Alışveriş & Hediyeler konusunda 301 cevap paylaştı. Hiç sevmediğim, özellikle çocuklar için, enayilik oluğuna inandığım bir durum. Annesinden ayakkabı istiyor bir yakınımın çocuğu, ne kadar lüks marka mağza varsa gezdiler, ti Adapazarı'dan geldiler. Misafir diye yardımcı oldum ama çok yoruldum. Bin Liradan başlayan fiyatlar. Çocuğun babası emekli, seneye o ayakkabıyı giyemez, tam büyüme amanı. Bir numara büyük almaz illa marka olacak, adamın alfığı maaşın yarısına gezme kıyafet ayakkabı. Çokuta hep bir "banane alacaksınız" havası. Allah yardımcıları olsun.
14 Yorumla- +1 yıl
En fazla 1 yıl giyecek boy atıyorlar. Eskiler ;"çocuğun yediyi helâl, giydiği haram" diye boşuna dememiş. En çok güldüğüm, bizde kereta yani ayakkabı giyinmek için, çek öek yok. "Ben şimdi ayakkabımı nasıl giyeceğim?", diye ağlanırcadına hayıflanması bendr filmi kopardı, kendimi tutamadım, bastım kahkahayı.😂
En İyi Cevaplar
Hiç aldığım markalar değil ben kılık kıyafete yüklü paralar vermem zaranın bir tane üretimhanesi yok. Türkiye'deki tekstilcilere üretiyor 3 dolara millete kitliyor 100 dolara. Enayi olmasınlar almasınlar. Herşeyin bir bedeli vardır onun üzerinde vermem ben. Bir gömleğin fiyatı taş çatlasın 100 liradır. Bilinmeyen markalarda çok kaliteli mallar var. Alır giyerim.
37 Yorumla- +1 yıl
Giymedikkelrimi geri dönüşüme veya ihtiyacı olanlara veriyorum. Böylece ihtiyaci olanlarda faydalanıyor.
- +1 yıl
@Hayatİstanbul77 bunu hayır olarak görmüyorum ben. Kişi kendine layık görmediğini başkasına layık görüyorsa bu hayır değildir. Ne zaman ki giydiklerini verirsen o zaman eyvallah.
- +1 yıl
Bende hayır olarak görmüyorum. Kendime layık görmediğim kıyafetleri baska sekilde degerlendiriyorum başkasına vermem. Girdiklerimide veriyorum çünkü dikiş dikmeyi seviyorum bazen hiç giymediklerimi dahi veriyorum. Biliyorsun çok sık kilo alıp veriyorum ve saklmaktansa vermeyi tercih ediyorum.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 999 cevap paylaştı. Üşüdüysen montumu verebilirim 😁😉
12 Yorumla
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 322 cevap paylaştı.
u +1 yılEvet marka takıntım var. Kendim dikiyorum cogu kıyafetimi dikmediklerimi us polo ipekyol vakko h&m den almayı tercih ediyorum. Ayakkabılarda aynı şekilde yine..
Kaliteli olsun ama bir tane olsun kafasındayım.
14 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun, umarım iyi olursun.
- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 17,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMarka takıntılarım yok
10 Yorumla Konu sadece Zara ve H&M yazdın yani Etiket dünyası çirkinde olsa bir Marka hastalığı bir üstünlük göstergesidir gidiyor, Alıp giyenlere saygı duyarım fakat abartmadan insanları aşağılayıp küçümsemeden özellikle o Marka yazısını göstermek için şekilden şekile girmeden yapılan davranışlar. Herkes böylede demiyorum, coğu kişiler kıyafetle içindekini karıştırıyor
11 YorumlaAçıkcası marka olmayan mağazaların fiyatlarıda uçuk olunca 1-2 tik daha fazla para verip marka almayı tercih ederim önceden marka takıntım yoktu fiyatı uygun olanını alırdım markalar uçuk gelirdi. Şimdi hep marka alıyorum ekonomi sağ olsun marka olmayan şeyin fiyatı da uçuk o yüzden en azından hakkıyla kaliteli birsey aldığımı bilirim kafasındayım.
11 YorumlaÜrünleri güzel ve kaliteli oluyor. Birinde olmazsa diğerinde tarzıma göre kıyafetler bulabiliyorum. Lakin şu sıralar fiyatlar aldı başını gidiyor Defacto dan kıyafet alırken bile iki kere düşünüyorum. Bir sweatshirt olmuş 370 TL. Bu arada Defacto' nün kıyafetlerini de kaliteli buluyorum ve beğeniyorum ama uygun fiyatliydi ya noldu böyle kıyafet fiyatları uçmuşşş.
