iPhone eski modelleri önceden kimse de olmazdı. Geneli Samsung kullanırdı. iPhone çok pahalı olduklarından yakınırdılar. Şimdi iphone yeni modelleri ( 11 ve yukarısı ) çok pahalı buna rağmen herkesin elinde var. Ekonomi kötüleşti her şey çok daha pahalı oldu. Bir şeyler ucuzken bile herkeste olamıyorken neden bu kadar pahalıyken herkeste var sizce? Tanıdıklarımın en kötüsünde iphone 11 var en iyisi iphone 14 Pro max ve öyle zengin insanlarda değil durumu sıradan ya da normal insanlar. Cidden bu durum çok garibime gidiyor normalde tam tersi olması lazım değil mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBu aptallık.
Başını doğrultan iPhone alıyor hem de en son çıkanını.
iPhone 14 Pro Max 50.000 lira diyelim, benim bugün bir telefona 50.000 lira verebilmem için en azından aylık gelirimin 50.000 lira olması gerek ki o durumda bile tüm maaşı telefona gömmem.
12.000 lira maaşı olup bu telefonu alan tanıdığım var.03 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok haklısın. Benimde iPhone 13 var ama büyük bir birikim varken içinden alıpta aldım ve ihtiyacım da vardı. Şimdikiler iPhone 11 kullansa 14 pro max yükseltiyor. Aşırı saçmalık cidden. Çok garip buluyorum ucuzken bir şeyler alınır çünkü pahalı iken değil. Benim de bir kuzenim telinin bozuk olmasına rağmen tel almadı iPhone’dan başka kullanmam dedi iPhone 14 pro max aldı çalışmayarak büyük ihtimal kenardaki son parasıyla aldı ya da babasına aldırdı zorla. Diğer kuzenim ise karısına iPhone 11 pro aldı ikinci el yeter ki iPhone olsun da kendine de aldı daha iyisi mi bilmem de. Çok garip cidden.
- +1 yıl
Xiaomi kullanıcısıydım, canım iPhone çekti geçen yıl bu aylarda iPhone 7 aldım, tadını alıp sattım şu an Samsung Galaxy S8 Plus kullanıyorum, eski bir telefon 2017'de tanıtılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
Gerek yok yani, iPhone neden kullanıcıları bu kadar çekiyor anlamıyorum orası ayrı.
Soran+1 yılEvet aşırı seviliyor. Ben kesinlikle kamerasından dolayı tercih ediyorum. iPhone kamerasına bayılıyorum. Bu arada yeni iPhone modellerinde şarj adaptörü kulaklığı bile yok beni kızdıran bu olmuştu o kadar para veriyorsun yanında hiçbir şeyi yok oda ayrı saçmalık.
En İyi Cevaplar
+1 yılIphone diye o kadar para vermek saçma ben arkadaşıma samsung s22 aldırdım gayette memnun birde aldırdığım zaman ıphone 11 ile samsung s22 aynı fiyattaydı ki s22 ıphone 11 e göre çok ileri bir model. android yavaşlaması falan hepsi hikaye çok eskide kaldı. kamerasıda efsane iyi bu arada s22 nin
06 Yorumla- +1 yıl
Şarjı nasıl?
- +1 yıl
@Paradise852 kullanıma bağlı 1 günü rahat çıkartıyor. 1.5 günde gidebilir telefonla çok uğraşmıyorsan. sadece telefonu ilk kullanmaya başladığında ilk 5 - 6 gün telefon senin kullandığın uygulamalara göre batarya kullanımını düzenlemek için veri topluyor. ilk 5 - 6 gün şarjı çok çabuk bitiyor ve ısınıyor. Telefonu alırken görevli bundan bahsetmişti bize bu durumdan sakın korkmayın falan diye çünkü telefonu aldıktan sonra hatalı ürün diye geri getirenler olmuş ama aslında alakası yokmuş işte. bizde çok şaşırmıştık. Hakikaten görevlinin dediği oldu 5 - 6 gün sonra telefon bilgileri topladıktan sonra kendine geldi ve hiçbir şarj azalması ya da ısınma sorunu olmadı bir daha.
- +1 yıl
Çok duydum batarya sorununu da o yüzden sordum. Ben de kararsızım
- +1 yıl
@Paradise852 Hiç alakası yok inan bana kendi gözlerimle gördüğüm için çok rahat bu yorumu yapabiliyorum. Hatta şu an yine baktım hala ıphone 11 ve samsung s22 aynı fiyat. Bak şöyle söyliyeyim en basitinden iphone 11 2019 yılında çıktı. s22 ise 2022 de zaten sen sıfır ıphone 11 alacak olsan kafadan 4 yıl önceki eski teknolojiyi almış oluyorsun. Samsung s22 bırak ıphone 11 i , ıphone 12 veya 13 ile kıyaslanabilecek bir telefon. şuanda iphone 12 23.500 , iphone 13 28.000 TL.. İOS takıntın yoksa ciddi söylüyorum önce bir ıphone 11 i eline alıp incele sonra samsung s22 yi eline alıp bir incele dediğimi o zaman daha iyi anlayacaksın. Bana gelecek olursak ben 3 yıldır samsung m30s kullanıyorum :D gerçekten donma falan yok yani hepsi boş yorum.
- +1 yıl
Anladım. Teşekkür ederim ☺️
Soran+1 yıl@Paradise852 Eğer bütçen varsa bende kesinlikle iPhone 13 tavsiye ederim kamerasıda mükemmel şarjı da uzun süre gidiyor.
İnsanlar artık yemiyor içmiyor ya da borca girip en iyisini ya da adı duyulmus olanları alıyorlar oysaki işini göreni alman yeterli kimse sana bu yüzden ayrıcalık tanımaz sen kendini ayrıcalıklı yaparsın
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen aşırı saçma durumun çok iyiyse ya da büyük birikimin varsa tamam ama başka türlü almak saçmalık. Ucuzken almazdılar pahalı olunca alıyorlar. Ayrıcalığı mı kaldı zaten herkeste var.
