Büyük bir kısmı "HAVA ATMAK İÇİN" ..
Avrupalı Alman Amerikalı Japon vs.. bir işi en uygun fiyata hangi ürünle araçla yapıyorsa onu seçiyor genelde ama bizim insanımıza çooook uzun zamandır yapılan propagandalar kibir aşılaması vs nedeniyle insanınız yabancı malların EN PAHALISINI almak iyidir gibi görüyor ve bunu aadet haline getirmişler.
Ürün eşya satan yabancılarda genelde kapitalizmde insanları bu noktadan yakalayıp "Sendeki eskidi modası geçti yenisini al" gibi sloganlarla psiklojik olarak EZİP satış yapıyorlar. Özellikle kadınlar kadınlar bu konuda çok zayıflar, birbirlerine karşı hava atmak için bile o 30.000 liralık telefonu alıyorlar ve yabancıları ZENGİN ediyorlar.Ülkeler ekonomik olarak batmamak için ürün satmalı ve karşılığındada ürün almalıdır normalde ama senin ülken hep söylendiği gibi 1 Ayfon alıp karşılığında = baklavalar , halılar , sebzeler meyveler doğal kaynaklar satıyorsa ozaman o işte bir yamukluk vardır. Sen böyle yaparak sürekli devam edersen ülken ve kaynakların çöker ! Sen o pahalı ürüne denk bir ürünü karşı tarafa satmadan , tüm ülke o pahalı telefonu kullanmaya kalkarsa ozaman ülken ekonomik olarak BATMAYA BAŞLARve şuanda Türkiye o durumda zaten. Peki 3000 TLlik telefonla yapamadığın bir şey var mı? aynı programları çalıştırıyor mu? EVET , herkes whatsapp vs vs Amerikanın insanları kendine KÖLE eden programlarıı aynı ucuz telefondada kullanıyor mu? EVET.. birileri şimdi çıkıp "ama o telefonu kamerası çok iyi" diyecek :-) hiçbir telefon kamerası bir FOTOĞRAF MAKİNE gibi net detaylı çe-ke-mez ! bunu her profesyonel fotoğrafçı bilir. Fotoğraf şekmek isteyen fotoğraf makinesi alacak.. Siz hiç fotoğrafçı dükkanına gittiğinizde resminizi Ayfonla Mayfonla çeken foroğrafçı gördünüz mü? herneyse.. AKILLI bir insan telefonu bozulmadan ya da gerçekten kullanılamayacak kadar eskimeden yenisi almamalı ! telefon çabuk modası geçen bir ürün ama içindeki programlar oyunlar vs aynı.. bir şey değişmiyor. eski telefonu verip yenisinide alında aynı Amerikan programlarını kullanmaya devam ediyorsun bir şey değişmiyor?
ama bunları düşünecek beyin ve akıl lazım tabi.. insanlar aptalsa Amerikan kapitalizminin kölesi köpeği olmuşlarsa ne yazıkki ne yapsan ne anlatsan boş?31 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız
En İyi Cevaplar
Türk insanı kadar sahip olmakla beslenen bir topluluk yok. Bunun nedeni biz pek çok açıdan arada kalmış ve doyuma ulaşamamış bir ülkeyiz. Ruhumuzu gerçek anlamda besleyip, insan gibi yaşayamadığımız için, kendimize yatırımı ancak bir şeylere sahip olarak yapıyoruz. Geçmişten beri borçlanarak yaşamaya alışmış bir milletiz zaten. Ulaşmanın zor olduğu şeyler gözü hep kamaştırır. Örn: Amerika'da Mustang çok sıradan ve insanların dibinin düştüğü bir araç değil, ama Türkiye'de insanlar hayran hayran bakar genelde. Biz içimizdeki boşluğu böyle şeyleri hayal ederek ya da şartları zorlayıp ona sahip olarak doldurduğumuzu sanıyoruz. Ayrıca görmemiş ve gösteriş meraklısı olduğumuz da inkar edilemez. İyi bir telefon ve masada duran kaliteli bir sigara ülkemizde sosyal statüyü belirliyor biraz. İhtiyaçlar bir yana dursun, bir çoğumuz olmak istediğimiz insanı yansıtmaya çalışıyoruz dışarıya. Yaptığımız bir çok şey kendimizle ilgili değil, dışarıdan nasıl göründüğümüzle ilgili bence.
00 Yorumla
her yıl aynı terane. tipini değiştirip yeni telefonu piyasaya 2 katı fiyatına çıkarıyorlar ve bunu ulaşılmaz yapıp merak uyandırıyorlar bizim insanımızda sırf hava atmak için bunu almaya çabalıyor.
1 yıl geçmeden yeni model çıktıgında bu kısır döngü devam ediyor.
Yorumlarda kalite farkı özellik farkı diye yazmışlar ama %90 lık bir kesim telefonu sosyal medya ve telefon görüşmesi ve oyundan ileriye kullanmıyor. bunları en güzel şekilde 10 binlik telefonlar hatta daha uygun fiyatlı telefonlarda yapıyor.
00 Yorumla
+1 yılKendisini mutsuz, değersiz hisseden bir toplum bu boşluğu ve açlığı farklı yollar ile kapatmaya çalışıyor. Yurt dışında yüzdenin çok üstünde kendisini geliştirmiş, kendisini seven insanların çoğunluğu tuşlu telefon kullanır. Tamam tuşlu kullanın demiyorum fakat mutluluğu böyle şeylerde arayıp tatmin olma duygusunun peşinden koşmak özentiliktir. İhtiyacımı gören telefon kullanıyorum, param da var ama memleket de o kadar aç sıkıntı çeken insan varken hiçbir zaman gidip de israf yapıp asla bir telefona o kadar para vermem hesabını da veremem. Parayı severim değer veririm lakin merkezime koymam. İnsanlar taksitlerini öderken zorlandıkları telefon ve arabalar alıp ömür boyu tükenmişlik sendromu ile mücadele ediyorlar. Üzülmüyorum.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
239Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 17,5b cevap paylaştı.
u +1 yılSevdikleri içindir
00 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi tercihidir fakat şu yönden bir eleştiri var sanırım buna bende katılıyorum. 3 binlik ve 30 binlik telefonla yaptığımız şeyler aslında bizim aynı. Kullanıcıların çoğu telefonların bir çok özelliğini kullanmıyor çünkü işine yaramıyor onlarla işi yok. Bu mantıkla yürürsek pahalı telefon almaya pekte gerek yok. Onun kamerası daha iyi diyen çıkabilirde iyide şunu söyleyeyim mantıken 3 bine telefon alırsın en kötü 10 bine de kamera alsan çok daha güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. 17 bin lira ayrıyetten cebinizde kalır Türkiyede filan şehirler gezersiniz o parayla kültür geliştirmek için harika fırsattır bence.
İsteyen istediğini alsın ama gençlerin çoğu para kazanmıyor aile parasıyla alıyor öyle almak çok basit sonuçta para nasıl kazanılır bi haber oldukları içinde yüksek meblağ para harcanmasını sorun etmiyorlar.
Ben orta segmentte alsam üst segmentte alsam yapacağım işlemler oyun oynamak, internette vakit geçirmek, sosyal medya, nadiren fotoğraf çekmek, not alabileceğim bir kaç uygulama vb. şeyler. Bunu her segment telefon yapar zaten çoğumuzun yaptığı şeylerdir bunlar.
10 Yorumla8 sene android kullandım başıma gelmiyen kalmadı donmadan tut kartbilgilerimin çalınmasına dek bazı üyelik şifrelerim dahi çalındı şahsen borsa işi ile meşgul olduğumdan bir çok kez android tesorunlar yaşadım bir örnek daha verirsrk al satlarda donmalar bana bir çok kez belli miktarlarda para kaybettirdi bundan 6yıl öncesi bir borsacı arkadaşım bana ıphone tavsiye etti ısrarla tel arayüzüne alışık olmadığımdan sürekli erteliyordum1 sene donrası sinirlenip teli kırınca
Denemeye karar verdim ozaman 7plus la başlamıştım ilk aylar tuaf geliyordu arayüzü
işlemler güvenlik düzeyi müşteri memnuniyeti al satlarda müthiş tepkime siri asistanı a kadar herşeyiyle tam bir borsa telefonu daha bir çok amaca hizmet ediyordur muhakak Lakin borsa ile uğraşanlar için biçilmiş kaftan o günden bu güne her yıl versiyon yeniliyor ve kullanmaktan keyif alıyorum ıphone geçtiğimden buyanada hiç güvenlik sorunu yaşamadım ayrıca garanti servisleri çok iyi tabiki bütçe olarak biraz pahalıdır Alo demek için alıcaksanız biraz abartı olur ama iş güvenlik ve sağlamlık denince aklıma ıphone geliyor bunlar benim görüşüm ve tecrübelerim gerisi sizlere kalmış (ihtiyacınıza göre telefon alın)
Bu telefonlar resmen borsa için yapılmış00 YorumlaHadi çok zengin olanları anlarım 30,40 bin liraya telefon kullanmak gösteriş olsun diye veya en iyi kullanma merakından dolayı alırlar. Ama ben bu asgariyle geçinme derdindeyken kredi çekip ya da elindeki tüm birikimini verip 30 bine telefon alanları harbi anlamıyorum. Akıl mantık işi değil yani saçmalık. Gösteriş, kendini zengin sanma merakından başka bir şey değil
3 yıldır orta segment Xiaomi kullanıyorum. Tek sorun yaşamadım. Her türlü istediğim oyunuda oynuyorum. Oyun oynatmayacak kadar geride filan kalmalı ki ancak o zaman değiştiririm muhtemelen.10 Yorumla
+1 yılCebinde karnını doyuracak parası olmadığı halde iphone kullananlar var, evet haklısın. Ancak bazı durumlar da var ki, ben aylık gelirimin üstündeki iphone'u almak yerine oppo kullanıyorum. Tabi memnun değilim. Donanımsal ve yazılımsal özellikleri bazen beni çileden çıkartıyor.
Üst sınıf telefonlara da bakacak olursak, iphone tek değil. Samsung'un da 30 bin liralık telefonları var.
Aylık geliri 60 bin lira olan biri için bile şu an 30 bin liralık telefon almak çok saçma. Son model, en üst model telefon hastalığı diye bir şey var sanırım. İhtiyacından fazlasını isteyen tek canlılar, biz insanlarız. O yüzden bana garip gelmiyor bu durum. Ancak aklımız var, mantığımız var. Aslında bunun kullanılmadığını görmek üzücü olan...
10 YorumlaBen zamanında android çok kullandım. Hatta ilk android sürüm çıktığında sene 2012 LG markasının bi telefonunu alıp kullandım. Zamanla Samsung vs kullandım. En son Samsung telefonum çalındı, ki kvk lı olmasına rağmen bulunamadı. iPhone aldım. Şu an 6s kullanıyorum. 4 yıldır. Android gibi zamanla çökmüyor. Bozulmuyor vs. Ben 15 yoldan fazla telefon kullanıyorum. Android zamanla çöküyor artık kullanılamaz hale geliyor telefon. Bu yüzden iPhone kullanıcısıyım. Ama kalkıp bir telefona da 30 bin vermek delilik. İşini görüyorsa iPhone markasının ucuzunu da kullanabilir.
