Güncellemeler
+1 yıl
Hiç cevap veren de olmamış ki
Bilen vardır aranızda seffaf araba koruyucuları şu geçirmez çizik vs bunları önler peki dokusu yumuşak mi elbiseleri koruması için kullanılır mi tam olarak nasıl bi yapısı var bilen var mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bunlar araçlar sert yüzeyler için üretilmiştir. Yumuşak kumaş gibi cisimlere yapışmaz.
Çünkü tutkalın yapıştı yüzeye bel bir zaman diliminde mühürlenmesi gerekir. Yani yapışkanın aktivite olup yapışması gerekir.
Bu malzeme bildiğiniz PVC yani plastik bir ürün. Bu ürünü kaput koruma folyosu deniliyor.
Bu ürünü örnek veriyorum mutfaktaki dolaplarınıza yani ahşap MDF dolaplarınız, buzdolabı gibi metal temiz yüzeylere camlara uygulanır.
Bu ürünü şöyle hayal et. Hani okullarda eskiden defter kaplardık ya o kaplığın yani plastik poşetin biraz daha kalın halini düşün ve yapışkanlı. Çok ince de değil çok kalın da değil.
Amaç uygulandığı yüzeyi korumak sert cisimlere karşı darbeyi engellemek yani ezikleri engellemek. Ama bıçakla ya da sivri sert bir cisimle çizmeye kalkarsan elbette ki tahrip olur.
Elbiseleri koruyacak bir ürün var mı bilmiyorum. Ama nano teknoloji ile üretilen yanmayan kumaşlar kirlenmeyen kumaşlar var ama fiyatlarını bilmiyorum Türkiye'de de var mıdır onu da bilmiyorum