Marka takıntım yok bu arada butiklerden ve pasajlardan alışveriş yapmayı da severim.11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKıyafete sırf marka diye para yatırmam. 200 liraya aldığım şeyler bile içimi sızlatıyo zamanında 70 80 e alabiliyordum diye düşünüyorum😂
Boş yere para harcanmaz şelale gibi para aksa da israf etmeyeceksin o parayı veren aratır sana sonra😅
5kat kıyafetim var 5 kat da geceliğim yeni mont alınca eskisini atmıyorum birkaç tane de montum var dolabım sadelikten uzak olunca aradığını da bulamıyorsun ne giyeceğine de karar veremiyorsun insan kendini bu kadar şımartmamalı.
Gereksiz ve işsiz insanın bütün işi gösteriş, bir de bugün kullandığımız en pahalı ürünleri üreten teknoloji devlerine bak o insanlar ne giyiyor diye bak ufacık çabalıyorlar mı şovmen gibi giyinmek için.. Kapitalizmin maymunlarıyız hepimiz.
23 Yorumla- +1 yıl
Senin kaç tane tanga kilodun var?
Cevap sahibi+1 yıl@Bayxyz1997 ayıcık
- +1 yıl
Niye ayıcık diyorsun bebeğim?
Alışveriş & Hediyeler konusunda 665 cevap paylaştı. Kaliteli markanın ürünlerinin kalitesine. dw güvenirim. Aynı kalitede olduğunu da bilsem bilinmeyen markalardan alım yapmıyorum. Mantıklı olmayabilir de ama ye kürküm ye dünyası.
13 Yorumla
+1 yılAyakkabı dışında marka takıntım yok fakat kalite önemli. Zaten bu çok ilgi gören markaların çoğusunda kumaşlar kalitesiz, nasıl bu kadar severek giyiyorlar anlamıyorum.
11 Yorumla
+1 yılTakıntı değil kaliteli olsun. Mesela yıllar önce aldığım kappa sweatshirt' ler hala yeni almış gibi duruyor
12 Yorumla- +1 yıl
Bazısı temiz giyer ama kalitede etkili tabii
- +1 yıl
sweatshirt'te en iyisi kappa 99 tl almıştım bir kaç tane nike renkleri soldu
Yalnız takıntı yaptıkları markalarda zara mango hm djdjjd yurt dışında pazar kalitesinde artık bunlar
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2016da manit yeni atandığı zaman yanına giderken çorabından tut atkısı eldiveni eşofman takımı adidas almıştım bin lira tutmuştu.. şimdi o bna alıyor:) manitle evlendik tabi paraya kiydigima değdi 😊
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİlk defa o zamn marka almıştım o yüzden o örneği verdim:)
Cevap sahibi+1 yılÖyle valla.. iyi reklam yapmışım ama😅
+1 yılAyakkabıyı marka alırım. Çünkü hasas cildim. Ayakkabı kaliteli olunca yıllarca kullanılıyor. Bütün markalar da kaliteli değil tabi.
11 Yorumla
+1 yılBenim marka takıntım sadece kol saatlerim ve kulaklıklarım, hoparlörlerim için var. Onun dışında hiç marka takıntım yok pazardan da giyinirim, herhangi bir markadan da giyinirim, her hangi marka eşya da alırım.
10 Yorumla
+1 yıl400-500e ürün mü var. Bugün 700 liraya termal içlik gördüm ben hala aklımdan cikmadi
12 Yorumla- +1 yıl
Gün boyu mağaza mağaza dolastim. Ayakkabılar 600 liradan montlar 800 liradan başlıyor maalesef
Açıkçası benim marka takıntım yok. Klişe olacak ama ne hoşuma giderse onu almayı tercih ediyorum. Bazen çok pahalı bir yerden alırken bazen de pazardan bile alıyorum. Tamamen kıyafeti beğenmemle alakalı…
10 Yorumla
+1 yılVala ben pazardanda alırım. julide. comdan da hiç takntm yok
15 Yorumla- +1 yıl
Benim öyle ona buna hava atacak kafam yok ama herkes tarz olduğumu söyler geçen pazardan 2 kot aldım 160 liraya bu fiyata 1 tane zor alırdım. Tekstil sektöründe çalıştığım için olayı biliyorum. ufacık Bi patlak olsa Bi defo olsa 300 liralık olan mal 50 ye satılır. Defoludur o artık canım lık gi
- +1 yıl
Eniştem tekstil sahibi adam 30 liraya 70 liraya eşofman dikiyor. Cok ünlü bir magazada 300 liraya görmüş. Gecen ablam nasıl üzülüyordu o kadar emek veriyor adam toplu halde ucuza alıyorlar 300 e satiyorlar
- +1 yıl
Sen üret adam alsn kar ını rezillik
+1 yılBenim mevcut belli markalara ama onlarsızda olmaz demiyorum. Skechers, hummel, tommy hilfiger, zara ve nike bu genellikle tüm dolabım bu markalar ile dolu bir şey almak istediğim de de genellikle bu markalara bakarım. Ürünleri hoşuma gittiğinden
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılMarka takıntım yok hoşuma giden şeyi alıyorum bazen bu marka bir yere denk geliyor bazen de bir ucuzlukçu hoşuma gideni alıyorum mutlaka marka olsun diye bir takıntım yok.
10 Yorumla
+1 yılYazdığın markalar zaten uygun fiyatlı markalar ve kaliteleri düşükTürkiyede giyim pahalı olduğü için insanlar özeniyor, abartıyor, hava atma unsuru oluyor, yurtdışında birim olarak ucuz giyim
110 Yorumla- +1 yıl
Türkiyede de ucuz bu markalar ama bu markaların aynı kalitesini başka barkalardan yarı fiyatina, indirimden üçte biri fiyatına alabilirsiniz, devlet bir yılda dövizi 2,23 katına çıkardı, her şey bu kadar arttı, parası olanınların da serveti arttı, olan tek kişi çalışana ve tek kişi emekli maaşıyla geçinenlere oldu ve daha da fakirleştiler.
- +1 yıl
O kuyrukta bekleyenlerde milyonlar var.
- +1 yıl
Gardropsta ikinci el satılıyor,4 te birine ,10 da birine mont, ayakkabı alıyor kadınlar, diğer ürünleri 20 de biri fiyatına bile buluyorlar, benim kardeşim kıyafetlerini oraya koliyle gönderdi, satacaklar, artık eve gelip alıyorlar, bu giysilere insanlar servet harcıyor, şehir ortamında insanlar birbiriyle yarışıyor, ķöylerde insanlar giyime çok önem vermiyor, köy insanları giyime çok para vermez.
- +1 yıl
Aslında örgü kazak doğal duruyor,, Zaradan 2400 Tllik montu indirimden 1200 Tl ye alıyorlar, Dolapta 2400 e aldım 800 e 600 e satıyorum diyorlar, aldığı fiyatın yarısına satıp paraya çeviriyorlar, güzel bir şey aslında, montu , ayakkabıyi 4 te birine satmak mümkün ama triko, pantolon, gömlek gibi ürünleri onda birine 7 de birine satabilirsinsin, indirinden alıp iki katına satmaya çalışsa satamak, kâr yapabilir belki,1200 e alıp 2400 dese 1500 e verse 300 lira komisyon alsalar ancak parayı kurtarır, sahte spor ayakkabı satanlar var etiketli 200 e 500 e yeni diye, sahte Nike alacağına başka marka al o fiyata, ćok uygun fiyata ikinci el alıp dolaptan yine satanlar vardır ama, ürün bilunen marka olunca iyi fiyat veriyorlar, ondan daha kalitelisini bilinmeyen markadan al dolapta sat fazla para etmez, o giysileri bit pazarında veya pazarda satamazsın o fiyata, güzel site, kızlar paraya çeviriyor, devamlı değißik şeyler çıkıyor ve kızlar alıyor,2400 Tllik montu 600 e 400 e alan da seviniyor işte ve uyguna almış oluyor.
- +1 yıl
Ürün çok güzelse, mağazada kalmamışsa o alan bu ürünü satabileceģine inanıyorsa satabilir tabi ,1200 e alıp 2400 e satar, az giyilince belli olmayabilir, etiketini saklar, faturasını saklar, satar giyilmemiß diye, sahtelerini de yapıyorlar, oradakiler sahte ürünleri amayabilir tabi, birćok markanın sahte ve benzerini yapanlar var bu ülkede, ihracat fazlası giysiler ucuz oluyor, orada satabilirsin.
- +1 yıl
Çaydanlık bile satıyorlar orada Jumbonun, ikinci el kıyafeti evlerden çok ucuza alıp Dolapta satabilirsin.
sadece ayakkabıda alırken marka dikkat ederim puma adidas ya da nike digerlerinde marka takıntım yok
10 Yorumla
+1 yılHayır, yok çok şükür. Marka takıntısıni da ;toplumda etiketle değer görme yarışı olarak görüyorum. Büyük talihsizlik..
10 Yorumla
+1 yılbelli bir yaştan sonra geçtiğini düşünüyorum. Daha çok yakışandan yana tavır alıyor insan
11 Yorumla
+1 yılBelirli markalara takıntım var. Kaliteli ve uzun ömürlü olduklarını düşündüğüm için.
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 451 cevap paylaştı. Yok öyle bir takintim hele fiyatlar yüksek iken bu kadar para vermek çok zor.
10 Yorumla
+1 yılTüm nu markalara üretim yapıyorum eski kaliteleri yok maliyet düşürüyorlar artık
10 Yorumla
+1 yılMarka takıntım yok ama kaliteli ürün almak için bir o kadar para veririm.
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu 3 marka yok.
Loft , jack&jones ve dc shoes hastasıyım ben10 Yorumla
+1 yılMarka demek kalite demek, markasız olan tüm her şey kalitesizdir.
10 Yorumla
+1 yılzara pullbear bershka stradivarius mavi adidas nike evet var takıntım
10 Yorumla
+1 yılMarka takıntım yoktur kalitesi fiyatına uygunsa ve beğenirsem alırım yoksa kalsın derim 😉
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZara ve Mango kullanmadım hiç. H&M iç çamaşırları çok iyi oluyor, o yüzden sadece iç çamaşırı için kullanıyorum.
10 Yorumlazarada alınacak bir şey bulamayan tek benimdir dghjkk
01 Yorumla
+1 yılVictoria secret olmasın da, saydığın markalar candır 😂
10 Yorumla
+1 yılHani millette para yoktu sjgh rte
12 YorumlaH m fakir insanları çalıştırıyor bu yüzden benim hatun almıyor
10 Yorumlayurtdisinda yasiyorim h&m zara burada hic marka degil
10 YorumlaMerhaba elimde tişört var yüzde yüz Pamuk kumaş görmeden almayın uyguna veriyom toptanda vere bilirim istgrmdan iletişime geçe bilirsiniz ferhatkuris00
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAldığım hiçbirşeyden pişman olmadım açıkçası inditex grubundan o yüzden mümkün olduğunca oralardan alışveriş yaparım
10 Yorumla
+1 yılSaydığın magazalar değilde bendede nike takıntısı var
02 Yorumla- +1 yıl
Baştan aşağıya çoraplarıma kadar nike gidip lcw dan takım alcagıma nikedan alır 2 yıl giyerim
Alışveriş & Hediyeler konusunda 358 cevap paylaştı. yok nerede uygunsa alır çıkarım
10 Yorumla
+1 yılGösteriş merakı, özentilik bu gibi şeyler
10 Yorumla
+1 yılOnları marka bile olarak görmüyorum
10 YorumlaHayır marka takıntım yok
10 YorumlaBu tür hastalıklara sahip değilim.
10 Yorumla
+1 yılBende under armour hastalığı var 😬
10 Yorumla
+1 yılmarka bakmam bunlara da para yedirmem
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılValla var bende marka takıntısı şimdi.
10 Yorumla
+1 yılYakışanı beğendiğimi alırım marka şart değil
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMarka hastalığım yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBershka aşkım oluyor
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılparanız olmasa markada olmazdı 😅
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl🙂 marka severnisin
+1 yılsıkılıyor insan
10 Yorumla
+1 yılSaçmalık
10 YorumlaHayır, yok.
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 535 cevap paylaştı.
+1 yılBende yok
10 Yorumla
+1 yılMarka takıntım yok.
10 Yorumla
+1 yılHemde nasıl bende de var maalesef
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılYoktur
10 Yorumla nike dan şaşma
10 Yorumla
+1 yılOnlar da marka mı?
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOyle bi takintim yok
10 Yorumla- Devamını Gör (2)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği