Fiyatların bu kadar yükselmiş olması iktisat biliminin genel kaideleriyle örtüşüyor bu yüzden ham madde kaynaklı maliyet artışları devam ederse fiyat artışları sürecek gibi görünüyor.
Bunun yanında kişisel bakım ürünleri genel olarak ithal bağımlılığın yüksek olduğu grubu temsil ediyor. Bu durumda yapılacak en doğru şey açıkçası stok yapmak.
Bunun dışında gerçekçi adımlar atılmadıkça ve faiz düzeyi küresel piyasalar ile uyumlu hale getirilmedikçe fiyatlardaki artışın sınırı yok.
Ne ucuz ki artık gerçekten Buzdolabı alacaktık 2 gün önce fiyatlar 1 ay önce 10-13.000₺ di şimdi 25 23 18 19 diye değişiyor. Evlen diyor birde utanmadan nasıl evlenecek bu millet.
Artık şaşırmıyorum bu fiyatlara. Bir kozmetik ürünü bile alamaz olduk şaka gibi ya. Kaç ay önce bir lens alayım dedim erteledim sonra alırım diye. Sonra 2 Ay sonra fiyatı iki katı artmış. Yurtdışında bile daha hesaplı. Sadece Türkiye'de böyle pahalı. Bizim burada ne ucuz ki. her şey almış başını gidiyor. Ateş pahasi olmuş her şey. Kozmetik ürünler özellikle iki katı daha fazla pahalı.
Biz de la roche bayisiyiz bunun neden böyle olduğu konusunda seni bilgilendireyim. Şu an lrp güneş kremleri 250 260 bandında yeni zam aldıkları için fiyat tam aklımda değil. Ama lrp güneşler bu sene erken bitti firmada yok bu durumu kullanan karaborsacılar bu fiyata veriyor. Alma bence seneye yeni ürünler çıkınca alırsın
Daha bunlar iyi gunlerimiz desem "karamsar" diyeceksiniz ama oyle...
Secime dogru butun kesimlere bol miktarda maas zammi yapilacak bu acayip bir sekilde enflasyonis bir baskiya neden olacak ve dahasi her ne kadar "bizim enerji sorunumuz yok" deselerde onun da fiyatlari artacak, hem iceriden, hem disaridan kaynakli buyuk bir zam dalgasiyla karsilasilacak... Bunlar daha iyi gunlerimiz, henuz en kotusunu yasamadik.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Gecen seneki kurdan gelwn seyler 150 liraya satilabiliyor. Bunlar az satan seyler stoklar daha yeni bitince yenisini getirmek zorunda kalmislar. Diger hersey gibi 6 katina cikmis oldu. Daha bu baslangic reisin yedigi naneler henuz secim var diye oteleniyor. Gercekten pitasa oturunca bu kremi 6000 e alirsan şansli sayacaksin kendini
Öyle fiyatlar 250-300 ₺ aldığım parfüm 1200₺ olmuş burberry. Sıvı tahin çok severim 18₺ alıyordum bitmiş alayım dedim 60₺ olmuş. Ben alıyor olabilirim dar gelirli nasıl alacak
Maalesef fiyatlar uçuyor artık Ama daha uygun fiyatlı ve bu üründen daha iyi içerikli güneş kremleri var. Missha nın güneş kremlerinden almanı tavsiye ederim. Youtube dan Naturally Serein kanalını takip edebilirsin temiz içerik hakkında bilgi edinmek istiyorsan