Ayrıca toplumumuzda gösteriş merakı çok. O yüzden bütçesini çok aşsada belki icralık olacak o telefon için ama yine kalkıp gider o telefonu alır. uzun zaman önce Bir yerde okumuştum. Zengine bin lira ver. Onu nasıl çoğaltırım diye uğraşır. Bin lirayı fakire ver gider iPhone alır. Tüm mesele bu.10 YorumlaSadece havalı görünmek amaçları durumu olan belli ediyor kendini zaten olmayanda kendini yaristiriyor öyle gençler insanlar biliyorum ki yemin ederim yiycek ekmeği yok elinde 30 bin 20 bin liralık telefonlar var ne ldugunu durumunu biliyorum ciddi ciddi adam elinde 30 bin liralık telefonla hava atıyor bak benim telefonum şu özelliklere sahip kamerası böyle seninki yaramaz telefon diye taşıyorsun diyen oldu ya akıllarına hayret ediyorum bussuru borç batağında evde hali belli neyin kafası buya bende anlamıyorum bu insanları alt tarafı telefon adına markasına köle olmuşlar
10 Yorumla
+1 yılBen zenginken Yani 2015'ten önce iPhone'un Her yeni çıkardığı sene telefonları ilk alanlardan biriydim onra İflas ettim elimde de 2015-16 işte iPhone 7 vardı Hatırladığım kadarıyla sonra bir şey oldu satmak durumunda kaldım Ve o gün bugündür Samsung kullanıyorum ikinci el iPhone alabilirim ama almıyorum almam da bir gün Eğer ki tekrardan nasip olursa bana zenginlik ki Yakında gözüküyor en üstüne almayacağım özellikle iki tık aşağısını almayı planlıyorum Çünkü fiyatlara bakıyorum da ya 35-40 bin liraya telefon olmaz alırsam aptallık olur En fazla vereceğim Taş çatlasın 15 lira o kadar
00 YorumlaBaştan şunu söyleyim.
O 3.000 TL olan telefon Gpu, Cpu olarak rezil bir telefon dede telefonu bile olmaz.
Mtk serisinin en kötü işlemcileri var içinde.
Diğeri ise oğlum müzisyen ille'de telefonu iphone olmak zorunda.
Samsung S22 Ultra bile işini görmüyor.
Ben 60 yaşındayım Samsung S21 Plus kullanıyorum.
İyi ses duymak, iyi fotoğraf çekmek istiyorum.
Sorunsuz apk kurmak istiyorum.
5 Yıl güncelleme alsın istiyorum.
Birinci kalite malzeme olsun istiyorum.
Eğer ekonomik kriz olmasaydı o 3.000 TL olan telefon 750 TL civarı olacaktı.
Kısacası ucuz mal kötüdür.
00 Yorumla
+1 yılYa zaten o İphone takıntısı da başka bir mevzu daha 6-7 sene öncesine kadar buluetooth eşlelmesi yapmayıp yarı yolda bırakıyordu. Bir de şifresini unuttun mu kolay kolay açılmıyor, tamiri hep dert. Cimrileşti iyice vahşi kapitalizm yapıyor şarj aleti koymuyor o kadar paraya. Bu cimrilik Samsunga da yansıdı kısa şarj kablosu koymaya başladı, bazen kulaklık koymuyor. Oysa 3-4-5 bin civarı android telefon bütün işini görüyor. 128 gb çoğu bilemedin 64 hızları da iyi, daha 2-3 sene öncesinde o hız yoktu bile.
02 Yorumla- +1 yıl
Sabit batarya olayını da onlar çıkardı diğerlerine bulaştırdı. Alt tabanı batarya değiştirefek olsan tamirciye muhtaçsın ki bir de yedek batarya taşıma powerbankdan daha iyi hafif küçük.
- +1 yıl
Şu kamera kalitesi diyenlere de ayrı ayar oluyorum, sanki çok profesyonel fotoğrafçı. Bir anda yırtık dondan çıkar gibi çıkan huawei bile iphoneden daha iyi çekiyordu, Trump operasyon çekti.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 999 cevap paylaştı. Kapitalizmin ucubeleri onlar.
Neymiş pahalısı daha kaliteliymis, daha uzun gidermiş, daha fonksiyonelmiş.. vs
3 binlik telefonu 3 sene kullanırsın, diğerini en çok 6 sene. Fiyatı 10 kat, kullanım ömrü sadece 2 kat.
30 binlik telefonu fonksiyonel diye alan arkadaş, bırak palavrayı sen onun fonksiyonlarından anca yüzde 10 verimle faydalanıyorsun. Gerisinden ya hiç haberin yok veya senin için gerekli değil.
Aldığın asgarî ücret civarı maaşınla bence zeka takviyesi yapacak şeyler al ki hava atacağım diye ömrünü böyle tüketme. Ömür boyu asgarî ücretle borçlu bir yaşam seni hep birilerine mahkum eder.
00 YorumlaBir çoğu gösteriş meraklısı. Ayağında NIKE üzerinde MAVİ arka cebinde IPHONE ama cüzdanda yemek parası yok. olanda kıt kanaat geçiniyor. Marka ve lüks takıntımız ülkece sonumuz olacak. kiminin kolunda HERMES çanta kiminin kolunda BREİTLİNG saat, kiminin zırhlısı 10 m tl kimininki 30 m tl. Fakir bile marka yarışına girmeye çalışıyor. Anlayacağınız tepeden tırnağa israf, savurganlık, vurdumduymazlık içerisinde yaşayan bir ülkeyiz. Adamın babası , afedersiniz kıçını yırtarcasına çalışıyor , bebesi ben marka alacağım diye babanın kafasını ütülüyor. Anne çocuğunu destekliyor. Adam ya da kadın asgari ücretle çalışıp ömrünü tüketiyor ama cebinden min 10 bin tel , üzerinde min 3 binlik elbise eksik olmuyor. Artık uyanmanın zamanı gelmedimi.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKamera kalitesi sonra güzel bir telefon ayrıca kullanımı daha kolay androide göre ve androidden iPhone'a geçmiş bir insan olarak söylüyorum bir daha android kullanamıyorsunuz yani içeriği öyle kötü ki bebeklere yapılmış telefonlara benziyor yani sizin gözünüze öyle geliyor şimdi birazda zevk meselesi tabi görünüş veya başka bir özelliğine tutulursun herhangi bir markadan bayıla bayıla kullanırsın sadece şu olayı anlamıyorum iphone kullananlardan kimse oturupta size neden iphone kullanmıyorsun demiyorken oturup sizi yargılamıyorken siz android kullananlar iPhone kullananlarla sanki bir savaş halindesiniz neden saygı duyulmuyo tercihlere
