Bence bu insanların kendini mutlu etmek için yaptıkları bir şey haline geldi. Borçla da olsa kredi kartı ile lüks harcama yaparak kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar yoksa bu dünya çekilmez gibi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bence bu insanların kendini mutlu etmek için yaptıkları bir şey haline geldi. Borçla da olsa kredi kartı ile lüks harcama yaparak kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar yoksa bu dünya çekilmez gibi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Lüks tüketime ilgi öyle yüksek değil aslında durumu iyi olan 15 milyonluk kitle hep göz önünde olduğu için böyle görünüyor. 65 milyon insan zor şartlar da bu ülkede.
Sosyal medyadaki hayatlara özeniyorlar insanların içi bomboş ama dış görünüşle toparlamaya çalıştıklarını sanıyorlar.
Bir de benim ne yediğimi kimse görmez ama ne giydiğimi görürler kafasındalar
ilginin arttığını kim söyledi tam aksine ülke geneline vurursak yarı yarı azalma var hatta daha fazla yaşadığınız şehre göre baz almayın ortalama esastır
Çünkü parası olan parasını faize yatırdı. Faiz gelirinden yüksek paralar kazanıyorlar. Haliyle haydan gelen huya gider hesabı harcayıp duruyorlar.
Cevap
12Cevap
Sıradan vatandaşlar 5 yıl önceki gibi kredi kartıyla lüks harcama yapamıyor. 10 yıl süren bir yalancı bahar yaşadık. Artık takke düştü, kel göründü. Ak popiş kara popiş belli oldu. Döviz kuru ve enflasyonun uçmasıyla zengin daha zengin, orta sınıf daha fakir, fakir de fasfakir olduğu için lüks tüketim harcamasını sadece lüks tüketimin gerçekte hitap ettiği sınıf yapabiliyor. Çünkü enflasyon toplumun çoğunluğunda zenginlere, üst gelir grubuna yapılan servet transferinin iktisat bilimindeki adıdır. Lüks tüketime erişemeyince dünyanın çekilmez olacağını zannetmek ise düpedüz saçmalık. Asıl, lüks tüketime erişmeye çalışınca dünya çekilmez oluyor. Temel ihtiyaçların gelire oranı çok arttı, borçla bile lüks tüketim yapacak durumda değiliz.
popiş değil eeeyyy KS! g**ttt. Bizim memlekette g ö t e G Ö T derler.
*toplumun çoğunluğundan olacak
Herkes statü sahibi olmak istediği için. Gösteriş ülkesine döndük. Zenginler fakirleri etkilemek, fakirler zenginleri zengin olduklarına ikna etmek üzerine bir düzen içerisinde. Çok yazıklı bir durum.
almazsam daha çok pahalanır almışken borca girip alayım merakı var ki haklılar bu sene 1000 tl olan seneye 2.500 en az
hep vardi zaten cunku insanimiz pahali kiyafete telefona pahali seylere merakli bi magazaya git kiyafetin cirkinse fazla ilgilenmezler
Çünkü zengin daha zengin fakir daha fakir oldu bu dönemde ;)
Hic luks merakim olmadi hep kaliteden yana oldum ve hep ayagimi yorganima göre uzattim
Malum kara cuma indirimleri.. Yılda bir defa olunca..
Gelsin herkes zengin fakirim diyen yok bi sekilde oluyo paralari
Halkımızın lüks tüketim olarak kastettiği de Zara Bershka o yüzden bir şey diyemiyorum kötü durumdayız üzücü
Ulaşılamayan şey her zaman zevk verir.
Kafamız çok çalışmadığı için
Çünkü daha ulaşılamaz olduğu için
Borçlanmayı seviyorlar demekki
Herkes dusudngunz gibi degil
delirdik!