+1 yılAlanlar çoğu kaçak alıyor kimse orjinal alamıyor ki 😅abim mesela türkiye de 58 bin tl olan telefonu 32 bine aldı kaydıyla her şeyiyle sonra ülkemiz neden pahalı diyorlar
09 Yorumla- +1 yıl
32 bin ucuz mu? Yani orijinal bile olmayan telefona 32 bin lira vermek akıl karı değil. Kaldı ki yaptığı iş mesaj atmak fotoğraf çekmek aynı şeyler. Boşuna o para
- +1 yıl
@GalaksiAdam sana göre telefon görevi sadece mesaj atmak, aramak veya mesajlaşmak ama alan kişi için çok şey demek işini telefondan yapıyor profesyonel fotoğraf çekmeyi seviyor oyun tutkunu
- +1 yıl
Profesyonel fotoğraf makinelerinin bir çoğu o fiyatın çok çok altında. Bizde işimizi telefondan yapıyoruz. Mühendisim ben. bir telefona 32 bin lira vermek mantıksız. Ülkenin pahalı olması sizin gibi insanların böyle yapması zaten.
- +1 yıl
@GalaksiAdam bu niçin geliyorsun keyif için valla ben keyfim için elimde ne varsa veririm 😊ne için çalışıyoeuz karın tokluğu için mi keyfime bakmıcaksam içimde bir şeyleri bırakacaksam neden insan çalışır ki
- +1 yıl
İlk önce siz perişan olursunuz o zaman hanımefendi. Çünkü keyfine düşkün insan ilk zorlukta yerle bir olur. Zaman keyif sürme zamanı değil kusura bakmayın. Herkes kendi keyfini düşündüğü için zaten böyle oldu ya.
- +1 yıl
@GalaksiAdam napim parayı biriktirip mezara mı götürim valla ben hiç geleceğe yatıeım yapmam varsa çok yerim yoksa da kendimi kısıtlarım yarın var mıyım yok muyum Allah bilir.
- +1 yıl
Mezara götür diyen yok ki. Yarın öbür gün zor zamanların olur ne yapacaksın? Beş parasız sokaklarda mı kalacaksın? Çoluğun çocuğun olacak ne yapacaksın o zaman? Geleceğe yatırım yapmam diyorsun bunu deme sebebinde hiç yaşlanmayacağını düşünmen. 23 yaşında olabilirsin ama yarın 33 43 53 olacaksın. Gencliğine güvenme
- +1 yıl
@GalaksiAdam ben uzun ömürlük şeylere para veririm ama kıyafete ayakkabıya giyime öyle para vermem 😊evet 30 yaşıma kadar yiyecem içicem gezecem tozacam içimde hiç bir şey bırakmıcsm 30 dan sonra artık herşeyi yaptım diyim köşeye parayı atarım. En güzel yaşlarımda geleceği düşünüp kendimi kısıtlamamın bir anlamı yok 53 yaşında cebimde tonla para olduktan sonra o parayı hsrcıyacak enerjim olmadıktan sonra ben napim parayı ye iç gez sonra toplarsın
- +1 yıl
@GalaksiAdam Telefon orijinal, sadece Türkiye'nin uyguladığı ve birçok ülkede uygulanmayan "telefonu Türkiye' den alacaksın kuralından" dolayı uydu üzerinden, IMEI bloke edilerek kullanımı zorlaştırılıyor. Ürün Irak, Gürcistan vb. ülkede gelen orijinal ürün. Oradaki halk bunu orijinal olarak kullanıyor. Telefonun pahalı olmasının sebebi tamamen vergi. İPhone, Samsung Türkiye' deki insanlara düşmanlık olsun diye bu fiyatları istemiyor, bu fiyatları hükumet istiyor. Daha alt segment telefon markaları - modelleri de diğer ülkelere göre pahalı satılıyor. Bu bir tercih. Üretmek yerine üretenle kullanıcı arasına örneği olmayan vergiler koymak tamamen tercih meselesi.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
35Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 17,5b cevap paylaştı.
u +1 yılAlanların ekonomisi iyi durumdadır. ya da sırf almak için kendilerini zorluyorlardır. dikkat çekme çabası işte.
00 Yorumla Gösteriş üzere olabilir, ben genelde telefonda kaliteye ve uzun ömre dikkat ederim, ilk çıktığı zamanlar i phone 6s plus almıştım ve 2 sene öncesine kadar kullandım, 2015 senesiydi sanırım 6 sene eder. bu 2 senedir de xiaomi red mi note 9 pro kullanıyorum. umarım eski telefonum kadar dayanıklı olur.
Benim baktığım şey telefonun bana kullandığım süre boyunca yaptığı maliyet önemli,
Yani o gün mesela o telefon 5 binde idi bu gün 50 binde
50 bine telefon alırsam 6 yılda bana yıllık 8.400 tlye mal olur bu da aylık 700 tl gibi bir miktara gelir. şu an için 700 tl aylık masraf benim için fazla
Eğer 10 yıl kullanırsam yıllık 5 bin aylık 420 tlye gelir,
Benim psikolojik sınırım aylık 150-200 tl arasıdır :D ortalama kullanım sürem ise 5-6 sene diyebilirim10 Yorumlaİnceldiği yerden kopsun diyor artık milet eve alışveriş yapıyosun 1000 Tl den aşağı çıkamıyosun halı masa sandalye ev için bişeyler alayım diyosun 20bin den aşağı çıkamıyosun insanlar da artık bizde bazı şeylerin en iyisini hak etmiyomuyuz düşüncesiyle inceldiği yerden kopsun diyip alıyo yoksa gösterişi cebinde taşıdığın bi aletle yapamazsın
23 Yorumla
Soran+1 yılİşte Buda akılsızlık paran varsa tabi alırsın seni zora sokmayacaktır. Ama ben gidip taksitle alacaksam ya da boğazımdan kısacaksam ne anladım bu işten? Keyfi şeyleri de yapmak isterim ama önce asıl ihtiyaçlar gelmeli.
