlar utansın
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 800 cevap paylaştı.
+1 yılParası olup Verene neden verdin demem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO parayla yatırım yap. Kar yaparsın
02 Yorumla- +1 yıl
kadıköy'de rezidans mı alayım acaba 40 bine
Cevap sahibi+1 yılAl
Gizli Üye(36-45)+1 yılCep telefonunu çıkar demedikleri sürece sorun yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçma ayağını yorganına göre uzatacan
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 732 cevap paylaştı.
+1 yılAylık kazancından fazlaysa saçma
00 Yorumla - Devamını Gör (46)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne