Özel günlerde 2. el kıyafet giymeye karşı bakış açınız nedir? Abiyeler çok pahalı olmuş. Bir arkadaşım nişanında 2. el abiye alabileceğini söyledi. Siz kendi nişanınızda 2. el giyer miydiniz?

Özel günlerde 2. el kıyafet giymeye karşı bakış açınız nedir? Abiyeler çok pahalı olmuş. Bir arkadaşım nişanında 2. el abiye alabileceğini söyledi. Siz kendi nişanınızda 2. el giyer miydiniz?

Zaten düğün, kina, nişan elbiseler birkez giyilebiliyor sonrasında satılıyor ya da kiraladığı yerden temizlenip yine kiralaniyor vs. Bence sakıncası yok tertemiz bakımını yapan biyerden kiralanabilir. Hata bazı elbiseleri yeni sezon yeni modelleri daha kimse giymemiş oluyor. Bence şart değil satın alınması çünkü alsam dahi geri dönüştürmem gerekecek sonrası.
Bunların hepsi psikolojik , neden çok fazla para verir ki insanlar yoksa bir defa giyilen giysi zannedersem ve temiz şık görünsün yeterli kim nerden anlayacak ikinci el olduğunu?
Cevap
22Cevap
Giyebilir bence
Çok pahalıya mal olmuş mükemmel birtakım elbise üzerime olmayıp beni iyi hissettirmeyecekse, ikinci hatta üçüncü el basit ama kendimi çok iyi hissedeceğim bana yakışan birtakım elbiseyi tercih ederim. 👍 Aynı şekilde bir kadının kullanılmış bir abiye giymesini dert etmem.
Giyer ne olmuş yeter ki yakışsın şık dursun hem kim nereden anlayacak ikinci el olduğunu
Abiye tarzı kıyafetlerin çoğu 1kere giyilip dolap bekliyor o yüzden neden giyilmesin ki sonuçta belirli kişiler hariç kimse 2. el olduğunuda bilmeyecek en önemlisi insanın içine sinmesi yoksa milyonlarda vermiş olsa boş
Neden olmasin tabii ki giyilebilir. Bazi yerlerde abiye veya asiri pahali luks kiyafetler 1 2 gunlugune kiralaniyor. Cunku 2. Eli bile cok pahali bazi kiyafetlerin. Herkes ne isterse onu giyebilir
Giyer kardeşim. Zaten ortalık fokur fokur kaynıyor pahallılktan. Hayatında bir kere olacak diye birkaç saatliğine aylarca borç sıkıntı çekmenin anlamı yok
Turkiye sartlarina gore maalesef ikinci el almaktan baska bi care yok abiyler oldu bilmem kac bin sonra o abiye elinde patliyor sonra elinde patlamamasi icin dolap uygulamasindan yari fiyatina satiyosun ekonomi iyi olsa insanlara belli bir maas verilse demillet ikinci el degilde sifir alsa keske
Bu tarz ritüeller bana göre değil uğraşmam yeni de almam ikinci el de almam komple nişan yapmam evlenmem bizim ailede her şey örf mörf zart zurt ben karşı geliyom şu an hepsine
Ben ikinci el giymem. Tanıdığınsa alır giyerim diğer türlü iğrenirim maalesef. Ama pahalıcı da değilim en uygununu almaya çalışırım.
Giyer neden giymesin. Ben bana özel olmasını isterim ama şartlar el vermezse ben de giyerim. Sorun edilecek bir şey değil
Giyer neden giymesin gayet mantıklı bir hareket adam şanslıymış böyle düşünceli kadınların nesli popülerlik uğruna ölüyor veya moda uğruna heba oluyor
Kiralayan yerler var oralardan olabilir ama tutuşta ikinci el de almam yani. Giydikten sonra geri satarım daha iyi
Olabilir ne var her şey olmuş bı dünya para. Ona vereceğin parayla bir wy geçinen insanlar var
Kişinin maddi gücüyle alakalı bir durum. Artık dügün, nişan lüksten öte şeyler çoğu çift 500-600 bin masraf yapmak yerine sade nikah yapıp bu parayı daha faydalı şeylere yatırıyor.
Şahsen tercihim öz abimle gitmek, ikinci el abiye kimse gitmek istemez zuahahjaja
Eşimin durumuna göre neden giymeyim ki eşimi sıkıntıya sokmak istemem giyerim tabi
Neden olmasin maadi durumuna bagli ama ben tercih etmezdim
Giymem. Özel günümde en güzelini giymek isterim.
evet giyer çünkü neden giymesin, hatta kiralarsa da gayet makul
Temiz kaliteli bir ürün ise alınabilir. TEkstilden cok iyi anlayan biri ile gitmekte fayda var
ne yapsın parası yoksa kızcağız. gereksiz borca girip daha sonrasında zorluk çekmekten iyidir
Sevgilim beğendiyse ikinci el almasına izin vermem gider gerekirse sıfırdan yaptırtırım ama ona ve o özel gününe özel olmasını sağlarım.
Nisanmda 2. El giymedim ama
Bindallim, gelinliğim, abiyem hepsi 2. Eldi
Ben nedense bu soruya şaşırmadım yakında gelinecek nokta bu, ekonomi sayesinde.
ikinci el sadece kiralayacaksa mantıklı boşa harcama yapmak doğru değil
Güzelse giyerim sorun olmaz önemli olan fiyatı değil durumu bence beğendiysem sorun olmaz
Tabiki giyer malum fiyatlar ortada bir sorunu yoksa akıllılık bile olur diye düşünüyorum
Başkasının eşyasını hiç bi zaman giyinmem.
Bunun bir kuralı yok giyersin nolcak
Enayi bi kocan varsa 0 alırsın zaten.
Maddi durumu yetersizse ne yapsın
Ben giymem ama giyene de bahane bulmam bu devirde
Bence begendıkten sonra ıkıncı el de giyilebilir
Olabilir neden olmasın
Maddi durumu neye el veriyorsa onu yapsın bana ne
Bir defa giyeceği bir seyse yaoabilir
Alabilir bence
param varsa giymem yoksa giyerim
Valla bu devirde 5. El yine giyilir
Olabilir zaten 1 kez giyilecek
Bir daha giyilmicek o elbise mantıklı
Giyilir
ekonomi buna itiyor
Giymezdim
Giymez
giyin kanka
Olabilir
Hayır
Güzel paylaşım teşekkürler
Temiz kaliteli ve tarzına uyuyorsa neden olmasın?
Giyerim
giymem sanirim ya
giy geç yapılan sıfır masraflar anlamsız
Giyerim ama güvenilir site lazım
giymem
Giyer
Ben tercih etmem
Hayir istemem
Giyebilirim bence
Giyebilir istediğini
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?