Soran+1 yılBenim var zaten annem hediye almıştı. Şükür biz kendimizi gram zarara sokmadan aldık.
Güzel bir soru öncelikle şunu söyleyeyim İsviçre’de 1 aylık maaş ile son çıkan iPhone modelinden 4 tane alabilirsin Türkiyede ekonomi çok kötü bunu biliyorum ama tüketim çılgınlığı en üst safhada adamın açlıktan ağzı kokuyor ama kredi çekip borç harç edip o telefonu bir şekilde alıyor Buda Türk insanının gösterişe olan düşkünlüğünü gösteriyor maalesef Türk toplumu tüketmeye odaklanmış üretimden uzak cahilleşen bir toplum geneli için söylemiyorum tabi bunu
18 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın çok. Açlıktan ağzı kokan adamın bile iPhone var hiç şaşmaz bu durum. Çok örneklerini görüyorum en en kötü ihtimal ikinci el alıyorlar aynı fiyata 0 başka tel almak varken iPhone olsun da 2. Elde olur kafasındalar.
- +1 yıl
Türkiyede doğup büyüdüm Türk değilim İsviçre’de yaşıyorum bazıları çıkıp Avrupa bizi kıskanıyor diyor ya götümle gülüyorum resmen en kötü Avrupa ülkesi Türkiye’den her alanda 20 yıl ileride hiç şüphen olmasın hele Avrupa’da yaşayıp Türkiye’nin ekonomisi mükemmel halk nankör diyenler yok mu 😀 ne kadar sövsen az
Soran+1 yılAynen katılıyorum bende öyle düşünüyorum. Avrupa bizim neyimizi kıskansın. Her konuda geri kalmış bir millet.
Soran+1 yılAynen değilim parti tutmuyorum ☺️
Soran+1 yılEvet öyle hiçbirinin iyi olduğunu düşünmüyorum.
+1 yıleziklikten başka bir şey değil. Akşama kadar sosyal medyada gezinip 10 like alacak fotoğraflar çekmek için 50bin lira bir telefona vermek hiç akıllıca değil. Bir statü simgesi olarak görülmesinden dolayı insanlar rağbet gösteriyor. Çünkü o statüye başka türlü erişme imkanları yok.
20 YorumlaŞu ana kadar kendime ait hiç iPhone um olmadı. Ama özelliklerini çoğu kullanandan iyi bilirim. En çok sevdiğim şeylerden birisi instaya video falan atarken kalite düşmüyor ya bayılıyorum ya daha neler var neler kullananların bırakamaması normal Ama dediğiniz gibi bu ekonomide nasıl alıyorlar bende çözebilmiş değilim.
10 Yorumla
+1 yılvallahi ben sasiyorum ekonomi kotu falan garipler yandi bu hikayede
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle ekonominin kötü olduğunu bende düşünüyorum ama çoğu kişiye değil heralde baksana yoksa çok zengin olmadan ya da büyük birikim olmadan Nasıl alınsın?
- +1 yıl
zengin olan cok zengin orta halliler fakir fakirler yoksul oldu yani zenginler icin bisi degismedi varlikli olanlara ama olan alt tabakaya oldu alt sinifi kotu rtkiledi alan tipis tipis aliyor kuzu kuzu toplumsal ayrisma oldu kapitalizm emperyalizm oldukca daha cook olur bunlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılVallahi benim elimde Iphone yok, nasıl herkesin elinde Iphone okuyor? Dünyada Çin malı telefonlarının Çin'den başka bu kadar fazla kullanıldığı ülke bir elin parmaklarını geçmez. Türkiye' de kullanılıyor ama. Xiaomi, Huawei, Real Me, Vivo filan. Hayatında hiç mi duymadın?
09 Yorumla
Soran+1 yılSenin maddi durumun yok demek ya da tercih etmiyorsun ya da kendini borca sokmak istemiyorsun. Millet kendini borca sokarak alıyorum. Duydum da bunla ne alaka şimdi?
Cevap sahibi+1 yılBen 60 kişilik toplulukla birlikte zaman geciriyorum bir kişi de bile Iphone Pro 14 Max, Iphone Pro 14, Iphone 13 yok. Sen nerede gördün 50 bin TL - 55 bin TL' lik telefon alındığını? Biraz abartmıyor musun? IPhone 7 olabilir, belki 1 kişi de Iphone 11 vardır. Ama insanların geneli Xiaomi, Samsung, Real Me, Huawei, Vivo ve daha adını söylemediğim markalara dönmüş durumda. Türkiye' de sahte Iphone bile var. Sirkeci Doğubank taraflarında satılıyor. Görüntü Iphone ama yetenekleri Iphone gibi değil. Bu da insanların telefona ulaşamayıp o telefon kendilerinde varmış gibi gösterdiğine örnektir.
Soran+1 yılDemek ki çevren durumu baya kötü olan kişilerden oluşuyor. Bende zengin bir çevrede değilim ama tanıdıklarımda özellikle gençlerde hep iPhone var. Herkeste ben gibi düşünmüş zaten abartılan bir şey yok eksiği var fazlası yok. Sen nerede yaşıyorsun ki görmedin? Her tanıdığımda bildiğin orijinal iphone var. En az 11 hepsi 14 pro max alan tanıdıklarımda var. Ve durumu çok iyi olmayan insanlar. İnsan şaşırıyor birikimde yok durumda aşırı iyi değil nasıl alıyorlar diye. Borca giriyorlar büyük ihtimal. iPhone 7 falan ooooo onlar çok eskide kaldı. Soruma dikkat ettiysen her şey ucuzken ıphone az kişide vardı şimdi çok pahalıyken herkeste var demişim. Elimi sallasam iphone alana çarpıyorum. En kötü ihtimal ikinci el iphone 11 pro alanı bile gördüm iphone olsun da nasıl olursa olsun diye. Ama hepsi 0 daha yüksek modelleri alıyor genelde.
Soran+1 yılBenim mesela bir kuzenim var teli iPhone 8di galiba iPhone 14 pro max aldı 30 yaşında çalışmayan bir Kadın bu kişi ya son birikim parasıyla aldı ya da babası aldı bilmiyorum. Diğer kuzenim kendine de karısına da iPhone 11pro aldı. 3 arkadaşım 14 pro Max yine aldı. Diğerleri 11 aldı. Ama kimsede eskisi modeli daha yok. Sonra sosyal medya kullanan biriyim herkesin elinde var görüyorum.
Cevap sahibi+1 yılİstanbulluyum, İstanbul'da bir üniversite aktif olarak gidip geliyorum, çevrem bunlardan oluşuyor. Türkiye ortalamasına göre fakir insanlardan oluşan bir çevreye sahip olduğumu düşünmüyorum. Türkiye' de Iphone Samsung sahipliği oranı %12' i. Nereden çıkarttın Iphone'nin 2 yıl içinde çıkardığı modelleri insanların genelinin kullandığını. Iphone cirosu içinde Türkiye'nin payı %1 bile değil. Türk Amerika gerginliğinde Ak Parti genel başkanı Iphone kullanmayın deyince Iphone bu durumu takmadı bile, taksa bir açıklama yapar, aman yapmayın abi etmeyin abi derdi.
Cevap sahibi+1 yılBen dedesi bile İstanbul'da doğan biriyim. Anne, abim, kardeşim, abimin eşi dahil kimsede Iphone yok. Benim geniş ailem 10 kişilik bir grubu olusturuyordur herhalde. IPhone oranı %0. İPhone olan geniş ailem dışında vardır evet ama 8 sene veya 3 sene önce çıkan modeller. Yani 12, 13, 14 değil. Teknosa, MediaMarkt' a gidersen Iphone mı yoksa diğer markalar mı daha fazla satılıyor diye sor. Doğru cevabı verirler.
Soran+1 yılBen gördüğümü bilirim buradaki tüm insanlarda benim gibi düşünüyor tek karşı çıkan sen olmuşsun. Senin çevrenin ya durumu iyi değil ya diğer seçenek tercihleri değil. O kadar parayı gereksiz görüyorlar belkide. Ama benim kendi çevremde sosyal medya da dışarıda gördüğüm bu değil. Senin gibi çok büyük bir şehirde yaşamamama rağmen böyle yani. İnsanlarda görüyor onlarda hep yazmış. Şuradan işte çalışan bile yememiş içmemiş ağzı açlıktan korkarken gitmiş iPhone 13 almış yazmışlar işte. Böyle insan çok var herkes derken de tabikide bütün insanlar değil ama çoğundan bahsediyoruz. Gençlerde özellikle iPhone takıntısı var birazda 30lu yaşlardaki insanlarda. Herkes almasa eskisi gibi ayrıcalığı kalırdı. Şimdi ayrıcalığı yok. Doğumgününde ya da şuradan bir günde alınan öylesine bir şey haline geldi. Bak daha geçen gün arkadaşıma eşi almış iPhone 11 kullanıyordu ben telimden memnunum diyordu kocası iPhone 14 almış her doğumgününde ya da yıldönümünde ıphonenun kulaklığını telefonunu akıllı saatini vb şeyleri hep alır. Adam da iPhonedan düşük bir şey alma huyu yok resmen 😂 ve adam polis. Polis maaşıyla bunları alıyor. Yeni de çocukları oldu sonuçta çocukta masraflı ama hala devam. Başka böyle birçok örnek var.
Cevap sahibi+1 yılİnsanların ağzı torba değil ki büzesin. Başkasının malı hakkında abarta abarta konuşmayı severler. Herkeste Iphone var cümlesi 10 sene önce de olan bir cümle idi, yani yeni bir söylem değil. Eskiden daha fazla vardı çünkü asgari ücret 400 - 550 Dolar arasında idi Türkiye' de ve telefonlara 12 ay kredi kartı taksiti ve Turkcell gibi GSM operatörleri çeşitli yollarla faturaya vs. 24 ay taksitle telefon sanıyorlardı. Şimdi bunlara sınırlama geldi. Senin gördüm dediğin telefonlar kaçak gelenlerdir. Onlarda orijinal ama IMEI kırdırmak için para ödüyorsun. Her modelde de olmuyor. Ben bunu Eminönü Sirkeci ve Fatih Tahtakale' de çok araştırdım. Zaten IMEi kırma işlerinin merkezi bu saydığım yerler.
Soran+1 yılİnsanlar doğru diyor aynı şeyleri bende görüyorum birebir. Bu yüzden de inanıyorum ama sen görmediğin için inanmıyorsun sana da garip geliyor. Senin görmemene de ben aşırı şaşırdım. Önceden böyle değildi ki iPhone herkeste olamazdı. Hatta hep görürdüm iPhone isteyenleri ama anlamazdılar oysa ki fiyatı şimdiye göre aşırı ucuzdu. Ayrıca senin dediğin taraf mantık yönünden biraz olan taraf. Yani ucuz olan bir şeyi insanlar daha çok alır dimi? Çünkü ucuz ama pahalıyı gidipte almazsın hele bu ekonomide kimsenin durumu buna kolayına el vermez. İşte bende buna şaşırıyorum. Kimse param yok demesin herkesin kolayca alabildiğini gördüm. Sosyal medyadaki insanları bilmem ama çevremdekiler Türkiye’den benim aldığım yerler gibi yerlerden alıyor. Ben iPhone 13 kullanıyorum önceki telefonumda iPhone 6 plus’tı. Teknosadan aldım telefonumu. Kardeşiminse iPhone 13 pro Çevremdekiler bildiğin asıl yerlerinden alıyor. Benim 6 plus telim yurtdışından gelmişti orijinaldi ama pasaport üzerine burada yıllar önce kaydettirmiştik orası ayrı mevzu yurtdışında da daha ucuz tabi. Ama bunlar bildiğin bu ekonomi durumunda böyle kolayca alabiliyorlar. Gördüm yani biliyorum. Ve ilk defa çevresinde iPhone kullanan insanlar olmayan birine denk geldim. Bu durum beni çok şaşırttı açıkçası. Ayrıca gençler ve 30lu yaşlardaki insanlarda genelde oluyor bu iPhone aşkı. iPhone olsun da bir şeylerden de kısarız kafasındalar. Tel zaten iyiyken yani 11ken 13 14 yapıyorlar. Benim kuzenim 30 yaşında iPhone’dan başkasını asla kullanmam diyen biri çalışmayan haliyle 14 pro Max alabildi. Yurtdışından aldığını varsaysakta yine aşırı para. Ve hepsinin elinde yine pahalı tel olduğu gerçeğini değiştirmez.
Gizli Üye(18-24)+1 yılAma ığhone de daha güzel Samsung bi boka yaramıyor 2 sene en fazla ömrü diğer android telefonlar da öyle kasıyor donuyor virüs yiyor bende ıphon 7 var çok memnunum kasma donma yapmıyor Samsung gibi. Sağlam da. Güvenli de. Yani bunu sorgulayacagımıza başka ülkelerde çok sıradan olan seyler neden bizim ülkemizde bu kaaidar aşırı lüks onu sorgulamamız gerek
00 YorumlaCahil bir toplumda gıdaya para yoktur ama çoğu kişinin elinde son model telefon altında da arabası eksik olmuyor.
10 Yorumla
+1 yılKredi çekip alıyor çoğu çünkü bakıyorum adam ya da kadın asgari ücret alıyor ama cebinde 30-40 binlik iphone var yani insanları anlamak zor...
10 Yorumla
+1 yılFakiriz diyenden kork herkes öyle bende 11 kullanıyorum da ben alalı 2 sene oldu ilk çıktığı gibi almıştım 14 istiyorum ama çok pahalı alınmıyor birde değmez artık bozuyor kendini
01 Yorumla
Soran+1 yıl11 birkaç yol önce uygun fiyattaydı yine. Ucuzken almazlar pahalıyken kölesi olurlar.
+1 yılGerçekten akıl alır gibi değil...
Fakat herkesin iphonesi var...
Ben ABD ürünlerini sevmiyorum sanki onlara yapışık gibiyiz. Maalesef bende iphone kullanıyorum bu yüzden kendımden de nefret edebilirim.00 Yorumla
+1 yılÇünkü insanlar akılsız. Akıllı olsalardı bu ülkede bu halde olmazdı zaten.
10 YorumlaParam yok diyene de inanmayacaksın.😅
Bazılarının gerçekten olmuyor gerçi, belli de oluyor zaten.10 Yorumla
+1 yılAlım gücüne bağlı bu , ıphone 11 kullanıyorum, telefonu çok hor kullanıyorum çevremde bu telefon böyle kullanılır mı diyenler oluyor bence fazla abartmamak lazım
00 Yorumla
+1 yılİnkanım olduğu halde samsung kullanırım en az kullandığım telefonu 4 sene kullandım 4 ay önce aldım a73 10000 lira buda 4 5 sene gider. Gereksiz masraf sadece ya da gösteriş için alıyorlar
00 Yorumlaİnsanlar almasam zamlanacak mantığıyla artık daha çok para harcıyor ki haksız da sayılmazlar. Bugün 25e almazlarsa yarın 30 olacak
020 Yorumla
Soran+1 yılAma iPhone öyle düşünülecek bir şey değil o bir ihtiyaç değil. Telefon ihtiyaçtır iPhone değil. Kendilerini zorlayıp 50binlik tel neredeyse alıyorlar. Önceden kolayına kimsede iPhone olmazdı şimdi aşırı pahalı herkeste var. Sanki bir mecburiyet. Ben buna şaşırıyorum işte.
Soran+1 yılEvet oda var olmaz mı? Herkes teli ilk aldığında fotosunu atıyor. O zaman bana hayırlı olsun diye 🤣🤣🤣😂 hadi bunu attın bir şey demiyorum tam olarak modelinide yazmazsın. Benim kuzenim mesela bunlara en iyi örnek. 14 pro max aldı birkaç videoda yazdı söyledi modelini. Üstüne aynadan teliyle foto çekildi göbeği çatlayanlara gelsin dedi ben utandım onun yerine. Benim de telimi annem aldı birikimimizden hediye olarak. Bende paylaştım ama model yazmadım aldığım en güzel hediye dedim daha da telle alakalı tek bir şey demedim. İnsanlar çok komik cidden 🤣🤣
Soran+1 yılYok çok mantıklıymdır 🤣 ama sen öyle düşünme şöyle düşün çok açıksözlü bir kız kendi de paylaşmış dedi diye 😂 ben paylaşım yapmayı severim ama birkaç yıldır paylaşım yapmıyorum hayattan kopuktum yeni başladım paylaşım yapmaya. Paylaşırım yaparım ama kendimi hiçbir zaman komik duruma düşürmem şükür 😀
- +1 yıl
Mesajımda belirtmedim ama o konuda hakkını verdim. En azından açık sözlüsün :) Hem daha kötüsü de olabilirdi. Bunları söyledikten sonra telefonum iphone 14 pro max de diyebilirdin yani :D
Yanlış anlama bu arada paylaşım yapmana falan laf etmiyorum. Ben sadece güzel bir şey yaşarken dur telefonu çıkarıp demeyi sevmiyorum, bana garip geliyor. :) Yoksa ben de sosyal medyadan uzak değilim. Gündemi takip etmek için Twitter, reels izlemek için falan Instagram kullanıyorum.
Soran+1 yılEvet bak oda olabilirdi daha 13teyim yıllarcada bununla dururum hediye gelmediği sürece.😄
Evet senin dediğinde mantıklı bir bakış açısı öyle olması güzel aslında ama bende tam tersine fotoğraf çekmeyi o anı ölümsüzleştirmeyi çok seviyorum. Baya fotoğraf çekerim yani bu arada kaç yaşındasın?
Soran+1 yılHayal kırıklığına uğrama herkes aynı değil ne yapalım ☺️ bizi birbirimizden ayıran şey farklılıklarımız.
26 olcam aylar sonra.- +1 yıl
Haklısın o konuda. Şimdiden doğum günün kutlu olsun diyeyim o zaman. :) Muhtemelen görüşmeyeceğiz.
Bir de lütfen yanlış anlama, bir şey sormak istiyorum. Anladığım kadarıyla sen de boşanmış bir annenin çocuğusun. Yanılıyor da olabilirim. Bi telefona 30 bin tl vermenin annen için zor olabileceğini düşünmedin mi? Bilmiyorum, ben hayatta böyle bir şey istemem
Soran+1 yılÇok şaşırdım böyle bir şeyi düşünmene. Boşanmış bir ailenin çocuğu olabileceğimi sana düşündüren şey neydi merak ettim? Hayır annem babam birlikteler. 23 bin tl annem verdi. Ayrıca şöyle diyeyim bir evin tek kızıyım annem benim mutlu olacağım bir şeyi bana hep alır. Babam da kardeşime aldı zaten. Maddi durumu zorda olan birinden bir şey istemem huyum değildir. Zaten benim ailemde öyle akılsız insanlar değil şükür. Bazı insanlar vardır kendisi zorda olsa bile çocuğuna yine gider en iyi şeyleri alır daha faydalı iyi bir yere o parayı vermek varken bunu yaparlar. Benim ailem ise düşüncelidir. Geleceğimizi düşünürler kendilerini zora sokacak şeyi yapmazlar. Bir şeyi gerekli olmadıkça almazlar. Mesela bir telefona ihtiyacım gerçekten olmasa almazdılar sevdiğim bir telde olduğu için o alındı.
Soran+1 yılDediğine de bir örnek vereyim. Benim bir kız arkadaşım vardı. Kuaförde kaynak taktırması gerekti saçına ama parası yok baya da para yani annesi sırf o üzülmesin diye kartını mı bileziğini mi ne bozdurdu da verdi. İşte bu akılsızlıktır düşüncesizliktir. Kızın yaptığı da annesinin yaptığı da. Hatta ben kıza kızmıştım anormal gelmişti bana yaptığı oda kuaförde bir ihtiyaç bozduracak tabikide demişti. Oysa ki kuaför de kaynak ihtiyaç değil. Ve benim annemde bana o kadar düşkün ama asla benim sıradan bir isteğim için değerli bir eşyasını satmaz. Parası yoksa yoktur. İleriyi düşünür mantıklı düşünür yani. Ayrıca çok önyargılı düşünmüşsün yorumunda. Direkt düşünmedin mi etmedin mi ve ben hayatta böyle bir şey istemem diyorsun. Öncelikle insan bir sorar ailen beraber mi diye bir şeyleri bir anlarsın sonra soracağın varsa sorarsın. Direkt sanki sorduğun soru doğruymuş gibi sorman çok abes oldu. Birde karakterimi bilir gibi ben hayatta yapmazdım ama sen yapmışsın demeye getirmen pes doğrusu. Şurda adam akıllı biriyle iki sohbet yapıcam galiba dedim ama yanıldım.
- +1 yıl
Öncelikle özür diliyorum. Hakkında ani, tanımadan yorumlar yaptım. Karışmasın diye tek tek gitmek istiyorum.
Başka bi mesajında da anneni vurguladığın için aranızda özel bi bağ olduğunu düşündüm. Bunun sebebi de genelde ailenin boşanmış olmasıydı. Kendimden yola çıkarak yaptığım gereksiz bi çıkarımdı. Hatta ufak bi tahmin oyunu diyebiliriz.
Düşünmedin mi dediğim için de mesajı düzenleyemediğim için diğer mesajda düzeltip özür de dilemiştim aslında
Ben hayatta istemezdim deme sebebim de normalde de birinden bir şey isteyen biri değilim. Niyetim kendimden bahsetmekti, seni yargılamak değildi
Tekrardan özür diliyorum. Cümlelerimin seni bu kadar kıracağını düşünemedim. Umarım özrümü kabul edersin. Sen de kabul edersen bu kısmı unutup konuşmaya devam edebiliriz, istemezsen de anlarım. İyi günler :)
Soran+1 yılYok ben kırılmadım kızdım sadece. Kurulmam için çok sevdiğim biri olman gerek. Tabi birde annem aldı dediğim içinde öyle düşünmüşsündür. Çünkü hep babanın alması lafına toplum alışkın. Ama bizde öyle olmadı.
- +1 yıl
İyi tarafından bakarsak kızdığına göre konuşmayı buradan toparlaması daha kolay olur. :) Baba'nın almasına alışkın olmaktan ziyade "Annem aldı" diye özellikle vurgulaman öyle bi çıkarım yapmama neden oldu ki yapmamam gerektiği çok iyi anladım :)
Önceki mesajımda önceliğim o olmadığı yazmadım ama kaynak yaptıran arkadaşın da bi garipmiş. Umarım biraz da olsa aklı başına gelmiştir ya da gelir.
Soran+1 yılAnnem hediye aldı diye söyledim. Yoo hala aynı yıllar önce yaptırmıştı bunu. Kendisi şımarıktır kendi en ufak bir şeyini bile ihtiyaç olması gereken bir şey gibi görür başkasını düşünmez.
Soran+1 yılAmin ama kimse şikayetçi değil. Görüşürüz.
+1 yılGerçekten bende şaşıyorum her disari ciktigimda en az bir kiside var
11 Yorumla
Soran+1 yılUcuzken almazlar pahalıyken herkeste var durumu şuradan dediğimizde bile
birikim yapmıştır, aylık kazancı dolar euro üzerinden olanlar var, yurtdışından almıştır
01 Yorumla
Soran+1 yılGeneli normal maaşıyla alıyor yurtdışından da alan var ama yine pahalı atıyorum 50bin talik tel maksimum 30bin olsa 30bin az mı yine aşırı para.
+1 yılBen çalışmıyorum ama elimde İPhone var enteresan ve keyifli kıskıskıs
01 Yorumla
Soran+1 yılSana biri aldı demek. Hangi model?
+1 yılMillet kafayı yemiş. 800 TL ye kılıfını bile alan var.
02 Yorumla
Soran+1 yılAsla telefon kabına o parayı vermem 120 tlye aldığım işimi görüyor.
- +1 yıl
50 TL ye aldım bende
Gizli Üye(18-24)+1 yılGüzel bir telefon almak istiyorum. Samsung da istediğim telefon 22 bin civarı. Samsung'a o kadar vermişken 3-5 daha ekler iPhone alırım diye düşünüyorum
01 Yorumla
Soran+1 yıl40 yılda bir alanlara yine öyle laf yokta sürekli değiştiren var maddi durumu olmadığı halde.
+1 yılYanımda calısan adam tütün içiyor ama telefonu 13
03 Yorumla
Soran+1 yılAşırı komik işte tütün içen birinin iPhone 13 nasıl olabilir ama şaşırmıyorum artık alıştırdılar
- +1 yıl
İşte ne diyim ben maaşı fazla geliyordur
Soran+1 yılAslında gelmiyor ya kafasızlık kendilerini zora sokacaklar illa
Valla bende anlamadım şirkette stajyer de bile İPhone 12 var.
01 Yorumla
Soran+1 yılŞaşırmam hiç durumu en sıradan dediğimizde bile 11 den aşağısı olmaz
+1 yılSırf hava atmak için alıyorlar. İsterse parası olmasın. Cidden paran yoksa alma
02 Yorumla
Soran+1 yılBenim 13 var kendimi zora sokacak olsam asla almam zaten insanlar bunu yapıyor.
- +1 yıl
Yok parası olan alsın ama paran yoksa asgari ücret ile geciniyorsan almana gerek yok. Lüks artık zaten
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılBen alabiliyorum ama almıyorum sevmiyorum gereksiz geliyor bana
06 Yorumla
Soran+1 yılMaddi durumun nedir bilemem tercih etmiyorsun da. Ama durumu aşırı iyi değilken insanların en pahalı teli almasına anlam veremiyorum. Bir şeyi ucuzken almayanlar pahalıyken alıyor tvden laptoptan pahalı şeyi alıyorlar.
- +1 yıl
Iphone u alan hiç kimsenin özelliği ya da fiyatı için aldığını düşünmüyorum maksat sadece hava atmak maddi durumu iyiymiş havası vermek
Soran+1 yılEvet aşırı büyük özellikler yok 13 kullanıyorum aman aman büyük özellikleri var diyemem benim tercihim kamerasından dolayı. Telde önem verdiğim kameradır. Etrafımda öyle komik örnekler var ki iPhone alan hepsının durumu normal ama aşırı zenginmişler gibi havaları.
- +1 yıl
İşte bende belki onlardan haz etmediğimden almıyorum hem alışık değilim ios a androidde daha rahat ediyorum
Soran+1 yılÇoğu insan da iOS kullanabiliyorum android kullanamıyorum diyor. Havalara bak. İlk iPhone almamın üstünden 6 yıl geçti tam öncesinde hep android kullanıyordum. Android çok kolay geliyordu iPhone zor geliyordu ama iPhone zor gelmesi normal diğer tellere benzemiyor biryerlere girişi çıkışı bile daha değişik. iPhone başladığımda da zorlanmıştım kısa sürede alıştım ama. şu an hala eski telimde var gayet ikisinde kullanıyorum. Ama ikisi birbirinden değişik olduğu için artık androide baksam garibime gidiyor buna alıştım çünkü onu nadir zamanda kullanıyorum. Ama android hiç kullanmamış birinin iPhone alma bahanesi olarak Samsung kullanamıyorum demesi çok komik.
- +1 yıl
Sonuç olarak isteyen herkes ıphone kullanabiliyor ve kullansınlar da inşallah ıphone kullanmanın hava atmak olmadığı ucuz bir telefon olduğu günleri de görürüz
+1 yılEkonomi demek iyiymiş varki ne alıyorlar yoksa alabilirlermi
00 Yorumla
+1 yılInsanlar telefon araba gibi gereksiz seyler icin herzaman para bulurlar.
00 Yorumla
+1 yılÜç kuruş para giriyor ceplerine, onu da telefona yatırıyorlar. İPhone çılgınlığı gitgide yayılıyor. Anlam veremiyorum.
10 Yorumla
+1 yılBugun istesem bende 2 tane alirim amma 4 yil birikimimi copy atmis olurum
00 Yorumla
+1 yılşimdi hiç kimse itiraz etmesin herkes taksitle alıyor bu dönemde kimsenin peşin verecek durumu yok kendilerini zengin göstermeye çalışaıyor ama bu dönemde bende taksitle alabilirim tabiki
06 Yorumla
Soran+1 yılHep borca giriyorlar ya da yurt dışı ama sonuçta yurtdışında da pahalı çok. Banada 13 annem hediye aldı ama bizim büyük birikimimiz vardı. Normal şartlarda borca girip almam bu aptallık.
- +1 yıl
aynen yani doğru söylüyosun
- +1 yıl
bende yurt dışında olduğumdan yani türk olmadığımdan bilirim
- +1 yıl
nerdesin yurt dışında
- +1 yıl
@manifest_icon italyanım ben ama türkiyede olduğum için ilayda ismini kullanıyorum
- +1 yıl
@ahbeilayda1 aa okey ben zannetim yurt dışındasın şu an
Babam hala eski bozuk Samsung u kullanıyor.. bunun parayla alkası yok.. benim durumum gayet sıradan ve 📱 iphoneim var
17 Yorumla
Soran+1 yılHangi model?
Soran+1 yılSon modellerden değil seninkisi ama önceden alınması normal zaten. Bunun nasıl parayla alakası yok? iPhone demek direkt para demektir. Babanın belki alacak gücü vardır ama tercihi değildir almaz birde yaşlı başlı adam gençler de ya da 30lu yaşlardaki insanlarda iphone aşkı oluyor. Paran olmadan da asla sahip olabileceğin bir şey değil. Ve sorun şu ki şaşırdığım şey ucuzken kimsenin alamayıp ekonominin aşırı kötü olup aşırı pahalıyken iphone alınması.
Soran+1 yılSenin takıntın yok ama bu alanların takıntısı var. Aşırı saçmalık cidden. Çok garip buluyorum ucuzken bir şeyler alınır çünkü pahalı iken değil. Benim de bir kuzenim telinin bozuk olmasına rağmen tel almadı iPhone’dan başka kullanmam dedi iPhone 14 pro max aldı çalışmayarak büyük ihtimal kenardaki son parasıyla aldı ya da babasına aldırdı zorla. Diğer kuzenim ise karısına iPhone 11 pro aldı ikinci el yeter ki iPhone olsun da kendine de aldı daha iyisi mi bilmem de. Çok garip cidden.
Gizli Üye(30-35)+1 yılaslında haklısın. bende 12 var ama 3 ay çalıştığım parayla aldım
00 Yorumla
+1 yılBizim kadar gormemis bi ulke daha olamaz
20 YorumlaKazanıyorum ve harcıyorum ayrıca gerçekten kaliteli olduğunu düşünüyorum 2 senede bir almama gerek kalmıyor en az 4 5 sene götürüyor
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü herkeste bir son model hevesi var.
10 Yorumla bankalar iphone kredisi veriyo
10 Yorumla
+1 yılİnsanlar yarışa girdi artık
10 Yorumla
+1 yılHepsi borçla alıyor aptallık
10 YorumlaBen kıbrıstan aldım 20 bıne benım ıcın bı sanstı ge degerlendırdım
00 YorumlaBorçlanıp alıyorlar. Gösteriş peşinde herkes
05 Yorumla
Soran+1 yılBorçlanıp almak aşırı aptalca değil mi? Varsa asla zorda kalmayacaksan alırsın da bir şeyleri zorlayarak almak saçmalık.
Soran+1 yılİnanırım valla. Benimde iPhone 13 var ama kendimi asla sıkıntıya sokmadan aldım büyük birikimim vardı içinden aldım 23bine şu an 30 bin oldu neredeyse. İhtiyacımda vardı olmuşken iyisi olsun yıllarca kullanırım paramda var diye aldım. Ama insanların böyle düşüncesiz körü körüne iPhone takıntıları aşırı saçma. Sanki iPhone haricindekiler tel değil. İnsan şaşırıyor ucuzken almayıp pahalıyken almalarına. Demek ekonomi çok iyi buradan bu çıkıyor. Dedelere hak vercem neredeyse.
Soran+1 yılAynen varsa alacaksın. Benim annem hediye olarak aldı büyük birikimimiz vardı bizi asla zora sokmayacsktı onu almak öyle aldık. 11den özellikle 14 pro max yükseltmek nedir? Zaten telin iyilerden onun da kamerası iyi. Arkadaşıma kocası bir ara aldı doğumgününde 11di teli. Etrafımda böyle örnek say say bitmez. Allah akıl fikir versin.
Gizli Üye(18-24)+1 yılEkonomi çok iyi
10 YorumlaBende iPhone kullanıyorum
00 YorumlaPopülasyonun borçlanma düzeyi arttı
00 Yorumla
+1 yılBen yurt dışından aldım 15bine
04 Yorumla- +1 yıl
nasi aliyonuz yurt disi
- +1 yıl
tanıdığım biri getirdi dubaiden ama gürcistana gitcez yakında oradan da alıcaz
- +1 yıl
benimde yurt dısı alasim var ama bi kere actırdıgında bidaha kapanıyor mu
- +1 yıl
@reyhannnn077 Yok ben açtırdım şimdi normal telefon gibi hiçbir farkı yok gayet iyi. Açtırma süreci sıkıntı olabiliyor. 1 yıl içinde yurt dışına çıkış yapmış ve üstünde hiç telefon kayıtlı olmayan biri olması lazım. şu an açtırma ücreti de arttı tabi
+1 yılBen 3310 kullanıyorum ne iphonu
00 YorumlaİPhone almak kolay ki ödemek sıkıntı
00 Yorumla
+1 yılPara War huzur War :)
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıldötlerinde don yok elinde iphone var
10 Yorumla
+1 yılAhmaklar
10 Yorumla
+1 yılahmak bir millette ondan
10 Yorumla
+1 yılUlaşılmaz olunca millet rağbet etti
11 Yorumla- +1 yıl
iPhone ye düşen varmıdır ekonomik kriz varya
Gizli Üye(30-35)+1 yılHava atma derdine aliyor
00 Yorumla
+1 yılİPhone sevmiyorum
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayret edici
00 Yorumla
+1 yılBorca girerek
00 Yorumla2. El alıyor 😅
00 Yorumla
+1 yılHerkes aç değil çünkü!
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSamsung kötü
01 Yorumla
Soran+1 yılKötü olabilir ama buradaki konu ekonomi çok kötüyken en yüksek iPhone modellerinin alınması. Ve bu insanların genelinin durumu iyi değil Samsung’u kötü bulan iPhone tel yine alırdı ama en yüksek modelleri değil.
- Devamını Gör (1)
Devamını Gör(46)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem