Bugün markete gittim ve kişisel bakım ürünlerinin yanında cici bebe süt ve meyve suyu aldım. 350 TL tuttu. Bir günde tüketeceğimiz şeylere neden 2 günlük asgari ücret parası öder olduk?
Dün 1 kg pirinç 2 kg un 2 paket süt, yarım kg kıyma 1 kg tavuk but aldım 150 TL ödedim hemde netten. Oturduğum yerden giden para bu. Markete gitsem aynı ürünlere daha çok öderim... Gerisini sen düşün... Bu pahalılığın sonu yok çözüm de yok
Alışveriş & Hediyeler konusunda 331 cevap paylaştı.
Kafalarına göre fiyat koyuyorlar doları bahane edip. Kendileri 100 kazanıyorsa sadece 3 ünü çalışanlara veriyorlar. Düzen böyle adaletsiz işliyor Allah bu hak yiyenlerin hepsini ıslah etsin.
Siyaset konuşmak beni rahatsız ediyor. Özellikle mülteciler girince sohbete benim elim ayağım gidiyor, aşırı sinir oluyorum. Nefretimi anlatmayla kelimeler yetmez. Biz olduk sığınmacı. Katılıyorum da bu görüşüne karışacak ortalık
Birde sen bana sor ben aşırı milliyetçi bir insanım. Mülteci lafının M'si geçince kendimden geçen birisiyim. Geçen de muhabbet ederken kendimden geçtim tüm kafe beni dinledi beyefendi sakin olun diyolar. Ortalık fena karışacak. Kurtuluş savaşı vercez muhtemelen.
Ben sana olacakları diyeyim. Seçime kadar kesin bir şeyler olacak ülkeyi karıştıracaklar ya da seçim olacak kaybedecekler yediremeyip seçimi tekrarlayacaklar. Yani bir halt yiyecek bunlar da ne yiyecekler bilmiyorum. Bu arada bende kuşandım. Bu vatanı onca şehitle zorlukla kazandık. Atatürk gelse bile 5 sene de zor düzeltir şu ülkenin durumunu. Acıyorum halimize ya.
Bugün boş buzdolabını seyrederek bunu düşündüm. Sadece yaşamaya yetecek gıda ürünleri alabilecek duruma düştüğümüzü fark ettim. Tatlılar, pastalar, atıştırmalıklar, bu tarz şeyler imkansız hale geliyor giderek. Anlamadım gıdadan kıstık giyimden de kıstık şimdi kişisel bakımdan falan da mı kısıcaz, haftada bir alırım duşumu artık.
Valla ne güzel söyledin. Bizimde dolap aynı bir gram etle alakalı bir şey yok peynir bile yok ki geçen sene filan bir kaç çeşit peynir olurdu peynirli böreğimle meşhurdum hey gidim hey
Ne zaman düzelicez. Şu anasını sattmın dünyasına bir kere geliyoruz onda da kendimi parçlamama rağmen sefalet içinde yaşıyorum. Başka ülkeye gitmek istediğimde vatan haini ilan ediliyorum. Hadi ben yazılımcı olma yolunda ilerliyorum belki ileride maddi durumum iyi olucak. Beni hain ilan eden sefil mahluk sen ne yapıcaksın
Durumumuz iyi maddi olarak manevi olarak ufak tefek sorunlar pürüzler çıkıyor. Kızların bir tık daha dikkat etmeleri gerek erkeklere göre bence yani alıcakları şeyleri iki defa bakmalı...
Diş fırçalamak, deodorant kullanmak, duşa şampuan duş jeli, ağda vs bunlar da ihtiyaç ya hani. Neresi boşa para sokak hayvanları gibi dolaşalım istersen pislik içinde