14 Yorumla
Soran+1 yılAsiri pahali olup israf oldugu icin olabilir mi? Millet asgari ucretli ya da memur ama iphone aliyor yani zengin degil. Tuhaf olan ve elestirilen bu
Cevap sahibi+1 yılTamam da gene sizi ilgilendirmez herkesin kendi maddiyatı yani oturup bu sana israf gibi görünebilir ama onun için değildir biriktirmiş almıştır ona kaldıysa araba ev alanlarada laf etmeniz lazım kredilerle alınıyor onlar gökten zembille inmedi ya
Soran+1 yılBen harcama yapmasinlar demiyorum
Luks harcayip ekonomi kotu fakiriz demesinler. O zaman iphone alan zengindir lafi cevirmesin kimse. Asgari ucretle calisiyorsa da aptaldir
Cevap sahibi+1 yılKardeşim yani bir telefon almak zenginlik anlamına gelmiyor o adamın gene maddi geliri düşük oluyor ya bu şey gibi evine borçla beyaz eşya alırsın zar zor biri de der ki sen zenginsin o halde yani kimse bunu nasıl aldı diye sorgulamaz aaa almış durumu iyi der gram alakası yok lütfen böylesi yanlış bir bakış açısı hoş değil yani
Hic watsap onsta haric telefonu kullanmayan adamlar iphon aliyo 30 bin savmalik bi arkadasomda promx varwatsap instagram disinda kullanmiyor :) 3 tl lik oppoda onlari yapiho :) fotoraf meselesine gelirsek iyi fotoraf cekilmenin bedeli 30 bin tl mi 😀😀😀buna kici ile gulerler firmayi asiri zengit etmekten baska bisey degil hunvelle me diyolar hep
Ipjone 11 var aldin diyelim 12 cikti 13 cikti sonu yok 2 senede bir telefon mu alcan ki iphone 11 kotu ucuz iphone djye satiliho yoksa muvebbini yqri fiyatina samsunglar var00 Yorumla
+1 yılya kardeşim insanlar en iyisine layık değil midir her zaman? o zaman işte daha ucuza peynir varken neden kalitelisini yiyo diyolar sinir oluyorum. insanız abi tabii ki iyi telefon, iyi yemek ve iyi arabaları hak ediyoruz. imkanı olan alır tabii ki
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü Türkiye avrupanın en zengin insanlarının olduğu ülke ama 10 milyonluk mal bir kesim var onlar hangi ülkede olsa aynı iktidar olsa mal gelmiş mal gider millette b.. ok gibi para var dün bali denpasar eylül ayı Türk hava yolları bilet aradım hepsi tükenmiş a.. q ve biletlerde tek yön 15 bin tl orada konaklamasıyla 5gün kalsa en az 20 bin lira yer kişi başı dönüşüde var bir 15 bin tl bu sadece endonezyaya gidenler ohooo millet dolardan, altından, arabadan, arsadan, kiradan konuttan, daireden parayı buldu bundan 10 sene önce 100 bine aldığı ev şimdi 800 bin tl ve kirası en az 5 bin tl ve 3-5 evi olan var bu ülkede zazten ülkenin %75nin kendi konutu var ve 53 milyon kayıtlı araç var kamu dışı avrupa da yok böyle insanlar yaşamıyor almanyada kömür alıyorlar şimdi oda bulabilirlerse..
00 Yorumla
+1 yıl30 bin değil ama 12 bine almıştım mezun olunca. Hep iphone kullandım ve her telefonumu da neredeyse 6-7 yıl kullanmışımdır. Sizin 3 bin tl dediğiniz telefonların hiçbiri 3 bin değil bu bir. İkincisi samsunglardq dahil olmak üzere 1 yılı dolunca sürekli arıza vermeye başlıyor. O yüzden telefon ihtiyacım olunca iphone’ın 1-2 eski modelini alırım. Hep kaliteli telefon kullanırım hem de sürekli tamirciyle uğraşmam
11 Yorumla- +1 yıl
Samsung bencede sorunlu bir telefon gereksiz bir popülerliği var ama tüm androidlere öyle bakmamak lazım.3 yıldır Xiaomi kullanıyorum tek bir sıkıntı bile yaşamadım. En ufak bir takılma bile yok. Bu illa Iphone kullanmak isteyenler için bile daha ucuza 10,11 gibi modeller varken yinede gidip 30,40 bine 13 pro max filan almak hiç mantıklı değil.
Çünkü hedonist gençler oluşturulmaya çalışıldı ve başarıldı. Z kuşağına trend kafası kazındı ve yaşam biçimleri haline getirildi. Hedeflenen trend birincil amaç mış gibi yaşanmaya başlandı maalesef. Haz ı mutluluğun üstünde bir yaşam tarzıymış gibi öğrenen bir nesil maalesef.
20 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 326 cevap paylaştı. Sidik yarışı..
Elimdeki telefonu alırken alabilecek durumum varken tercih etmemiştim pahalı telefonu. Ne gerek var?
Sadece bir telefonun kendisine kalite katacağını düşünen tek hücreli insanlar var ellerindeki telefon kendilerinden akıllı. Ama açlıktan ağzı kokar birde o var. 🤷🏻♀️🤦🏻♀️20 Yorumla
+1 yıl2012 yılında iphone 5G'ler çıktığı zaman gidip 2000 tl ye almıştım :) daha iphone nedir bilmezken millet ben iphone kullanıyordum, şimdi param var gidip iphone almıyorum elimde huawei y6p var alo desin wp ve instagrama giriş yapsın yeter diyorum :) gösterişden başka bir şey değil iphone olsun son çıkan telefonlar olsun
10 Yorumla
+1 yılİphoneyi kullandım hiçbir özelliği yok dayanıklı değil, yere düşse parçalanır içindeki özellikleri iyi değil.
Sadece markası büyük bir adı olduğu için çok satılıyor bizim aptal ergenlerde kızlara ava atayım diye ailesinden borç para ile alıyor. Yani konusu açılmasa bile ülkedeki cehaletin ve gelişmemesinin nedenleri ap açık ortada şu an.
