Ya aslında buna lüks olarak bakmamak lazım bu bir çerçevede mantıklı bir hareket örneğin 10 tane alacağına 2 tane almak... 10 tanesini 10 ayda kullanacakken 2'sini yıllarca kullanmak daha mantıklı geliyor bana kaldı ki hiç bilinmeyen markaların ya da çakma ürünlerin de sağlığa tehlikesi olduğu aşikar bu nedenle lüksten kasıt marka seçimi ise bana mantıklı geliyor.
Yok sadece gösteriş içinse evet sana katılıyorum bu konuda...
Aksi taktirde ihtiyaç duyulan şeylerin biraz pahalı olması çok sorun teşkil etmez.
Çünkü şöyle bir şey var aslında kendimizi topluma beğendirmek için ve herseyimizi beğendirmek için lükse kaçarız temel ihtiyacımız hep lüksün gerisindedir. Misal örnek verecek olursak belki insanın temel ihtiyaci olarak araba olabilir ve cebinde sadece orta halli bir arabaya yetecek kadar parası vardır lakin en lüksüne binmek için kredi çekince bu sefer lükse kaçmaktan dolayı borcada girebiliyor halkımız
Türkiye'de yaşıyor ve orta gelir düzeyinde bir insansanız sadece temel düzey ihtiyaçlarınızı karşılarsınız. Zaten öyle lüks tutkusu olan biride değilim. O yüzden hayatımı idame edecek ihtiyaçlarımı karşılasam yeterli benim için. Fazla abartmaya ve açılmaya gerek yok..
Selamlarr :) Şahsen önceliğim temel ihtiyaçlar.Çünkü lüks ihtiyaçlar daha sonra karşılanabilir ama temel ihtiyaçların ertelenmesi olmaz. Bütçemi ona göre ayırır ve temel ihtiyaçlardan sonra lüks ihtiyacıma bakarım.