10 YorumlaÖzentilik var cunku hava atmak icin sadece telefon konusunda degil cogu konuda boyle Sosyal medyanin kullanilmasi bunda buyuk bir etken Herkes orada kendinden iyilere bakiyor bunu paylasmis bunu giymis bunu almis ben neden bpyle degilim neden benimde oyle kiyafetim telefonum yok vs. Mutsuzlugunda asil sebebi bu Keske sosyal aglar bu kadar ilerlemeseydi Eski caglarda olmak eskiyi tatmak cok isterdim
10 Yorumla
+1 yılBiz toplum olarak bir arayış içerisinde olduğumuz için kendimizi bulamadık haliyle de ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Ama ben şahsen bu kadar fazla para verilmesine cidden karşıyım. Nefsi varlıklarız nefis durmak nedir bilmez. Önemli olan onu durdurabilmek. Bu da kolay bir marifet değil. Hem o kadar aç insan var. Keşke kendimizi düşündüğümüz kadar onları da düşünebilsek.
10 YorumlaElind e13proyla otobüse maldır bence. Ayağına çakma ayakkabı giyip eline ıphone alanda m. ldır. Evindeki bozuk eşyayı yaptıramayıp ıphonu olan girdiği mekanda ikinci çayı içemeyip ıphonu olan test kitabı alamayıp iPhone alan binlerce fakir ama zengin görünümlü birsürü a. ptal var. Benim ıphonenum var ancak ben bütün ihtiyaçlarımı karşıladıktan sonra aylık gelirime eş değer olan bu cihazı aldım bir yıllık maaşını toplayıp telefona veren ger. izekalıdır yani.
21 Yorumla- +1 yıl
Bi imza da buraya atayım. Tamsmen katılıyorum 👏
+1 yılÇünkü paranin kıymetini bilmiyorlar. Yokluk yasamamislar. Gozlerinde 30binin icine kac tane 3bin sigacagi belirmiyor. Ve o 3er binlerle kimlere ne kadar yardim yapabilecekleri umurlarinda değil. Bir kimsesiz cocuga cok sevecegi oyuncagi alip goturmek ona hayati boyunca unutamayacagi bir mutlu ani birakmak gerçekten akillarina gelmiyor. Ve bu cok üzücü cok acı.
10 YorumlaKendini gerçekten seven insan kendisini değerli hissetmek için böyle şeylere ihtiyacım duymaz. Valla ben bir dönem 2. El telefon kullandım onun derdiyle uğraşmaktan bıkıp dönemin en iyi telefonunu aldım ama marka model falan değildi derdim. Bozulmasın yıllarca kullanayım. Bana sorun çıkarmasındı. Ve işimi oandemi döneminde hep telefon üzerinden hallettim. Ama gidipte bir lise öğrencisinin maddi durumu olmadığı halde 30 bin liralık telefon almasının altında ciddi psikolojik sorunla roldugunu düşünüyorum.
00 YorumlaHerkes gösteriş diye yakınmış ancak herkeste de iPhone var bu nasıl iş anlamadım... Telefonun kaç para olduğu önemsiz alan alır almayan/alamayan da almaz. Senin için büyük paradır, başkaları için değildir. Borçla da alsa öyle de alsa sonuçta kişiyi ilgilendirir yalnızca.
03 Yorumla- +1 yıl
Şahsen bunu akıl mantık işi olarak düşünüyorum da ben parası olup da alanı da olmayıp da alanıda yadırgarım çünkü bi telefona 20k 30k verilmez bunlar akıl mantık işi değil gösterişden başka bişey değil zengin olup alana da mal derim hele fakir olup taksitle alanlara dicek söz yok bile
- +1 yıl
@opsss14 kendi isini yapip aylik cok ciddi rakamlar kazanan insana da eskiye fiyatlara gore pahali gelir ama alisagelmis duzenini devam ettirmek istedigi icin alir. Siz hala kucuk dusunerek yadirgiyorsunuz evet pahali ama ne ucuzki artik benim durumum varsa alirim para benim kime ne hesap verecegim
- +1 yıl
Ne Ucuzki diyerek bu kafada ilerleyerek gereksiz ya da gerekli olsun çok para harcarsın (tamam gerekli olan şeyler işe yaricaklar okey) ayrıca küçük düşünmüyorum sadece mantıklı düşünüyorum evet para senin alırsın buna kimse karışamaz ama insanların aklındaki o kadar parayı bu telefona vermiş yargılarını kıramazsın ki şahsi düşüncemde haklı yargı olur onu da açıkliyim niyesini sen 20k e telefon alırken o adam 20k e yatırım yapıyosa mantıklı olarak seni KÜÇÜK DÜŞÜNEN biri olarak görür bence büyük düşündüğünü sandığın düşüncelerini bırakda mantıklı düşün :)
3 binlik telefonlar tabi ki kalitesiz ama neden İphone dersen tamamen bak elimde iphone var param var (20.000 TL kredi :D) demek için. Tamamen gösteriş , şov. Yani kendine biçtiği fiyat kardeşim tüm son moda İphone kullanıcıları ya kredi ya da babasına yalvar yakar borca sokup aldırdı ben de Samsung S21 5G Ultra var ucuz değil ama uğraştığım iş nedeniyle lazımdı istesem İphone'da alırım ama elimdeki telefondan yok denecek kadar bir farkı varsa vardır bunun için millete hava atacam diye 10.000 küsür tl fazla asla vermem.
01 YorumlaGecen sene iPhone 12’yi 10.300’e almıştım 0 tabi. Su an 19.000 tl. Su an gerçekten alınmaz. Her şey çok pahalı. iPhone gerçekten kaliteli bir telefon. Telefon kullanırken anlıyorsun gerçek bir telefon kullandığını ve uzun ömürlü kamerası profesyonel ve donma kasma yok hızlı bir cihaz.
00 Yorumla
+1 yılEvet 3 bin TL telefonun 1 yıla kalmadan boku çıkar ama 30 bin TL lik telefon çok uzun yıllar kullanılma bildiri
Not: türkiyede yaşadığımız için 30 bin TL gerçekten yüksek Bi fiyat ama kaliteli Bi telefon istersen zaten 20 25 bin TL vermek zorundasın
014 Yorumla- +1 yıl
aynı ülkede yaşamıyorux sanırım 25 bin vermek ne ya ayfon 11 iyi bir telefon 15 bin sallama
- +1 yıl
Bence saçmalıyorsunuz abi tamam şu an 3000 lik telefondan bir halt olmaz ama 1 senesi dolacak telefonumun gayet memnunum. 5000 lira verdim içinde sınırsız ekran değişimi ve 3 senelik garanti ile. Ben ki berbat telefon kullanırım telefon taş gibi hala. Şuanki şartlarla iyi bir telefon 8-10 arasına alınır. 25 k çok gereksiz asgari ücretli biri içn
- +1 yıl
@IıKıvırcıkSalataıl yorumu genel yapıyorum sen 5 bin TL lik telefonu beğene bilirsin ama başkası için çöp dür
- +1 yıl
Kamerası iyi, hızlı telefon, sağlam, 128 GB hafızası var özellikleri de gayet iyiydi. Tabi şu an çok daha iyileri çıkmıştır ama şimdi olsa yine almazdım. Ben telefona iyi bakmıyorum birinci sebebi bu, ikinci sebebi gerek yok. Ben fazla şişirildiğini düşünüyorum aşırı bir fark yok kalite olarak ama arada 15-20 TL oynuyor. şu an en iyi malzemeden 20 bine oda yaptırıyorum daha gerekli şeyler için harcanmalı eğer çok zengin değilsen. Ben her zaman en kalitelisinin alınıp kullanılması taraftarıyım eşyalarda çünkü uzun ömürlü oluyor ama iPhone fazla şişirilmiş 5 10 bin oynasa tamam ama bu fazla uçuk fuzuli harcama
- +1 yıl
@IıKıvırcıkSalataıl fiyat konusun da bende aynı düşünüyorum fiyatlar çok uçuk ama kur, vergi derken her şey 2 katı kaliteli bişey almak isterken gerçekten 20 bin TL civarı fiyatlar çıka biliyor
- +1 yıl
Bilmiyorum vallahi geçen arkadaşım iPhone 11 i 7000 e aldı ikinci el ablasından ama sıfır gibiydi telefon baya uyguna geldi. Ama 35 40 a alanlar var akıl karı değil bir telefonun maksimum ömrü bence 3 hadi bilemedin 4 sene. En azından benim için öyle 2 senede bir değişiypr zaten
- +1 yıl
@IıKıvırcıkSalataıl şahsen ıphone alsam bile en kötü 12 alırım o da rahat 5 sene gider ama 7 veya 6 almam 11 ise sıfır belki şahsen ama ıphone lar gerçekten çok dayanıklı
- +1 yıl
Bence değil onca para verip bir düşürmede paramparça yapan çok gördüm 😅 Onu almak için ya çok temiz telefon kullanan biri olmak lazım ya da zengin olacaksın. Şahsen bana 1 sene bile dayanmaz çok eminim 🥲
- +1 yıl
@IıKıvırcıkSalataıl ben çok rahat veririm o parayı bana 5 senede dayanır, zaten o kadar para verdikten sonra kırılmaz cam değil kurşun geçirmez cam yaparım 😂
- +1 yıl
Ama cidden kırılmaz camlarda kalite farkı baya varmış. Ben telefonu teknosadan alıp sigorta yaptırdım telefonun ömrü boyunca fatırayla götürüp değiştirebiliyorum. 1 sene oldu 3 kere değiştirdim sadece ondada ilk yaptırdığımda boşluk kaldı yeniden gel yaparız dedi 2. De ben yanlışlıkla çıkardım ondan taktırdım 3. Yü ama cam hiç kırılmadı maşallah. Pazardakilerden aldığımda ilk düşüşte cam paramparça oluyordu birde telefonu kırıyordu.
- +1 yıl
@IıKıvırcıkSalataıl kırılmaz camda tabiki de fark var geçen sene çok iyi bir Kırılmaz cam aldım yere 5 den fazla düşmüştür çizik neredeyse yok denecek kadar az zaten markalar kaliteli telefon yapmak için sağlamlık tan ödün veriyorlar 128 GB telefon yere Bi düşüyor paramparça insan aldığına pişman oluyo
- +1 yıl
Vallahi öyleymiş hayatımın en doğru ve karlı kararıydı sanırım o sigortayı yaptırmak ben aldığımda o camlar 60 liraydı şu an Allah bilir ne kadar telefon ömrü 10 sene de olsa yine istediğim kadar değiştirebilirim fazla karlı oldu bu tabi batarya, bozulmalar vs hepsini kapsıyor ilk sene özellikle sorgusuz sualsiz hallediyorlar
- +1 yıl
@IıKıvırcıkSalataıl teknosanın o yanını çok seviyorum şimdi ekran değiştirmek bile aşırı pahalı valla ben elimdeki telefonu bozulsa heralde kredi çekerek telefon alırım o da çok kötü valla bu devirde Allah kimseye sıfır telefona muhtaç bırakmasın 😂
- +1 yıl
Amin amin 😂😂
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılSadece gülüyorum 😅 teknolojinin hızına yetişmek ve insanlara gösteriş yapmak için bir sürü para harcamalarına ve gerçekten ihtiyaçlarından kısan kişilere. Ancak zaten lüks içinde yaşayan ve ihtiyaç sahiplerine el uzatma niyetinde olmayan cimri zenginler alsın beni zerre ilgilendirmez
00 Yorumla
+1 yılKişiden kişiye değişir ihtiyaç duyulan şeye para verir sosyal medya fotoğraf çekmeyi seviyorsa iPhone alır iPhone gerçekten kamarası on numara kendi gözümle gördüm Instagram ma fotoğraf atınca bile kalite düşünüyor donma sıkıntısı yaşanmıyor gerçekten ekonomik kötü bu fiyatlar olmasa keşke ben mesele ınstagram la uğraşıyorum video Çekiyorum bazen fotoğraf çekmeyi zaten çok sevdiğim için iPhone 14 çıkacak onu alacağım.
02 Yorumla- +1 yıl
Ailesi iPhone alanlar nasıl alıyor bilmiyorum ama benim ailem iPhone alacak kadar para vermez sanmıyorum benim birikimim var para biriktirdim onunla alacağım.
- +1 yıl
İş sahibi biriyim bide iPhone almış biri kızına onu ınstagram da paylaşmış görgüsüzlük bence bu ne gerek var paylaşmaya aldıysan güzel günlerde kullanın. Herkes bazan saçmalıyor
+1 yıltelefonla çok oynuyorum şarjı bitmesin. çok film izlerim daha net ve büyük ekran olsun net gözüksün. ses daha iyi gelsin. oyun oynarken fps felan. havuzda denizde video fotoğraf felan kamera da önemli tabi başka sebep yok.30 binde çok para değil bu devirde
00 Yorumla
+1 yıliphone 13 pro max kullanıcısı olarak konusuyorum. böyle göstere göstere konusacam ki daha cok fakirlerin zoruna gitsin. çünkü onlar sistemin rahatlığın kalitenin ne oldugunu bilmiyorlar. hiçbir zaman unutmayın. pahallı şeyin bir kalitesi vardır her zaman. apple kadar kaliteli hızlı pratik bir marka yok! hep ulaşamadığı mala çamur atıyorlar. halbuki ekonomi düzelse hepsi koşarak alacak. ve apple kullanmayan asla bu kaliteyi bilemez!
01 Yorumla- +1 yıl
Reis yanlış anlama da ben iphone 14 pro max kullanıyorum ve hiç katılmıyorum sana pahalı şey kaliteli olur yazmışsın da iphone senin ülkende pahalı gereksiz iphone 2. El piyasası oluşmuş türkiyede. dünyanın her yerinde iphone fiyatları Androider ile aynı değerinden fazla para verip alıyorsunuz apple cihazlarını Türkiye de.. ve alamayanlar fakir değil aslında alanlar fakir kafadan ama. not: (sadece turkiye piyasasından alanlar için yoksa her hangi bir ülkede Android telefon fiyatına alabilirsin apple telefonlarını)
+1 yılArkadaşlar Ben hayatım boyunca Android ( Huawei, Samsung, GM Vs ) Telefonlar kullandım. Ancak iPhone hakkını yememek nazım çünkü ( iPhone Telefonları Güvenlik ve Kalite açısından çok sağlamdır ) bu yüzden de pahalıdır. Bazı arkadaşlar iPhone Kullanlara " Ego, Aptal, Ezik " ve saire kelimler kullanmışlar onlara sözüm boş boş konuşmak yerine beyinlerini kullanıp biraz araştırma yapsınlar.
00 Yorumla
+1 yıl3 bin liraya olanlara telefon demiyorum ben. Tamam 30 bin lira da bir telefona para vermem ama benim için telefona 30 bin verenden çok o telefonun neden 30 bin olduğu daha önemli. İnsanlar bu telefonlara paralarından 800 900 birim vererek ulaşıyorlar.
00 YorumlaBen almam bir tane iphone telefonum oldu. Onu da ben seçmedim babam almıştı. Şahsen ben para vermem. Hem çok pahalı hemde çok hassas onun dışında güzel ama. Bende 6 sı vardı. Modeli geçmesine rağmen babam baya para verip almıştı doğum günü hediyesi diye. Gelir gelmez kırdım tabi o ayrı olayhaha. O yüzden sağlam telefon önemli ama benim için. Ama bazı insanlar bunu prestij olarak düşünüyor. şahsen telefonum kapaklı bile olsa umursamam ben. ama umursayan çok var. Ağır canım.
00 Yorumla
+1 yılHerkes istediği yorumu yazabilir ama hiçbir telefon iPhone kadar sağlam değil
ben de bu konuda önyargılı bir insandım
Taki kullana kadar
iPhone dışındaki telefonlar
kullanımıda önemli ama herkes çok titiz kullanmıyor maalesef bu seferde bozukluklara sebep oluyor o yüzden
en iyi marka iPhonee diyebilirim01 YorumlaBen de iphone kullanıyorum çünkü bilgisayar olmadan donma yapmadan takılmadan etmeden tüm işlerimi yapabiliyorum. Android sorun çıkarabiliyor. Hele ucuz telefonlarda. Ama tabii ki hiç bir sebep yokken ve para kazanmıyorken sırf gösteriş olsun diye pahalısına kaçmak büyük aptallık.
00 YorumlaŞimdi sana soru cebinde paran var gidip tofaş mı alırsın yoksa gidip Bmw, mercedes, audi falan mı alırsın. Bir de 3 bin tl ye telefon alırsan 6 7 ayda bir 3 4 bin tl ye tepefon değişip durursun ama gidipte iphone 30k vermek aptallıık 10k bandında da güzel sa9lam cihazlar var
01 Yorumla- +1 yıl
Sana da bir soru dünyanın her yerinde sıradan bir telefon fiyatına satılan iphoneyi (ortadoğu ve geri kalmış Ülkeler hariç) kendi ülkende 3 katı fiyatına almak mantıklı mı ya da pahalı ama kaliteli demene de Avrupa da Android cihazları ile aynı fiyatta sahip iphone telefonları şöyle düşün sırf marka ismi var diye senin ülkende çalışan tofası tercih etmek yerine kaputunda BMW yazıyor ama motoru yok ve üstelik fiyatları Avrupa da ayrıyken senden 3 katı alıp ve sende bununla övünüp diğer insanlara fakir diyeceksin da onlar kafadan fakir değil Allahtan.
+1 yılÇünkü çoğunluğa göre telefon maddi durum göstergesi olarak gösteriliyor bu yüzden bu insanları paraları olmasa da en pahalı telefonu borç çekerek veya taksitle alıp kullanıyor onun dışındakiler için de iki ihtimal var birincisi maddi durumuna uyduğu için ikincisi ise kamerası veya özellikleri vs için
00 Yorumla
+1 yıl3 binlik telefon androidler çok uzun ömürlü olmuyor, tabi sadece konuşmak ve whatsapp dışında bir beklentin yoksa.
Ha ben verir miyim iphone için o kadar para vermem. Ama gidipte 3 binlik telefonda almam.
Ben androidçiyim. 2.5 yıl önce paraya kıydım o zamanın parasıyla 5500 e samsung s10 aldım. Taş gibi. Rahat 3-4 sene daha kullanırım ben bu telefonu.
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 464 cevap paylaştı. gösterişi çok seviyoruz. arkadaşım asgari ücretle çalışıyor iphone 13 kullanıyor bi çay ısmarla desen param yok çekiyor. ıslak sopayla dövülecek adam
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMallık yarışından geri kalmamak amaç. Benim tel 3100 aldım eskisini 1650 ye verdim geldi bana 3 binlik telefon 1500e. Oppo a54. Kullanılıyor yani hepsi aynı işi görüyor ve sürekli de elimde çünkü tüm işim onunla yani milyon sahibi de olsam lüks gereksiz harcama bana göre değil. Orta seviye olmalı her şey
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılörneğin normal iphone 13 varken gidip pro max almak bana göre popüler kültür köleliği 13 neyine yetmiyor pro max alıyorsun.
2. olarak 3000 tl lik telefon 2 yıl gider ama kasmalar alan sıkıntısı yaşarsın düzgün bir telefon 8000den başlar max bu devirde 15000 veririm o kadar.
not ben dolar 8 iken iphone 12 mini aldım 8bine ama şimdi gidip 18bin vermem
00 YorumlaBırakın da insanlar kendi özel eşyalarının ne olacağına kendileri karar versin. iPhone ile diğer telefon markalarını kıyaslaman bile saçma. Onlar tuşlu telefonla takılırken iPhone dokunmatik imkan veriyordu. İstersen en ucuz telefonu alabilirsin. Sonra iki uygulama yükleyip hafızası dolunca, en ufak hasarda çalışmaz duruma gelince, deli gibi kasıp sana hiçbir imkanı sunmayınca, kamerası tost makinesi gibi çekince ağlamak vs yok.
30 Yorumla
+1 yıl3 bin liralık telefon 3 ay sonra bozulmasın diye. Ha bu arada 3 bine telefon mu olur abi vestel falan mı? Tamam 30 da verilmez bence ama düzgün kaliteli uzun süre kullanılacak telefonlar 5'den başliyor. 3'e çöp model alınır anca şu an
10 Yorumla
+1 yıl
şEYTAN BİLE BU KADAR AHMAK NESİL YETİŞTİREMEZDİ.
00 Yorumla1. Kaliteli
2. Değerleniyor
3. Parçası ucuz
4. 6s kullanıcısıyım, en son modelini almak istemiyorum o fiyata. Ama çok telefon kullandım, iPhone gibi kaliteli değildi Samsung note 4 hariç. Yine de iPhone ağır basıyor
00 Yorumla
+1 yılMasaya koyınca baak benim iPhone m var zenginim basit karakterler kimside iş için alır onlar ayrı 30 bin TL lik iphoneden elimde kullandıgım 6 binlik Tel çok daha iyi donanım sistem özrlikleri acısından ... 🥂
00 YorumlaTeknoloji insanı sarmış farkında değiller sonra aşıya gelince bana çip takıyorlar diyor adamın ihtiyacı yok ki senin elindeki telefonla her istediğini yapar sana hiç bir özelin yok seni kontrol ederi bilgilerine ulaşır
00 YorumlaGünaydın Kimileri çok sağlam bahanesi ile , bazıları almış olmak için. ya da uygulamaları , resim çekme özellikleri için alıyor ama 3 bin TL alan alıyorsa gösteriş ve dangalak oldukları için diye düşünüyorum.
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 540 cevap paylaştı. İnsanlar neden bir telefonun 3 bin 30 bin olduğunu sorgulamıyor da kendisini en iyisine layık görmüyor?
30 Yorumla
+1 yılKardeşim iPhone alacak paranız yoksa yapacak yorumunuzda olmasın kalitene göre telefon alırsın bıdı bıdı yapmayın biz senin hangi don giydiğine aldığına laf ediyormuyuz istersen hiç giyme tamamen zevk meselesi karışma milletin saçacak parası vardır gider iPhone alır
11 Yorumla
+1 yılGösteriş, başkasının telefonundan altta kalmamak, ben zenginim benim param var imajı vermek. Hayat bu kadar zorken para aslanın ağzındayken pahalı telefonlar almak müsrüflükten başka bir şey deyil
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 344 cevap paylaştı. Peki neden 10 bin liralık telefonu 20 bin lira vergi koyup 30 bin liraya satıyorlar? Bunu sorgula önce, iPhone "lüks" bir cihaz değil.
10 Yorumla
+1 yılsevgilimde hep iPhone kullanıyor dedi bağımlılık gibi hayır yani hep de telefon değişiyor israf yahu maymun iştahlı biraz bende yam tersi cimriyim bu tür şeylere para yedirmek istemiyom
10 Yorumla2016 yılında iPhone se 1 nci nesil almıştım hala kullanıyordum bu sürede 2 defa batarya değiştirttim başka da bi masraf yapmadım telefonuma hiç virüs girmedi ama artık telefon çağın gerisinde kaldığı için iPhone se 3 nesil aldım Allah ömür verirse onu da en az 7 8 yıl kullanırım işte bu yüzden iPhone
servis ve garanti desteğini söylemiyorum bile en ufak sıkıntıda adamlar sıfır telefon gönderiyor ucuz etin yahnisi iyi olmaz bunu unutmayın ucuz mal alacak kadar zengin değilim ne yazık ki10 YorumlaBu insanlarin seçimi? saygı duymak lazım ama işin ilginç tarafı kimseler nie neden bu kadar pahalı nie yüzde 300 vergi alıyorlar demiyooo? asıl sorgulanması gereken bu
10 YorumlaNesi kötü? İşlevi çalışması dayanıklılığı bir çok artı yönü var pparasi olan da aliyor. Alamayan da alamadığı için enayilik gözüyle bakıyor. Boşuna demiyorlar kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş
10 Yorumla- Devamını Gör (359)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat